Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man (20) krijgt taakstraf na opzettelijke aanrijding op scooter in Oud-West

15 februari 2020, 18.05 uur · Door Redactie

Een 20-jarige man is veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk, voor het opzettelijk aanrijden van een scooterrijder in mei vorig jaar. Ook zou hij zijn ex-vriendin hebben bedreigd en mishandeld. 

Het incident gebeurde op vrijdagmiddag 10 mei 2019 aan de Eerste Helmersstraat in Oud-West. De scooterrijder reed door de straat toen ze plotseling zag hoe een automobilist naar links uitweek en haar hierbij aanreed. 

De scooterrijder lag eerst bewusteloos op het wegdek, maar kwam snel weer bij. De dader bleek de ex-vriend te zijn van haar beste vriendin. Hij zou tegen haar gezegd hebben dat hij dacht dat zijn ex-vriendin achterop zat.

Mishandeling en bedreiging

De beste vriendin van het slachtoffer kreeg vervolgens een bedreigend telefoontje van haar ex waarin hij zei dat ze naar de Overtoom moest komen, vlakbij de plek waar de aanrijding gebeurde. Op het moment dat ze ter plaatse kwam, ging ze met haar ex en zijn broer in gesprek.

Een getuige zag dat de vrouw daarna de auto in geduwd werd. Vervolgens schreeuwde de dader: 'Ik ga je vermoorden hoer, het is allemaal jouw schuld.' Ook gaf hij een flinke trap tegen de benen van zijn ex-vriendin. 

Nadat de hulpdiensten ter plaatse waren, is de dader aangehouden. Een dag later verklaarde hij op het politiebureau dat hij per ongeluk de scooterbestuurder aanreed, omdat hij moest uitwijken voor een kat. 

Strafbare feiten

De rechter gaat daar niet mee en acht bewezen dat de 20-jarige man opzettelijk de scooterrijder heeft aangereden. De dader reed frontaal met zijn auto de scooter aan, waarbij er een aannemelijke kans was op zwaar lichamelijk letsel.

Ook is bewezen dat de man zijn ex-vriendin heeft geduwd en geschopt en dat zij bedreigingen ontving van de dader. Eén van de getuigen heeft verklaard dat hij het slachtoffer bij haar keel had gegrepen. Een andere getuige verklaarde dat de automobilist zijn ex een klap gaf met de vlakke hand. 

Agressieprobleem

De rechtbank oordeelt dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot zware mishandeling op de scooterbestuurder, mishandeling van zijn ex en bedreiging. De rechter vreest dat de man zich in de toekomst opnieuw agressief zal gedragen.

Wel is meegenomen dat de dader niet eerder voor geweldsdelicten is veroordeeld. De rechtbank legt daarom een taakstraf op van 200 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk, met als voorwaarde dat de man zich laat behandelen voor zijn agressieprobleem.