RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Probleem voor Feyenoord: 'Antisemitisme is springlevend in Rotterdam'

Beeld © Getty Images

Bij een wedstrijd in De Kuip tussen Feyenoord en Ajax hoor je met enige regelmaat het woord 'Joden' de revue passeren. Vaak in een negatieve context. Een groot probleem volgens het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

Volgens het CIDI is antisemitisme namelijk een groot probleem onder Feyenoord-supporters. Dat de club vorig jaar een video deelde waarin duidelijk 'kankerjoden' te horen was, is typisch vinden zij.  "Die video is door de club zelf verspreid. Niet met die intentie, maar het is typerend dat Feyenoord in een promotiefilmpje een ode aan supporters wil brengen en het gewoon niet lukt om dat schelden eruit te halen’’, zegt Aron Vrieler van het CIDI tegenover het AD

Ajax
Lees ook:
Ajax en Feyenoord met fans naar eventuele bekerfinale

Volgens Vrieler is het een serieus probleem. "Antisemitisme is springlevend en in de voetballerij in Rotterdam een heel groot probleem. Met name tijdens de wedstrijd tegen Ajax zingen honderden supporters uit volle borst antisemitische leuzen.’"

Feyenoord komt inmiddels samen met de gemeente Rotterdam in actie. Zo lopen er inmiddels projecten voor zowel scholen als supporters, maar of dat het probleem gaat verhelpen vraagt het CIDI zich af. "Zowel Feyenoord als de gemeente zijn zich bewust van het probleem, maar het bereik is niet groot genoeg."