Wat Eten We Vandaag: Stroganoff-soep
Het paradepaardje van de Russische keuken: Bœuf Stroganoff. Voor de verandering maken we er een hemelse maaltijdsoep van met biefstuk en fusilli.
Hoofdgerecht
Aantal personen: 4-6 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 3 el ongezouten roomboter
- 400 g biefstuk
- zout en peper
- 250 g champignons, in plakken
- 1 ui, gesnipperd
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 el tomatenpuree
- 1 el zoete paprikapoeder
- 1½ l runderbouillon
- 250 g fusilli
- 3 el maizena
- 150 ml slagroom
- verse peterselie, fijngehakt
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Tom (27) heeft een nieuwe vriendin en plots spelen zijn prikkelbare darmen weer op
-
Wat Eten We Vandaag: Pastaschotel met chorizo
Soms heb je zin om uitgebreid te koken en soms helemaal niet. Dan kun je onderstaande pasta met chorizo en mozzarella inzetten. Twintig minuten koken, de kaas in de oven laten smelten en aanvallen. -
PREMIUM
Spitskool, rode kool of savooiekool: Ga met deze recepten voor minder vlees en meer groenten
Een beter milieu begint bij jezelf, weten ook de Hamersma’s. En kolen (de groenten dan!) stoten niet al te veel broeikasgassen uit. Meneer en mevrouw Hamersma tippen drie recepten met kool. -
‘Van het geld dat je bij verstopping aan een loodgieter uitgeeft, kun je voor de rest van je leven frituurvet kopen’
Frituurvet door de plee, doortrekken en weg ermee? Nee! De vervelende eigenschap van bakvet is dat het eenmaal gestold aan de binnenkant van de leidingen gaat zitten, en dat vervolgens alles eraan blijft plakken. ,,Van wat je bij een verstopping thuis kwijt bent aan een loodgieter, kun je waarschijnlijk voor de rest van je leven frituurvet kopen.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Knapperige kabeljauw uit de oven met krieltjes
Vanavond wat anders? Probeer dit recept voor witvis met een krokant laagje van kruiden en broodkruim. Binnen een mum van tijd klaar in de oven met verse groenten en krieltjes.
-
PREMIUMtoxicoloog
Toxicoloog over alcohol en katers: ‘Vet eten, zoals friet, zorgt ervoor dat de opname van alcohol vertraagt’
-
-
-
DE KWESTIE202
Praat mee: Is suikerbelasting op suikervrije dranken wel eerlijk?
In de Kwestie leggen we elke werkdag een vraag over een actueel thema aan onze lezers voor. Reageer hieronder ook op deze kwestie. -
PREMIUM
Slager Jakob (25) maakt vanaf nu weer dé paardenworst waar mensen voor omreden
De beroemdste paardenworst van Dordrecht en verre omstreken, die van Slagerij Verkerk, maakt een comeback bij Slagerij Gelderblom in winkelcentrum Sterrenburg. De weduwe van slager Aart Verkerk heeft het recept overgedaan aan Jakob Simons (25). ,,Zelfs de kinderen van mijn jongste zoon zweren erbij.’’Dordrecht
-
PREMIUM
Dit gebeurt er in je hersenen als je chocolade eet
-
PREMIUMRecepten
Karaage, Yakisoba en hambagu: De Japanse keuken heeft meer te bieden dan sushi
Geen kwaad woord over sushi, maar de Japanse keuken heeft meer te bieden, weten ook meneer en mevrouw Hamersma. Bak eens een hambagu (hamburger). Sake is niet verplicht, er kan ook wijn bij. Voor lekker eten en drinken moet je bij kookboekkenner Karin en wijngoeroe Harold Hamersma zijn, deze week tippen ze drie Japanse recepten. -
-
PREMIUMMet video19
Experts delen hun tips om lastminute zomerfit te worden: 'Stop 2 weken met alle suikers’