U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Economie
  • 5
De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijft onderz ...

ongeveer 1 maand geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
3
5
1

Multinationals zijn financieel extremisten. De problemen zijn door hun activiteiten nu niet meer te overzien en de burger mag er voor opdraaien.

1 smurf    
ongeveer 1 maand geleden door smurf
3
Meld

Ik vind het veel kwalijke dat de overheid klimaat hysterici financiert.
Het bedrijfsleven mag doen wat het wil, de overheid moet onafhankelijk blijven. Nu laten ze klimaat hysterici nepnieuws verspreiden en gegevens vervalsen (denk aan het vervalsen van historische data door het KNMI, het liegen van PBL, etc etc etc).

2 beastyboy    
ongeveer 1 maand geleden door beastyboy
5
Meld

@2 de overheid ondersteund onafhankelijke wetenschap dat is echt compleet wat anders dan iemand betalen om een onzekerheid te scheppen.

3 ModReset    
ongeveer 1 maand geleden door ModReset
11
Meld

@2 jouw blijkbaar geliefde systeem bestaat hoor... een overheid die alles smoort wat niet in hun plaatje past, zullen we een crowdfundinng voor je starten zodat je je in Noord Korea aan kunt sluiten?

4 beertje36    
ongeveer 1 maand geleden door beertje36
10
Meld

@3
Sorry ik wil uw zaterdag ochtend niet verpesten maar de waarheid is natuurlijk dat de overheid met een masterplan bezig is om de staat om te vormen naar een andere manier van verwarmen en transport .
De overheid bedient zich daardoor van een aantal partijen die zij betaald en die precies die uitkomsten produceren die de overheid nodig denkt te hebben om een geloofwaardig verhaal te krijgen zodat de bevolking zonder te veel ophef de veranderen zal accepteren .
Zo werkt de overheid .
Het interesseert den Haag echt niet wat wij vinden , het manipuleren van het volk echter is een strategie van rutte & co om in het zadel te blijven .
Dus vergeet alle sentiment , dat is er niet .

5 agent 357    
ongeveer 1 maand geleden door agent 357
4
Meld

@2 de overheid heeft de wetenschappelijke signalen dat het mis gaat met het klimaat jarenlang genegeerd. Dus jouw verhaal is gewoon onzin. De wetenschap heeft heel veel moeten doen om aandacht te krijgen voor het klimaat. Dus niks overheid de hysterie financiert.

6 ModReset    
ongeveer 1 maand geleden door ModReset
6
Meld

@5 klimaat wetenschap is iets globaals en gaat verder dan Nederland. Maar volgens jou zijn wereldwijd alle wetenschappers dus omgekocht omdat Nederland een Energie transitie wil? En daar is de Nederlandse overheid al sinds 1970 mee bezig?? Wow wat een complot.

7 ModReset    
ongeveer 1 maand geleden door ModReset
6
Meld

Nergens in het gehele stuk van FTM kom je regen dat Böttcher onwaarheden verkondigde.
Wèl worden er vraagtekens gezet bij het feit, dat multinationals en met name Shell, zijn onderzoeken financieel ondersteunden en gebruikten voor eigen gewin, om de maatregelen tegen te gaan, die klimaatfanaten hen zouden gaan opleggen.
Daarbij moet wèl aangetekent worden, dat Böttcher de gelden niet heeft gebruikt voor eigen gewin, maar heeft gestoken in zijn onkosten voor onderzoeken, personeel en reiskosten.
Aan de andere kant is de lobby en de aandacht die klimaatfanatici krijgen, vele malen groter dan die van de sceptici.
Dat op de achtergrond financiën een grote rol spelen, om iemand voor je karretje te spannen moge duidelijk zijn.
Het "financieren" van Böttcher is óók niet eindeloos doorgegaan, bang dat men was voor negatieve berichtgeving hierover en het feit dat Shell al vaak onder een vergrootglas ligt.
Shell heeft op een zeker moment, net als andere geldschieters, zèlf de stekker eruit getrokken, wat betreft de financiering aan Böttcher.
Wat uit deze stukken van FTM naar voren komt, blijkt dat óók in het klimaatdebat, de lobbyisten van de industrie, over elkaar heen buitelen, om aan de klimaatmaatregelen, te ontkomen.
Aan de andere kant doen bedrijven ,onder het mom van "wetenschappelijk onderzoek" hetzelfde, om de maatregelen erdoor te drammen.
Daar zullen óók zeker (nog niet in de publiciteit gebrachte), financieringen plaatsvinden.

8 Dieke    
ongeveer 1 maand geleden door Dieke
2
Meld

@2 De overheid heeft er geen belang bij om hier over te liegen. Multinationals als Shell wel want gaan wij allemaal elektrisch rijden dan raakt dat Shell keihard. Het is dus Shell alles aangelegen om te proberen de veranderingen tegen te houden zodat zij hun winst kunnen behouden.

1 van beide groepen verteld niet de waarheid. Aangezien de overheid geen belang heeft in leugens hierover in en het bedrijfsleven wel, geloof ik toch eerder de overheid dan de door de commerciële bedrijven betaalde sceptici

9 Rare Rakker    
ongeveer 1 maand geleden door Rare Rakker
1
Meld

Gaan ze dit soort dingen ook aan het licht brengen van al die mensen die geld krijgen van wie? voor de promotie van de CO2 scare?

10 nosuchname    
ongeveer 1 maand geleden door nosuchname
3
Meld

Dat de fossiele brandstoffenindustrie mollen plantte in onder andere de Club van Rome is verklaarbaar: follow the money.

Wat nog veel zorgwekkender is, is dat er politici een 'convenient lie' verspreiden om de reet op het pluche te houden. Hun betaling is zetels en een vergoeding vanuit de overheid.

11 Lidpver    
ongeveer 1 maand geleden door Lidpver
1
Meld

Een klimaatontkennertje avant la lettre. Nou, de man had groot gelijk, betaald of niet - jammer voor hem dat hij allang dood was (200question voordat de (geconstrueerde) klimaatpaniek toesloeg. Er gaan miljarden om in het alarmistencircuit, zo niet triljoenen inmiddels. Het meeste is afkomstig van belastingcenten - de meeste regeringen zijn heel gecharmeerd van het idee, om via klimaat/CO2 het gepeupel eronder te houden en leeg te melken. Wel blijkt steeds weer dat inderdaad CO2 niet de rol speelt die het stofje is toegedacht: https://notrickszone.com/2020/02/20/new-experimental-evidence-the-atmosphere-cools-as-more-co2-is-added-high-co2-may-enhance-net-heat-loss/

12 Ness    
ongeveer 1 maand geleden door Ness
2
Meld

Hier nog een heel bruikbaar linkje over de handel en wandel van de allergrootste CO2 uitstoters ter wereld, China (1,4 miljard) en India (1,3 miljard mensen). Die 2 landen gebruiken steeds meer steenkool. Dat komt dan neer op welgeteld 2,7 miljard vette klimaatontkennertjes. Er valt nog heel wat te bekeren! Haast U zich dus naar het Oosten, propagandisten! https://wattsupwiththat.com/2020/02/20/china-and-india-rejecting-renewables-for-coal-fired-futures/

13 Ness    
ongeveer 1 maand geleden door Ness
1
Meld

@9 Waar haalt de overheid geld vandaan om mensen van uitkeringen te voorzien, zorg , Brussel enz ? en al die mensen die de kosten ervan op andere willen dumpen Op wie zouden die stemmen ?

14 nosuchname    
ongeveer 1 maand geleden door nosuchname
1
Meld

@9 : Ik zou het graag geloven, maar politici zijn vooral met hun eigen belang bezig...

En wie zijn het die dit bericht de wereld in sturen? En waarom zouden die beter te vertrouwen zijn? Het klimaat is een propaganda-oorlog, niet gebaseerd op feiten maar op geloof. Ik vind het prima dat er ook een andere mening is dan die van de groene religie, vooral omdat die mening zich meer met feiten bezig houdt. En als bedrijven een consultant/woordvoerder betalen is dat niet anders dan wat de overheid doet.

Die grote groep 'wetenschappers' die alarmerende klimaat-onderzoekjes publiceren worden toch ook door iets of iemand betaald? En dat de overheid onderzoeksburo's gebruikt die resultaten leveren zoals de overheid ze hebben wil, is al lang aangetoond.

15 romeo-bravo    
ongeveer 1 maand geleden door romeo-bravo
1
Meld

@14 “ Ik zou het graag geloven, maar politici zijn vooral met hun eigen belang bezig...”

Welk eigen belang zouden politici die wel wat aan het klimaat willen doen, dan hebben?

16 Rare Rakker    
ongeveer 1 maand geleden door Rare Rakker
0
Meld

Let op de aanhalingstekens!! Dat betekent dat iemand zomaar wat roept.

17 PeKa    
ongeveer 1 maand geleden door PeKa
2
Meld

@7
Mijn tijd zal het wel uitdienen , dus niet mijn probleem maar als je door de jaren heen een beetje hebt opgelet dan zie je de sturing .

18 agent 357    
ongeveer 1 maand geleden door agent 357
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Corona: wonderkuur van Trump kan levensgevaar...
Medicijnagentschap ANSM heeft gevaarlijke bij...

5 uur geleden door Faqman

Hongaars parlement stemt in met dictatuur: al...
Dankzij de nu aangenomen coronawet, kan de re...

18 uur geleden door Stampertje

Philips topman: 'Nederland bestelde bead...
Ons land trok twee weken geleden aan de bel b...

1 dag geleden door NOS

Moet Jensen Zwijgen? - Arnold op Zondag #10
VIDEO: Iedere zondag: Arnold op Zondag! Duidi...

1 dag geleden door Doehetlekkerzelf

Baudet wil de Kamer in pauzestand. Rutte niet...
Thierry Baudet (FVD) wil de democratie in de...

24 uur geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Scrow
Lars de R. krijgt vijf jaar gevangenisstraf i...
@1 Als jij het zegt. Ik let nooit zo op huids...

minder dan een minuut geleden door Scrow

Captain Hero
Walgelijke video: haatjongeren trappen 53-jar...
@71 Uitzondering bevestigd de regel....

minder dan een minuut geleden door Captain Hero

Liz
VVD laat PVV en Forum verder achter zich in v...
@13 Ik ben ook verbaasd dat Rutte zo populair...

minder dan een minuut geleden door Liz

Saviro
Weer hogere stijging aantal Chinese besmettin...
@2 Heeft niets met medelijden te maken maar,...

minder dan een minuut geleden door Saviro

Captain Hero
Hoe speel je dat je boodschappen doet voor es...
Simpel, je doet essentiële boodschappen en w...

1 minuut geleden door Captain Hero

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig