Studenten in Indonesië hebben van de angst voor het virus straattheater gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Studenten in Indonesië hebben van de angst voor het virus straattheater gemaakt. © REUTERS

Coronavirus: zo staat de wereld er vandaag voor

Een maand geleden explodeerde het coronavirus. Binnen een paar dagen liep het aantal besmettingen op van honderden naar duizenden. Inmiddels staat de teller op bijna 78.000. 'In China zijn de indicaties positief.' Een stand van zaken, naast ons liveblog.

  1. LEES TERUG | Opnieuw fors meer besmettingen in Zuid-Korea en treinverkeer met Italië hervat
    Play
    Virusuitbraak

    LEES TERUG | Opnieuw fors meer besmettin­gen in Zuid-Ko­rea en treinver­keer met Italië hervat

    De zorgen om de uitbraak van het coronavirus buiten China nemen toe. Het aantal besmettingen in Zuid-Korea en Italië loopt hard op. De Italiaanse regering heeft enkele zwaar getroffen steden afgesloten uit angst voor de snelle verspreiding van het virus. Wereldwijd zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Hieronder lees de gebeurtenissen van de afgelopen dagen terug. Een nieuw liveblog vind je hier.
  2. Weg met al die Instagram-toeristen: Japan blokkeert prachtig uitzicht op Mount Fuji met lelijk scherm

    Weg met al die Instagram-toeristen: Japan blokkeert prachtig uitzicht op Mount Fuji met lelijk scherm

    Een prachtige vulkaan die boven een simpele, ietwat lelijke kruidenierswinkel uittorent. Een absurd plaatje dat de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de populairste Instagram-spots ter wereld. Honderden vakantiegangers gaan hier dagelijks op de foto en veroorzaken daardoor immense drukte. Japan is dat meer dan zat en neemt nu een drastische maatregel om het prachtige uitzicht op Mount Fuji voorgoed te verpesten. ,,Het spijt ons dat we dit moeten doen.”