achtergrond

Geenstijl

POLIZEI: 'Auto reed expres op carnavalspubliek in', slachtofferscore opgelopen tot boven de dertig

In het Duitse Volkmarsen (nee dat verzinnen we niet) is een Mercedes op carnavalspubliek ingereden. "Der Fahrer habe noch Gas gegeben", meldt lokaalmedia Hessenschau.de.

Het ongeluk (als het dat was) gebeurde tijdens de Rosenmontagszug, een carnavalsoptocht dus. Een grijze Mercedes reed zeker dertig meter het publiek in, waardoor minimaal tien gewonden zijn gevallen, waaronder kinderen. Op dit moment doet de Polizei van het plaatsje tussen Bielefeld en Kassen (maps) nog geen nadere uitspraken, maar de bestuurder is  aangehouden. Een ooggetuige verklaart wel dat de bestuurder extra snelheid maakte.
15.42 Uhr: *Ob der Fahrer absichtlich in die Menschenmenge gefahren ist, steht noch nicht fest.
*Update 16u12: Politie doet onderzoek, nadere mededelingen volgen op dit twitteraccount.
Update 16u20: Verslaggeefster op livestream: *"Een ooggetuige verklaart dat de bestuurder bewust op kinderen leek in te rijden"
*Update 16u33: **Alle carnavalsactiviteiten in de regio worden gecanceld.
Update 17u01: Politie heeft een uploadbak voor getuigenvideo's aangemaakt. Svp niet op social media gooien die beelden, vragen ze.
Update 17u03: Duitse politie: automobilist reed opzettelijk ("einer vorsätzlichen Tat") in op carnavalsoptocht. Er zijn meerdere zwaargewonden, waaronder kinderen. Over motief nog niets, maar: "Von einem Anschlag spricht er noch nicht." De verdachte is een "jonge man".
Update 18u15: Aantal slachtoffers opgelopen tot boven de dertig. Zeven daarvan zijn zwaargewond.
Update 18u30: Dader zou de 29-jarige Maurice P. zijn. "Nach RTL-Informationen wurde er in eine psychiatrische Klinik gebracht." Volgens een omstander leek het erop dat de dader onder de drugs zat. "Straks sta ik in de krant", zou hij gezegd hebben.

Screenshot uit RTL-video van Maurice P

Screenshot uit RTL-video van Maurice P

Nieuwsverslag (niet meer live):

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.