NS baalt van voetballiedje over Joden over de intercom in de trein

Een conducteur van de NS heeft vannacht in de intercity van Tilburg naar Rotterdam via de intercom een voetballiedje afgespeeld over Joden. "Waar komen Joden toch vandaan," klonk het over de NS-intercom. Ik hoop dat jullie trots zijn", twitterde een reiziger die zich hier aan stoorde.

Het lied wordt in de Johan Cruijff Arena regelmatig gezongen door Ajax-fans die 'Joden' als geuzennaam gebruiken.

De NS reageerde vrijwel direct via Twitter. "Pardon, in welke trein zit je?", schreef een medewerker van NS online. En vervolgens "Ik ga de klacht voor je doorzetten. Dit is niet oké natuurlijk."

"Hier was sprake van enthousiaste collega's die de omroep wilden aanpassen op de reizigers die op dat moment, tijdens carnaval, in de nachttrein vanuit Tilburg zaten", zegt een woordvoerder van de NS. "Wij begrijpen dat zij een pro-Ajax voetballiedje hebben laten horen."

"Laat helder zijn: we vinden dit volstrekt ongepast. Daar mag geen onduidelijkheid over bestaan. NS is een divers bedrijf, dat willen we ook uitstralen. Daar past zoiets niet bij, daar bieden we onze excuses voor aan."

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël heeft geen goed woord over voor het optreden van de medewerkers. "Ik vind het pijnlijk en te dom voor woorden dat dit in een trein van NS moet gebeuren. Dit mogen we niet accepteren", schrijft CIDI op Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl