Een controle op vakantiepark de Groene Heuvels.
Volledig scherm
PREMIUM
Een controle op vakantiepark de Groene Heuvels. © Tom Hessels

‘Massazitting’ tegen uitzettingen vakantiepark Groene Heuvels

ZUTPHEN/BEUNINGEN - Eigenaren van tientallen huisjes op het Ewijkse vakantiepark Groene Heuvels stonde vrijdag voor de rechter in Zutphen. Ze willen dat dwangsommen van de gemeente, om permanente bewoners te weren, van tafel gaan.

6 reacties

  • tgm beuningen

    4 jaar geleden
    Als het park ervoor schoongeveegd moet worden, zal die visie wel inslaan als een bom.
  • CCC

    4 jaar geleden
    Door gewoon te handhaven en niet te gedogen zouden we een heleboel onduidelijkheid en problemen voorkomen. Dus ook niet meer toestaan dat de ene gemeente iets wel handhaaft en de andere weer niet.
  • Wees

    4 jaar geleden
    Iedereen moet zich aan de regels houden dus dat een nieuwe burgemeester handhaaft vind ik niet zo gek. Iedereen die daar een huis heeft gekocht om daar permanent te wonen heeft het risico zelf genomen. 
  • Ook

    4 jaar geleden
    U gaat er aan voorbij dat juist in de laatste tijd - toevallig overeenkomend met de wissel van het burgemeesterschap van Beuningen - er overal in Nederland meer uitspraken zijn gevolgd van instanties zoals de Raad van State die gemeentes gelijk geeft wanneer die een einde willen maken aan onreglementair gebruik van vakantieparken.Daarnaast hebben gemeentes inmiddels ook allerlei acties gestart om een einde te maken aan verloedering van vakantieparken en het bestrijden van ongewenste aspecten daar, denkt u maar aan Fort Hollandia bijvoorbeeld.
  • Anonymous

    4 jaar geleden
    Als de gemeente een visie heeft voor de toekomst voor de groene heuvels maak het dan bekend zo dat iedereen kan zien of dit haalbaar of niet haalbaar is voor het park de groene heuvels. De eigenaren die er nu verblijven houden het park leefbaar en er is controle zodat het een leuk en gezellig park kan worden nu en in de toekomst. De gemeente kan het park een dubbele bestemming geven zo is iedereen tevreden gemeente en eigenaren dubbel plezier dus. Of zijn er andere belangen alleen voor de gemeente?