Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

VVV-Venlo trekt stijgende lijn door met zege bij FC Groningen

VVV-Venlo blijft het in het nieuwe jaar uitstekend doen in de eredivisie. De Limburgers pakten zaterdag in de strijd tegen degradatie weer drie belangrijke punten. VVV won bij FC Groningen: 0-1.

In de eerste helft kreeg Groningen de nodige kansen, maar de ploeg van coach Danny Buijs wist niet te scoren. Aan de andere kant was aanvaller Oussama Darfalou gevaarlijk. Ook na rust had de thuisploeg een veldoverwicht. VVV hield stand en sloeg in de slotfase zelf toe. Doelman Sergio Padt schatte een hoge bal niet goed in. Darfalou kwam boven hem uit en kopte de bal in het verlaten doel: 0-1.

VVV speelde na de winterstop gelijk tegen PSV (1-1), FC Utrecht (1-1) en sc Heerenveen (1-1) en won van RKC Waalwijk (2-1), Heracles Almelo (1-0) en nu dus ook van Groningen. Het elftal van trainer Hans de Koning is gestegen naar de veertiende plaats en heeft 9 punten meer dan ADO Den Haag, dat op de zeventiende en voorlaatste plaats staat.

Groningen had de laatste drie thuisduels gewonnen. Na het verlies tegen VVV blijft de club op de achtste plaats staan.