@1
-
Dat mag niet van Rutte en Merkel.
-
-
-
Decennia schaven en schuren aan het onderwijs, zorg, etc., en nu opeens de wakker schrikken van de ellende.
-
Decennia lang mensen in het hoger onderwijs negeren die steeds maar zeiden dat de jeugd niet meer kan rekenen en schrijven en andere basale vaardigheden missen.
-
Decennia lang leuke projectjes van onderwijskundigen die administratief nog meer drukten op de al zeer drukke werkzaamheden van het onderwijzend personeel.
-
Decennia lang massaal onderwijzend personeel letterlijk ziek maken en de WAO in drijven, door vanuit het ministerie elke dag weer dwingende voorschriften uit te vaardigen hoe er onderwezen MOET worden.
-
En nu dan opeens paniekvoetbal omdat het met de economie slecht dreigt te gaan.
Het onderwijs is helemaal verrut door Rutte en het zal nog decennia duren voordat het enigszins goed kan komen. Net zoals de zorg, het vervoer, de energiemarkt, de huizenmarkt, de arbeidsmarkt, etc.
-
Maar de belangrijkste doelen zijn behaald door Rutte, met vlag en wimpel:
de rijken zijn er in die decennia veel rijker van geworden en Nederlandse soevereiniteit is voor het grootste deel overgeheveld naar de EU.
-
Nee, nu gaan we in Nederland dan ook echt op de neoliberale blaren zitten. We gaan te maken krijgen met hele generaties mensen zonder basale vaardigheden. Die kun je niet zomaar onder het tapijt vegen. Nederland is helemaal verrut.....
/-
-
@2
Allemaal het gevolg van de privatiseringen van nuts bedrijven De SP was daar zo op tegen en waarschuwden voor de gevolgen en wederom krijgen zij gelijk jammer genoeg willen er maar weinig mensen naar de SP luisteren en vinden het veel belangrijker om b.v. op de afdracht regeling van de SP te reageren
@4
-
Het is niet alleen het gevolg van de privatisering van de nuts bedrijven. Er is veel meer gebeurd. Zolang SP-ers niet begrijpen dat bijvoorbeeld een privatisering van nuts bedrijven een onderdeel is van een veelomvattender extreem neoliberaal beleid in Nederland zullen er maar weinig mensen zijn die deze partij serieus nemen.
-
SP-ers moeten met hun tijd mee, zij moeten zo snel mogelijk ophouden om te denken in ouderwetse politieke termen zoals "politiek links" en "politiek rechts". Zij moeten heel snel leren om "strategisch politiek" te gaan denken en heel snel de overgang van een actiepartij naar een volwaardige Nederlandse polieke partij maken. Ander is het heel gauw exit voor de SP. Recent heb ik hierover een discussie gehad hier op NK.
Click op mijn naam om daar kennis van te nemen. Verplichte kost voor SP-ers......
/-
-
@7
-
In het neoliberalisme smelten, net zoals bij het fascisme, het publieke en private domein (althans belangrijke delen daarvan; lees: multinationals) samen.
Extreem neoliberalisme houdt in dat deze versmelting bijna net zo innig is als bij het fascisme. De volledige dienstbaarheid is naar de mensen die investeren in de multinationals en de EU aansturen, dus vooral de mensen met veel geld en veel macht.
-
Typisch extreem neoliberaal beleid: privatiseren, flexibiliseren, dienstbaarheid aan de EU, strakke regulering via overheid, verzwakken van de burgerij door torenhoge belastingen, boetes en accijnzen, geld naar de rijken en machtigen, propaganda via departementen en aanverwante instituten, klimaatidiotie en migratiewaanzin, de grenzen van de moraliteit opzoeken en eventueel overschrijden indien de pakkans klein is, versmelting onder- en bovenwereld, uitgeholde handhaving, etc. etc.
-
En dat is precies allemaal waar de SP tegen zou moeten zijn; als ze tenminste door zouden hebben wat er precies aan het gebeuren is.
Op de huidige manier kan de SP niet eens een klein deukje in een pakje boter slaan.
De volgende verkiezingen zullen voor de SP op deze manier een groot debacle worden. De SP loopt op haar laatste benen.....
/-
-
Niet heel verwonderlijk kijken de grote poenscheppers weer als kleine kleuters naar moeder overheid om hun broekje op te houden ... tekorten aan geschoold personeel zet hun 'ondernemende geest' niet aan om bijscholing zelf op te zetten, nee, de maatschappij moet maar opdraaien voor het aanleveren van het juiste personeel...
En laten we wel wezen, als al die 'Nederlandse Multinationals' gewoon belasting zouden betalen, dan was er meer dan voldoende geld beschikbaar om het onderwijs een gezonde en aantrekkelijke arbeidsmarkt te maken. Maar nee, eigen portemonnee eerst! En de lasten wenden we wel af op de rest van de samenleving...
Gaat lekker met Bigtech's monopoly, goed...
Ook een reorganisatie binnen de FNV zelf...
Dan heb je wel geluk gehad ik werkte nog...
Het waren romeo's die reageerden op het ...
Ben je er weer, multi-account houder?E...
Tja soms moet ingeval dementie iemand ui...
Speelt hier de emotie van je weer op?...
Een vakbond kan reorganisatie niet tegen...
Sinds 2010 zijn de regels volledig op de...
Step 1: Recognize the troll....
DATUM