door Havermout in Binnenland  ·  27 Reacties

  • 2
  • 690x gelezen
Reageer met een Emoji
3
2
1
1
10

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

een bijstands moeder en dan in staat zijn om elke maand zo`n trip te maken, gaat het niet ten kosten van haar kinderen ?
als ze in staat is daar te helpen bij te dragen kan ze dat hier ook en behoefd ze dus geen uitkering van de staat ze is in staat om van alles te kunnen en te doen.

vind het pure misbruik van een bijstand uitkering.

2
1 Gratiebarmhart

Die zal wel wat zwart bijklussen oid, succes met de nsb-ers om je heen.

3
2 caso

Het komt me voor dat mevroi Sanne geen deel van enige oplossing is, maar deel van het probleem. Overigens raar, te ziek om te werken maar niet te ziek om je benen onder je lijf vandaan te rennen, om luiertjes in illegalenland te helpen verschonen.

1
3 Ness

Hoeveel redenen moet je nog meer hebben om te stoppen met die bespottelijke bijstand? Geld voor een busje, genoeg geld om naar Frankrijk te rijden, geld om sigaretten uit te delen etc.
We zijn totaal de weg kwijt hier in west Europa.

2
4 Grand Maester

"Ze zitten als ratten in de val en worden opgejaagd als beesten. Een kampje staat nooit langer dan een week. Dan veegt de CRS (de Franse oproerpolitie, red.) de boel schoon. Ze snijden de tenten kapot en voeren zo veel mogelijk spullen af in containers. Wat achterblijft, ook het eten, wordt gepeppersprayd zodat de vluchtelingen het niet meer kunnen gebruiken. "

Die gaan in ieder geval niet meer naar huis Facebooken dat het zo fijn is hier.

1
5 Wendel

En ze doet alsof je geld overhoudt van een uitkering om dit soort stunts uit te halen, is het wel bijstand en niet een of andere uitkering na een langdurige vaste baan?

1
6 Wendel

@1
Er word je een niet heel ruim bedrag per maand gegeven om in je onderhoud te voorzien. Hoe je dat geld besteed bepaal je gelukkig zelf. Kende iemand die kon er ook nog eens twee weken per jaar van vakantie ....

Dus ja, laten we het hebben over de hoogte van de uitkering.
Niet over hoe zij het besteed, dat is haar keuze.

8
7 EerlijkheidDuurtHetLangst

Waarom zover loop het eerste beste bejaardenhuis binnen en steun ze daar.
Deze zoeken geen geluk duizenden kilometers verderop enkel wat aandacht en een koekje.

Dom kind

0
8 Alexis

Tsja, ook dat komt voor, Gutmenschen die zelfs parasieten gaan voeden.

Begrijpt ze niet dat deze figuren ook gewoon in Frankrijk asiel kunnen aanvragen?

1
9 PFL

@5 , Calais is idd al een kamp van 2 decennia.

0
10 caso

@1 , ze vertoond in mijn optiek "vluchtgedrag" om maar niet aan haar eigen sores te denken /werken.

0
11 caso

Laat ze haar inkomsten maar eens controleren.

0
12 Wild Rover

Lijkt me dat er iets fout zit met haar uitkering als ze elke maand even op en neer kan rijden naar Calais!!

Lijkt me een vreemde afwijking!!
Waar staat dat geld boompje van haar ergens??

0
13 Zie Hier

> Ik lijd aan fibromyalgie, wat me ongeschikt maakt voor vast betaald werk.<

Echt complete bullshit. Als jij op en neer kunt rijden naar Calais, naar vluchtelingenkampen in Griekenland en Macedonië kunt reizen, dan kan je ook 2 uur per dag op een busje voor schoolkinderen stappen. Oké, daar kom je niet mee uit de bijstand, maar je voorziet tenminste deels in je eigen inkomen.

0
14 Mariska3

@4 ; Het bijstandsbedrag is gebaseerd op de ideale situatie: Huursubsidie, zorgtoeslag, ontheffingen voor o.a. gemeentelijke belastingen. In die situatie kan je er goed van leven.

Helaas is er een groeiende groep die niet in die situatie zit en toch in de bijstand terecht komt. Dat zijn de mensen die hun leven hard gewerkt hebben, ontslag krijgen (zeker in de crrisisjaren) en door hun leeftijd nergens meer aangenomen worden. Die huren particulier of hebben een hypotheek. Dat scheel al snel €350,- per maand op een inkomen van €900,- p.m. Dan redt je het niet.

Beter is wat dat betreft de Duitse methode waarbij de vaste lasten door de overheid worden betaald en de bijstandsgerechtigde leefgeld krijgt. De Duitse overheid kan dan ook vervangende woonruimte aanbieden als dat goedkoper is. Dat is in Nederland voor deze mensen zelf niet mogelijk; huizen staan nog steeds vaak onder water en de wachtlijsten op sociale huur zijn extreem lang.

0
15 Mariska3

@14
Jahoor, fybromyalgie. Complete onzin. Zit tussen de oortjes.

Laat mevrouw maar gewoon eens een baan regelen. Hoe komt ze aan dat geld? Laat haar dat busje maar verkopen, heeft ze echt niet nodig.

Die vluchtelingen hebben het er zichzelf naar gemaakt. Ze willen allemaal naar het paradijs, lekker gratis geld. Maar ze reizen allemaal door heel Europa, terwijl ze bij het eerste land moeten blijven.

Van mij mogen ze daar allemaal verrekken.

2
16 David

@2
Onzin.
De bijstandsuitkering verhoogd met huurtoeslag, kinderbijslag, kind-gebonden-budget en zorgtoeslag is ruim voldoende om lekker van te leven.
Uitkeringen in Nederland zijn zo hoog, "dat iedereen kan meedoen". Dat schijnt een of ander sociaal beginsel te zijn. Reken bij een eenoudergezin met kind maar op ruim €1800,=

@7
Ik wil het best over de hoogte van de uitkeringen hebben, want ze zijn wat mij betreft te ruim. De drang om werk te moeten(!) gaan zoeken is te laag. Werken levert weinig op, waarom zou iemand voor 50 tot 100 euro meer, "4 weken lang 40uur/week" gaan werken? question
Ik zou er ook niks op tegen hebben als een grootgedeelte van uitkeringen werd betaalt in Natura. Dan weet je zeker dat het geld niet door pa en ma wordt besteed aan drank en tabak terwijl kinderen niet gezond eten krijgen en slecht gekleed gaan.

3
17 Gandalf

@15
Natuurlijk zullen er gevallen zijn van mensen die schrijnend zullen zijn. Het punt is dat ik er mn buik vol van heb, ik werk 5 a 6 dagen op verschillende tijden en als ik niet werk moet mijn vrouw vaak werken. We dragen veel af aan belastingen en als ik dan zie dat mensen steeds roekelozer worden omdat de overheid (met belastinggeld) ze uiteindelijk toch zal opvangen of dat mensen de halve wereld overreizen om hier de rest van hun leven verzorgt te worden. Mensen moeten weten dat hun beslissingen gevolgen hebben, bijvoorbeeld dat als jij kinderen hebt je gaat weg bij je partner je zelf veel zal gaan moeten werken en dat dat er lastig is met jonge kinderen. Ik zie dit zo vaak in mijn omgeving/familie, mensen doen maar en verwachten dat de overheid/samenleving klaar staat om hun fouten op te lossen. Ik ben daar gewoon klaar mee.

0
18 Grand Maester

@18 ; Het zijn dus niet een paar gevallen. Het gros van de langdurig werklozen zijn 45 plus en kunnen een baan die hen uit die bijstand tilt gewoon op hun buik schrijven. En dát is juist de groep waarin de meeste mensen zitten met hoge financiële lasten. Die zitten volledig klem.

Ga je dan de bijstand in zijn geheel verlagen dan redden deze mensen het al helemaal niet meer, plegen zelfmoord of moeten op straat gaan leven. Is dat wat je wilt? Dat de arbeidsmarkt voor ouderen zo ontzettend moeilijk is, is tenslotte niet hun schuld.

0
19 Mariska3

* Verwijderd door de redactie *

20 Scholar007

@19
Meer dan de helft van de bijstandsuitkeringen gaat al naar allochtonen, dus ik durf te betwijfelen dat de meerderheid oudere werklozen is. Daarnaast moet je ergens beginnen, de arbeidsmarkt is nu goed. Vind trouwens ‘het is tenslotte niet hun schuld’ niet zo sterk, het is ook niet mijn schuld namelijk.

2
21 Grand Maester

Ik hoop oprecht dat de UWV dit artikel ook leest!

"Ik lijd aan fibromyalgie, wat me ongeschikt maakt voor vast betaald werk..... . (Bronartikel)
Vervolgens weet deze dame met een oude bestelbus regelmatig honderden kilometers te rijden.
Iets wat met haar "ziekte" feitelijk onverantwoord is maar goed dit gaat haar blijkbaar goed af.

Ben ik hard? Ja, hard....... gelijk haar uitkering op basis van haar "ziekte" inhouden. Als je zoveel kilometers per maand kan maken dan kun je ook arbeid verrichten met een vergelijkbare fysieke belasting!

Vervolgens zijn de lieden welke zich ophouden in deze illegale kampementen geen "vluchtelingen" echter gelukszoekers en opportunisten welke slechts één doel hebben: Engeland.
Dat zij in "mensonterende" omstandigheden leven is hun eigen keuze, niets meer en niets minder.
Juist mensen zoals deze vrouw houden de illegaliteit en het "mensonterende" van de omstandigheden in stand.

Maar ...... aangezien illegaliteit (in Nederland) niet strafbaar is kan zij misschien wel een stuk of tien van deze lieden in haar comfortabele woning opnemen. Dit scheelt al gauw weer een paar duizend kilometer per jaar.
Natuurlijk dan wel werken om deze hopeloze en voornamelijk zielige illegale mondjes te voeren, van kleding en warme douche alsmede al het overig te voorzien.

1
22 Bezorgde Europeaan

@21 ; Even googlen had je dit allang kunnen aantonen:

https://www.plusonline.nl/werken/stelling-een-speciale-vacaturesite-voor-45-plussers-is-hard-nodig
>Wie al heel wat jaren gewerkt heeft en thuis komt te zitten, vindt niet snel een nieuwe baan. Meer dan de helft van de langdurig werklozen is ouder dan 45 jaar. Daarom start de ANBO een speciale vacaturesite.
Ondanks de aantrekkende economie en het dalende aantal werklozen, is het voor veel mensen moeilijk om weer werk te vinden. "Zeker de groep die aan het begin van de crisis werkloos raakte", zegt ANBO-directeur Liane den Haan. "Er kleeft een stigma aan oudere werknemers: ze zijn duur, niet productief, altijd ziek. Maar dat klopt allemaal niet."<

https://www.socialevraagstukken.nl/gunstige-economie-gaat-aan-deel-oudere-werklozen-voorbij/
>Er is inmiddels al weer enkele jaren sprake van een aantrekkende conjunctuur en dalende werkloosheid. Toch slagen vooral oudere werklozen er lang niet allemaal in opnieuw een baan te bemachtigen. Hun aandeel in het werklozenbestand groeit daardoor voortdurend.<

Die laatste is voor jou sowieso een goed artikel om eens aandachtig te lezen. De positie van oudere werkzoekenden wordt er perfect in uitgelegd.

En dan zijn er nu dus wel wervings- en uitzendbureau's die zich richten op oudere werkzoekenden maar daar staan maar zeer zelden vacatures op die zo'n oudere uit de bijstand helpt. Dat geeft al aan dat voor ouderen de kruimels op de arbeidsmarkt overblijven.

0
23 Mariska3

@23
Ik twijfel ook niet aan het feit dat er met name oudere nadelen kunnen ervaren. Ik vind een kleinere, vooral minder machtige, overheid belangrijker. We laten naar mijn mening de overheid veel te veel zaken regelen, waardoor de levenslust, verantwoordelijkheidsgevoel en veerkracht uit de samenleving aan het verdwijnen is. Daarnaast krijgt de overheid steeds meer macht door deze ideologie.

1
24 Grand Maester

Elke maand gaat ze er naar toe.

Kennelijk is de bijstand die ze krijgt nogal hoog.
(of zou ze zwart bijwerken?)

0
25 MARCUSAURELIUS

Waarschijlijk gaat ze vooral in de hoop een grote beurt te krijgen Oerlelijke kansloze kenaus zoals deze nemen de vlucht wel vaker naar een wanhopige illegale immigrant.

0
26 greenmango

@26
Heeft die wanhopige illegale immigrant ook weer een 'prettige dag'.
Of er ook relatiegeschenken worden uitgewisseld? question

NB die illegalen hebben kennelijk nog niks begrepen van de Brexit ; dat het daar ook armoe-troef gaat worden volgens ingewijde EU-bronnen.
Kunnen ze beter een uitkering in La France aanvragen; 'werken' zal wel niet in hun opkomen. question

0
27 Gandalf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rinze
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@1 Nou gister werd er een bontkraagje met 1 hand door en reus van een politieman uit de Jumbo gehaald en achter in een arrestatiewagen gepleur...

7 minuten geleden geplaatst door Rinze

LoydMorris
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@7 Jij, als stoere Friese kerel zult er weinig last van ondervinden. . . . maar ga tegenwoordig als jonge vrouw alleen of als Jood met een k...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Weetal
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Lekker toch.Laat maar komen.Des te eerder breekt de pl**res uit in Nederland....

9 minuten geleden geplaatst door Weetal

Biscanna
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@57 Dat was een 🖕 naar D66. De Prinsenvlag is een historische Nederlandse vlag die helemaal teruggaat tot aan de Tachtigjarige Oorlog (1568-...

13 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Reconquista
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@7Ik heb geen geloof en ik leef nu in het heden ten dage en niet in de geschiedenis. In de geschiedenis vind je vuile was van ieder volk en re...

13 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Rinze
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@7Welke vrijheden heb je precies ingeleverd ?...

16 minuten geleden geplaatst door Rinze

Snorrie
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Natuurlijk is hij op het feestje van de man die hem zijn vrouw heeft toegewezen.Natuurlijk wel met zijn russische speldje op de revers....

18 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Reconquista
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

""dan heeft de supermarkt in ieder geval extra bewijs voor de politie."'Vertederend dat Dirk nog denkt dat de politie daar iets mee doet. Er...

18 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@3 Kijk dan de geschiedenis van je eigen fijne geloof even na....

21 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

   Ga je met de trein Geert? ...

22 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
New Hot Indian SexFarebi Yaar Web SeriesNude Bath In RiverVirtual Sex JoiXxxmassage.StraponsexCelebrities Nude LeakVideos Desexo BrutalCrystal Lust ComNude BarberBest Lesbian Sex VideosInzestpornTherapy Porn3d Porn CartoonPorn UsaCarol Wayne Nudeکارتونی سکسVideos Por ODesi Gf Nude PicSanileon BfAlex Texas HdWatch On XxxAnal Forced WifeSxy.prn.comMulher Do Tik Tok NuaXxx PornUllu Videos UncutTrisha Krishnan KissReagen Foxx PornAlura Jenson OnlyfansJanet Mason EscortAdult Free PornographyPorno BengalaXvideos XnxxTaking Off Condom PornJanet Mason FeetTenn18 PornFree ChubbypornBlack People PornographyEmmanuelle PornManojob CompilationReal Strip Club VideosRule 34 PahealElite AcompantesPorn HermaDoja Cat BootyTannu XxxBhojpuri Desi BfHomemadecumshotsFree Tabo PornYoung Couple NudesAdult AsmrDonna RedSarapbehNew Odia SexAll Heroines NudeSouth Indian Video SexBlue Film Batao Blue FilmHannah Owo SexsBrooke Tessmacher NudePak XvideoJulio Gomez AnalAnime Porn WebNangi Picture VideoXvideofrenchCaught MasterbateOffice Room SexNaked Juliette LewisMavis Dracula PornPorn Homemade SwingersXxxxx PornKorean Jerk Off18teeniesTiktok Bouncing TitsAd PornographieAsmr PornográficoAsmr PeladoPorn UcraniaPeri Baumeister NudeBumblefuckingErotic Sex MassageBeamitikik BethKelly Wang PornReal Porn GamesBig Wet TitiesAna De Armad SexyWww Sexy Video Hd ComGay Sex 18Vidhya Balan BoobsChao You BingMandingo The Porn StarSamantha Gonzalez PornChubbyloving.comMother Son BlowjobEvie Leana OnlyfansSkipthegames.com.Sunny XxxxPen PornTs Black PornGoth Latina PornOlivia O LovelyJapanwifesexXnxxnPhoto PornographieSauce.naoLesbians With Big TitiesKda PornGay Porn HotestBlue Sexy Film EnglishWww Bangbrosnetwork ComDaughter XxxGay JailpornPerfectnakedSexy Dance XxxJapanese Big Boobs PornstarUnited States PornPornfatParus Hilton NudeCloe Kardashian Camel ToePerv Nana.comMasal Seen.comJapon Porn Moviesپورن هابPussyslipRose Mcgowin NudeHot Video XnxNicole Aniston FeetTia TanakaCustomer SexBdsm FacesittingFtvpussyHannah StraightBumassburner OnlyfansMia Khalifa Po RnPornos LegendaXvideo BrasikeiroGolshifteh Farahani NakedAlexandria Didario NakedMom And Son Hot Sexy VideoXxx Indian Hard SexPorn Videos ForcedRisky Cream PieLatest ChudachudiCharisma Carpenter Sex TapeIndian 4kAsianbunnyx PornIndiashemaleNepali Blue FilmGigantic CumshotsGirl Girl Sex