Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel (D66) ging vorige week in debat met de Tweede Kamer over Ceta.
Volledig scherm
Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel (D66) ging vorige week in debat met de Tweede Kamer over Ceta. © ANP/Bart Maat

Tweede Kamer stemt met kleinst mogelijke meerderheid in met Ceta-verdrag

De Tweede Kamer heeft het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada met de kleinst mogelijke meerderheid aangenomen. Alle oppositiepartijen stemden tegen Ceta. Zonder steun van 50Plus lijkt een meerderheid in de senaat ver weg. Om het verdrag te kunnen ratificeren, is een meerderheid in beide Kamers nodig.

  1. Ook in Ierland was het slecht gesteld met leesvaardigheid van kinderen, totdat overheid het roer radicaal omgooide
    PREMIUM
    leescrisis

    Ook in Ierland was het slecht gesteld met leesvaar­dig­heid van kinderen, totdat overheid het roer radicaal omgooide

    Terwijl Nederlandse kinderen en jongeren steeds slechter kunnen lezen, blijkt Ierland een succesverhaal te schrijven. Daar werd vijftien jaar geleden alles op alles gezet om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. De oplossing bleek voor een deel heel simpel te zijn, en na vier jaar waren de eerste resultaten zichtbaar. Wat kunnen we leren van hun aanpak?
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?