Translate

maandag 24 februari 2020

China staat in de schijnwerpers door het coronavirus, maar het land wil een andere crisis verborgen houden voor de wereld


Bevrijd de Oeigoeren! 

China staat in de schijnwerpers door het coronavirus, maar het land wil een andere crisis verborgen houden voor de wereld: 1 miljoen Oeigoeren worden gevangen gehouden en gehersenspoeld door Chinese autoriteiten!

Vrouwen worden verkracht en gemarteld; kinderen worden van hun ouders gestolen.

Het is afschuwelijk dat dit gebeurt in 2020 en dat de meeste overheden te laf zijn om hun stem te laten horen. Maar wij zullen niet zwijgen! Over enkele dagen kan deze gruwel aan bod komen tijdens een VN-top. Volgens insiders kan een wereldwijde oproep cruciale landen eindelijk de moed geven om kritiek te uiten op China. Als iedereen die dit leest nu tekent, dan kunnen we 1 miljoen handtekeningen overhandigen aan de vergadering -- 1 voor elke opgesloten Oeigoer!

Vervolgens zullen we de verhalen van overlevenden delen met parlementen overal ter wereld en internationale bedrijven onder druk zetten om hun betrokkenheid bij deze culturele genocide stop te zetten -- en China en de wereld laten zien dat we niet ophouden tot de Oeigoeren vrij zijn.

Klik hier en teken de dringende oproep om de Oeigoeren te bevrijden!  Mensenrechtenraad van de VN en het bedrijfsleven van het buitenland die zaken doen met China 

Beijing voelt zich al decennia bedreigd door de Oeigoerse gemeenschap -- maar de regering is gestaag overgegaan van behoedzaamheid naar controle, vervolgens naar onderdrukking en nu naar massale opsluiting en indoctrinatie. De omvang van de repressie vergt enorm veel technologische infrastructuur -- gezichtsherkenning, toezicht op huizen en openbare ruimtes, en gigantische DNA-databanken.

Internationale merken bieden kapitaal en technologie, en in ruil voorziet China hen van dwangarbeid en ongelooflijke rendementen op investeringen in Chinese bewakingstechnologieën -- het is een monsterverbond! Maar als de VN, overheden, bedrijven en investeerders van zich laten horen, straffen opleggen aan de verantwoordelijken en financieringsstromen naar China droogleggen, dan zou Beijing van koers kunnen wijzigen … en daar kunnen wij voor zorgen!

Onlangs heeft een overlever van de Holocaust een elfde gebod voor de mensheid geopperd: “Wees niet onverschillig.” Dit is een gewetenszaak voor ons allen.

Laten we beginnen door van onze overheden af te dwingen dat ze Beijing oproepen om de mensenrechten van de Oeigoeren te beschermen. Vervolgens zullen we internationale investeerders en CEO’s oproepen om niet langer te zwijgen en hun zakenrelaties met China te bevriezen! Teken nu en deel dit met al je vrienden.

Klik hier en teken de dringende oproep om de Oeigoeren te bevrijden!

Telkens opnieuw heeft onze gemeenschap zich geschaard achter moedige minderheden die hun bestaansrecht verdedigen. Van de inheemse bevolking in het Amazonewoud tot de Masai in Kenia, we hebben hun stemmen versterkt zodat de hele wereld hen kon horen. Laten we nu de stemmen versterken van de Oeigoeren die gehersenspoeld worden in gigantische terreurkampen in China en laten we doen wat we kunnen om hen vrij te krijgen. Doe nu mee!

Met hoop en vastberadenheid,

Meetali, Diego, Luis, Huiting, Nataliya, Will, Wissam en de rest van het Avaaz-team

Meer informatie:

De Holocaust van Xinjiang (Trouw)

Gescreend, opgesloten, gefolterd: de realiteit van een miljoen Oeigoeren in China (MO)

Chinezen noemen kampen ‘niks bijzonders’, maar documenten zeggen wat anders (AD)

In het Engels:

Watched, Judged, Detained (CNN)

In China’s Crackdown on Muslims, Children Have Not Been Spared (New York Times)

US Universities And Retirees Are Funding The Technology Behind China’s Surveillance State (BuzzFeed News)

Exposed: China’s Operating Manuals For Mass Internment And Arrest By Algorithm (International Consortium of Investigative Journalists)

US Lawmakers Want An Examination Of The US Money Funding Surveillance Tech In China (BuzzFeed News)



Avaaz is een internationale burgerbeweging van 55 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op Facebook of Twitter.

Jij bent lid geworden van de Avaaz-beweging toen je deelnam aan "Hours to save the elephants" op 2014-07-08 met eevanderploeg@gmail.com, en je ontvangt dit soort berichten sindsdien.
Zorg dat avaaz@avaaz.org in jouw adresboek staat om er zeker van te zijn dat Avaaz jouw inbox bereikt. Om je e-mailadres, de taal of andere gegevens te wijzigen, kan je contact opnemen via dit formulier, of klik hier om je uit te schrijven.


Om contact met Avaaz op te nemen, beantwoord deze e-mail niet, maar stuur een bericht via https://www.avaaz.org/nl/contact/?footer of bel ons (in het Engels) op +1 888 922 8229 (VS).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten