Nieuws

'Ik wist wel, dit wordt een boel gedonder', zegt Saïd Bouharrou

Er is een petitie gestart tegen Saïd Bouharrou, vice-voorzitter van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland. De initiatiefnemer roept mensen op de Nijmegenaar niet langer als hun vertegenwoordiger te zien. Aanleiding is het verhoor van Bouharrou door de parlementaire onderzoekscommissie naar beïnvloeding door orthodoxe islamitische landen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Er is een petitie gestart tegen Saïd Bouharrou, vice-voorzitter van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland. De initiatiefnemer roept mensen op de Nijmegenaar niet langer als hun vertegenwoordiger te zien. Aanleiding is het verhoor van Bouharrou door de parlementaire onderzoekscommissie naar beïnvloeding door orthodoxe islamitische landen.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
'Ik wist wel, dit wordt een boel gedonder', zegt Saïd Bouharrou
'Ik wist wel, dit wordt een boel gedonder', vertelt de vice-voorzitter van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland. 'Het was ook heel spannend. Je staat onder ede. Je weet dat de dingen die je gaat vertellen veel gevolgen kunnen hebben, dat het veel teweeg zal brengen.' Saïd Bouharrou is een van negentien mensen die moeten getuigen in een kort parlementair onderzoek naar ongewenste beïnvloeding van moskeeën en islamitische organisaties in Nederland.

Petitie

Bouharrou bevestigt maandag het beeld dat moskeeën onder druk staan van geldschieters uit orthodoxe islamitische landen. Dat wordt hem niet in dank afgenomen en nog dezelfde avond komt er een petitie online waarin het volgende wordt gemeld: ‘De Raad van de Marokkaanse Moskeeën Nederland vertegenwoordigd door de heer Saïd Bouharrou behartigt niet de belangen van de moskeeën en moslims, maar de belangen van de overheid ten nadele van moslims’. De petitie is al door meer dan drieduizend mensen getekend.

Geen aandacht aan besteden

De Nijmegenaar is niet onder de indruk van de persoonlijke aanval. 'Het is een kleine minderheid. Ik ga er geen aandacht aan besteden.' 
Luister hier naar de reactie van Saïd Bouharrou.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!