Ceta moet er gewoon komen (trouw.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Stampertje in Politiek  Â·  36 Reacties

  • 12
  • 715x gelezen
Reageer met een Emoji
29
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ceta moet er gewoon komen?
Nee.

2
1 gaulette

* Verwijderd door de redactie *

2 Stampertje

Nationalistisch is fout? En wat is er eng aan? Ook is "behoudend" alleen maar fout in de ogen van de fanatici met hun sloopkogel, die alles kapot willen maken en door hun "ding" vervangen, omdat dat politiek gezien (voor de mega-multinationals en banken) beter uitkomt.

5
3 Wendel

De VS gaat ook meer vestigingen opzetten in Canada, en die heeft nog lagere voedselkwaliteit standaarden dan wij.

5
4 caso

Of er nu enige kern van waarheid zit in die argumenten van populistisch rechts en, bij andere gelegenheid, meer weldenkend links,

eng-nationalistische argumenten de boventoon zijn gaan voeren....

Tjonge tjonge..., wat een kut krant..., weldenkend links...question

2
5 Tjeesus...,

https://www.geenstijl.nl/5151963/trouw-noemt-groenlinks-eng-nationalistisch/ Weerwoord. Heel Groen$links, de boeren, de PVV, Foodwatch, PvdD, CU, Milieudefensie, allemaal enge nationalistjes.

3
6 Ness

Trouw? trouw aan wie? multinationals en banken, pleur op met je stukje onwetend tekst, het MKB bv Nederland moet kapot omwille van het grote geld.

3
7 Mesjokke

Wat een schandalig landverraders pulpkrant...

Het commentaar is de mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren...

2
8 Tjeesus...,

Typisch dat inkse elitarisme weer, " eng-nationalistische argumenten" als argument om voor een slecht verdrag te zijn. Dat zijn geen inhoudelijke argumenten.
Pleur toch op!

2
9 skapoe

** gebruiker verwijderd **

Daarmee gooit Trouw haar onafhankelijk overboord en zijn de artikelen in Trouw der definitie onbetrouwbaar.
Trouw snapt blijkbaar niet dat het handelsverdrag alle afzonderlijke landen rechteloos en machteloos maakt. Als het verdrag akkoord is kan binnen Europa alles worden geregeld buiten de landen om. Toezeggingen die nu gedaan worden om Nederland tot een ja te bewegen kunnen over een paar maand worden verworpen.

10 verwijderd5929219

T/S Stampertje brengt wel veel dom extreem links gelul
van Joop en het zogenaamd christelijke Trouw

1
11 Bollieboos

We kunnen ook gewoon stellen dat Joop en Trouw op moeten rotten
inclusief Kabinet ..graag naar Canada !

1
12 Bollieboos

** gebruiker verwijderd **

Moeten is dwang.
Nergens voor nodig, en zeker niet met die vreemde regels dat een overheid aangepakt kan worden.

13 verwijderd9139144

"Of er nu enige kern van waarheid zit in die argumenten van populistisch rechts en, bij andere gelegenheid, meer weldenkend links"
"Het commentaar is de mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren."

Kennelijk vindt de redactie van Trouw per definitie rechts populistisch (als negatief bedoeld) en links weldenkend (als positief bedoeld).
Eem beetje een vooringenomen stellingname waarbij nog te bedenken valt dat de indeling in links/rechts veranderd is ten opzichte van vroeger.

1
14 Graaier1000

* Verwijderd door de redactie *

15 Stampertje

@6 Lezen mensen zoals jij en GeenStijl zo'n artikel expres zo slecht om er een stroman van te kunnen maken of staan er gewoon iets te moeilijke woorden in? Trouw maakt (n.b. in een van de eerste alinea's) het onderscheid tussen nationalistische en linkse argumenten tegen het verdrag en geeft juist aan dat juist die eerste soort vooral gebruikt worden in de debatten en publieke opinie tegen het verdrag

15
16 ThierryBaedet

En dan nog tegenspreken dat Trouw en regeringsroeptoeter is met die totaal niet objectieve hoernalistiek.

2
17 in holland

Bij een Ceta gaan rechters in opdracht van Brussel nog meer de dienst uitmaken hier.
Zeg maar een veto via rechters.

2
18 Rapunzel

Het Ceta is een moordcontract voor de Nederlandse soevereiniteit.

2
19 Rapunzel

@16 : Oh ja ze proberen de juiste conclusie wel weg te lullen maar het is Trouw heh.. Trouw maakt een onderscheid tussen lood en oud ijzer, want de argumenten van Baudet Ă©n de 'linkschen' zijn precies hetzelfde. Maar als Baudet het zegt is het 'nationalistisch' en als een linkse met hersens het zegt is het goed? Het onderscheid dat Trouw maakt is ingegeven door de angst, dat beide ploegen het goed met elkaar zouden kunnen vinden. Verdeel en heers, dat is hoernalisten eigen.

2
20 Ness

** gebruiker verwijderd **

@17 : Duidelijk waarom die krant bij mij nooit in de brievenbus is beland...

21 verwijderd9139144

@20 De argumenten zijn gericht op dezelfde onderdelen van CETA, maar hebben een totaal andere ideologische achtergrond. Bij rechts gaat het in de eerste plaats over soevereiniteit, weinig controle op ISDS etc. en bij links gaat het in de eerste plaats over voordelen voor het bedrijfsleven waar de gewone burger niets van merkt, weinig zekerheden over de handelsstandaarden die gesteld zijn etc. Natuurlijk is er wel een overlap in zekere mate, maar als je kijkt wat de meesten erover zeggen, gaat de aandacht in eerste instantie uit naar de argumenten van rechts (althans, dat is de argumentatie van trouw).
Het is alsof je zou zeggen dat het neoliberale argument voor weinig migratierestricties en het socialistische argument voor weinig migratierestricties min of meer hetzelfde is en dat het onderscheid alleen gemaakt wordt voor "verdeel en heers". Slaat natuurlijk nergens op

9
22 ThierryBaedet

Tjee, Trouw laat duidelijk zien dat het niet de moeite waard is om het blad te lezen. Zelden zulk dom en oppervlakkig commentaar gezien.

2
23 Salitos

@22
Welke voordelen ? Dat het MKB compleet word weggevaagd.
Hetzelfde met dat pfas of de gedachte " Geef dieren een beter leven" dat pakken ze in OekraĂ¯ne lekker op , hier boeren kapot maken in een ander land kan alles.
Hetzelfde als Amazon die keihard bezig is om een monopolie positie in te nemen , 0 belasting betalen , hoe kan je als bol.com daar tegenop boxen.

Wil.je handelen met Nederland dan geldt dat via onze nationale wetten, niet die 5 rechters uit europa 5 uit canada en 5 uit andere windhoeken die de belangen voor Nederland als bijzaak zien.

3
24 Mesjokke

@24 'Bedrijfsleven waar de gemiddelde burger niets van merkt' bedoel ik de multinationals mee, die kunnen profiteren van het ISDS systeem en door vrijhandel hogere omzetten draaien zonder hun werknemers beter te moeten compenseren. Of MKB zoveel last heeft van fta's betwijfel ik juist, die hebben er doorgaans wel profijt van. Maar ken de specifieke economische regels die gemaakt zijn daarvoor niet goed genoeg

7
25 ThierryBaedet

* Verwijderd door de redactie *

26 grv

@15 Zie @12

1
27 Bollieboos

Het is nog raarder dat Trouw een Nederlandse krant die in 1943 als verzetskrant werd opgericht zo'n voorstander van dat CETA akkoord is met de verkoop van de onafhankelijkheid van de EU aan de GROOT banken en investeerders die nu de gelegenheid krijgen om hun wil door te duwen via allerlei processen!

1
28 Zie Hier

Jij bent een eng-nationalist en jij bent een eng-nationalist en jij bent een eng-nationalist en jij bent een eng-nationalist en jij bent een eng-nationalist en jij bent een eng-nationalist en jij en jij en jij en jij ook en jij zeker en jij al helemaal!

1
29 xtremy

Van voorstanders horen we alleen maar "meeeuuh handel" (vvd/CDA) en van D'66 moeten we vooral vernemen dat iedereen die tegen CETA is, een nare eurofobe haatpopulist is die niet voorbij de geraniums van z'n eigen bange vensterbank kan kijken - hardly convincing als je argumenten vĂ³Ă³r CETA enkel bestaan uit het verdacht maken, beschimpen en tot bangeriken bestempelen van de tegenstanders. Ze gedragen zich bij de firma Jetten Dronetechniek NV alsof ze allemĂ¡Ă¡l een Canadees penthouse krijgen als CETA wordt aangenomen. En de Trouwredactie kennelijk ook, onder de kop "CETA moet er gewoon komen" in het Calimeroofdrectationeeltje van vandaag. Applaus, ouwe inktzombies, weer niemand overtuigd met argumenten vĂ³Ă³r dat verdrag...

1
30 xtremy

Nationalisme is zo slecht nog niet, zolang het niet omslaat in blinde haat tegen anderen of kwezelig vlaggenvertoon. Alsof we onszelf helemaal moeten uitverkopen aan de wereldmarkt. Een mate van nationalisme en zeker ook Europees zelfbewustzijn is nodig om te kunnen zijn wie we zijn en we niet alles uit US/Nafta (Nafta is ook Canada), China of landen als Saudi Arabie te moeten vreten.

1
31 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Hier iemand die er wel wat vanaf weet namelijk arno wellens

1
32 Alingebruik

Mevr Kaag wil en zal dit er door drammen.
Die moeten ze er eens uit schoppen.
Die doet meer fout dan goed.
Geld over de balk gooien,daar is ze goed in.
En waar mevr der zin op heeft gezet zal er komen.

2
33 annie

Een flutkrant.

1
34 PFL

Trouw zegt? Trouw aan wie? Ceta is een gedrocht dat alleen maar, zoals gewoonlijk, met geld verdienen te maken heeft. Dat er producten hier naar toe gaan komen die onze strenge normen en waarden van voedselgezondheid aan hun laars lappen moet ja dan gewoon op de koop toe nemen.

Een groot gedeelte van producten in Canada komen van de VS en worden totaal niet gecontroleerd. Zolang we niet een echte warenkeuringsdienst in het leven roepen die ook controleert en zware sancties oplegt zijn we gewoon nu al aan de goden overgeleverd en met Ceta nog erger.

1
35 niet-alles-geloven

De CU zint en blijven al 11 jaar onder het kabinet Rutte I II II gewon knotkruipers van D66 VVD CDA PvdA Groen-Links. Ik hoop als nog dat het in de eerste kamer het CATA verdraag naar de prullenbak beland.

1
36 Gunther

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

zojuist geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

4 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

11 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

18 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

22 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

26 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

30 minuten geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. đŸ˜‚...

31 minuten geleden geplaatst door spookrijder

DikkeTor
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Dat gaat weer Miljoenen kosten ...

36 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Vond de opmerking van Baudet of Klaver even zn broek wilde laten zakken, om te checken of tie wel echt een jongetje is, wel OK.Die Yasser Kl...

42 minuten geleden geplaatst door Rooibos

NK. App
Aphrodita PornSpy Cam At MassageAsian Lisbian PornCumshot SolesMissax Watching PornTuition Teacher XxxBlue Film PadamSona BhabhiPorn Videos Free Download HdEbony CamsodaLittle Sister BlowjobHentais Os MelhoresStepdaughter BjWendy R34Naked Pic TeensElsa Jean Blow JobForest X VideoLita PhoenixPornor BrutoSunny Leone New XnxxTaylor Swift BjChloe Moretz NakedErotic JapanLouie SmallsDeep Porn VideosHindi Actress Sex MovieJav Sex PornMom And Sson PornBokep Japan Sub IndoHaitian PornhubAdult Nude MoviesJavsubtitleCrotchless Panties PornIndigo Sin Porn9gag.comWww.yjizzLeila George NudeChubbynakedwomenWetasspussyDani Daniels LesbianShaking SquirtSexy Babe SexAunty Sex Aunty Sex Aunty Sex Aunty SexHidden Camera At Massage ParlorMinamo JavHanime. TvBengali Xnx VideoChodo Mujhe ChodoDownload For Free Porn VideosSpank BanhlgInnocent Girlfriend PornDesi Suhagrat PornSeduction SceneInsestorealInfluencers Gone WuldAllporncJemontremonminouFree PornpornSax VideoXn Xx.comFoto Bugil IndoEmma Kenney NudeMaturehotwifeSex Audio ClipXnxx With Friend MomToughlovex ComMomgoing BlackJerkoff ChallengeAssclappingDakato SkyRena SkyKannur Sex VideoXxx Video Full Hd PornCute PornographyPrnografia GratisPov VirtualsexXxx BhMiss Raquel Rump ShakerSkipgamesNovinha Amadora PornJolyne Cujoh PornLove Bite GifBig Booty DoggystyleMost Popular OnlyfansCzehc PornBaixar Filmes PornĂ´s GrĂ¡tisNew Bangla XvideoJosh Wala SexBrazzer Indian BhabhiPanty Try On HaulCelibrity Nude VideosVideos Pornos MaduritasFilmes Pornor BrasilPlayboy Play Mates NudeHot Indian Sexy Porn VideosJogos SexoMelhores Filmes Pornos BrasileiroUllu Web SeriesRyan Conner XxxHardcore Hd VideosBengali Chati GolpoHindi Sexy Video Sunny LeoneEmma Choice PornAvery Cristy AnalWxtreme TubePorn AnelDesi Porn ComWww Nepali Sex VideoSwinging Orgy PornXxx Pornographic FilmsNice Titts PicAshley Maria SerranoGwen SexMom Group SexKacey QuinnWatch Porn TogetherReal Brother And Sister PronAnime Femboy PornEbony Porn StaraKendal KeydenAnastasiaplays69 Sex PicsKutta KaminaMinthara SexJul-794Nap JingujiMaa Ki GaandInterrical CreampieBokep Indo Live StreamingReddit Too Cute For PornWicked WhimsBbw JapanesepornWww Desi52 ComForced FingeringGayfurry PornHdefpornerPornstar LexiWet OussyTgtubrDesenho 3d PornCherie Deville NudePorn Tim KrugerPorn Sexy PictursAkshara Singh Leaked MmsBig Bang Theory Porn ParodyModels Hot NudeBest Jav SiteNude De StarOldertuveStephoshirii