U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 10
“We kunnen jouw autisme genezen.” Dat hoorde de 16-jarige Elijah Delsink meerdere malen van homeopaten die hij sprak voor zijn onderzoek naar de wereld van de anti-vaxers. “Mensen willen niet allemaal accepteren dat hun kind autisme heeft en die slepen hun kinderen mee om ze te ontgi ...

ongeveer 1 maand geleden door Wilmama

REAGEER MET EEN EMOJI
7
5
1
2

Ja, zielige zieke kinderen inzetten net als de klimaat maffia, en de mensensmokkelaars.
De Farma lobby deinst ook nergens voor terug.

1 Positivo    
ongeveer 1 maand geleden door Positivo
26
Meld

Dus ze kunnen de "draadjes" in de hersenen los maken en daarna goed aansluiten? Dat is knap.

Sarc/off

2 upanddown    
ongeveer 1 maand geleden door upanddown
2
Meld

Aggosie weer zo een exorcist erbij net al die van milieu.

3 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
22
Meld

@1
Hij is niet ziek en ook niet zielig.
Dat is precies wat jullie er van maken om de kassa te laten rinkelen.

Hij heeft precies gedaan wat jullie iedereen aanraden. Zelf onderzoek doen en niet vertrouwen op wat je verteld wordt.

Nu publiceert hij zijn bevindingen en nu is het weer niet goed.

4 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
4
Meld

@4 ,

don't feed the troll.

5 jodelatedieho    
ongeveer 1 maand geleden door jodelatedieho
7
Meld

@5
Tenzij de brokken groot genoeg zijn om hem erin te laten stikken.

6 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
4
Meld

@6 ,

daar zijn trollen niet vatbaar voor.
Enne.. reageren op trollen en zuigers verziekt de discussie (nog meer).

7 jodelatedieho    
ongeveer 1 maand geleden door jodelatedieho
5
Meld

Autisme Spectrum Stoornis (ASS) is het gevolg van een aangeboren afwijking in de hersenen, waarmee een kind ter wereld komt. Daarnaast kan autisme het gevolg zijn van genetische afwijkingen, geboortetrauma of andere externe factoren tijdens de zwangerschap. Autisme is geen ziekte, of iets wat op latere leeftijd kan ontstaan als gevolg van externe factoren. Autisme kan wél een bijkomende complicatie zijn van andere aandoeningen en syndromen, maar ook deze zijn dan aangeboren.

Er is geen enkel bewijs dat vaccinatie autisme veroorzaakt. Antivaxxers zijn een gevaar voor de volksgezondheid. Homeopaten en antroposofen die allerlei schudwatertjes en dubieuze korreltjes verkopen als middel tegen autisme, zijn de reinste oplichters en dienen zo snel mogelijk uit het BIG-register geschrapt te worden.

8 Belazerd    
ongeveer 1 maand geleden door Belazerd
3
Meld

On topic verder m.b.v. deze tekst uit bovenstaand bronartikel:

(**) Hoe dieper Elijahs voor zijn profielwerkstuk voor 5 Havo in de wereld van deze homeopathische en antroposofische behandelaars dook, hoe gemotiveerder hij raakte: “Deze kwakzalverij moet stoppen.” Hij begon zijn zoektocht eind vorig jaar met de telefoon. Hij belde ruim honderd homeopaten en antroposofen: Kunnen zij zijn autisme genezen? En hoe dan? Zijn vaccinaties de oorzaak? “Hun eerste vraag was steeds welke vaccinaties ik gehad heb. Want die zouden mijn autisme veroorzaakt kunnen hebben. Negen van de tien keer zeiden ze dat ik er vanaf kon komen.” (**)

Negen van de tien keer. Daar krijg ik spontaan een gevoel van plaatsvervangende schaamte van.

9 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
4
Meld

De opmerking van de huis apotheker is ook veelzeggend, helemaal na al die duizenden geclaimde "genezingen"

[De vraag is of mensen verbetering laten zien ondanks of dankzij de homeopathische middelen die ze krijgen toegediend. “Nader onderzoek kan daar uitsluitsel over geven.”]

10 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
2
Meld

@8
"Homeopaten en antroposofen ... dienen zo snel mogelijk uit het BIG-register geschrapt te worden."
Deze lieden hebben op een enkeling na geen BIG-registratie, of zelfs maar een relevante medische opleiding. En dat heeft allerlei vervelende consequenties:
- Ze hebben geen verstand van ziekte en gezondheid; hun 'diagnoses' slaan doorgaans de plank volkomen mis, net zoals (uiteraard) hun 'behandelingen'.
- Ze zijn per definitie vatbaar voor geloof in allerlei nonsens (ze geloven immers ook dat geschud water een geneeskrachtige werking heeft -- en zelfs des te meer naarmate het water meer verdund is...).
- Ze snappen niets van wetenschappelijke basisprincipes -- ze trappen dan ook in alle bekende valkuilen: "na = door", "ik zie toch dat het werkt?" en nog diverse andere. Iedere (al dan niet ingebeelde) verbetering in de klachten van hun klanten wordt gezien als succes van hun 'behandelingen'. Dat tachtig tot negentig procent van de klachten gewoon vanzelf overgaat of verbetert wordt hierbij domweg genegeerd. Zo ook bij hun geknoei met autistische kinderen: zeker kleine kinderen met autisme maken van nature vrijwel altijd nog wel enige ontwikkeling door. En hoe dan ook zien ze altijd wel 'tekenen' dat hun behandeling 'iets doet' -- waarop de klant weer wordt overgehaald om voor honderden euro's aan suikerkorrels en schudwatertjes te kopen(*).
- En door een ernstige lacune in de wetgeving staan deze mensen grotendeels boven de wet: ze mogen dingen doen die in iedere andere bedrijfstak gewoon strafbaar zijn als oplichting, waaronder het verkondigen van leugens over wat ze aanbieden en het verkopen van onwerkzame producten, ondanks dat dit alles risico's met zich meebrengt voor hun klanten.

Er is tot op heden geen enkele instantie die deze volksverlakkerij aanpakt, uitgezonderd de Reclame Code Commissie -- maar dat is een papieren tijger die uitsluitend een vermanende vinger kan heffen, zonder echte sancties te kunnen opleggen -- waarop de heren en dames kwakzalvers dan ook antwoorden door eveneens een vinger te heffen. Ik laat het aan de lezer over te bedenken welke vinger dat is...

*: Zo'n CEASE-'behandeling' kan jaren duren en dan ook duizenden euro's kosten.

11 RichardR    
ongeveer 1 maand geleden door RichardR
3
Meld

@10
De Hahnemann Apotheek -distributeur van homeopathische producten- speelt al jaren een zeer dubieuze rol, maar verder dan waarschuwen kwam het tot nu toe niet: https://www.kwakzalverij.nl/behandelwijzen/homeopathie/igz-waarschuwt-homeopathische-websites/

12 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
4
Meld

Elijah heeft ruim honderd homeopaten gevraagd naar autisme behandelingen en doet de schokkende ontdekking dat geen van die kwakzalvers te beroerd is om geld aan hem te verdienen met de meest onzinnige behandelingen. Tuig is het.

13 kwatta    
ongeveer 1 maand geleden door kwatta
4
Meld

@13
"Elijah heeft ruim honderd homeopaten gevraagd naar autisme behandelingen ..."
Ik heb grote bewondering voor het doorzettingsvermogen van deze jongen. Ik had er als eveneens (halve) autist al genoeg van nadat ik slechts acht homeopaten bij de RCC aan de schandpaal had genageld (al moet ik hierbij opmerken dat ik per klacht al snel een week kwijt was aan papierwerk).

14 RichardR    
ongeveer 1 maand geleden door RichardR
3
Meld

@13 , @14
En nu hopen dat het enig effect heeft.
Het is natuurlijk wel een blamage voor de overheid als een scholier zo de misstanden laat zien.

15 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
2
Meld

@14
En volgens het bronartikel is Elijah nog niet klaar met zijn missie:

(**) Missie
Wat begon als een profielwerkstuk voor 5 Havo eindigde met een lijvig onderzoeksrapport over de antivax-beweging waarin hij meerdere misstanden blootlegde. Staatssecretaris Blokhuis was ‘diep onder de indruk’ van zijn bevindingen en onderzoekt of hij kan ingrijpen.

Maar Elijah is nog niet klaar. “Ik ben pas net begonnen. Ik wil dat er een verandering in de wet komt waarin alle anti-takken – de homeopaten, de antroposofen – langs dezelfde lat gelegd worden als de reguliere zorg. Zodat ze geen onbewezen behandelingen uit kunnen voeren als alternatief voor goede zorg. Zodat ze mensen geen valse hoop mogen geven met ongefundeerde medische claims en niet-werkende therapieën. En zodat ze geen ‘geneesmiddelen’ mogen verstrekken die niets genezen.”

Binnenkort vertrekt Elijah naar Denemarken voor een gesprek met wetenschappers van de Wereldgezondheidsorganisatie, spreekt hij met de Raad voor de Kinderbescherming en gaat hij opnieuw langs op het ministerie van Volksgezondheid. (**)

Ik hoop van harte dat zijn doorzettingsvermogen beloond wordt met ter zake doende resultaten.

16 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
4
Meld

In de VS worden artsen die succes hebben met de genezing "Verzelfmoord", inmiddels al ruim 20 huisartsen.

17 artemis    
ongeveer 1 maand geleden door artemis
15
Meld

@17
Dat maakt deel uit van een complottheorie die al jaren rondzingt:
https://theness.com/neurologicablog/index.php/the-holistic-doctor-murder-conspiracy/

Kortom: het is verbazingwekkend wat anti-vax allemaal uit de dikke duim gezogen krijgt.

18 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
3
Meld

@17 Er is geen enkele arts in de VS, die autisme heeft "genezen" met antivaxbedrog.

19 Belazerd    
ongeveer 1 maand geleden door Belazerd
2
Meld

@17
Het omgekeerde is (helaas) wel waar als het om autisme gaat. In 2017 ging het in Nederland bijna mis door een moordpoging:
https://kloptdatwel.nl/2017/05/31/antivaccinatiefabeltje-leidt-tot-moordpoging-op-arts-van-consultatiebureau/

(**) Van alle onzin die rondzingt over vaccinaties is de mythe van een verband tussen de toediening van vaccins – met name het BMR-vaccin wordt vaak genoemd – en het ontstaan van autisme toch wel het meest hardnekkig en het meest kwaadaardig. Het meest hardnekkig, omdat het er kennelijk niet toe doet hoe grondig deze mythe *)inmiddels is weerlegd. Diverse onderzoeken onder opgeteld miljoenen kinderen hebben nooit een verband aangetoond, maar de aanhangers van de theorie accepteren kennelijk alleen onderzoek dat zo’n verband wél aantoont. Het is bovendien het meest kwaadaardige sprookje, want het praat ouders – die immers de beslissing tot vaccinatie hebben genomen – volstrekt onterecht een levenslang schuldgevoel aan als hun kind autistisch blijkt te zijn. En het wijst met de beschuldigende vinger, soms op zeer intimiderende wijze, naar de artsen die de vaccinaties geven. In het beste geval worden die als gehersenspoelde idioten weggezet, in het ergste als misdadigers van het ergste soort die op de loonlijst van Big Pharma staan. Met zo’n klimaat is het vragen om ongelukken. (**)

*) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24814559

20 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
3
Meld

@17
En wakefied en bigtree leven nog dus dat ontkracht je reactie volledig.

21 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
2
Meld

@17
Maar mocht zoiets mogelijk zijn dan moest je maar goed voorzichtig zijn.
Dan kan het best eens zo zijn dat jij ook op dat lijstje komt.
Kan niet zeggen dat je het niet verdient heb.

22 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
3
Meld

@22
Dit soort opmerkingen -al jouw mogelijke goede bedoelingen ten spijt- voegen (on topic) niets toe en ik zou het dan ook op prijs stellen als je deze achterwege zou laten.

Het artikel de 16-jarige Elijah Delsink verdient beter, een heel stuk beter.

Bijvoorbeeld het stukje over de mistoestanden rondom de BIG-registratie:
(**) BIG-register
Voor Elijah is het onbegrijpelijk dat deze “charlatans” een BIG-registratie kunnen hebben en dat daar niet tegen opgetreden kan worden. “Want de patiënt denkt al snel: hij is te vertrouwen want hij is gescreend door de overheid.” Maar het is zorgprofessionals niet verboden zich te begeven in het alternatieve circuit, als zij daarnaast maar voldoende uren maken in de reguliere sector. Dat moeten zij iedere vijf jaar aantonen voor hun herregistratie in het BIG-register. Ze moeten dan tenminste één dag per week in de reguliere zorg gewerkt hebben. Elijah: “Ik heb er meerdere gevonden die nul uren maken in de reguliere sector. Hoe kunnen zij dan aan zo’n registratie komen?”

Navraag bij het CIBG, de instantie die namens het ministerie van VWS het BIG-register beheert, leert dat dat niet betekent dat ze daarmee onterecht in het BIG-register staan. Ze zullen alleen niet door de volgende screening komen. Maar volgens Elijah is er nog iets aan de hand en dat wordt bevestigd door het CIBG: lang niet iedere herregistratie wordt gecontroleerd. Zorgverleners moeten online hun gewerkte uren in de reguliere sector invullen, zónder daarvoor bewijs aan te leveren. Slechts steekproefsgewijs worden vervolgens zorgverleners benaderd om bewijzen aan te leveren. Elijah: “Dat systeem is zo lek als een mandje.”(**)

Dat het zó erg is, wist ik niet eens. Het maakt van de verplichte herregistratie dus grotendeels een wassen neus.

23 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
4
Meld

Over vaccinatie en autisme

https://childrenshealthdefense.org/?s=autism

In de VS inmiddels zo'n 1 op de 50 kinderen, terwijl het jaren gelden nog minder dan 1:1000 was.

24 artemis    
ongeveer 1 maand geleden door artemis
13
Meld

@24
Het zal me op dit moment worst wezen wat in de VS allemaal wel of niet allemaal geouwehoerd werd en wordt over autisme. Dit item gaat over de Nederlandse Elijah Delsink die in ons land diepgravend onderzoek deed naar de handel en wandel van Nederlandse homeopaten en antroposofen. Zie @9

25 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
4
Meld

@24
Bullshit

26 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
4
Meld

Het lijkt erop dat sommige kinderen die terecht de diagnose autismespectrumstoornis hebben gekregen, alle symptomen kunnen kwijtraken. Tot die voorzichtige conclusie komen Deborah Fein e.a. in een ongetwijfeld spraakmakend artikel in de Journal of Child Psychology and Psychiatry.

https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/is-genezen-van-autisme-mogelijk.htm

27 artemis    
ongeveer 1 maand geleden door artemis
11
Meld

Een op de vijf kinderen met PDD-NOS, vorm van autisme, geneest.

http://www.ggznieuws.nl/home/een-op-de-vijf-kinderen-met-pdd-nos-vorm-van-autisme-geneest/

28 artemis    
ongeveer 1 maand geleden door artemis
10
Meld

Autisme is in veel gevallen te genezen, mede aan de hand van de juiste therapieën. De reguliere wereld van de kwakzalvers (farmaceuten) en hun handlangers onder artsen en overheden verzetten zich hier fel tegen. Publiek mag geen kennis nemen van de oorzaken.

29 artemis    
ongeveer 1 maand geleden door artemis
13
Meld

@27
Artikel uit 2013 dus ze hadden 7 jaar de tijd om het te laten zien.
Laat die links dan maar zien.

30 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
2
Meld

@28
En dat zonder homeopatische hokus-pokus.
Duizenden euro's misgelopen door de firma list en bedrog. question

31 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
3
Meld

@28 "geneest"??? Is er iemand ziek dan. Iemand ziek praten is de kunst niet (zeg op kantoor dat je iets geks ruikt en misselijk wordt en iedereen doet mee). Valt nog niet mee, écht deskundig zijn.

32 datkanjijmakkelijkzeggen    
ongeveer 1 maand geleden door datkanjijmakkelijkzeggen
2
Meld

En toch heb ik mijn zoon binnen een paar dagen na zijn vaccinatie zien veranderen.

Nu 8 jaar later heeft hij de officiële diagnose autisme gekregen.

Ik blijf het vreemd vinden!!!

Ben overigens geen anti-vaxer want mijn dochter is ook gewoon gevaccineerd.

33 Caliber    
ongeveer 1 maand geleden door Caliber
8
Meld

@29 @33
Wie in 2020 autisme nog blijft koppelen aan vaccineren, moet verdacht worden van opzettelijk en kwaadaardig liegen of van ongeneeslijke onnozelheid.

34 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
5
Meld

@34
Er is ook geen mechanisme wat autisme door vaccineren kan verklaren. Je kan tenslotte ook niet autistisch worden na het doormaken van de griep. Autisme is geen ziekte en kan dus ook niet genezen worden. Wel kan een autist gewoon leren om te normaal te functioneren, verder zijn er veel verschillende vormen in het autistisch spectrum.

35 kwatta    
ongeveer 1 maand geleden door kwatta
1
Meld

Autisme krijg je niet van vaccineren.
Autisme is niet milieugebonden.
Autisme heeft niets met intelligentie (of het gebrek eraan) te maken.

En:
Autisme is niet te genezen.

PUNT

36 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
1
Meld

@34

Van geen enkel vaccin bestaat een bewijs dat het veilig is, daarom zijn alle gezondheidsproblemen per definitie direct aan vaccins toe te schrijven.

Zelf vaccinatiedeskundige van de WHO zijn inmiddels hun wanhoop nabij, omdat geen sprake is van betrouwbare en zinnige onderzoeken.

37 artemis    
ongeveer 1 maand geleden door artemis
14
Meld

@36 Je bent verdwaald in het sprookjesbos van de farmaceuten en hun schreeuwers op de marktpleinen.

38 artemis    
ongeveer 1 maand geleden door artemis
15
Meld

@35
Elijah Delsink zegt in deel een van dit drieluik hierover:

(**)Therapie
Elijah: ‘Wij weten allemaal dat autisme niet te genezen is, je kunt het hooguit een soort van dempen met de hulp van therapeuten die weten wat ze doen. Ik heb bijvoorbeeld psycho-educatie gehad. Als ik niet die therapieën had gehad van die echte therapeuten dan zou ik veel minder functioneren. Ik kon bijvoorbeeld mijn emoties niet laten zien aan mijn gezin. Als ik blij was kon ik niet glimlachen, als ik boos was zag je dat nooit.’ (**)

39 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
2
Meld

@37 @38
Zet eens een andere plaat op, deze zijn nog grijzer dan grijs gedraaid.

Bijvoorbeeld:
[Zelf vaccinatiedeskundige van de WHO zijn inmiddels hun wanhoop nabij, omdat geen sprake is van betrouwbare en zinnige onderzoeken.]

Voor zowat de 25e keer: https://respectfulinsolence.com/2020/01/15/who-scientists-did-not-question-the-safety-of-vaccines-at-the-global-vaccine-safety-summit/

Er is aantoonbaar geen sprake van dat de WHO de wanhoop nabij zou zijn, integendeel.

40 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
2
Meld

@38
Zet er dan eens wat tegenover, iets wat verifieerbaar is. Niet dat geneuzel van die kennedy.

41 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
1
Meld

Mét autisme ben je te laat. Dan is het vaccinatiekwaad al geschied.

42 grv    
ongeveer 1 maand geleden door grv
16
Meld

@38 Onbeschrijfelijk dom gereutel van je.

Ben jij er zo eentje die beweert dat je autistisch wordt door medicatie?
Beweer jij dat autisme WEL te genezen is? (En dat je daar dus MEDICATIE voor nodig hebt of geloof jij in hocus-pocus?)
En beweer jij dat intelligentie in direct verband staat met autisme?

Heb je ook serieuze bewijzen of blijf je met de standaard bullshit aankomen?

43 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
1
Meld

@33
"En toch heb ik mijn zoon binnen een paar dagen na zijn vaccinatie zien veranderen. ..."
Jaarlijks ontwikkelen iets van 1500 kinderen tussen 6 en 18 maanden de eerste verschijnselen van autisme. Dat zijn er dus iets van vier per dag. In diezelfde periode ontvangen ze zes vaccinaties. Dit betekent dat elk jaar zo'n 24 kinderen 'autistisch worden' op de dag van een vaccinatie, 48 kinderen binnen één dag na een vaccinatie, 72 kinderen binnen twee dagen na een vaccinatie, 96 kinderen binnen drie dagen enzovoort. En dat dus puur door statistische samenloop, zonder dat er een verband is.
Ja, voor individuele ouders wiens kind dit overkomt lijkt het verband erg sterk, want die zien immers alleen dat ene geval met hun kind, en zoeken uiteraard ook naar antwoorden.

Onderzoekers zien echter dat er geen verband is -- zo worden die zes vaccinaties hier op drie prikmomenten gegeven (5, 11 en 14 maanden), en deze prikmomenten blijken dus niet te worden gevolgd door pieken in het aantal autismegevallen -- dat aantal vertoont een gestaag stijgende lijn vanaf ongeveer 6 maanden. En dat is ook dezelfde lijn in andere landen, ook die met een afwijkend of veel beperkter vaccinatieschema.

Maar het is absoluut begrijpelijk dat je dat toch een raar toeval vindt.

44 RichardR    
ongeveer 1 maand geleden door RichardR
1
Meld

@24 Je bent je er van bewust dat die site een hoaxsite is?

En er zijn nu niet meer kinderen met autisme. Vroeger werd autisme veel minder (of zelfs niet) begrepen en dan worden er ook minder kinderen gediagnosticeerd met autisme.

Dus stop met dom te reutelen.

45 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
2
Meld

@44

Dat wilde ik net schrijven, maar ik zag dat je me voor was. question

@33

Laten we het eens anders bekijken. Zo rond de 1 jaar gaat een baby zo'n beetje hetzelfde eten als de rest van het gezin. Rond die leeftijd wordt ook vaak autisme geconstateerd.
Je kunt dus feitelijk met evenveel relevantie een verband leggen tussen het overschakelen van voedingspatroon en autisme.

Correlatie is niet het hetzelfde als oorzakelijk verband.
Er zijn honderden voorbeelden van correlatie die gewoon kloppen, maar waarvan je direct beseft dat er geen oorzakelijk verband is.
Hier zijn er een paar: https://www.tylervigen.com/spurious-correlations

Het "verband" tussen vaccinaties en autisme hoort gewoon op die lijst thuis.

46 Endandit    
ongeveer 1 maand geleden door Endandit
1
Meld

@46
En je kunt ter verduidelijking ook de omgekeerde redenatie aanvoeren: het zou ook erg merkwaardig zijn wanneer kinderen *nooit* tekenen van autisme vertonen binnen enkele weken na een vaccinatie -- want dat zou immers suggereren dat vaccinatie juist beschermt tegen autisme.
Het is met andere woorden onvermijdelijk dat autisme zich bij sommige kinderen kort na vaccinatie openbaart, ook al is er geen enkel verband tussen beide dingen. Maar het is voor de ouders van deze kinderen bijna onmogelijk om *niet* aan vaccinatie te denken ... Zelfs ik (halve autist + extreme nerd) zou in zo'n geval toch echt wel even raar opkijken...

47 RichardR    
ongeveer 1 maand geleden door RichardR
2
Meld

En oh, nog een aanvulling op @44 :
"... 48 kinderen binnen één dag na een vaccinatie, 72 kinderen binnen twee dagen na een vaccinatie, 96 kinderen binnen drie dagen enzovoort."

Maar dus volgens exact dezelfde statistiek ook 48 kinderen één dag VOOR een vaccinatie, 72 kinderen twee dagen VOOR een vaccinatie, 96 kinderen drie dagen VOOR ... enzovoort.

En ik zie sommige extreme antivaxxers ervoor aan dat ze op basis hiervan een effect met terugwerkende kracht proberen te verzinnen question

48 RichardR    
ongeveer 1 maand geleden door RichardR
1
Meld

@47

Opvallend is ook dat de anti-vaxxers nooit onderzoek doen naar het aantal kinderen van ouders die hun kinderen niet laten vaccineren en het voorkomen van autisme onder die groep.

Ze blijven je doodgooien met "onderzoeken" naar gezondheid van gevaccineerde vs ongevaccineerde kinderen, maar naar autisme onder ongevaccineerde kinderen zijn wordt nooit onderzoek gedaan.

49 Endandit    
ongeveer 1 maand geleden door Endandit
2
Meld

@48

"En ik zie sommige extreme antivaxxers ervoor aan dat ze op basis hiervan een effect met terugwerkende kracht proberen te verzinnen"

haha ..... dan gaan ze beweren dat het de "intentie tot vaccinatie" is die autisme veroorzaakt. Een "gepotentiëerde vaccinatie" zeg maar question

50 Endandit    
ongeveer 1 maand geleden door Endandit
2
Meld

@50
Ik zou hier weer een heel erg nare grap op kunnen maken over het 'potentiëren' van die kinderen zelf ... maar nee. Er zijn grenzen.

51 RichardR    
ongeveer 1 maand geleden door RichardR
2
Meld

@51

Helaas zijn er mensen die absoluut geen grenzen kennen zolang de kassa maar blijft rinkelen. question

52 Endandit    
ongeveer 1 maand geleden door Endandit
2
Meld

@52
En helaas moet iedereen wachten tot de regering het lef vindt om er wat aan te doen.

53 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
2
Meld
54 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
2
Meld

@54

Ik ben voor

55 Endandit    
ongeveer 1 maand geleden door Endandit
2
Meld

Men zou eens kunnen beginnen met het stoppen van het uithollen van de term "geneesmiddel".
Tandpasta een geneesmiddel noemen bijvoorbeeld is bizar. De "verantwoording" dat het je mond gezond houdt slaat nergens op. Want shampoo houdt je haar gezond, de spray waarmee je je hakblok in de keuken schoonmaakt kun je ook "geneesmiddel" noemen, want het doodt schadelijke bacterieën ... en zo kun je vrijwel alles wel een "geneesmiddel" noemen.

56 Endandit    
ongeveer 1 maand geleden door Endandit
1
Meld

@33
[Ik blijf het vreemd vinden!!!]

In het verleden heb je stellig beweerd dat vaccineren de voornaamste oorzaak van autisme is. Is er intussen iets veranderd dat je er nu opeens zo vaag over doet? Op deze manier blijf je wel twijfel zaaien en dat is laakbaar gedrag.

57 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
3
Meld

@57

Of het is een begin van "wijsheid" en dan zijn duidelijke antwoorden doeltreffender question

58 Endandit    
ongeveer 1 maand geleden door Endandit
1
Meld

@58
Om even een voorbeeld te geven. Caliber zo'n jaar geleden:
[ Het aantal autistische kinderen is explosief gestegen door vaccinaties. ]

reactie 16: https://www.nieuwskoerier.nl/news/394581-vaccinaties-lessen-voor-ons-afweersysteem?page=1

En dit draadje met een broekafzakkend slecht artikel werd door meneer zelf gepost:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/366927-autisme-en-vaccinatie

Autisme veroorzaakt door vaccins is reeds in het jaar 1999 door wetenschappelijk onderzoek aangetoond (T. Verstraeten), autisme wordt door vaccinaties met thimerosal/thiomersal getriggerd. Het is dan ook onlogisch te beweren dat er geen link met autisme bestaat. Het onderzoek toont............

Vandaar dat ik de uitspraak van Caliber [Ik blijf het vreemd vinden!!!] van vandaag zo opvallend vind.

59 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
2
Meld

@59

ik snapt question

60 Endandit    
ongeveer 1 maand geleden door Endandit
0
Meld

De pro-vax trollenfabriek heeft weer een nieuw slachtoffer gevonden. Het is bekend dat autisten zich in een onderwerp vastbijten en nergens anders voor leven. In dit geval is het (anti)vaccineren, in een ander geval is het de toekomst van onze planeet. Zulke mensen, met hun gelijk of ongelijk, zijn een gemakkelijke prooi voor bepaalde groeperingen in de samenleving die er misbruik van willen maken. Ik vind het verwerpelijk.

Over het ontstaan van AIDS doet onze brave topic starter er liever het zwijgen toe. Daarin komt de vax industrie er niet zo mooi vanaf.

61 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
14
Meld

@61 Pas maar op dat ik me niet in jou vast bijt, want ik laat niet meer los.

62 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
1
Meld

@61
Autist -> vastbijten -> ontstaan van AIDS question

63 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
1
Meld

@26
Bullshit yourself.
https://nos.nl/artikel/357095-autisme-vs-sterk-toegenomen.html
Volgens onderzoek van de Amerikaans GGD's had in 2008 één op de 88 kinderen van 8 jaar autisme. Dat is een toename van 78 procent in 5 jaar.

64 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
13
Meld

@64 Zou dat iets te maken kunnen hebben met het feit dat we veel beter weten waar we naar moeten kijken om autisme te constateren? Oh ja, staat ook in het artikel. Goh...

65 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
1
Meld

@51
Ik ben ze bij jou nog niet eerder tegengekomen.

66 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
10
Meld

@64
Blijft bullshit.
Probeer eens de artikelen zelf te lezen ipv conclusies trekken op basis van de koptekst.

67 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
1
Meld

@64
En nog wat.
Kijk eens naar de snelheid waarmee al je bullshit onderuit gehaald wordt.
Dat alleen al zou een belletje moeten laten rinkelen.

P.s.
Als je dat belletje hoor dan niet gelijk kwijlend voor je voerbak gaan staan.
Is een ander belletje.

68 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
1
Meld

@64 Die toename van autisme (en ADHD) heeft veel te maken met voeding zoals ons ongezonde koolhydraatrijke en vetarme voedingspatroon dat nota bene door de overheid wordt geadverteerd. Bedenk daarbij dat vetarm voedsel met suiker op smaak wordt gebracht. Draai je dat om - vetrijke, koolhydraatarme gezonde voeding - dan verbeteren de symptomen aanzienlijk.

Voorbeeld: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29421589

69 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
12
Meld

@63
Ja, grappig. Heb ik zelf ook overwogen toen ik het schreef. question
lees @64 dan maar.
@65
Aardig geprobeerd maar dat verhaal gaat niet op. Het enige dat voortdurend verandert is de diagnosestelling waarbij tegenwoordig een steeds verdere differentiatie plaatsvindt. Voorheen kregen die kinderen allemaal al de algemene diagnose van autisme. Jouw verhaal gaat alleen op vóór de ontdekking en definitie van autisme en dan praat je over meer dan 60 jaar geleden.

70 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
11
Meld

@69 Autisme is genetisch bepaald.

Ook trek jij een echt volledig foute conclusie uit het door jou gelinkte artikel. Dat artikel gaat namelijk over dat autisme en ADHD beter te controleren zijn (bij het individu) met een bepaald dieet.

71 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
0
Meld

@71 De gevoeligheid voor autisme is genetisch bepaald. De mate waarin wordt voor een deel door voeding bepaald. Je leest niet goed en trekt zwart-wit conclusies.

72 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
7
Meld

@70 Dus, jij linkt naar een artikel met een verhaal erin wat niet opgaat? Okay...

En nee, het gaat ook op voor de tegenwoordige tijd. Bij mij is autisme pas op mijn 30ste vastgesteld, niemand wist er in al die 30 jaar iets van, niemand constateerde het bij mij. Waarom niet? Omdat men het niet wist, men wist niet waar op te letten.

De definitie van autisme is naar mijn weten altijd hetzelfde gebleven.

73 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
0
Meld

En nog wat, mijn verhalen worden niet onderuit gehaald. Ze worden gedemoniseerd door figuren als jij. Een inhoudelijk weerwoord wordt er niet gegeven.
Feit is en blijft dat de toename van autisme in de VS schrikbarend is. Dat kun je ontkennen tot je paars aanloopt maar het gaat niet weg.

74 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
13
Meld

@72 Nee, of je autisme hebt is genetisch bepaald. Je wordt geboren met autisme, of niet, je loop het niet op.

En, lees nou enkel eens de titel; "A modified ketogenic gluten-free diet with MCT improves behavior in children with autism spectrum disorder."

Een aangepast ketogenic gluten vrij dieet met MCT verbeterd het gedrag van kinderen met autisme. Het gaat dus op geen enkele wijze op het voorkomen van autisme, want dit kan niet omdat je ermee wordt geboren.

75 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
1
Meld

@69 De toename heeft te maken met betere diagnosen en meer kennis over autistische aandoeningen. wat een achterlijk kletsverhaal over voeding.

De uitslagen van dat onderzoek zijn niet duidelijker dan een onderzoek met placebo's trouwens. Bij meer dan de helft heeft het geen effect en daarnaast staat verderop dat ze niet weten of het ook echt door de voeding komt of door andere factoren. Nergens staat dat iemand autisme krijgt van eten in het onderzoek.

76 Otasanek    
ongeveer 1 maand geleden door Otasanek
2
Meld

@75 Autisme wordt gelinkt aan een verstoorde werking van de GABA-neurotransmitter die verantwoordelijk is voor de onderdrukking van hersenimpulsen. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4085902/

Een ketogeen dieet verhoogt het serumniveau van BHB enorm. BHB is een GABA-agonist, wat betekent dat het de werking van GABA-receptoren activeert en de symptomen van autisme onderdrukt/verbetert. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17011713

Het is niet voor niets dat bovengemiddeld intelligente mensen met autisme en ADHD veel vaker dan gemiddeld verslaafd zijn aan alcohol, omdat alcohol ook een GABA-agonist is. Alcohol wordt dus onbewust als medicijn gebruikt met allerlei ongewenste bijwerkingen.
https://www.theatlantic.com/health/archive/2017/03/autism-and-addiction/518289/
https://nl.wikipedia.org/wiki/GABA-agonist

77 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
8
Meld

@74
Al je verhaaltje en complotjes waren al lang achterhaald voordat jij ze zelfs maar plaatste.
Nadeeltje van de anti-vax manier van onderzoek doen.

Stoppen met onderzoek zodra er iets gevonden is wat je denkbeeld bevestigd, maakt niet uit hoe oud of fout dat ook is.

En weet je wat pas echt schrikbarend is ? De toename van digibeten sinds het begin van het vaccineren.
Voordat er gevaccineerd werd bestonden die nog niet eens.

78 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
1
Meld

@76 In een ander draadje liep jij nog te schelden met autisme. question

79 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
3
Meld

@79 Ik schold niet op autisten.... maar op jou specifiek. Ga nu maar fijn verder met katten knijpen Bluth.

80 Otasanek    
ongeveer 1 maand geleden door Otasanek
8
Meld

@80 Ik zeg ook niet dat jij op autisten schold, ik zeg da jij met autisme schold. Jij vindt autisme dus een mooie aandoening om mee te schelden.

81 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
4
Meld

@61
[Over het ontstaan van AIDS doet onze brave topic starter er liever het zwijgen toe. Daarin komt de vax industrie er niet zo mooi vanaf.]

Dat is hier zwaar off topic en daar heb je -o.a. van mij- in andere draadjes voldoende en afdoende antwoord op gehad. Dat jij daarover peoep wilt blijven praten, mag derhalve geheel op jouw eigen conto geschreven worden.

82 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
3
Meld

@81 Nee ik vind je een grote aansteller dat is iets anders. Ik scheld niet op autisten, maar op een autist genaamd Bluth.

83 Otasanek    
ongeveer 1 maand geleden door Otasanek
10
Meld

@83 Nogmaals, ik zeg ook niet dat jij op autisten schold. Ik zeg dat jij met autisme schold, en je dus iedereen met autisme erbij betrekt.

84 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
5
Meld

@61
"Zulke mensen, met hun gelijk of ongelijk, zijn een gemakkelijke prooi voor bepaalde groeperingen in de samenleving die er misbruik van willen maken.
Ach, ik snap de hint. OK, door wie word jij misbruikt?

85 RichardR    
ongeveer 1 maand geleden door RichardR
0
Meld

@84 Ook dat gebeurt weer in je autistenhoofd. Blij dat ik geen familie van je ben, je zou maar moeten luisteren naar je gezemel in het dagelijks leven.

86 Otasanek    
ongeveer 1 maand geleden door Otasanek
7
Meld

@61
[De pro-vax trollenfabriek heeft weer een nieuw slachtoffer gevonden. Het is bekend dat autisten zich in een onderwerp vastbijten en nergens anders voor leven. In dit geval is het (anti)vaccineren, in een ander geval is het de toekomst van onze planeet. Zulke mensen, met hun gelijk of ongelijk, zijn een gemakkelijke prooi voor bepaalde groeperingen in de samenleving die er misbruik van willen maken. Ik vind het verwerpelijk. ]

Je hebt -zoals bij jou gebruikelijk- wat fantasie teveel en niveau te weinig

De 16-jarige Elijah Delsink verdient beter, een héél stuk beter.

Geef jij anders maar eens onderbouwd aan wat er niet klopt aan zijn bevindingen en waarom precies.
Het artikel bij De Monitor eindigt met een link naar de andere twee delen:
(**) Lees de andere delen terug:
Deel één: Elijah kraakt de antivax-beweging
Deel twee: Elijah legt de productie van het homeopathisch ‘vaccin’ bloot (**)

Noot: en onderbouwing versta ik serieuze bronnen en niet de usual suspects uit de anti-vaccinatiehoek

87 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
2
Meld

@77

[ Autisme wordt gelinkt aan een verstoorde werking van de GABA-neurotransmitter die verantwoordelijk is voor de onderdrukking van hersenimpulsen. ]

Vaccins verstoren standaard celfuncties.

88 artemis    
ongeveer 1 maand geleden door artemis
12
Meld

Charlatans (marktschreeuwers) houden sinds eeuwen 'het volk' voor de gek, en nog steeds laten sommigen zich voor de gek houden door charlatans.

89 Crannbuidhe    
ongeveer 1 maand geleden door Crannbuidhe
0
Meld

@88
(H)eerlijk gejat van Crannbuidhe. Jou op het lijf geschreven:
"Gegen Dummheit kämpfen Götter sogar vergebens."

Jouw berg bagger is intussen niet meer te overzien.

90 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
1
Meld

@88
Alle vaccins of alleen de toegediende? question

91 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
0
Meld


@90

Speciaal voor @3 de Nederlandse vertaling:

"Goden vechten zelfs tevergeefs met domheid".

92 Mies het zusje van Wim    
ongeveer 1 maand geleden door Mies het zusje van Wim
0
Meld

@92 Bestaan er dan goden?
aarde is ook plat zeker?

93 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
10
Meld

@82
Nog maar een keer dan.
Zulke mensen, met hun gelijk of ongelijk, zijn een gemakkelijke prooi voor bepaalde groeperingen in de samenleving die er misbruik van willen maken. Ik vind het verwerpelijk. Zie je jezelf al in de spiegel?

94 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
12
Meld

@94
[Zie je jezelf al in de spiegel?]

Ik zou niet weten op basis waarvan dat nodig zou moeten zijn. Pas in @87 ging ik in op het eerste gedeelte van jouw reactie in @61 . Het ontstaan van aids en het drieluik over Elijah Delsink gaan namelijk over verschillende zaken. Dit drieluik werd geplaatst door De Monitor en dat is nou niet bepaald een onbetrouwbare bron, integendeel: https://demonitor.kro-ncrv.nl/over-de-monitor

De Monitor is het onderzoeksjournalistieke platform van de KRO-NCRV. Wij onderzoeken maatschappelijke kwesties met behulp van de kennis, ervaringen en input van het publiek. Een eigentijdse vorm van journalistiek: crowdsourcing. De Monitor snijdt maatschappelijke thema’s aan als zorg, werk, veiligheid, onderwijs, duurzaamheid en wonen.

Onderwerpen waarmee iedereen in Nederland wel eens te maken heeft en............

Het is dus wel heel erg vergezocht dat Elijah door De Monitor en/of mij misbruikt zou worden. Dat soort uitspraken komen wel erg makkelijk van personen die niet of onvoldoende weten waar het om en over gaat, en zich daar de moeite ook niet voor doen. Vandaar in @87 :
[De 16-jarige Elijah Delsink verdient beter, een héél stuk beter.

Geef jij anders maar eens onderbouwd aan wat er niet klopt aan zijn bevindingen en waarom precies. ]

En denk eraan: [Noot: en onderbouwing versta ik serieuze bronnen en niet de usual suspects uit de anti-vaccinatiehoek] zie @87

95 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
1
Meld

Fascinerend hoe homeopathie en je niet willen laten vaccineren op 1 hoop wordt geflikkerd.

Met zoveel tegengas heb ik altijd de neiging om tegen de stroom in te gaan zwemmen.

Ergo.. Bashen/iemand voor gek verslijten, is altijd de verkeerde aanpak.

96 Scalple    
ongeveer 1 maand geleden door Scalple
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
De huisarts wil dat ‘kwetsbaren’...
Wat moet de huisarts doen als hij twijfelt of...

1 dag geleden door Wilmama

Inspectie neemt coronaclaims Oegstgeester hom...
Drie dagen achtereen een homeopatisch korrelt...

1 dag geleden door kwatta

Radicale boeren woedend op Rutte en Schouten:...
Farmers Defence Force (FDF) heeft het kabinet...

24 uur geleden door AD

Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra waarsch...
"China is bezig met een PR-campagne om de eig...

1 dag geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Sjaak Trekhaak
Het is een "shit sandwich" Republikeinen raze...
Die denken hier dat ie net zo labiel als zijz...

minder dan een minuut geleden door Sjaak Trekhaak

Goodnews badnews
‘De EU is de anti-rechtsstaat. Daarom Nexit...
@69Mensen die een Nexit willen , gaan om...

minder dan een minuut geleden door Goodnews badnews

Tafka Mike
Weer 164 doden, maar het aantal ziekenhuisopn...
Dagelijkse schommelingen zijn toch een redeli...

minder dan een minuut geleden door Tafka Mike

Hendrianus
Welke patiënt gaat vóór: de moeder of de s...
Nu ja, naar verluid heeft een timmerman Jezus...

1 minuut geleden door Hendrianus

Arthur2000
Kan de euro deze crisis doorstaan?...
Bullish Bullish Bullish on XRP!U kent hem o...

1 minuut geleden door Arthur2000

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig