De geschiedenis geeft de SP gelijk, nu de kiezer nog (vn.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Scorpio in Politiek  ·  37 Reacties

  • 18
  • 659x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Alles met mate... en soms een keer gek doen. question

6
1 smurf

De SP heeft meer dan eens gelijk én gelijk gehad.
Maar zodrá de 'oude vertrouwde' gevestigde partijen merken dat de SP ook daadwerkelijk gelijk dreigt te krijgen in de Tweede Kamer... sluiten ze de rijen en trekken gezamenlijk op om de de ideeën (of plannen) van de partij af te branden, belachelijk te maken en/of af te schilderen als 'totaal onhaalbaar'!

Naderhand blijkt meer dan eens dat wat de SP wilde in- of doorvoeren, het beste was wat er gedaan had kunnen worden. Maar ja, tegen die tijd hebben de altijd aan de macht zijnde 'oude vertrouwde; partijen al doorgevoerd wat zij van plan waren. En dat is/was bepaald niet altijd positief voor de belangen van de gewone Nederlandse burgers...

1
2 Scorpio

@2 Geld ook voor de PVV. en Fvd.
Alhoewel ze aan het Fvd. een grote kluif gaan krijgen.

8
3 Kees Klapzand

"Waarom laten de kiezers niet meer waardering zien voor de SP, die al dertig jaar geleden aan de alarmbel trok?"

Omdat ze zo laf zijn geweest, hun keutel in te trekken over het massaal importeren van allochtonen en dat dat het sociale stelsel onhoudbaar zou maken. En nu nog willen blijven dweilen met de kraan open.

12
4 Wendel

@4 "Omdat ze zo laf zijn geweest, hun keutel in te trekken"
U bedoeld Emiel Roemer.

13
5 Kees Klapzand

@5 : Nee, veel eerder al.

7
6 Wendel

De SP heeft wel vaker gelijk, maar gelijk hebben wil nog niet zeggen dat je het ook krijgt. Mensen lijden teveel gezichtsverlies als ze hun ongelijk toe moeten geven en dat doen ze gewoonweg niet. Liever dood dan ongelijk toegeven.

1
7 samcash

@7 Of ze denken dat de SP hetzelfde is als GroenLinks.

1
8 Reagurius

De SP blijft nog teveel hangen in de links-rechts, uitbuiting door werkgevers retoriek van de 20e eeuw hangen. Tegenwoordig heb je neoliberalisme ais volksvijand numero uno. Bijvoorbeeld: directeur - eigenaren bestaan bij de grotere bedrijven al lang niet meer : die zijn in het neoliberalisme vervangen door CEOs: ook maar lullo's die zijn aangesteld voor 1-2 jaar om de shareholders value te bewaken. De vijand heeft hierdoor geen gezicht. Het spel wordt tegenwoordig totaal anders gespeeld en de SP lijkt het niet door te hebben.

Je hebt tegenwoordig ook grote bedrijven die jarenlang miljarden verlies maken - zou niet moeten kunnen volgens het "normale" kapitalisme. Die zijn gewoon bezig de concurrentie weg te drukken door beneden kostprijs te leveren. Dat soort bedrijven worden bijvoorbeeld zwaar gesponsord door rijke oliesjeiks. Wanneer de concurrentie failliet is en zij het monopolie hebben (denk aan Amazon) dan kunnen ze de prijs naar believen verhogen.
Overheden doen hier niets tegen en de SP komt niet verder dan wat nationale werkgever-werknemer probleempjes op te noemen.

8
9 Conradijntje

Het neoliberalisme is niet ons grootste probleem.
Ons grootste probleem is de linksfascistische EU en globalisme in het algemeen!!

5
10 PeKa

@10 , je kan het ook tegenwoordig bankisme, cooperatisme noemen in het komende neo-feodaal systeem.

0
11 caso

@5 roemer is en was te fatsoenlijk al die onbeschofte en onfatsoenlijke leugen politici daar kon hij niet tegen op.

vvd cda pvda en d66 zijn het grote probleem met al hun meelopende ja knikkers die denken ook wat mee te kunnen pikken cu sgp groen links 50 +

1
12 Gratiebarmhart

Onzin.

Dat er bepaalde taken aan de overheid overgelaten moeten worden en liberalisering niet altijd de oplossing is, dat staat nauwelijks ter discussie. (In het artikel verwoord als 'zelfs VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff meldde dat de vrije markt ‘bijsturing’ behoeft').

Dat betekent nog niet dat de SP, waarvan de standpunten in het extreme aan de andere kant zitten, daarom gelijk heeft.

Ik vind het hele stuk sowieso een samenraapsel van standpunten en weinig coherent. Want wat liberalisering te maken heeft met 14.5 miljard overhouden en daklozen is mij een raadsel. Een overheid kan prima besluiten die mensen te huisvesten van dat geld, zonder dat dat liberalisering van sectoren die prima aan de markt overgelaten kunnen worden, een verkeerd iets maakt.

8
13 progressiefliberaal

Het zwaar negatieve aan SP is nog meer haatbaarden en hoofddoekvarkens die zij als onderdrukten ziet anders zou ik er zonder nadenken op stemmen.

2
14 Arthur2000

@3 Geld voor de PVV ? Welk geld bedoel je ?

0
15 Mac Benac

Het standpunt van de sp
Rondt het parasieten verhaal is wat de kiezer niet op de sp doet stemmen.
Ze zijn ook voor nog meer kanslozen op te nemen en dat breekt ze de nek.

2
16 ongelovenloos

Als ik jullie was zou ik eerst afwachten of de SP de huidige politieke generatiegolf van diversiteit, LHBTA-Z, intersectionalisme en politiek correctheid kan overleven. Als dat niet het geval is zullen we in feite een GroenLinks 2.0 zien. Er zijn al onlangs SP'ers in het openbaar verschenen die deze symptomen hebben, dus ik vrees het ergste.

2
17 Klompenbrekertje

Hier wordt door VN een fikse denkfout gemaakt. Het loslaten van neoliberalisme betekent echt niet dat socialisme een goede vervanger is. Dat zien we wel in de wereldgeschiedenis. Maar los hiervan zijn de problemen niet typisch neoliberaal of socialistisch... Het gaat erom dat beide stromingen in dit land enge oikofobe trekken hebben ontwikkeld. Het lijkt op een uitverkoop van nationale prioriteiten en identiteit. De vraagstelling zou moeten zijn of dergelijke partijen met dit gedachtengoed nog autonoom zijn. Dat zijn ze niet.

3
18 Rolmops

@16
Hoe komt U erbij dat de SP meer kanslozen wil opnemen? Zij stelde in 1983 al voor om gastarbeiders met een premie terug te sturen zodat zij in hun eigen land een toekomst kunnen opbouwen en zij moeten afzien van sociale voorzieningen

0
19 yanyans

SP moet dochtertje Marijnissen dumpen. Dat meisje heeft totaal geen je ne sais quoi, en de partij is al haar spirit en zetels verloren onder haar leiderschap. De SP heeft een sterke mannelijke leider nodig en dient een heel stuk actiever in de media te verschijnen. Je hoort er nooit meer over. Ze heben geen enkele boodschap meer.

3
20 broodjepoep

Ga tomaten mishandelen......... verder bek houden met die onzin.

3
21 Uitede aka Espede

@13 Iets anders kan j als liberaal ook niet zeggen!


b.t.w. Liberalisatie maakt meer kapot dan je lief is!

0
22 dummydum

@16 Je kan beter het stukje even lezen voordat je je onderbuik gaat legen, het komt nogal dom over....

2
23 dummydum

@16 Tja een beetje roeptoeteren, je laat blijken dat je totaal niet weet waar je het over hebt

4
24 MacGu

@22 ,

Nee hoor, met liberalisatie is niks mis. Mits goed gedaan levert dat voor iedereen voordeel op. Kijk naar de telecomsector.

3
25 progressiefliberaal

@21
Een slimme inhoudelijke opmerking. Lang over nagedacht of kwam dat zomaar uit Uw onderbuik?

1
26 yanyans

Jan Marijnissen is meermaals politicus van het jaar geweest en riep dit altijd al maar het grote geld bestuurt de politiek en de rechtse onderbuikjes.

@14 Voor 2011 was er geen massale vluchtelingenstroom. In 2010 waren er nauwelijks syriers in nederland. De vluchtelingen komen van het rechtse geweld. ISIS en Al Qaeda zijn door de kapitalisten in het zadel geholpen en gefinancierd. En zoals #19 al zegt, je hebt het grandioos mis of laat je grandioos misleiden. 90% van de instroom is door de VVD, D66 en CDA hierheen gehaald als arbeidsmigrant tegen de wil van Linkse partijen en FvD en PVV staan gewoon voor de ontwaarding van de nederlandse arbeider door dat te steunen.

De woningcrisis is er al sinds WOII. In 1950 riep Juliana om die reden dat 'Nederland te vol was'. Dat was natuurlijk niet zo maar het was puur bedoeld om de huizenprijzen hoog te houden door niet te willen bouwen. Geen stikstofcrisis toen hoor... die wordt nu verzonnen om dezelfde reden. Stel je eens voor dat er volgend jaar een half miljoen woningen zijn bijgebouwd in nederland. Wat doet dat met de waarde van uw koopwoning en uw schuld aan de bank? En waar laat dat de huisjesmelkers ?

Rechts beschermt die groepen en dat beleid en blinde kiezers blijven daar in trappen end e oorlogsvluchtelingen de schuld geven. Het doet me denken aan The Great Dictator van Chaplin en de redevoering door Hinkel die briesend sist '....und die Jude grrr, die Jude ....'

Sommigen aan de rechterkant blijven ook nu nog het marktfundamentalisme verdedigen. Baudet en Wilders zijn beiden voorstanders de marktzorg. En hun volgelingen blijven zonder na te denken achter die idioten aan lopen. Het wordt tijd voor Links beleid. En gelukkig zien steeds meer mensen dat.

2
27 Hollander1967

Net als Obama heeft de SP alle tijd gehad om grondige hervormingen door te voeren maar ze regeren steeds als mak lammetje of helemaal niet.

4
28 Tafka Mike

@28 : daarbij is de grootste fail dat ze het steeds nalaten bij de kiezer uit te leggen, waarom het dan niet lukt, wat er wel gelukt is en hoe nu verder. Obama is wel heel populair en doet veel goede dingen maar vaak lijkt het alsof linkse leider teveel op veiligheid en populariteit spelen, maar dat heeft nauwelijks politieke invloed.

4
29 Tafka Mike

@28 De enige kans die ze hadden om te regeren was geloof ik met VVD en CDA.. dat hebben ze toen niet gedaan. Van de ene kant verstandig, van de andere kant het begin van de ondergang.

Lilian zit er sinds 2017 en sinds 2016 is het ledental ieder jaar aan het dalen.(voor 2016 steeg het uitsluitend)

2
30 broodjepoep

@29 Volgens mij was Obama vooral gewoon charismatisch en populair maar was zijn beleid ondermaats.

2
31 broodjepoep

@25 Dat is een uitzondering en die bevestigd de regel!
Kijk maar naar de zorg en onderwijs!

0
32 dummydum

@32 ,

Is het onderwijs geliberaliseerd dan?

De zorg is dat in ieder geval zeker niet. Met die verplichte verzekering is er hoogstens voor gezorgd dat er massaal overheidsgelden naar private financiële instellingen gesluisd wordt. Dat heeft niks met liberalisering te maken, zo wordt het alleen geframed door politici aan de linkerkant van het spectrum.

De overheid zit via allerlei toeslagen en bepalingen (zoals wat er wel en niet in het basispakket zit, regels omtrent het basispakket dat door de overheid wordt samengesteld) nog altijd vuistdiep in de sector. Er kan beter van state capture door financiële instellingen gepraat worden, dan van echte liberalisatie.

1
33 progressiefliberaal

De reden dat ik het voorbeeld van de telecomsector gaf - en de reden dat het een voorbeeld is van geslaagde liberalisatie - is omdat het vrijwel de enige sector is die echt geliberaliseerd is. Naast de post waar echter slechts een handjevol spelers is en de marktwerking tekort schiet. Een ander voorbeeld zou de energiemarkt zijn - ook dat is gewoon een succes gebleken. En voor mensen nu beginnen over stijgende stroomprijzen: dat komt door accijnzen, niet door gebrekkige marktwerking.

De zorg is niet geliberaliseerd (of je dat moet willen of niet is een andere discussie, het is in ieder geval niet gebeurd), het onderwijs is dat ook niet.

Prima als de SP een discussie wil over liberalisatie, maar dan moet het wel echt over liberalisatie gaan. En niet over allerlei problemen waar verscheidene sectoren mee kampen terwijl die problemen juist het gevolg zijn van ofwel het feit dat de overheid nog steeds veel bepaalt of de grootste geldschieter is (zoals in de zorg) en er dus een rare mix is van overheidsbemoeienis waarbinnen private partijen mogen proberen iets gedaan te krijgen, naast overheidsfinanciering waarmee private partijen aan de haal gaan (wat ook voor veel fraudemogelijkheden zorgt zoals van de week ook weer duidelijk werd).

Die problemen worden op die manier gewoon opgehangen aan het frame 'liberalisatie' terwijl het er gewoon niks mee te maken heeft. Dat is gewoon pure misleiding want bij de SP weet men ook wel beter; ze zijn daar niet dom.


Eigenlijk is de post de enige sector waarvan je zou kunnen stellen dat het geen zin heeft om meerdere private aanbieders te hebben, er wel sprake was van liberalisatie en die liberalisatie een slecht idee was.

1
34 progressiefliberaal

Dus als de SP een discussie wil voeren over de problemen met liberalisatie, dan moet er over de postsector gepraat worden. Niet over de zorg, de problemen daar hebben juist een oorzaak die praktisch tegengesteld is aan wat liberalisatie in zou houden.

Namelijk state capture: een overheid met een flinke zak geld die bij private partijen beland omdat iedereen verplicht verzekerd is, onder andere. Dat heeft toch geen fluit met marktwerking te maken?

1
35 progressiefliberaal

@33 @34 en @35
Jammer dat je er zo over denkt, maar de zorgverzekeringsmaatschappijen zijn toch wel degelijk geliberaliseerd!

0
36 dummydum

* Verwijderd door de redactie *

37 Stampertje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Krav
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Rammen dan in de praktijk....

3 minuten geleden geplaatst door Krav

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@28 @28 Voor normale mensen IS het een respectloze term. Maar de meesten hier hebben totaal geen moeite om transgenders respectloos te bejegen...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@31 https://www.boston.com/news/high-school-sports/2024/03/01/injuries-involving-trans-basketball-player-at-mass-school-spark-controversy/En z...

10 minuten geleden geplaatst door baba jaga

baba jaga
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@11 Ik zou niet weten wat de reden is.Het is bij meerdere items die ik plaatste gebbeurt maar de url was volgens mij gewoon goed....

12 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@24 @26 Het lijkt er meer op dat jij de onnozele uithangt....

16 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@19 Is dat een serieuze vraag: waarom? En waar vind ik dat transgenders andere vrouwen letsel hebben toegebracht? Heb je een betrouwbare link?...

18 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

@7De boetes worden ook al door ons betaald.Dan hebben ze het straks over bezuinigingen. Nou ik weet wèl waarop flink bezuinigd kan worden, ...

26 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Omgejoekelden tegen echte vrouwen is de keerzijde van de medaille.Moet ook toegestaan blijven anders is het niet inclusief....

31 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Slavink
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Wat weten we eigenlijk van onze eigen Vasten?https://www.nu.nl/gebaseerd-op-jullie-vragen/6306702/christelijk-vasten-draait-niet-alleen-om-e...

35 minuten geleden geplaatst door Slavink

Graaier1000
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

"Wat ik vind? Ik vind dat ik mensen daar gewoon op mag aanspreken. Ik snap het wel dat het je stoort omdat jij ook graag respectloos spreekt ove...

36 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Rhona Mitra In Hollow ManJaynemansfield NudeTs HentaiViral Porn VideoPriyanka Chopra Sex VediosBhabi Force SexGrace Charis PornBree Brooks Cock Milking HandjobFacial CreampiesTransanglesX Sexy ComDaily Hd PornTaboo Porn Mother And SonSexemodDesenhos De Mulheres PeladaCorinna Kopf Onlyfans NudeIndian Beautiful Girl Xxx VideoSwedish PornstarsDesi Nude YogaAnimated BeastialityMalisesAdult EsscortsPornos FacesittingSakila Sex MovieClothedtitfuckMiinecraft PornAlura Jenson SoloVídeos PornobrasileirosAimee Garcia NudeHolland Roden NudeBodybuilder Naked WomenRobbin BanxWacksackxxxTeen Forced Sex VideosSindhu Aunty SexNip Slip PornYourporn.s.exyXxx23Behind The Scenes FlufferDrawn Together NudityMaria-ryabushkinaLesibian Free PornTaylor Swift NudesRed Light Area PornSnapchat Blow JobsBest Porn WebBlack Virtual Reality PornVídeos De Sexo CaseiroBrittany Schmitt NudePornos MamadasLesbianporn GifsBangla Sex Video BoudiRajasthani Sex Video HindiKajal Agarwal Ki SexyPoonam Pandey SexyHouseofyreBest Japanese AvAshoka PornStardew PornIndian Homemade Porn VideosBf Video DoctorMalayalam Sexy CinemaDesi Aunty ToplessSouth Indian Mallu Sex VideosPristinr EdgeFatherand Daughter PornJoyspornFuq.ccomSexo De PornôEscape Pleasure PlanetRandi KothaMassionary PornVargen PussySannileon Xxx VideosHood AnalBoobs In The CityFilmes Pornô AdultoTürkler SikişteBig Titties In The ShowerBig Boobed Blonde PornWw Sex VideoXxx Hot SixJvvSkyexxxsummersScat XxxBangalore Sex PadamDick For LilyFreeporn Download HdFiltyhgridBrazzars CheatingR-heavy PornYou CompornPerfectgirls PornTik Tok De SexoGay-torrentsVideos X ComPornhtBf Sexy SceneIndian Garden SexCxnxXxx GanduSex On The Bed VideoTubagalorePornos GrannysStepmom Stepson Porn VideosJapanese Sexs MassageXxx Video In CartoonXxx Hd HardcoreKerala Actress PornLisa Ann PornstarNude VabiIndonesia PornKaho Shibuya CreampieL337xAmatur PornPornoincesto Gratisسكس مساجClothed SexDani SorentoDiaoer PornUfc Nipple SlipDavina DavisDoctorsexvideosIndian Teen 99 ComPinkydoll OnlyfandFemale Muscle WorshipGayporn LiveStrp Dad PornLana Del Rey FeetBrandi Love PeggingAunty Sex With UncleSaree BlowjobAoi SolaXvideoe.Nala Ray NudeGay PprnDaman Sex VideoRubmaps MassageFoto De Animes PeladasLesbians Amateurs PornMandi May XxxHentai Comics FrUpskirts With No PantiesPorn Vedios In HindiAnalspreadEroticstoriesIndian Teen Girl XnxxAva PornWww Daring Sex ComRiley Reid Fisting