Nu kunnen gemeenten burgers in bepaalde wijken een verbod op kookgas opleggen.
Volledig scherm
Nu kunnen gemeenten burgers in bepaalde wijken een verbod op kookgas opleggen. © Rijnhout Media

Politieke wrevel over verbod op gasfornuis: ‘We moeten huiseigenaren niet voor het blok zetten’

PROEF AARDGASVRIJHuiseigenaren en huurders in een aardgasvrije proefwijk moeten niet worden verplicht om van het gas af te gaan. Dat vindt regeringspartij VVD. Nu kunnen gemeenten de burgers in bepaalde wijken nog wel een verbod op kookgas opleggen.

  1. Zachte winter geeft onkruid in je tuin een boost: zo pak je de meest voorkomende soorten best aan
    PREMIUM

    Zachte winter geeft onkruid in je tuin een boost: zo pak je de meest voorkomen­de soorten best aan

    Een zachte winter en een kletsnatte lente: een beter recept voor een golf van ‘kruid’ kun je niet bedenken. Veel onkruiden zijn deze winter gewoon door blijven groeien en nieuwe zaadjes kiemen nu al volop. Hoe hou je die vroege vogels onder controle én kun je zorgeloos de zomer in? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad voor de soorten die het vaakst opduiken in de Nederlandse tuin. ,,Schoffel niet, want door de grond te verstoren activeer je slapende zaden.”
  2. Je terras schoon zonder hogedrukreiniger? Zo doe je dat: ‘Voor 5 euro verrassend goed resultaat’
    PREMIUM
    test en tips

    Je terras schoon zonder hogedruk­rei­ni­ger? Zo doe je dat: ‘Voor 5 euro verrassend goed resultaat’

    Met temperaturen boven de 20 graden is het eindelijk tijd om te genieten van je terras. Maar na zo’n lange, natte winter hebben mos en algen (‘groene aanslag’) zich lustig op je tegels genesteld. Hoe krijg je die terrastegels snel en met weinig moeite weer schoon, zonder hogedrukreiniger? Welk middel werkt écht en is toch vriendelijk voor het milieu? Onze tuinexpert Laurence Machiels deed de test en kwam tot een verrassende conclusie.