RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

'Stel, je zet de televisie vier maanden niet aan, dan weet je toch niet wat je meemaakt?'

Beeld © Getty Images

FC Twente won dit weekend van AZ, maar het was voorafgaand aan die wedstrijd rumoerig rondom de club. Zo was directeur Ted van Leeuwen de gebeten hond bij het publiek. Willem van Hanegem snapt daar niets van.

"Ik denk weleens: stel, je zet de televisie vier maanden niet aan en je leest de kranten niet, dan weet je toch niet wat je meemaakt?", schrijft De Kromme in zijn column in het AD. 

Niet zo lang geleden werd Van Leeuwen juist nog geprezen door diezelfde aanhang. "Hij was toch ooit de man die eigenlijk voor iedere club in de eredivisie de aankopen moest doen, zo goed was hij?"

Chaos
Lees ook:
Chaos compleet bij FC Twente: Persona non grata Brama weer terug

De vrij

Van Hanegem heeft verder met verbazing gekeken naar de discussie rondom Stefan de Vrij. In Italië snappen de kenners er maar weinig van dat Matthijs de Ligt in het Nederlands elftal de voorkeur krijgt boven De Vrij en in Nederland begint die discussie ook steeds meer te spelen.

Logisch, vindt Willem van Hanegem. "De Vrij mocht je tot voor kort ook niet minimaal net zo goed als Matthijs de Ligt noemen, maar nu roept iedereen het."

De
Lees ook:
De Vrij: 'Ik ben veel beter dan in 2014, toen we derde werden op het WK'