iStock
Volledig scherm
© iStock

Relletje in India om sterilisatieplan voor mannen: “Minstens 1 overtuigen of baan kwijt”

In de Indiase deelstaat Madhya Pradesh is een relletje ontstaan over het plan om gezondheidsmedewerkers het target te geven dit jaar tenminste één man ervan te overtuigen zich te laten steriliseren. Als ze dat niet zou lukken, zouden ze hun baan verliezen.

2 reacties

  • Kris Bouwens

    4 jaar geleden
    In ieder geval 1 land dat iets tegen de overbevolking wil doen. Wij moeten sterilisatie betalen en vruchtbaarheidsbehandelingen worden vergoed. Rara hoe klopt dat?
  • helle ten brix

    4 jaar geleden
    Een gedwongen castratie is iets helemaal anders dan een sterilisatie!
  1. LIVE OEKRAÏNE. Minstens 17 doden en 78 gewonden bij raketaanval op Tsjernihiv - NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

    LIVE OEKRAÏNE. Minstens 17 doden en 78 gewonden bij raketaan­val op Tsjernihiv - NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

    Na de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv op woensdag zijn al zeker 17 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Ondertussen roept de chef van de NAVO vandaag lidstaten op om wapens uit eigen voorraad aan Oekraïne te leveren, zelfs als hiermee de eigen voorraad niet meer voldoet aan de NAVO-afspraken. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Macron wil meer sancties tegen Iran - Al 97 journalisten gedood in Gazaoorlog

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Macron wil meer sancties tegen Iran - Al 97 journalis­ten gedood in Gazaoorlog

    Premier Alexander De Croo (Open Vld) is voor sancties tegen de Iraanse Revolutionaire Garde, dat liet hij woensdag weten voor het begin van de EU-top in Brussel. Ook de Franse president Emmanuel Macron wil meer sancties van de Europese Unie tegen Iran na de grote aanval op Israël afgelopen weekend. De VN-Veiligheidsraad stemt niet vandaag, maar vrijdag over de aanvraag van de Palestijnen om volwaardig lid te worden van de Verenigde Naties. Dat blijkt uit de agenda van het orgaan. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 17 april terug.