Een demonstratie in de hoofdstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Een demonstratie in de hoofdstad. © Marco Okhuizen

Militair én klimaatactivist is geen fijne combinatie: ‘Wat heb je gedaan, pannenkoek?’

Sijmen Mulder was reservist bij defensie én klimaatactivist bij Extinction Rebellion. Die wonderlijke combinatie bleek niet te werken. ,,Wat heb je gedaan, pannenkoek?", appte zijn sergeant. Uiteindelijk hield Mulder het bij defensie voor gezien.

  1. Ziek voor je pensioen: ‘Vanaf een bepaalde leeftijd kun je gebruik maken van de 80-90-100-regeling’
    PREMIUM

    Ziek voor je pensioen: ‘Vanaf een bepaalde leeftijd kun je gebruik maken van de 80-90-100-regeling’

    De groeiende werkdruk en stijgende pensioenleeftijd eisen hun tol: meer senioren raken arbeidsongeschikt. Wat nu? Twee vooraanstaande experts bieden inzicht in de opties, financiële consequenties en benodigde stappen die je kunt nemen. Waaronder vervroegd pensioen. ,,Pas op, als je je contract laat aanpassen naar minder uren, dan krijg je op termijn dus ook een lagere WIA-uitkering.”
  2. Britse klimaatactiegroep Extinction Rebellion op lijst terreurpolitie: ‘Hoe durven ze?’
    PREMIUM

    Britse klimaatac­tie­groep Extinction Rebellion op lijst terreurpo­li­tie: ‘Hoe durven ze?’

    De Britse terreurpolitie heeft klimaatactiegroep Extinction Rebellion op een lijst geplaatst met extreme ideologieën, tussen onder meer het Neonazisme en een vermeende terroristische islamitische groep. De politie roept op om alert te zijn op jonge schoolstakers en mensen die zich in ‘sterke of emotionele termen’ uitlaten over milieuproblemen als klimaatverandering, vervuiling of uitbreiding van vliegvelden.