• 2
Werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en ORAM scharen zich achter de leraren in de roep om extra geld voor het onderwijs. In een brief roepen ze premier Rutte op tot directe investeringen, aangezien de problemen in het onderwijs anders desastreuze gevolgen zullen hebben voor de Nederlandse e ...11 maanden geleden door Telegraaf

Reageer met een Emoji
1
2
Reacties (9)

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat kan als de leden van VNO NCW ook gewoon belasting gaan betalen.

smurf    
11 maanden geleden door smurf
0

@1
-
Dat mag niet van Rutte en Merkel.
-
-
-
Decennia schaven en schuren aan het onderwijs, zorg, etc., en nu opeens de wakker schrikken van de ellende.
-
Decennia lang mensen in het hoger onderwijs negeren die steeds maar zeiden dat de jeugd niet meer kan rekenen en schrijven en andere basale vaardigheden missen.
-
Decennia lang leuke projectjes van onderwijskundigen die administratief nog meer drukten op de al zeer drukke werkzaamheden van het onderwijzend personeel.
-
Decennia lang massaal onderwijzend personeel letterlijk ziek maken en de WAO in drijven, door vanuit het ministerie elke dag weer dwingende voorschriften uit te vaardigen hoe er onderwezen MOET worden.
-
En nu dan opeens paniekvoetbal omdat het met de economie slecht dreigt te gaan.
Het onderwijs is helemaal verrut door Rutte en het zal nog decennia duren voordat het enigszins goed kan komen. Net zoals de zorg, het vervoer, de energiemarkt, de huizenmarkt, de arbeidsmarkt, etc.
-
Maar de belangrijkste doelen zijn behaald door Rutte, met vlag en wimpel:
de rijken zijn er in die decennia veel rijker van geworden en Nederlandse soevereiniteit is voor het grootste deel overgeheveld naar de EU.
-
Nee, nu gaan we in Nederland dan ook echt op de neoliberale blaren zitten. We gaan te maken krijgen met hele generaties mensen zonder basale vaardigheden. Die kun je niet zomaar onder het tapijt vegen. Nederland is helemaal verrut.....
/-
-

MrCally1    
11 maanden geleden door MrCally1
0

@2 Ja, juist decennia lang... Ik heb goed onderwijs gehad en extreem slecht. En op basis van dat extreem slechte onderwijs kan ik wel een beoordeling maken van hoe het is gesteld met de kwaliteit van het onderwijs.

smurf    
11 maanden geleden door smurf
0

@2
Allemaal het gevolg van de privatiseringen van nuts bedrijven De SP was daar zo op tegen en waarschuwden voor de gevolgen en wederom krijgen zij gelijk jammer genoeg willen er maar weinig mensen naar de SP luisteren en vinden het veel belangrijker om b.v. op de afdracht regeling van de SP te reageren

yanyans    
11 maanden geleden door yanyans
0

Weinig reactie's Als de kop Moslim-crisis raakt economie had het vol gestaan met reactie's.

yanyans    
11 maanden geleden door yanyans
0

@4
-
Het is niet alleen het gevolg van de privatisering van de nuts bedrijven. Er is veel meer gebeurd. Zolang SP-ers niet begrijpen dat bijvoorbeeld een privatisering van nuts bedrijven een onderdeel is van een veelomvattender extreem neoliberaal beleid in Nederland zullen er maar weinig mensen zijn die deze partij serieus nemen.
-
SP-ers moeten met hun tijd mee, zij moeten zo snel mogelijk ophouden om te denken in ouderwetse politieke termen zoals "politiek links" en "politiek rechts". Zij moeten heel snel leren om "strategisch politiek" te gaan denken en heel snel de overgang van een actiepartij naar een volwaardige Nederlandse polieke partij maken. Ander is het heel gauw exit voor de SP. Recent heb ik hierover een discussie gehad hier op NK.
Click op mijn naam om daar kennis van te nemen. Verplichte kost voor SP-ers......
/-
-

MrCally1    
11 maanden geleden door MrCally1
0

@6
Ik ben het niet met U eens. Meningen verschillen. Wat bedoelt U met extreem neoliberaal beleid en wat houdt strategische politiek in? Lees het programma van de SP een programma van een volwaardige politieke partij. Geen A4 tje

yanyans    
11 maanden geleden door yanyans
0

@7
-
In het neoliberalisme smelten, net zoals bij het fascisme, het publieke en private domein (althans belangrijke delen daarvan; lees: multinationals) samen.
Extreem neoliberalisme houdt in dat deze versmelting bijna net zo innig is als bij het fascisme. De volledige dienstbaarheid is naar de mensen die investeren in de multinationals en de EU aansturen, dus vooral de mensen met veel geld en veel macht.
-
Typisch extreem neoliberaal beleid: privatiseren, flexibiliseren, dienstbaarheid aan de EU, strakke regulering via overheid, verzwakken van de burgerij door torenhoge belastingen, boetes en accijnzen, geld naar de rijken en machtigen, propaganda via departementen en aanverwante instituten, klimaatidiotie en migratiewaanzin, de grenzen van de moraliteit opzoeken en eventueel overschrijden indien de pakkans klein is, versmelting onder- en bovenwereld, uitgeholde handhaving, etc. etc.
-
En dat is precies allemaal waar de SP tegen zou moeten zijn; als ze tenminste door zouden hebben wat er precies aan het gebeuren is.
Op de huidige manier kan de SP niet eens een klein deukje in een pakje boter slaan.
De volgende verkiezingen zullen voor de SP op deze manier een groot debacle worden. De SP loopt op haar laatste benen.....
/-
-

MrCally1    
11 maanden geleden door MrCally1
0

Niet heel verwonderlijk kijken de grote poenscheppers weer als kleine kleuters naar moeder overheid om hun broekje op te houden ... tekorten aan geschoold personeel zet hun 'ondernemende geest' niet aan om bijscholing zelf op te zetten, nee, de maatschappij moet maar opdraaien voor het aanleveren van het juiste personeel...

En laten we wel wezen, als al die 'Nederlandse Multinationals' gewoon belasting zouden betalen, dan was er meer dan voldoende geld beschikbaar om het onderwijs een gezonde en aantrekkelijke arbeidsmarkt te maken. Maar nee, eigen portemonnee eerst! En de lasten wenden we wel af op de rest van de samenleving...

mightimouse    
11 maanden geleden door mightimouse
0

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Laatste reacties
Seconda
Amerikaanse staten bereiden nieuwe rechtszaak tegen Google voor

Gaat lekker met Bigtech's monopoly, goed...

zojuist door Seconda

Nurse Ratched
FNV: winkeliers misbruiken noodsteun

Ook een reorganisatie binnen de FNV zelf...

1 minuut geleden door Nurse Ratched

Diederik
FNV: winkeliers misbruiken noodsteun

Dan heb je wel geluk gehad ik werkte nog...

1 minuut geleden door Diederik

Criticaster
Mobiele Eenheid in actie tegen corona-ontkenners in Amsterdam

Het waren romeo's die reageerden op het ...

2 minuten geleden door Criticaster

Racism monitor 2020
Joe Biden wil direct na aantreden een aantal besluiten van Trump ongedaan maken

Ben je er weer, multi-account houder?E...

3 minuten geleden door Racism monitor 2020

Zie Hier
Ongeloof om zorgverlener die stelt dat 'artsen alles faken', inspectie onderzoekt meldingen

Tja soms moet ingeval dementie iemand ui...

3 minuten geleden door Zie Hier

MacGu
FNV: winkeliers misbruiken noodsteun

Speelt hier de emotie van je weer op?...

4 minuten geleden door MacGu

Smiling
FNV: winkeliers misbruiken noodsteun

Een vakbond kan reorganisatie niet tegen...

5 minuten geleden door Smiling

Diederik
FNV: winkeliers misbruiken noodsteun

Sinds 2010 zijn de regels volledig op de...

5 minuten geleden door Diederik


ADVERTENTIE