Coronavirus pijnigt pensioenfondsen (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Economie  ·  21 Reacties

  • 1
  • 491x gelezen
Reageer met een Emoji
2
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Gewoon korten.

Mensen met pensioen vreten echt alles op wat jongere generaties toekomt.

11
1 Vaartuig

@1 Grapjas.

0
2 RobP

@1 Het leegeten van de pensioenpot gaat erin als koek bij veel jongeren. Dat wordt versterkt door de doemscenario’s van het kabinet en De Nederlandsche Bank, De pensioenfondsen zouden slecht renderen en er komen steeds meer ouderen bij. De werkelijkheid is dat pensioenfondsen maar voor een klein deel investeren in staatsobligaties die nauwelijks of niets opbrengen. De rest zit in aandelen, vastgoed, enzovoort met al sinds jaar en dag een uitstekend rendement. Er is nog geen enkele econoom, die wetenschappelijk kan aantonen dat dit in de toekomst veel slechter zal zijn. Dat argument is dus nergens op gebaseerd.

Het klopt dat er voorlopig meer gepensioneerden bijkomen. Maar de vaak gehoorde suggestie dat hierdoor de spoeling voor alle deelnemers steeds dunner wordt, is onjuist. Omdat iedereen zijn eigen pensioen bij elkaar spaart, is dat zoals het heet “demografisch neutraal”. Met andere woorden: huidige gepensioneerden eten niet mee uit de pensioenpot van jongeren.

Hoogleraar en econoom Bernard van Praag van de UvA heeft eens berekend dat na het overlijden van een gepensioneerde, er nog 10 jaar lang pensioen uitgekeerd kan worden uit zijn opgebouwde pensioenvermogen. Dat overschot gaat weer terug in de collectieve pot van de jongeren.

Jouw "Mensen met pensioen vreten echt alles op wat jongere generaties toekomt" geeft exact aan dat je geen idee hebt waar het over gaat.

1
3 Belazerd

@3

Lol: De hoogleraren Bas Werker, Theo Kocken, Fieke van der Lecq, Marike Knoef, Sweder van Wijnbergen...

"Briefschrijvers moeten duidelijk en volledig zijn: jongeren slechter af bij aanpassing rekenrente"

In een open brief aan de Tweede Kamer op de website van ESB pleit een groep economen voor een andere omgang met de rekenrente om pensioenkortingen vermijden. Zij verzwijgen daarbij dat een dergelijke aanpassing geld verschuift van de jongeren naar ouderen.

Kortom: gewoon korten op de pensioenen. Ouderen in dit land zijn stinkend rijk!

5
4 Vaartuig

@4 D66er Bas Werker is een econoom, die betrokken is bij Netspar. Een adviesclub van voornamelijk wat ministeries en particuliere pensioenverzekeraars, die niets liever willen dan de collectieve pensioenen "vermarkten". Zijn compaan en D66er Wouter Koolmees, brabbelt zijn onzin braaf na. Tot groot genoegen van de VVD.

De rekenrente is rechtstreeks afgeleid van de marktrente. Iets waar pensioenfondsen nauwelijks of niets in investeren. Het is volkomen bezopen dat in 2019 de pensioenfondsen net moeten doen alsof ze 0,3% rendement hebben behaald, terwijl in werkelijkheid dit gemiddeld 18% is geweest. Bas Werker cs gebruiken het argument dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst, maar denken wel dat de pensioenfondsen de komende 50 jaar geen rendement meer zullen behalen. Waarom hebben ze dat nog nooit wetenschappelijk uitgelegd en daarmee niet meer dan een slag in de lucht.

Wereldwijd is al meer dan 120 jaar (!) een gemiddeld rendement op beleggingen behaald van ruim 5%. Ondanks wereldwijde crisissen en zelfs 2 wereldoorlogen. Dat percentage is de afgelopen tientallen jaren alleen maar verder toegenomen. Rendementen hebben altijd schommelingen gekend, maar wat nu gebeurt is alleen maar kijken naar de korte termijn. Alsof een pensioen iets is wat je in 10 jaar volledig opbouwt.

0
5 Belazerd

@5

Je hele post is gebaseerd op 1 van de ondertekenaars, terwijl er meer dan 20 zijn. Vreemde manier van redeneren.

Ik vind dat ouderen gewoon aan het werk moeten. Daarmee wordt de pensioenpot groter, stabieler en zijn er minder (niet)-westerse migranten nodig.

5
6 Vaartuig

* Verwijderd door de redactie *

7 ontken

* Verwijderd door de redactie *

8 RubberDuck

* Verwijderd door de redactie *

9 RubberDuck

@6 Er zijn 61 pensioendeskundigen en hoogleraren die een brief aan alle fracties van de Tweede Kamer gestuurd hebben, die hetzelfde zeggen als ik.

Daarnaast is er een bodemprocedure tegen de staat gestart, omdat er sprake is van misleiding en discriminatie i.v.m. de gehanteerde rekenrente.

Voor jouw informatie:
Als iemand 40 jaar premie heeft betaald voor zijn aanvullend pensioen, rendeert zijn opgebouwde vermogen 9x meer in de laatste 10 jaar, dan iemand die pas 10 jaar premie heeft betaald.

Vraagje: hoe lang betaal jij al pensioenpremie en hoeveel pensioen heb je al opgebouwd? Antwoord is te vinden op: https://www.mijnpensioenoverzicht.nl

En misschien ook aardig om te weten is dat de huidige pensioenpremie is berekend op basis van een rendement van 3,5% tot 4%. Zou hetzelfde percentage berekend worden waarmee de uitkeringen worden berekend, dan moeten de pensioenpremies met een derde stijgen.

0
10 Belazerd

@6 Hier de brief aan de Tweede Kamer:

https://www.accountancyvanmorgen.nl/wp-content/uploads/sites/2/2019/10/20191013-Ons-pensioenstelsel-verdient-beter.pdf.pdf

Inmiddels hebben nog eens 20 pensioendeskundigen zich geschaard achter deze brief.

0
11 Belazerd

@6 Ik werk nu op dit moment 51 jaar, en ik moet nog ruim 2 jaar werken, ik heb genoeg ingelegd in die pension pot, het is mijn spaargeld.

0
12 Pelikaan

Nederlandse pensioenfondsen zouden het merendeel van hun geld in de Nederlandse economie moeten investeren, wat mij betreft. Nu sluizen ze het geld de grens over, het land uit, en worden er bedrijven buiten nederland beter van.
Tijd om dat geld terug te halen.

2
13 xtremy

@13 Pensioengeld is uitgesteld loon van de deelnemers en dus niet van de pensioenfondsen. Laat staan van de overheid. Waarom investeren in Nederland, als je er in het buitenland meer aan kunt verdienen?

0
14 Belazerd

@14 Waarom buitenlandse bedrijven geld geven (en groter en beter laten worden) als je het ook aan Nederlandse bedrijven kunt geven waardoor die beter en groter worden?

0
15 xtremy

@15 Pensioengeld is niet bedoeld om Nederlandse bedrijven beter of groter te laten worden. Pensioenpremie is uitgesteld loon wat in beheer gegeven wordt om zoveel mogelijk geld mee te verdienen voor de deelnemers.

Jij redeneert net zoals De Nederlandsche Bank en Wouter Koolmees, die denken dat de pensioenvermogens vooral gebruikt moeten worden om de staatsschulden te financieren en verlieslijdende banken mee overeind te houden.

0
16 Belazerd

@16 Ik weet wat pensioengeld is. Het is alleen jammer dat het niet meer in Nederland zelf geïnvesteerd wordt.
En ik ben niet de enige die dat vind hoor.

https://nos.nl/artikel/2197618-pensioengeld-en-vermogen-vooral-belegd-in-het-buitenland.html

Punt 5 hier >> https://forumvoordemocratie.nl/standpunten/economie

0
17 xtremy

@9

Gaat gebeuren. Begin maar met minder bier drinken.

Uw generatie heeft te weinig kinderen gekregen en jullie generatie heeft het dus voor zichzelf verpest.

Had je je maar aan de regels van het pensioenstelsel moeten houden.

AOW mag komende jaren ook wel omlaag.

2
18 Vaartuig

* Verwijderd door de redactie *

19 RubberDuck

@5 "...maar wat nu gebeurt is alleen maar kijken naar de korte termijn. Alsof een pensioen iets is wat je in 10 jaar volledig opbouwt...."

Het geld zelf gaat verdwijnen....daarom hanteren de westerse centrale banken/regeringen zo achteloos negatieve rente. De transitie naar een code- en datamaatschappij is begonnen en zal de oude politieke economie die op de ruilwaarde gebaseerd is, gaan vervangen....

0
20 CoolMemories

@20

Lol... ruileconomie. Wat een fantastisch ideaal. Ik heb hier 1 gram goud. 40 broden alstublieft.

Eeeehh... gaat dus nooit gebeuren!

0
21 Vaartuig

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Snorrie
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@23 Onzin.De drone heeft totaal geen last van die kooi op de grond....

zojuist geplaatst door Snorrie

21st Century Guy
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Tot hoever wil Wilders gaan , nul asielzoekers per jaar gaat niet lukken, de formatiepartner willen niet zover en ook legislatief is dat eigenli...

1 minuut geleden geplaatst door 21st Century Guy

DWZ
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Over de mentale gezondheid van dat tienermeisje zullen we het maar niet hebben...Wat is dat voor een rechter? 🤮Zal wel zo'n linksmiege...

2 minuten geleden geplaatst door DWZ

Snorrie
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@22Ze zijn niet onzichtbaar voor die drones. Die gebruiken een camera.Maar gelukkig kunnen de inzittenden dan ook niet gewaarschuwd word...

4 minuten geleden geplaatst door Snorrie

VBOH
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@21 Die drone heeft er geen last van. Maar de ontvanger van de drone wel. Die krijgt geen bruikbare beelden terug van het voertuig. ...

5 minuten geleden geplaatst door VBOH

21st Century Guy
Man opgepakt voor ondergronds bankieren met 45 miljoen

Het is geen moordenaar maar van mij mag deze figuur levenslang een gevangenis van binnen zien....

6 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

VBOH
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@19 Dat is toch ook de bedoeling als je onzichtbaar wil zijn. Dan ook geen communicatie met elkaar. ...

7 minuten geleden geplaatst door VBOH

DWZ
Formatie zonder vluchtstrook

'De PVV domineert de peilingen maar het kartel heeft elkaar. VVD en NSC gaan gewoon met GL/PvdA, D66 en Volt verder en hoewel ze heus wel weten ...

7 minuten geleden geplaatst door DWZ

21st Century Guy
Asielzoekers Ter Apel bekennen: 'Wij liegen bij asielaanvraag' - NieuwRechts.nl

Van mij hoeft dat niet, gewoon opvangen in nabijgelegen landen en daar hoort Nederland niet bij....

8 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Reconquista
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Goed zo Wilders, dat is ook precies wat we als PVV kiezer van hem verwachten....

8 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
FemdomNudist FamiliesJenya Lanoجوردی الFc2-ppv-1577558Alex JonespornMultipotnNude Robin WrightBrazilin PornXnxx Hd TeluguSamantha Hot ScenesLil_celeste / Lil_celesteAshley Sinclair NudeBhojpuri Open SexSpanking VideosUrvrsp-253Arabelle Raphael NudeFortworth ListcrawlerPornô GratuitaCharima Carpenter NudeXxx Desi Hindi MovieKeralapornIndian House Wife NakedXxxxvideyoJodi West HandjobCumming Old MenBlowjobvids TumblrLilly LayvaShantel Vansantan NudeHindi Sex DownloadJenna Jameson MasseuseIzzygreen PornFreetrannypornFeet NsfwMilerotocos.comMature PornaVideos Pornos BizarrosBrazzers Full VideoStepsis XnxxIndian Restaurant SexOld King SexHardcorexvideoHana Bunny LeaksEnglish Chudai MovieNicole Anniston CreampieEnfadaríaRiley Reid LesbianVergine PornBernadette Peters NudeHindi Doctor SexChachi Ki Chut ChudaiBollywood Web Series SexRandi Ki Chudai Ki VideoLustcinemqFatal MorelPorn EróticoHard PornxxGayvescortRadhika Apte PornB NgbrosHuge Tit CumshotErothots DownloaderActrice X FrançaisPoses NakedJabardasti PelaSavannah Bond PovFreehdx NetKangana Sharma SexTelegram Indian PornXxxii VedoBiggest Indian TitsFree Pron Sex VideoStepmother Sin HentaiAnal PornolarıZayhilfiger PornDownload XhmasterBoobs Pressing MomRussian Porn MomBlack SexmomDoujikMelkor ManicPornography On HuluCourtney Kardashion NudeSexy South ActressReily PornJapaneese Porn StarsDaisy Ridley HotSola Zola NudeXxx Sex ConHorny Hd PornCinnabelle'sFotos PornoSites Like FetlifeAnime Hentai .Breezer Sexy VideoNatural Big Tit AnalBrazzers3xIntterracial PornWww First Time Sex Video ComHuge CumshotNaked Massage Near MeFilm Porno FrancaisBig Boob SuckingVioet StarrMateur Lesbian PornCoco De MalXnxx Video 2015Clara EllisXvideos 3gp3gp Sex VediosSunny Leone Xxx 3gpSavannah Guthrie NudeXvideo CousinDownload Xhamster Video DownloaderPornographie FBansheemoon NakedCunninglingus GifSanilion PornHot Romantic Indian SexAdult Breastfeed VideoBbc On BlondesOnlyfans ConXhyamsterWorlds Biggest Boobs NudeContoseroticoscnnHotman NakedMoti Ki ChutOdia Sexy NewDeeper.com]Jessica Rabbit PormTamil Aravani SexFlashing CumshotGay Bubble Butt PornIndia Sex DesiSunny Leone Hd FilmPussi Lick VideoPornocolombiaPorn HitchhikingFreelance PornMexico Porn VidsTeenager VoyeurT&a PornLapushe PornKimmy Kimm-Hot Videos PornXxx 2022Xhamster Indian MomWillow Harper BbcSleepy BlowjobVeronica Rajek Naked