U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 3
Als een minderjarige in Rotterdam voor de tweede keer wordt opgepakt wordt met een mes op zak, moeten de ouders een boete betalen van 2500 euro. Dat heeft de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb gezegd tegen Radio Rijnmond. ...

5 maanden geleden door Waarheid, gewoon zoals het is

REAGEER MET EEN EMOJI
2
3
LEES MEER OVER

Zou dat helpen ?

1 Interessant    
5 maanden geleden door Interessant
1
Meld

Ze in hun portemonnee raken helpt altijd.

2 Lias    
5 maanden geleden door Lias
2
Meld

@2 Wat kunnen die ouders eraan doen als zoonlief dit stiekem doet?

3 Vrijbuitertje    
5 maanden geleden door Vrijbuitertje
6
Meld

* Verwijderd door de redactie *

4 Yisrael 3.0    
5 maanden geleden door Yisrael 3.0

@4 Je kan als ouder je best doen, maar een puber kan rare sprongen maken!

5 Vrijbuitertje    
5 maanden geleden door Vrijbuitertje
1
Meld

Als het zo gemakkelijk zou zijn bij overtredingen van het strafrecht een boete van 2500 Euro op te leggen dan zou dit veel vaker gebeuren.
Denk bijvoorbeeld aan voor de 2e keer zwartrijden, voor de 2e keer door rood rijden, enzovoort.
Het zal uiteindelijk een soort bluf blijken te zijn.

6 Graaier1000    
5 maanden geleden door Graaier1000
2
Meld

@5 das waar.... maar als bv een 13-jarige een mes pakt en dat in een andersmans lijf steekt is er toch duidelijk iets niet goed gegaan... Zeker kunnen pubers ongein uithalen.... Maar de messenstekerijen van de laatste tijd rijzen de pan uit...Nietmeer te filmen en daar moet snel een einde aankomen.... Hoe..? zal me worst zijn.... als het maar ophoudt....

7 Sempre    
5 maanden geleden door Sempre
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

8 Yisrael 3.0    
5 maanden geleden door Yisrael 3.0

@3
Opvoeden...

9 Lias    
5 maanden geleden door Lias
2
Meld

Zodra kinderen van die leeftijd zonder blikken of blozen een mes in een medemens steken is voor mij duidelijk dat in de opvoeding iets wezenlijks fout is gegaan.... geen respect voor leven, voor je medemens en GEEN EMPATHIE... Niet meegekregen van thuis duidelijk.... Dit zijn kinderen die amper droog zijn achter de oren.... en die zijn in staat om iemand met een mes om zeep te helpen...Sorry hoor.... HEEL hard aanpakken ....En als je al zo jong zulke dingen flikt.... hou ik mijn hart vast voor de tijd als ze volwassen zijn.... alle remmen zijn weg immers !

10 Sempre    
5 maanden geleden door Sempre
0
Meld

@7 YouTube filmpjes, rap, gekke challange spelletjes, allemaal invloed vanaf internet, daar wordt alles genormaliseerd als stoer! Zoals iemand een klap geven/neerslaan voor de lol op straat, stond gewoon op YouTube. Dat soort shit genieten die gasten van tegenwoordig.

11 Vrijbuitertje    
5 maanden geleden door Vrijbuitertje
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

12 bosco    
5 maanden geleden door bosco

@10
Wetenschappelijk onderzoek heeft al vele jaren geleden aangetoond dat kinderen en jongeren tot begin 20 niet altijd in staat zijn om de gevolgen van hun daden te overzien omdat hun hersenen nog niet volgroeid zijn; daar doe je met geen enkele opvoedkundige handeling iets aan.
Blindelings naar de opvoeding of de opvoeders wijzen is alleen daarom al stompzinnig....

13 Immanuel    
5 maanden geleden door Immanuel
12
Meld

@12 Dat is waar, regels zijn er niet bij dat soort ouders.

14 Vrijbuitertje    
5 maanden geleden door Vrijbuitertje
1
Meld

@11 ook dat.... filmpjes waar iemand in elkaar geschopt wordt.... ze staan er bij te lachen en te joelen.... Nou ... stoer hoor..... Ik vind het zoooooooooooooo schandalig.... Ikzelf heb een zoon en een dochter... die nu midden 40 zijn.... geloof me... is niet gebeurd. .. maar als ze vroeger zoiets geflikt zouden hebben dan hadden ze aan mij een HELE slechte gehad... !!! Mijn kinderen zijn opgevoed om respect voor het leven te hebben.... voor mens en ook voor dieren... En ze hebben nu zelf kinderen en voeden hun ook op met hetzelfde idee.... Doodgewoon een hart hebben voor de wereld... tja.... Maar wat je nu vaak leest.. kinderen van 12, 13, 14 jaar die lukraak op mensen insteken.... Van mijn mag er her en der goed gefouilleerd gaan worden..... afpakken die rotzooi en een flinke straf.... Misschien gaat de volgende zich dan bedenken....

15 Sempre    
5 maanden geleden door Sempre
0
Meld

@12
"geloof me... is niet gebeurd."

Geloof mij nou maar...; je weet nog niet de helft van alle rottigheid die jouw kinderen hebben uitgespookt, noch van de overlast die ze anderen bezorgd hebben.
En dat geldt voor iedere ouder die zijn/haar kind(eren) niét hun hele leven in een kelder hebben opgesloten!

16 Immanuel    
5 maanden geleden door Immanuel
9
Meld

"Een last onder dwangsom is een zogenaamde herstelsanctie. Dat houdt in dat de sanctie is gericht op het beëindigen van een bepaalde overtreding en de rechtmatige situatie te herstellen. Een dwangsom is dus géén boete en is ook als preventiemiddel een mogelijkheid wanneer er een onrechtmatige situatie dreigt." (Bron: http://www.wetrecht.nl/dwangsom/)

Populistische titel van de NOS.

17 rolstoeltje    
5 maanden geleden door rolstoeltje
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

18 bosco    
5 maanden geleden door bosco

@16 ...je weet nog niet de helft van alle rottigheid die jouw kinderen hebben uitgespookt, noch van de overlast die ze anderen bezorgd hebben.. Jouw woorden......goh was je in de buurt toen dan...??? Nee, mijn kinderen hebben nooit iemand beschadigd.... ook geen dieren.... wel kattekwaad uitgehaald..... doppen van ventiels van auto's gehaald.... was verhangen op balkons van flats.... Mijn zoon heeft zelfs met eigen gemaakt vuurwerk een verdeelkastje met een vriend opgeblazen.... de hele buurt zat een middag zonder stroom.... 10 jaar later heeft hij het verteld.... Ik had het moeten weten toen.... dan waren de rapen voor hem echt gaar geweest! Tja en nu hebben ze eigen kinderen!

19 Sempre    
5 maanden geleden door Sempre
1
Meld

@18 Het wordt steeds grimmiger, Amerikaanse toestanden waaien nu wel heel hard over. Ook die hele rap invloed van de Maroc, black boys nemen die pubers nogal letterlijk.

20 Vrijbuitertje    
5 maanden geleden door Vrijbuitertje
1
Meld

@16 Laat maar, dit is een discussie waar ik niets mee kan.... Ik spreek over een tijd pak m beet 35 jaar geleden.... Kan me niet herinneren dat er toen kinderen met messen rondliepen en anderen overvielen en aan het mes regen..... fijne avond nog en morgen weer een mooie dag....

21 Sempre    
5 maanden geleden door Sempre
0
Meld

@18 @19
Ik zie het al...;
ouders die nog in de ontkenningsfase zitten..question

Ook plm. 35 jaar geleden (midden jaren '80) liepen knulletjes van 14- 15 al met klewangs rond, werd er geschoten in discotheken en werden bij ons in Den Helder snackbars (vooral die bij het WGW veld) al overvallen door "brugpoepertjes".... niets nieuws onder de zon dus!

22 Immanuel    
5 maanden geleden door Immanuel
7
Meld

Was denk ik eind jaren '70 begin jaren '80;
knok afspraak "Falga buurt" vs "de Schoten".... honkbalknuppels, messen, fietskettingen, boksbeugels,... je kunt het zo gek niet bedenken (tot samurai zwaarden aan toe) kon je in de omliggende tuinen vinden toen de politie het feestje kwam verstoren... "west-side story" was er niets bij.

23 Immanuel    
5 maanden geleden door Immanuel
5
Meld

Dan mogen ze weer meer drugsdealen en messen dragen om het te kunnen lappen. question

24 Wild Rover    
5 maanden geleden door Wild Rover
1
Meld

Dit is een wanhoopsactie; het gaat echt niet het karakter of gedrag van deze gasten veranderen.
Met een loden pijp sla je ook iemand de hersens in...

25 awwesjeng    
5 maanden geleden door awwesjeng
1
Meld

er wordt nu net gedaan alsof de helft van de jeugd met een mes op zak loopt.
Uiteraard weet je nooit exact wat je kind uitspookt op straat.

Maar geweld jegens anderen, messen op zak? Nee daar durf ik mijn handen voor in het vuur te steken

26 krek    
5 maanden geleden door krek
2
Meld

Op zich ligt het natuurlijk niet aan messen. Ik denk dat iedere volwassene wel meerdere messen thuis heeft in zijn keukenla. Ook het op zak hebben van een zakmes is niet echt een probleem. Een bejaarde man die met een zakmes zijn appeltje schilt op een bankje in het park vormt geen gevaar. Ik heb toen ik een klein jochie was jaren bij de scouting gezeten. Daar hadden al die kinderen een mesje op zak.

Het gevaar schuilt hem niet in messen maar in de persoon die dat mes bij zich heeft. Waarom leggen ze de halve binnenstad droog van Rotterdam als er een risico wedstrijd is in de ere divisie en kan carnaval in Brabant gewoon doorgaan? Precies, ander publiek.

En wie wonen er in Rotterdam die deze criminaliteit veroorzaken? Ik heb een klein stukje Jinek gezien over dit onderwerp en niemand durfde de grote roze olifant in de kamer te benoemen.

27 RazorBlade    
5 maanden geleden door RazorBlade
1
Meld

Wat een stomme sanctie: die jongeren hebben helemaal geen geld. Dus wordt het stelen. Denk nou eerst eens even na Aboutaleb voor je met dergelijke onzin komt!

28 Nicks R. Van    
5 maanden geleden door Nicks R. Van
0
Meld

@3 "Wat kunnen die ouders eraan doen als zoonlief dit stiekem doet?"

Niet eens meer beginnen aan kinderen.

Is nog goed voor het milieu ook. question question

29 Weet geen naam    
5 maanden geleden door Weet geen naam
0
Meld

@5 "Je kan als ouder je best doen, maar een puber kan rare sprongen maken!"

Probleem is dat te veel mensen pas met opvoeden beginnen wanneer het kind al puber is.

En dan heb je het niet over ene puber die een rare sprong maakt.

Dan heb je het over een puber die al volkomen ontspoord is omdat men nooit opgevoed heeft en het kind het woordje "nee" nooit te horen heeft gekregen.

30 Weet geen naam    
5 maanden geleden door Weet geen naam
0
Meld

Die jongeren missen een goed voorbeeld. Iemand die ze inspireert een positieve draai aan het leven te geven.

Er is wel inspiratie, maar echter juist de andere kant op. Mocro maffia die verheerlijkt wordt etc. En nog veel belangrijker, de muziek waar de jongens naar luisteren. Muziek heeft een veel grotere impact op mensen dan over het algemeen gedacht wordt.

31 David    
5 maanden geleden door David
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

32 Nederlander    
5 maanden geleden door Nederlander

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
President Trump verwijt 'linkse meute&#0...
"Op de verjaardag van de oprichting van Ameri...

4 uur geleden door Schildpad

Recordstijging van meer dan 53.000 nieuwe cor...
Daarnaast overleden bijna 130.000 mensen in h...

20 uur geleden door Lidpver

Ook Dordrecht verbiedt protest tegen coronare...
Een protest dat voor zondag is aangekondigd d...

15 uur geleden door Telegraaf

Als bijbelse onheilsprofeten verkondigen talk...
Ze doen het meest denken aan bijbelse onheils...

9 uur geleden door Gremdaat

Black Lives Matter gesponsord door George Sor...
Terwijl de radicale groep Black Lives Matter...

7 uur geleden door welofniet


ADVERTENTIE


Laatste reacties
jodelatedieho
Trump belt vader dode tiener...
@20,begrijpend lezen is ook niet echt je ...

1 minuut geleden door jodelatedieho

Ghurka
OT 83...
A first......

14 minuten geleden door Ghurka

Being there
Akwasi wil grachtenpanden claimen...
@48 https://www.historischnieuwsblad.nl/de-we...

24 minuten geleden door Being there

iedereen heeft recht op mijn mening
Lille en Ajax bereiken akkoord over Sven Botm...
Nu krijgen ze 7 miljoen euro voor deze jonge ...

27 minuten geleden door iedereen heeft recht op mijn mening

sparta
Trump belt vader dode tiener...
@26Ik zie niet in waarom ik bij jou moet to...

29 minuten geleden door sparta

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig