Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op Frenkie de Jong en Sergio Busquets: ‘Hij speelde Russische roulette’

Laatste update:

Barcelona en Frenkie de Jong boekten zaterdag een minimale overwinning op Getafe. De LaLiga-wedstrijd in het Camp Nou eindigde met 2-1 in het voordeel van het team van Quique Setién, die tegen de Europa League-opponent van Ajax voor een middenveld met Sergio Busquets, Arthur en de Nederlander koos. Met name Busquets en De Jong speelden niet hun beste wedstrijd voor Barcelona en zeker van de Oranje-international werd méér verwacht na zijn glorieuze optreden van een week geleden in de uitwedstrijd tegen Real Betis (2-3).

Sport deelt Busquets, Arthur en De Jong allen een zes uit. Het optreden van de Nederlander wordt door de Catalanen als ‘rebels’ omschreven. “Hij houdt ervan om de bal aan de voet te hebben en daar streed hij ook voor zodra Getafe aan de bal was. Eenmaal aan de bal nam De Jong ook juiste beslissingen. Hij ging naarmate de wedstrijd vorderde van minder naar méér en hielp in alle linies. Hij smeet met zijn krachten alsof het niets was.” De verrichtingen van Arthur vallen in de smaak. “Hij zorgde voor een oplossing aan de zijkant, waar hij altijd omringd was door tegenstanders. Arthur vond tijd om combinaties aan te gaan en deed dat, veelal, met succes. Hij gaf de wedstrijd verschillende tempo’s, afhankelijk van de wijze waarop Barcelona op dat moment speelde.” Getafe zette hoog druk en dat was van invloed op het spel van Busquets. “Hij bleef op zijn positie om verdedigend werk te verrichten en aanspeelbaar te blijven. Meer dan ooit moest hij het vuile werk opknappen. Dat was noodzakelijk om het elftal niet uit balans te laten raken.”

Bij AS is men niet onder de indruk van ‘de zeer discrete’ wedstrijd van De Jong. “Een bijzonder grijs optreden van de Nederlander. Zijn bijdrage aan het spel was minimaal en hij had moeilijkheden om de bal te laten circuleren.” Niet voor de eerste keer looft de Madrileense sportkrant de manier waarop Busquets onder Setién speelt. “De hoeveelheid passes die hij op het middenveld verstuurt, zorgt ervoor dat hij steeds belangrijker wordt voor het elftal. Al is hij ook degene naar wie kritisch wordt gekeken als hij balverlies lijdt. In dit geval wist hij van geen ophouden zodra er om de bal moest worden gestreden of bood hij oplossingen als de bal van A naar B moest.” AS is benieuwd wanneer Arthur aan de verwachtingen gaat voldoen. “Hij volbracht zijn taken en dat was het wel. Het was een bureaucratisch optreden", zo luidt het oordeel over de Braziliaan. "Hij nam geen risico’s, hij deed wat hij moest doen, maar zonder ook maar één briljant moment. We wachten nog altijd op iets méér van hem.”

Ook bij Marca zijn er geen spraakmakende teksten over De Jong te lezen. “Hij kwam een enkele keer mee naar voren en had veel zin om een bijdrage aan het aanvallende spel te leveren. Ook hij was op zijn hoede als Barcelona terug moest zakken”, concludeert de meest verkochte Spaanse sportkrant, die ‘een enigszins onzichtbare’ Arthur zag. “Hij startte in de basis om nóg meer controle over het middenveld te krijgen, maar werd hij gemist op de momenten dat het spel verdeeld moest worden.” De Madrilenen zagen Busquets in de tweede helft ‘een ietwat minder zekere indruk maken’. “In de eerste helft was hij goed zodra het spel van achteruit moest worden opgebouwd. Ook toonde hij zekerheid bij het versturen van passes.”

Mundo Deportivo zag hoe De Jong zijn sublieme optreden tegen Real Betis, waarin hij scoorde én goed speelde, niet kon evenaren. “In het Benito Villamarin straalde hij in zijn nieuwe rol als de meest verticale middenvelder van het elftal, maar tegen Getafe voelde hij zich op geen enkel moment op zijn gemak. Hij kwam maar weinig in het spel voor”, stelt de Catalaanse krant, die het spel van Busquets als ‘wisselvallig’ omschrijft. “Hij speelde Russische roulette vanwege de grote druk die Getafe zette. Hij maakte niet altijd de juiste keuzes zodra hij moest bepalen welke risico’s hij diende te nemen. Hij wisselde briljante acties met grote fouten af.” Arthur speelde in de optiek van Mundo Deportivo ‘de beste wedstrijd sinds zijn blessure’. “Hij nam juiste beslissingen zodra hij aan de bal was en wachtte op de momenten dat zijn teamgenoten hun bewakers kwijt waren. Zoals voorafgaand aan de 2-0, met zijn pass op Firpo Junior.”

ElDesmarque deelt alleen Arthur een zes uit; Busquets en De Jong worden beiden van een vijf voorzien. “Een struikelaar”, zo luidt het oordeel over de Nederlander. “Na zijn excellente optreden tegen Real Betis, maakt hij tegen Getafe een veel meer verlegen indruk. Hij moet zijn niveau van de wedstrijd in Sevilla halen om een onbetwistbare basiskracht in het Camp Nou te worden.” Ook Busquets maakte geen indruk op het populaire nieuwsmedium. “Langzaam. Hij blonk eerder nooit om fysieke redenen uit, maar nu lijkt ook de manier waarop hij ideeën tevoorschijn toverde aan snelheid te hebben ingeboet. Het ontbrak aan frisheid en steun van ploeggenoten zodra Getafe druk zette. Hij is nog ver verwijderd van zijn niveau van voorheen, al willen anderen anders doen geloven.” De basisplaats van Arthur was ‘een terechte keuze van Setién’. “Hij verdeelde het spel, nam juiste beslissingen en het merendeel van zijn passes zorgde er niet voor dat het spel van Barcelona vertraagd werd.”

Wie was de beste middenvelder volgens jou?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Busquets is al langer niet meer de Busquets van toen. Daar moet je geen kenner voor zijn.

16 februari 2020 om 01:27

Dat was heel duidelijk te zien vandaag tegen Getafe. Ik vind die kritiek op Frenkie Bs, volgens mij deed hij precies wat hem opgedragen werd. Arthur had het meeste balverlies van barcas middenveld terwijl Busquets het niet meer kan op brengen goed te staan wanneer en het spel te lezen. Met name dat laatste was zijn kracht, namelijk overzicht houden en voordat iets gebeurt weten dat het gaat gebeuren. Helaas zag ik vandaag dat ie steeds achter de feiten aan holde en vaak te laat reageerde. Het is tijd voor Frenkie op 6.

Ik had totaal niet door dat barca alleen met busquets frenkie en arthur speelden.Kan je toch net zo goed beoordeling van alle spelers erop zetten in plaats van een artikel over middenveld alleen. Ook zitten er tegenstrijdigheden in die beoordeling “hij kwam een enkele keer naar voren, en had veel zin om bij te dragen aan het aanvallende spel”. Iemand kan niet graag zijn bijdrage aan het aanvallende spel leveren als die maar een enkele keer naar voren komt, het is of het een of het ander .Die beoordelingen zijn vaak zo hard uit de duim gezogen. Dat ze zelf niet meer weten wat links en rechts is.

15 februari 2020 om 20:24

Naar voren komen is bijvoorbeeld zich tussen de aanvallers bewegen. Een bijdrage leveren aan het aanvallende spel is simpelweg deelnemen aan de opbouw van een aanval zonder voor de neus van de keeper te staan. Voor de rest natuurlijk een onzettend positieve post van je...

Busquets moet gewoon een keertje op de bank en De Jong op zijn plaats met Arthur en Vidal op het middenveld, het wordt sowieso tijd voor Barcelona om door te selecteren met Busqets,Piqué,Messi,Racetic en Suarez als de oudjes met een zwakke Umtitie red je het niet meer

15 februari 2020 om 20:09

Noemde je serieus Messi? Messi zou zelf op zijn 45 dit niveau makkelijk aankunnen. Messi kan op elke positie uit de voeten en is nog lang niet op

15 februari 2020 om 20:20

Hij kwam regelmatig op die plek vandaag en dat zorgde vaak voor balverlies en gevaarlijke situaties door de druk die Getafe zet.

15 februari 2020 om 22:05

Messi? Serieus? De meest waardevolle speler (24 goals en assists) vervangen. Mijn God zeg, als spelers even minder scoren kunnen mensen zo overdrijven hè.

16 februari 2020 om 02:01

Vond juist dat frenkie wel.een keer plaats mag nemen op de bank is het gewoon niet terwijl busquets het nog steeds laat zien.

Het feit dat Messi 6 assists in 4 wedstrijden geeft zegt genoeg over het huidige Barcelona. Totaal afhankelijk van Messi.
Wat betreft FDJ tsja hij is nog steeds opzoek naar de juiste snaar. Aan zijn inzet en mentaliteit ligt het niet.
Eerlijk gezegd vond Getafe een puike wedstrijd spelen en ik vond de overwinning van Barca niet helemaal terecht

15 februari 2020 om 20:07

Dat je afhankelijk bent van je beste speler, notabene de beste speler ter wereld is geen schande maar juist een wapen. Alleen is Messi een mens en moet men een plan B en C klaar hebben maar soms staan ze voor doel en hebben de spelers alleen maar oog voor Messi, dat kan en mag niet in topvoetbal.

15 februari 2020 om 21:14

Het is pas echt een goed wapen als je beste speler ter wereld de soort "kers op de taart" is. Zoals toen met Guardiola. De rest van het team was ook gewoon exceptioneel goed. Als je inderdaad zoals nu heel afhankelijk bent van Messi kan het wel een probleem zijn. Want zoals je zegt is Messi een mens en kan het zijn dat hij eens niet exceptioneel speelt. Kijk tegen Liverpool vorig jaar. Eigenlijk waren beide wedstrijden redelijk gelijkwaardig. Alleen speelde Messi in de thuiswedstrijd fenomenaal en maakte hij enkele ongelooflijke doelpunten. In de terugwedstrijd gebeurde dat niet en het resultaat was uitschakeling. Die 3-0 in de heenwedstrijd was ook erg geflatteerd. Maar daar was de klasse van Messi doorslaggevend.

16 februari 2020 om 13:57

Nou in dit geval een handicap. Als Messi er ff niet inzit draait de ploeg niet.
Barca mist echt een leider zoals Pujol was en het voetballende hart Xavi-Inesta. Verwachtingen zijn hetzelfde alleen moet nu Messi het doen terwijl hij juiste de kerst op de taart was.

Frenkie kwam simpelweg niet voor in het spel. Busquets was zo slordig, elke bal leverde hij in bij de tegenstander. Had 1 goeie moment en dat was de bal op Messi, was geweldig. Men moet een elftal rond Messi, Frenkie en Arthur bouwen. 3 geweldenaren.

Ze waren allebei heel nonchalant vandaag, beetje teleurgesteld na hun goeie optreden tegen Betis. Maar goed, Frenkie zal nog veel goeie met minder goeie wedstrijden afwisselen. Maar Busquets, dat is echt gedaan na dit seizoen. Dat kan je niet meer trekken want op die positie moet je wereldtop zijn. Dan liever Frenkie de kans geven want dat is de toekomst waar Barca naartoe wil met Arthur en hopelijk die kleine Puig meer kansen geven.

Waar zijn de trainers bestuurders die besluiten durven maken en trouw blijven aan hun besluiten.
Zoals wel vaker voorkomt heeft Barcelona te maken met een trainer die geen keuzes durft te maken.
Er zijn hierbij legio voorbeelden van clubs die voor elke positie 2/3 topspelers hebben die ze niet allemaal tegelijk kunnen opstellen maar dit wel doen vanwege besluiteloosheid of simpelweg wanbeleid.
Dit is niet alleen slecht voor de teamprestaties maar ook voor de competitie.
De topspelers die voor veel geld en vaak op jonge leeftijd worden weggehaald bij de club waar ze zijn opgeleid. Zitten op de bank in een fase waar ze voor hun ontwikkeling zouden moeten spelen. Zoveel mogelijk.
Dat zou ook prima kunnen als ze of nog een aantal jaar bij de club waren gebleven of waren aangekocht(dus financieel onafhankelijk) en dan nog 2/3 jaar zouden zijn verhuurd.
Beter voor de het competitie element en dus spanning en dus leuker voor de fans.
Echter minder leuk voor zaakwaarnemers en commercie.
Frenkie de Jong is voetbaltechnisch het grootste talent ter wereld. Die vind z’n weg wel.

De nederlandse pers heeft Frenkie de hemel in geschreven en dat geeft nu problemen terwijl deze jongen gewoon een doorsnee speler is aannemen en afspelen met af en toe een oprisping ik denk dat hij binnen niet al te lange tijd op de bank beland of wordt verhuurd jammer

16 februari 2020 om 08:58

Beste Skopmang,

Je hebt overduidelijk geen idee waar je het over hebt.
Dat is natuurlijk niet erg, maar laat me dit in perspectief zetten.
De snelheid en daadwerkelijke overbrenging naar actie waarmee de Jong dit “aannemen en afspelen” doet maakt hem op zijn leeftijd en positie het beste talent ter wereld.
Ik daag je uit om mij drie spelers te noemen die in het huidige voetbal net zo oud zijn en in zijn positie(wat dus ook de positie van Busquets is) beter zijn.

Ik ben niet van AJAX maar de reden dat hun voetbal dit jaar moeizamer oogt heeft te maken met zijn afwezigheid.
Moet gezegd ook Schöne speelde een aanvullend belangrijke rol ter ondersteuning van de creatieve voorin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren