Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Dealen via het plafond en blowende vrienden: ouders delen zorgen over drugsgebruik

ARNHEM - De bezorgdheid van een Arnhemse schooldirecteur over drugsgebruik onder leerlingen maakt veel reacties los. Ouders vertellen bijvoorbeeld dat hun eigen kind is geconfronteerd met dealers en blowende vrienden.

2 reacties

  • Ren

    4 jaar geleden
    Ritalin wordt wel al te graag voor geschreven, dat is een veel groter probleem, zeker als ritalin door verkocht wordt (werkt als speed). Heldere en verstandige voorlichting over soft drugs ( wiet/ hasjisch ) zou wel een taak voor Ouders en school zijn.
  • Patch

    4 jaar geleden
    Niet alleen arnhem heeft dit probleem, ook de keurige Nijmeegse middelbare scholen. En het is niet alleen ouder-kind. Kids kunnen zich op school ook totaal verloren en ongezien voelen maar als je dat wil bespreken gaat school in de aanval. Treurig hoe het gaat. Ik begrijp heel prima dat kids zich rot voelen door hoe het op school gaat met enorme wekelijke uitval-vervangingen, zeker 8 uur per week. Kwaliteit onderwijs is om te huilen. Dan alle sociale stress en enorme eisen die gesteld worden aan kids: niet goed! Drugs ook niet btw maar kids en ouders lossen dit mt. probleem niet op.