Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Ga je skiën? Doe deze oefeningen om blessures te vermijden

Het is iets waar jaarlijks heel wat sportievelingen naar uitkijken: de wintersportvakantie. Alleen is die dit jaar niet zoals anders: de sneeuwkwaliteit is niet overal optimaal. Dat maakt dat meer skiërs dit jaar buiten de pistes hun moves willen laten zien, maar dat is niet zonder gevaar. Tijd voor een warming-up!  

  1. Toeristische hotspots drijven prijzen op: een stedentrip wordt duur grapje
    PREMIUM
    Overtoerisme

    Toeristi­sche hotspots drijven prijzen op: een stedentrip wordt duur grapje

    Dagtoeristen moeten vanaf dit voorjaar betalen voor hun bezoek aan Venetië, Amsterdam roept groepen Britse toeristen op om vooral weg te blijven en het Louvre in Parijs verhoogt de toegangsbiljetten met dertig procent. Het almaar groeiende toerisme is steeds vaker een probleem. Toch denken experts niet dat dit het verschil gaat maken. ,,Zonder oplossing is het einde verhaal voor zowel bewoners, maar ook voor de toeristen zelf.”
  2. Ted ruilde zijn huis al 25 keer met onbekende ergens op de wereld: ‘Sta je ineens bij buren op een feest’
    PREMIUM
    2

    Ted ruilde zijn huis al 25 keer met onbekende ergens op de wereld: ‘Sta je ineens bij buren op een feest’

    In de afgelopen veertien jaar verruilde hij zijn sfeervolle stadswoning al 25 keer voor een huis van iemand anders, elders op de wereld. Ted Vollebregt is een fervent huizenruiler. Deze manier van goedkoop ‘op vakantie gaan’ zit in de lift, blijkt uit cijfers van HomeExchange. In 2023 was er 44 procent meer huizenruil. ,,Je gaat op vakantie en komt in een echt huis, met alles d’r op en d’r aan.”
    Delft