door Havermout in Sport  ·  150 Reacties

  • 3
  • 926x gelezen
Reageer met een Emoji
1
5
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

XD
Nu is Ron that Nigger-guy XD

1
101 DikkeTor

@98 Maar je hebt dus geen bron, wat ik vroeg in @92 ?

Nogmaals, Ron Jans is gewoon genaaid door een rancuneuze speler die uit de selectie was gezet omdat ie fraude had gepleegd.

0
102 Scrow

@100 : dat zou hier eigenlijk wel moeten. De slavernij in de Nederlandse koloniën was namelijk 10x zo erg als in de US. Dat is ook de reden dat mensen het hier niet goed na kunnen vertellen. Het slaven aantal groeide hier nauwelijks vergeleken met US. Daarbij had je ook meerdere bevolkingsgroepen die tegen elkaar uitgespeeld werden en wellicht nog steeds worden.

0
103 Tafka Mike

@102 : is niet bewezen evenmin dat Ron Jans zich als een onschuldig engeltje opstelde. De enige bron die we kennen is Ron Jans zelf.

1
104 Tafka Mike

@104 Ja, zo ken ik er nog wel een paar.

Er zijn gewoon getuigen, hoor. Die het verhaal van Jans ondersteunen. De enige die een klacht heeft ingediend was een speler die uit de selectie is gezet, vanwege criminele activiteiten.

0
105 Scrow

@105 : Jans heeft zelf al bekent dat er ook meer dingen zijn gebeurd en omdat het vuur te heet onder zijn voeten werd is die daarom ook afgetreden.

0
106 Tafka Mike

@106 Vertel; is mij onbekend.

0
107 Scrow

Ik "zing" zo vaak met hiphop-nummers mee waar het woord "nigga" in voor komt. question

1
108 foshizzle

@108 Ik niet. Omdat ik niet gezien wil worden als niggerguy. question

0
109 Wild Rover

@109 Tja, ik zie het probleem niet zo. question

1
110 foshizzle

@110 Ik moet altijd denken aan die South Park aflevering. question
https://images.app.goo.gl/wTAptsuzTzNer8Pa8

0
111 Wild Rover

@111 Hahaha!!! Die is mooi hè? Te grappig! question

1
112 foshizzle

@107 :

https://www.google.nl/amp/s/m.voetbalzone.nl/amp/doc.asp%3fuid=368038

De club en ik hebben besloten dat dit daarom de beste oplossing is, omdat ik niet meer kan werken zoals ik graag had willen doen. Er werden tijdens het onderzoek ook nog een aantal dingen aangehaald waarvan ik dacht: nou… kom zeg, daar zit echt helemaal niets achter."

Kortom er is meer gebeurd.

1
113 Tafka Mike

@111 @112

0
114 RonMVV

Een nigger voor een neger is als een witte voor een blanke. In beide gevallen geen enkel probleem mee.

@111 lol.

0
115 JackKropotkin

@113 Ok, dank. Nou, dat er meer is gebeurd beweren anderen dus. Nogmaals, een rancuneuze speler heeft die klacht ingediend. Maar goed, zolang we niet weten wat dat die dingen exact zijn, weten we dat allebei niet. Misschien wel het feit dat ie die donkere speler uit de selectie heeft gezet.

Hij moet maar lekker in Nederland gaan trainen weer. PSV misschien. Is ie van die gekke gasten af daar.

Maar het verhaal Jans in de kleedkamer van Jans wordt onderschreven door andere spelers.

0
116 Scrow

@114 Moest daardoor weer denken aan deze :


question

1
117 foshizzle

@115 : Alleen heeft een nigger of neger die naam nooit zelf bedacht en daar blijven blanke mensen gelazer mee krijgen. Voor hun eigen bestwil kunnen ze het woord het beste verbieden voor zichzelf of niet meer uitspreken. Net zoals met de Palestijnen,enz,enz,enz
karma is een bitch.

2
118 Tafka Mike

* Verwijderd door de redactie *

119 RubberDuck

Echt.....die gasten sporen niet.
Zelf gebruiken ze het te pas en te onpas....owee als een blanke het zegt!
Ron Jans is genaaid!

Doet me denken aan een ander voorval:


Stelletje hypocrieten zijn het!

1
120 Dunkelheit

@120 Jawel, maar het gaat om het herstel van de slavernij. Dit is een stokwapen (wou bijna steekwapen neerzetten) om iemand mee af te kunnen ranselen. Shame, Shame, Shame XD

2
121 DikkeTor

@120 @10 was ook best toepasselijk XD

1
122 DikkeTor

Ze maken zelf tig liedjes met het N woord erin..., maar als een blanke de originele tekst van het liedje meezingt is ie de klos...

Koekoek...

0
123 Tjeesus...,

@123 : je bedoeld een blanke uit een land waar het slavernij verleden op grote schaal ontkent wordt en men denkt al verder te zijn dan de Amerikanen? De slavernij in Nederland want zo bruut dat de Britten er meteen mee wilden stoppen.

In 1797 schreef de Schot in Nederlandse dienst, John Gabriël Stedman, het boek Narrative of a five years expedition against the Revolted Negroes of Surinam. Dit door Johannes Allart als Reize naar Surinamen en door de binnenste gedeelten van Guiana vertaalde boek (verschenen in 1799-1800), werd door de beschrijving van de mishandelingen door Nederlandse slavenhouders in Suriname en door de afbeeldingen van William Blake daarvan een belangrijk wapen voor de voorstanders van afschaffing van slavernij.

1
124 Tafka Mike

@118 “ Alleen heeft een nigger of neger die naam nooit zelf bedacht ”

Heeft een witte de naam ’witte’. dan wel voor zichzelf bedacht?

0
125 JackKropotkin

@125 : Goeie vraag. Lijkt me wel een keer bevestigd. Niemand zal ontkennen dat die een bepaalde kleur heeft. Dat zou vreemd zijn.

Maar het tegenovergestelde van wit is altijd nog zwart of bruin.

1
126 Tafka Mike

@124

Ach man..., schei uit..., je leeft in het verleden..., wat kan de mens van nu daar nou aan doen...
Voel me daar ook totaal niet verantwoordelijk voor...

Ga bij die mensen zeuren die het toen gedaan hebben...

1
127 Tjeesus...,

@127 : nou minstens erkennen dat blanke mensen vroeger zo ver gingen tijdens de slavernij dat donkere mensen geen eigen volksidentiteit mochten bezitten anders dan een scheldnaampje gelijk aan klojo, en toen uit dwang neger gingen heten. En dit zo diep in hun systeem zat dat ze hun nakomelingen ook neger gingen noemen. Daar gaat oa rap ook over.

Daarbij is het nog kwalijker dat blanke mensen dit nog steeds een normale benaming vinden.Zonder enige vorm van schaamte. Maar de naam bepalen mogen ze ook niet meer. De reden dat donkere mensen nog steeds neger heetten heeft natuurlijk ook als reden om blanke mensen eraan te herinneren dat ze ooit zo door ze genoemd zijn.

1
128 Tafka Mike

Kortom het is voor donkere mensen die er mee te maken hebben gehad een dubio. Aan de ene kant willen ze van het woord af, aan de andere kant toont het ook hun weerstand tegen identiteitsonderdrukking.

1
129 Tafka Mike

@124 Over welk land heb je het?

1
130 RobP

@128

Nogmaals..., voel me daar niet verantwoordelijk voor..., ook de mensen van nu kunnen daar totaal niks aan doen...
Wat mij betreft had dat niet gemogen..., maar om de mensen die nu leven daar sorry voor moeten zeggen waar ze totaal geen schuld aan hebben..., vindt ik persoonlijk nogal vergezocht...

1
131 Tjeesus...,

@131 : mensen van nu kunnen er idd niks aan doen. Maar ze kunnen wel erkennen wat anderen gedaan hebben. Namelijk een heel volk gecreëerd onder dwang. Dat is de invloed die er nog steeds is na de slavernij. Het maakt donkere mensen uniek, maar ook kwetsbaar.

Constant sorry zeggen vind ik wel wat te ver gaan. Daar koop je immers weinig voor. Maar ik kan begrijpen dat sommige mensen dat de eerste stap vinden om inzicht te krijgen in mensen die vanuit de overlevering verhalen hebben meegekregen over de slavernij. Nazaten van mensen die trauma’s hebben of een Stockholm syndroom brengen dat nu eenmaal over naar de volgende generatie en hebben de taak dat nooit meer te vergeten. Ik kan dat begrijpen.

1
132 Tafka Mike

@130 : Nederland, deze slaagde erin om als enige koloniale macht een constant sterfteoverschot te crieeeren onder de slavenbevolking en moest daarom constant nieuwe slaven ophalen.

0
133 Tafka Mike

@133 Vreemd, het slavernijverleden wordt in Nederland niet op grote schaal ontkent. Verder waren er in Nederland geen / nauwelijks slaven, of je moet de arme blanken als slaven willen betitelen. Conclusie: u zit gewoon wat te bazelen,

2
134 RobP

@132 Een heel volk gecreëerd of gewoon voor een etnische groep een toepasselijke naam, gebaseerd op huidskleur gegeven?

1
135 RobP

@43 : ik ben overigens geen racist. Ik irriteer me er aan dat blanke mensen 99% van de problemen in de wereld gestart hebben en in stand houden.

0
136 Tafka Mike

@135 : vergelijkbaar met het stockholm syndroom als je iemand jarenlang vasthoud en een andere naam geeft en hem straft als diegene de niet op de naam reageert dan leg je dwang op. Dat noem ik geen toepasselijke naam geven.

0
137 Tafka Mike

@116 : scow lees je even mee?

De Amerikaanse spelersvakbond MLSPA heeft dinsdagavond furieus gereageerd op de zaak rond de bij FC Cincinnati opgestapte Ron Jans. Volgens de organisatie is de Nederlander schuldiger aan racisme dan hijzelf en de media beweren.

https://www.google.nl/amp/s/www.nu.nl/voetbal/6031799/furieuze-amerikaanse-spelersvakbond-beticht-jans-en-media-van-leugens.amp

1
138 Tafka Mike

@138 Heb ik gelezen. Beetje jammer dat ze dan niet vertellen wat er echt gebeurd is. Het zal, hij is er nu weg. Hoop dat ie een mooie club krijgt in Nederland.

0
139 Scrow

@138 Hij schijnt ook wat opmerkingen, eerder al, gemaakt te hebben over slavernij. Niet handig. Beetje een naïeve man, kennelijk.

1
140 Scrow

@137 Ach zo, een overerfbaar 'Stockholm syndroom'...

0
141 RobP

@141 : ja en de oplossing van dit bizarre blanke experiment zit hem erin dat als elke blanke gaat erkennen dat ze ook een neger zijn. Dus elkaar ook neger gaan noemen. Maar dat vinden ze tot nu toe een onuitstaanbare gedachte. Dus dan mogen ze woorden niet meer uitspreken.

2
142 Tafka Mike

@140 : ja lairlair pants on fire..

2
143 Tafka Mike

@142 "elke blanke gaat erkennen dat ze ook een neger zijn."
Tja, dat is lastig. Neger is afkomstig van negro en dat betekent zwart. Blanken zijn niet zwart, behalve natuurlijk als ze voor ZP spelen. Je wilt dus eigenlijk dat blanken gaan liegen.

1
144 RobP

Hij zong eigenlijk Niqab.

2
145 Positivo

@144 Ach, transgenders doen ook niet anders. question

0
146 solidsteel

* Verwijderd door de redactie *

147 Stampertje

* Verwijderd door de redactie *

148 Stampertje

@144 : Nee, zwart is gewoon zwart. Neger is een geuzennaam die aanvankelijk nooit uit vrije wil is bevestigd door donkere mensen. Daarom staat het gelijk aan klojo. Maar klojo zijn is nog zo slecht nog niet en zo kreeg het woord betekenis. Wel als andere die geen klojo zijn het gaan roepen. Tenzij ze eindelijk gaan bekennen dat ze zelf ook klojo's zijn. Maar zoals ik al zei dat is voorlopig nagenoeg onmogelijk. Omdat veel mensen nog steeds denken dat neger een normaal woord is.

0
149 Tafka Mike

@149 Jawel hoor, neger is afkomstig van negro wat dan zwart betekent.
Blank is dan afkomstig van blanc en dat is dan wit.
Heel eenvoudig allemaal.

0
150 RobP

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2Prima idee, aanpakken al die extremistische gelovigen. Zet ze maar bij elkaar in religie kampen ver van de bewoonde wereld.Kunnen ze daa...

8 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Ik denk dat dit niet veel helpt, kijk maar wat er allemaal in Amerika gebeurt wat betreft jodenhaat en joden vervolging op de Universiteiten . D...

12 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bob Sleebaan
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

@1 Het lijkt wel of ze dat in Brussel en Den Haag willen....

13 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@10 reactie 12. https://www.nieuwskoerier.nl/news/983480-protest-op-4-mei-tijdens-dodenherdenking-tegen-tweede-kamervoorzitter-ma...

18 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Rinze
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@1 Nou gister werd er een bontkraagje met 1 hand door en reus van een politieman uit de Jumbo gehaald en achter in een arrestatiewagen gepleur...

26 minuten geleden geplaatst door Rinze

LoydMorris
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@7 Jij, als stoere Friese kerel zult er weinig last van ondervinden. . . . maar ga tegenwoordig als jonge vrouw alleen of als Jood met een k...

27 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Weetal
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Lekker toch.Laat maar komen.Des te eerder breekt de pl**res uit in Nederland....

27 minuten geleden geplaatst door Weetal

Biscanna
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@57 Dat was een 🖕 naar D66. De Prinsenvlag is een historische Nederlandse vlag die helemaal teruggaat tot aan de Tachtigjarige Oorlog (1568-...

31 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Reconquista
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@7Ik heb geen geloof en ik leef nu in het heden ten dage en niet in de geschiedenis. In de geschiedenis vind je vuile was van ieder volk en re...

32 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
CornhubFutunari PornTits In YopsBrazzerChina SexceToni Storm NudeIran XvidEma Hix GangbangSophei Dee XxxCute NidesHentaixxxBig Naked BoobesPenisese ImagesImsgruCharmingtrannyPornografia 4kHebtai.Spanish PornstarNala Ray PornLollipop Chainsaw PornThailand Sexy GirlSexiest Latina PornstarsI Know That GirlFavswingGay Wreatling PornHot Telugu Aunty Sex VideosXhamsterpornBeefcakehunterhdDesi Girl Boobs PicDominican Big TitsCandygirlvideosNina ElleBack Arch PornBadfiesonlyMelisaa Benoist NudeFitfaith OnlyfansCandidteensDesi SexmmsTopless BoxingScatlett Johansson NakedXxx Hd HqThick DoggystylePornos Gratis EspañolMonstergirlVids AnalWifeslut PornDrew Barrynore NudeJapanesemom PornStockingsbabeSpiderwoman PornXxxxx KissTeasing FemdomXxxx Video 18Desi Web Series AdultHidden DildoTube Galore.comPorn FimilyHomeade Lesbian PornKatie Cassidy NakedGay XxxxTight Dress PornAj Applegate Full VideosAngel Young PornJe Montte Ma.sextapeVirgim PornHindi Aunty Sex Video HdSkipthegamCliphuterCreampie CompaltionIndian Hijra PornIndiandesipornForced To Have Sex PornPuss In Boots The Last Wish PornEbony Deep ThroatTeen DoggystyleKannada VideossexWww.sexmexVyvan Le LeakDani Danniels PornFreeusesPorn YoutudeXxx Hindi Indian VideoDoodh Peene Wala Sexy VideoForced Group SexMandy Moore PornEarly 2000s Porn StarsXdeosXvideosviolentoJeans FacesittingCattoon XnxxXxx Sex Full HdBeach Sex VideosSunny Leone Sex FuckAbical MacKaitlyn KatsaroHappy New Year SexBridgette B Filthy In FishnetsKamasutra Sex Video HdMyfreewebcamsPadma Lakshmi HotJapanese Nurse SexPhatrabittkillerBrazier SexLatest Sex Videos ComNikki Minage PornPorn Mother And DoughterTiktok NudCelebrity PorbNude Women ModelsMelodymonaeHot Big AsssTiffani Thiessen HotAgnetis MiracleXnxx Videos Indian AuntyFingaring SexNatasha MalkavoMompov JeanieTwins FuckZoey AndrewsDehati Aurat SexGavti Sex VideoBlood Wala BfBornhup4some Sex VideosSex Japan SonChloraform PornNahla Monroe PornManytppnFee PornvideosHitomi YanakaPran SexErotic ReviewsLorean PornWhat Is HentiaHot Nude BrunettesShare Porn VideosFariytail PornCojiendo Con Mi AbueloEvil-angelPorn Real TeacherRose Asmr LeaksKatrina Kaif Porn VideoTamil X VedeoXmovisBabes Nude AsianFc2-ppv-3613098Sasha XxxSis Deep ThroatNikki Bella NakedKhan Xxx