door Havermout in Politiek  ·  184 Reacties

  • 25
  • 1660x gelezen
Reageer met een Emoji
2
6
22
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@146 hoeveel woningen meten er volgens u er dan komen? We hebben er al bijna 8 miljoen?
Moeten er dan 17 miljoen woningen zijn ?
8 miljoen woningen voor 17 mijlen inwoners zijn Nasr mijn inzicht ruim genoeg. Maar een ieder wil een huis met tuin. Is toch ons recht!

3
151 psje

@146 Kijk eens wat er in omliggende landen gevraagd wordt voor de huur. Dit is vele malen hoger dan de gemiddelde sociale huurprijs van 550 in Nederland. Hoe groot zijn de gemiddelde sociale huurwoningen in Nederland? Hoe groot zijn deze in onze buurlanden?

2
152 psje

Het basisinkomen kan niet werken in het huidige Nederland, omdat het hardwerkende deel van de bevolking zich al sinds 1990 rot werkt om de minderheid van de geldinfuus te houden.

0
153 Klompenbrekertje

@148 ik ben het met u eens dat mensen die niet kunnen ook helemasl niet hoeven maar de maatschappij deze mensen een menselijk bestaan moet binnen. Echter doordat er door vele misbruik gemaakt wordt van onze voorzieningen blijft hier helaas geen genoeg geld voor hen over?
Hoeveel hebben namelijk een uitkering en zijn goed in staat om te werken maar doen dit niet?
Hoeveel alleenstaanden wonen ten on rechte in eengezinswoningen en krijgen hiervoor huursubsidie?
(Alleenstaande in 40m2 woning is ca 500 euro kwijt en krijgt ca 100 euro subsidie . Zelfde persoon nu in een eengezinswoning a 650 echter krijgt 250 a 300 huur subsidie. Waarom zo hij het lastste niet geeoon nemen?).
Hoeveel scheefhuurders zijn er?(kunnen vele echter niks aan doen maar ze bezetten wel ten onrechte een sociale huurwoning)
Dus huren zijn marktconform en zelfs te laag bij vele sociale huurwoningen.

3
154 psje

@153 De Afrikaanse ''gastarbeiders'' van D66 ketenen zich vast als ze horen dat hier gratis geld te krijgen is! Die gaan NOOIT meer weg.
En de domme autochtoon ploeteren tot 70 en dan sterven! Pil van Drion, ook een D66 dingetje...

2
155 Arthur2000

@147 AL gevonden hoeveel schuld de nederlandse staat kwijt zou moeten schelden
En ook gekeken wat dit zou doen met onze staat schuld?
Denk dat ineens een heleboel dingen stilgelegd gaan worden omdat de staat zou moeten bezuinigen! zo'n 12 a 13 miljard!

0
156 psje

Lavendelsnuiven doet rare dingen met de mens.

3
157 rolstoeltje

@157 Jeetje alweer zo een inhoudelijke bijdrage.
Nog iets over het topic te zeggen of was dit de losse flodder voor dit draadje weer?

5
158 Nurse Ratched

Kortom ; De man is knettergek ! En (dus) mogelijk zelfs staatsgevaarlijk..?

0
159 Saysame

@158 Aggossie, heb ik uw Messias beledigd?

4
160 rolstoeltje

@151 @152 @154 U vergelijkt appels met peren. Ik ben een van uw scheefwoners. Ik woon sinds 2001 in een sociale huurwoning van 550 euro per maand en zou heel graag een andere betere woning betrekken. Het probleem is alleen dat die er niet zijn in Den Haag waar ik woon voor een normale huur. Het NIBUD heeft ooit berekend dat een 'normale' huur maximaal 35% van je netto inkomen kan bedragen. Dat is in mijn geval 850 euro. Daar kan ik hier geen woning voor krijgen in de vrije sector waar studiootjes al beginnen bij 1200 euro.

U vergelijkt de gemiddelde huur in andere landen met de gemiddelde SOCIALE huur hier. Dat is appels met peren vergelijken. In vele plekken in Duitsland kun je sociaal huren voor 350 euro per maand. Dat kan hier niet. Er worden hier kamertjes van 12 vierkante meter verhuurd voor meer dan 600 euro met gedeeld sanitair. U bent echt een unieke ontkenner als u denkt dat er geen woonprobleem is in nederland.

In 2010 legde ik mijn probleem al voor aan Sander Dekker die destijds al pleitte voor een verhuurdersheffing voor scheefwoners. Voor mijn specifieke situatie had hij geen oplossing, wist hij in op de openbare discussie te melden. Er zijn 600.000 mensen in nederland gestigmatiseerd als scheefwoner.

Mocht u voor mij een oplossing hebben, ik zoek een drie kamer appartementje waar ik de rest van mijn leven kan slijten. Ik ben nu 52 en kijk vooruit. Het moet dus zonder trap bereikbaar zijn. Een galerijwoning met een aantal liften voor 800 euro voldoet prima.

Als u die niet kunt vinden in mijn geboortestad Den Haag zult u toch moeten erkennen dat u het mis heeft. Ik zoek al 10 jaar.

Veel succes!

2
161 Hollander1967

@156
Al gevonden wat 'met een schone lei beginnen' betekent?

3
162 janpietersn

@148 "In 1960 waren er drie Marokkanen en 22 Turken met een werkvergunning in Nederland"

Kan je dat in blokletters zetten , er zijn er hier een paar die daar zeer opgewonden van raken....

0
163 21st Century Guy

@151 Nog even aanvullend.

Mijn vader vertrok na de dood van mijn moeder in 2012 naar een aanleunwoning. Deze mensen moeten nu van onze Rechtse regering allemaal zo lang mogelijk thuis blijven wonen of ze willen of niet. Rechts heeft de verzorgingshuizen gesloten zonder die mensen naar hun mening te vragen. Waar moeten die mensen heen volgens u? Deze mensen zitten alleen in kasten van woningen waar ook zij liever weg zouden willen. Maar ook zij kunnen nergens meer naar toe.

Mijn vader heeft nog 3 jaar in redelijke zelfstandigheid en gezondheid geleefd in de aanleunwoning met intramurale zorg (gezamenlijk eetmogelijkheid, basiszorg en enig vermaak). Dat gunt Rutte onze ouderen niet meer en de PVV heeft in het gedoogakkoord samen met de VVD deze mogelijkheden gesloten. Want ze 'presteerden' niet naar hun mening. De mensen waar het om ging werd niet naar hun mening gevraagd door Rechts

We leven in een land waar Rechts niet meer voor onze kinderen en oudevandagen wil zorgen. Rutte is een mislukkeling en Baudet en Wilders treden in zijn voetsporen. Schandknaapjes.

2
164 Hollander1967

@154 Misbruik? U gelooft de rechtse sprookjes over misbruik om sociale voorzieningen af te breken. Wat gelooft u nog meer?

Weet u wat misbruik in de hand werkt mijnheer. Privatisering! Kijk even om u heen naar de woningmarkt en de zorg. Dat is geprivatiseerd en daar is nu geen misbruik meer?

Lachwekkend.

2
165 Hollander1967

@141
Als niemand uw vraag kan beantwoorden, dan wil Ik dat wel doen.
Een voorbeeld van de rijken, die zwaar gesubsidieerd worden en weinig of géén belasting betalen, zijn de leden van het Koninklijk Huis.
Die had u zelf óók nog wel kunnen bedenken..

2
166 Dieke

@166 @141 Wat dacht u van de maximalisering van de ZVW-premie op 53.000 euro. De middenklasse moet over zijn gehele inkomen die premie betalen maar iemand die twee ton verdient, is daar dus voor 1 1/2 ton van vrijgesteld. Solidair he?

1
167 Hollander1967

@160 Nee hoor het is nl mijn Messias niet.
Ik reageer op uw losse flodders die van geen waarde zijn.

3
168 Nurse Ratched

@89
In feite worden AOW'rs vanynu, dus dubbel gepakt.
Ze hebben dus jarenlang tijdens hun werkzame periode premies afgedragen en moeten dat dus nu wéér doen.
Hoe krom is dat?

0
169 Strongoli

@162en wie gaat die 14 miljard dan betalen of sterker nog waar denkt U dat het geld van de basisinkomen vandaan moet gaan komen als zogenaamd bijna iedereen eer op vooruit zou gaan
Geld komt namelijk niet uit de lucht vallen
Beseft U wel dat ieder volwassen Nederlander ruim 1000 euro kwijt zou zijn als we allen de studiebeursschulden zouden kwijtschelden Ach dat U met gemak 1000 euro zou kunnen missen is aan U Maar ik denk dat de meeste Nederlanders dit niet kunnen
Het is zo gemakkelijk om over andermans geld te beslissen vooral als men dit zelf niet heeft!
Laat me raden sociaal huurder (of zelf bij papa mama thuis) met een uitkering (aangezien er geen werk is of het werk is ingepikt door een migrant) en lid van de FvD Het is altijd de schuld van anderen toch!

0
170 psje

@164 nogmaals
Hoeveel woningen moeten er volgens u komen om ons "woningsprobleem "op te lossen? 17miljoen? We hebben genoeg woningen voor 17 miljoen mensen ca 2.2 per woning!
Hoeveel huur is volgens U een redelijk voor het huren van een sociale huurwoning met een gemiddeld WOZ waarde a 200.000 (btw hoeveel zou jan modaal aan huur voor zo'n dergelijke woning moeten betalen?) 300 a 400 euro?(huidige prijs zonder subsidie)
Hoeveel mensen uit het oostblok hebben wij hier aan het werk ondanks dat we genoeg mensen in de bijstand hebben zitten die niks mankeren?(terwijl de oostblokker gewoon het minimum salaris krijgen)
Hoeveel fraude is er afgelopen jaren wel niet opgespoord welke niet meer inbaar bleek te zijn (iets van kale kip)
Er zijn genoeg onderzoeken geweest naar fraude echter deze zijn grotendeels onder de tapijt geveegd LOL het wordt de onderzoekers zelfs bijna onmogelijk gemaakt door allerlei regels om dergelijke gevallen op te sporen.

2
171 psje

@161 Voor de huurprijzen is er een puntensysteem bedacht waarbij de WOZ waarde alleen al 25% van de waarde van een huurpijs bepaald. Dus mocht de huurprijs van 1200 niet reel zijn dan kan men tegen deze prijs in beroep gaan! Echter aangezien de prijs gevraagd kan worden is deze dus wel reëel. Daarnaast wil U een huurhuis in een van de meest gewilde regio's , hier staat dan ook een huurprijs tegenover , als u eens een uurtje rijden van u zou kijken zou U waarschijnlijk genoeg vinden in Uw prijsklasse. Ook geeft U zelf al aan dat U eigenlijk voor hetzelfde huis 850 zou moeten betalen maar nu maar 550 betaald (dit is dus wat een sociaal huurder hier voor moet betalen voor hetzelfde product naast dat deze ook nog eens huursubsidie krijgt) dus zoals eerder gezegd de sociale huurprijzen zijn in feite veel te laag. Echter eerlijkheidshalve zou ik in U situatie hetzelfde doen ook al gaat dit ten koste van een sociale huurder en zijn gezin. Maar dit betekend niet dat er niet genoeg woningen zijn. Sterker nog wij hebben er twee en we zijn bezig met een derde in het buitenland.
Toegegeven er zijn geen genoeg betaalbare woningen (en die gaan er ook niet komen met onze wensenlijstje zoals tuin 4 kamers ect ) dus vandaar dat ik zeg dat men maar weer terug naar af moet en moet leren leven naar inkomen niet wat mogelijk is Gemiddeld 2 a 3 per woning is geen probleem maar er zijn er teveel die 1 woning alleen bezet houden terwijl deze voor een gezin bestemd is!Laat men daar bij de toewijzing maar eens rekening mee houden
Vraagje hoe hoog is de uitkering en minimum salaris in Duitsland? rond het bedrag welke u noemt voor de huur? (alleenstaande krijgt max 424!)

2
172 psje

@171 Nederland telt volgens het CBS 7924661 huishoudens in 2019 en in de dezelfde periode volgesn het CBS 7892000 woningen. Maar u vergeet hier wel wat als een woning wordt aangemerkt. Daar horen ook mijn vele voorbeelden bij van kamertjes van 12 vierkante meter met gebruik van sanitair voor 600 euro/maand. Dat aantal van 8 miljoen woningen zegt dus reeel helemaal niks. Een kamer van 12 vierkante meter noem ik geen woning.
https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/82905NED/table?fromstatweb
https://huis-en-tuin.infonu.nl/kopen-en-huren/188170-aantal-woningen-in-nederland-aan-het-begin-van-2020.html

Ik kwam vorig jaar bij een dame van 33 die ik moest verhuizen uit een van de 'woningen' volgens het CBS. Dat was een voormalige sociale huurwoning die door de huisjesmelker was opgedeeld in 5 woonunits waarbij de twee grotere kamers door een cardboard scheiding was gedeeld. Zo ongeveer een kartonnen doos dus maar wel 5 CBS-woningen.

Volgens de bouwmaffia zelf moeten er 263.000 woningen worden bijgebouwd maar gezien de woningdefinitie van het CBS en de bevolkingstoename ligt naar mijn mening over de woondozen van het CBS ligt dat aantal ruim 3x zo hoog, 1 miljoen woningen die we tekort komen in nederland.
https://www.capitalvalue.nl/nieuws/woningtekort-loopt-op-naar-263-000-woningen

Veel oostblokkers werken via loonbedrijfjes omdat ze daarmee niet het minimumloon hoeven te verdienen. Die bedrijfjes zijn gevestigd in dat oostblok en volgens het Land van Oorsprongbeginsel krijgen die mensen oostbloklonen en niet het nederlandse minimumloon. Daarom wonen ze ook met zijn twaalven in de voormalige sociale huurwoning naast mij.

@172 Uw normen kloppen niet. Geliberaliseerde woningen zijn veel te duur maar Rechts heeft geen handhavingsmechanisme ingesteld die dat kan corrigeren. Als een huurder wel gelijk krijgt, wordt hij door de huisbaas direct zijn woning uitgepest. Dat is de realiteit. En ik ben een geboren hagenaar en werk hier dus waarom zou ik buiten de regio een woning moeten zoeken met alle ongemakken vandien? Ik moet me van u aanpassen aan de 'kartonnen doos realiteit' omdat bouwmaffia, banken en huisjesmelkers de prijzen ongegeneerd naar de hoogste ter wereld mogen opdrijven van de Rechtse politiek.

Heel veel woningen worden niet toegewezen en er zijn vooral te veel veel te duren woningen waardoor mensen niet weg kunnen al willen velen dat.

Als u mij vraagt naar de door mij reeel geachte woonlasten verwijs ik u naar de NIBUD-norm. Deze geeft aan dat ik MAXIMAAL 850 euro kan missen aan kale woonlasten. U kijkt naar de achterkant die manupuleerbare prijsbepaling ondervindt en ik kijk naar wat mensen reeel kunnen betalen gezien hun inkomen. Maar misschien moet van u het minimumloon omhoog zodat we duurdere woningen kunnen betalen? Of prijzen we ons dan toch uit de markt?

We missen dus 1 miljoen woningen waardoor de woonlasten bij de hoogste ter wereld horen terwijl andere gebieden een veel grotere bevolkingsgroei hebben gekend. Onze bevolking is in 40 jaar met 25% toegenomen, een heel normale trend gedurende 40 jaar maar in de laatste 20 jaar is er nauwelijks bijgebouwd. Op gezinssamenstelling kun je ook bouwen zodat 1-persoonshuishoudens een kleinere betaalbare woning kunnen betrekken maar dat was niet winstgevend genoeg voor de projectontwikkelaars die dus grote huizen neerzetten omdat dat meer marge oplevert. Dat staat in mijn tweede link.

Ik pleit voor volkshuisvesting en inperken van de geliberaliseerde sector. Het is misgegaan en we moeten ingrijpen. We moeten dus de bouwachterstand inhalen en meer op maat bouwen.

2
173 Hollander1967

@173 En hoeveel van deze 7924661 zijn een persoonshuishoudens? En hoeveel van deze wonen in een eengezinshuis waar eigenlijk een gezin van 3+ had kunnen wonen
https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/bevolking/cijfers-context/huishoudens
Maw 1/3 van onze huishoudens is een eenpersoonhuishouden (2.6 miljoen)

https://huis-en-tuin.infonu.nl/kopen-en-huren/188170-aantal-woningen-in-nederland-aan-het-begin-van-2020.html#soorten-woningen-in-nederland

quote
Soorten woningen in Nederland
Wanneer een eenvoudige indeling wordt gemaakt in eengezinswoningen of meergezinswoningen dan blijkt dat er in 2019 5.021.988 eengezinswoningen waren en 2.792.924 meergezinswoningen. Opmerkelijk, want gezien de schaarste oppervlakte in Nederland zou je verwachten dat men eerder zou kiezen voor een woningtype waarin meerdere gezinnen boven elkaar kunnen wonen. Het gros van de Nederlanders wil echter liever in een rijtjeshuis wonen dan in een flat.
unquote

Er zijn momenteel 2.295.414 sociale huurwoningen voor deze groep beschikbaar bij de sociale woningbouw. Maar hoe groot is de eigenlijke doelgroep voor deze huizen
https://aedesdatacentrum.nl/dashboard/dashboard--aedes-datacentrum/omvang-doelgroep-2/
Dan kom ik op een te kort van minder dan 250.000
Echter de particuliere sector heeft ook nog een woningvoorraad van ruim 1 miljoen waarvan ook nog ruim 25% in aanmerking komen voor sociale huur (gezien huurprijs)

0
174 psje

@174 Ik haal mijn cijfers uit een en dezelfde bron en in mijn eerste link staat dat er 3037622 éénpersoonshuishoudens zijn van die 7924661 huishoudens. Dat zijn er dus 400.000 meer dan u aangeeft en die 3 miljoen of 40% staat zelfs letterlijk in uw link. Waarom gaat u goochelen met getallen terwijl die allemaal in één bron staan?

U gaat alleen uit van sociale huurwoningen voor het tekort maar nou mag ik u vertellen dat ik en vele anderen met mij daar niet voor in aanmerking komen. Het aantal sociale huurwoningen is inderdaad veel te weinig door het 'weggeven' van deze met samenlevingsgeld gebouwde woningen aan speculanten maar daarnaast is er nog een onnoemelijk tekort aan middeldure woningen. Voor uw informatie, de woningvoorraad is NIET de hoeveelheid beschikbare woningen maar het onder beheer staande aantal woningen. Uw particuliere woningvoorraad van 1 miljoen is volledig bewoond en er is dus een officieel tekort aan 263.000 particuliere woningen. Tel dat op bij uw al geconstateerder tekort en dan komt u op 513.000 woningen die officieel moeten worden bijgebouwd. Met mijn bezwaar tegen de schandalige CBS-woondozen daarbij geteld is dus mijn geraamde tekort van 1 miljoen nog te bouwen woningen een zeer reële raming.

1
175 Hollander1967

@175 Dan toont U alleen maar aan dat het nog minder erg is met de woningnood dan ik
Het aantal eenpersoonshuishouden is dus 3 miljoen (sorry staarde me blind op de kop Ruim een derde van alle huishoudens bestaat uit één persoon)
Zoals al gezegd hoeveel eengezinswoningen hebben we in nederland? (dus voor meer dan 1 persoon? (5.021.988 en veel van de 2.792.924 zijn ook geschikt voor meer dan 1 persoon)
60% is 4754796 gezinnen (2+) blijft er van de 5021988 dus 267191 eengezinswoningen + 2.792.924 meergezinswoningen voor de eerste groep Uitgaande van minimaal 2 personen per eengezinswoning is er voor deze groep eenpersoonshuishoudens ruim 3.3 miljoen woonruimte beschikbaar! Dus nogmaals we hebben genoeg woningruimte (Gemiddelde woonopervlakte per nederlander is 65m2!) echter het moet beter verdeeld worden!

Lol iedereen wil gewoon een plek voor zich alleen maar wil er kennelijk niet voor betalen! En delen van een woning hebben we helemaal niet meer van gehoor ook al is de woning geschikt voor meer dan een persoon.

1
176 psje

@177 Het probleem mijnheer staat in het artikel en in het stukje dat u aanhaalt, alleen leest u erover heen.

Omdat de bouwwereld is geprivatiseerd bouwen zij naar vraag en niet naar behoefte. Iedereen wil wel in een mercedes rijden maar voor de meeste mensen is dat in hun eentje niet rendabel en verstandig.

Publieke volkshuisvesting, had dat nog bestaan, had ingespeeld op de veranderende behoefte van singles en ouderenwoningen omdat die niet bouwen gebaseerd op winst. Dan hadden we nu niet met uw mismatch gezeten.

Dat is waarom ik stel dat de markt zijn kans heeft gehad en het heeft verkloot. Volkshuisvesting is een publieke taak en die kunnen we, zo is hiermee bewezen, niet aan de markt overlaten.

2
177 Hollander1967

#177=@176

1
178 Hollander1967

@177 Blijft een feit dat wij gemiddeld 65m2 per inwoner van nederland hebben wat nog steeds naar mijn optiek ruim voldoende is.
En om in u voorbeeld te blijven iedereen kan een mercedes rijden en zal dan niet meer in een lada willen rijden aangezien we oa door middel van subsidies de mogelijkheid hiervoor krijgen aangeboden. Zelfs iemand die bijvoorbeeld maar 1 of twee dagen per week een auto nodig heeft kan kiezen voor een mercedes terwijl door carsharing bijvoorbeeld genoeg auto's zouden zijn. En zolang men eenpersoonshuishoudens in eengezinswoningen blijven stoppen en een gezin dan maar nog langer moet wachten op een woning is er naar mijn optiek geen mismatch.
Er is hier gewoon sprake van het feit dat men de mogelijkheid geboden krijgt om te gaan wonen in gezinshuis met tuin voor een alleenstaand persoon.
Waarom zou men tevreden zijn met een flatje als men een grotere eensgezinshuis voor bijna het zelfde geld zou kunnen krijgen medemogelijk gemaakt door de sociale woningbouw en huursubsidies! of waarom zou men een eengezinshuis met zijn tweeen delen veel te lastig toch!

1
179 psje

aanvulling op @179 daarnaast de meeste woningen die momenteel gebouwd worden zijn bestemd voor de verkoop (is ook de grootste groep ruim 60%) dus het aanbod sluit wel degelijk aan op de vraag!
Hoeveel nieuwbouwwoningen blijven namelijk in de verkoop zitten en worden niet verkocht?nul misschien?

0
180 psje

@179 @180 Het timesharing concept is leuk voor een auto of een kantoorpand maar niet voor een woning. Dat is dus een kulargument en de ervaringen met carsharing zijn zeker ook niet onverdeeld positief. Op piekmomenten werkt het namelijk niet.

En zolang ik als scheefwoner mee moet betalen aan de hypotheekwinsten van banken waarvoor ik met mijn verhuurdersheffing de winsten subsidieer, blijft de huizenkoper verkeerde keuzes maken en wordt de prijs door die banken opgedreven. De markt is dus niet geschikt voor de woningsector en in alle landen waar de markt die woonsector voor het grootste deel voorziet zijn er torenhoge prijzen en mismatches.

Duitsland kent nog een groot deel publieke sociale woningbouw en daar moet je ook een groot deel van je hypotheek sparen voordat je mag kopen. Dat zou hier ook weer het geval moeten zijn. Dan zijn mensen vanzelf wel tevreden met een kleinere woning want die kost minder geld.

Jonge stellen en ouderen willen best een goedkoper flatje betrekken maar die zijn er niet. Dat is dus weldegelijk een mismatch. Dat komt omdat die niet gebouwd worden want de projectontwikkelaar wil zoveel mogelijk winst uit zijn grondaankoop en bouwvergunningen halen. We moeten daarvan af.

600.000 scheefwoners kunnen geen kant op. darvoor biedt de markt geen oplossing maar warom moet ik meebetalen aan het aflossen van een staatsschuld die door anderen is opgebouwd. Ik heb geleerd nooit schulden aan te gaan en dat is ook de voornaamste reden waarom ik huur. Nu moet ik de schulden van anderen afbetalen?

Scheefhuurders worden bestolen!

2
181 Hollander1967

@181 LOL 600.000 scheefhuurders die het systeem voor 4.754.796 huiseigenaren in standhouden tuurlijk gelooft U het zelf!
PS hoeveel betaald U meer dan een echte sociale huurder voor deze woning. En hoeveel zou U moeten betalen als de huur marktconform zou zijn geweest. En hoelang hebben de huurders ten koste van de huiseigenaren niet hoeven bij te dragen aan de OZB de melkkoe van de gemeente dit is binnen pas sinds kort gewijzigd.

Hoe zou het dan toch komen dat ruim 60% van alle nederlandse gezinnen zich tot de groep huizen eigenaren mogen rekenen? Kwestie van de juiste keuzes misschien?

0
182 psje

@182 Het is mij een raadsel waarom u zich nu weer richt op huiseigenaren. Daarbij zitten mensen die hun huis bewonen. Uit mijn 2e link @173 :"Eind 2019 waren er 4.487.894 koopwoningen, 2.295.414 huurwoningen in eigendom van een corporatie, 1.004.225 huurwoningen van overige verhuurders en 27.379 woningen die bij het CBS in de categorie ‘eigendom onbekend’ vallen." Er zijn dus maximaal zo'n 3,3 miljoen huurwoningen. Scheefhuurders wonen in huurwoningen en niet in koopwoningen, daarin wonen kopers.. Ik ben blijkbaar nogal ongeloofwaardig voor u maar iedere keer moet u toegeven dat ik toch gelijk heb:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurverhoging/aanpak-scheefwonen
https://nl.wikipedia.org/wiki/Scheefwonen
https://www.rtlz.nl/life/personal-finance/artikel/4430211/scheefwonen-huurmarkt-sociale-huur-woningmarkt

Cijfers over recente jaren zijn niet makkelijk te vinden maar dit zijn wel richtgetallen met 800.000 en 700.000 en 528.000. U kunt dus lacherig doen maar wederom zult u moeten erkennen dat mijn cijfers kloppen en de uwe niet.

Mijn huur is sinds 2015 ieder jaar met het maximum van 8.4% gestegen, dat is dus ruim 25% over die vier jaar. Ik ben hiermee oplopend 300, 600, 900 en dit jaar jaar 1200 euro kwijt aan de schatkist en waarschijnlijk vanaf 1 juli 1500 euro per jaar. De OZB-bewonersbelasting is al in 2006 afgeschaft en dat geldt voor iedere huurder ook voor hen zonder verhuurdersheffing. Uw vergelijking gaat dus weer eens mank.

Zoals ik al zei is mij aangeleerd om geen schulden te maken. U noemt die mensen huiseigenaren, ik noem ze 'schuldenaren'. Dat huis is namelijk niet van hen maar van de bank waar ze een schuld hebben staan totdat zij hun laatste aflossing hebben gestort. U heeft vast niet paraat hoeveel mensen volledig hebben afgelost want ook dat is niet te vinden maar dat percentage is heel klein. De meesten daarvan hebben daarna ofwel een grotere schuld genomen voor de renteaftrek of zijn naar een huurwoning verhuist en hebben gecashed.

Mijn woning was in 2015 94.000 euro waard. Hoeveel denkt u dat ik inmiddels aan huur heb betaald? Geen onderhoud en in 2014 een nieuwe ketel ter vaervanging van die uit 1989. Ik zal het u zeggen: ik heb inmiddels 95.000 euro aan huur afgedragen (19x gemiddeld 5000 euro/jaar). Dus te weinig heb ik ook niet betaald, dunkt mij.

Toch moet ik met een verhuurdersheffing de schulden van anderen betalen die op krediet leven en daarmee de banken en bouwmaffia wensen te spekken. Als dat geld, meer en meer, werd benut om daar huizen mee te bouwen, zou dat acceptabel zijn voor me maar zoals u al begrijpt zie ik dit nu gewoon ordinaire roof. En ook uw AEDES is het met me eens. https://www.nu.nl/economie/6001624/woningcorporaties-tekenen-formeel-bezwaar-aan-tegen-verhuurdersheffing.html

"De corporaties en de bond stellen echter dat de heffing in strijd is met de Woningwet, waarin staat dat woningcorporaties hun middelen moeten inzetten in het belang van de volkshuisvesting."

Binnenkort doet de rechter uitspraak.

2
183 Hollander1967

Goed plan, het loont nu inderdaad niet om te werken voor veel mensen en nu is er een heel complex systeem met al die toeslagen. Het is niet onbetaalbaar dat blijkt al uit de voorlopige berekeningen. Op termijn zijn hiermee de overheidsfinanciën houdbaar. Je haalt de armoedeval weg, dit gaat heel veel nieuwe prikkels geven aan de onderkant om bij te verdienen waar ze nu wegkwijnen.

1
184 Politiekemuppetshow

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Voor je gaat dweilen, moet je ook eerst de kr...Ach, laat ook maar....

2 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Hendrianus
Twee ongewapende Palestijnse mannen doodgeschoten door Israëlische leger, tonen door Al Jazeera uitgezonden beelden

Ondertussen roepn kolonisten op de Westoever op tot een legeroffensief in de Westbank, "Op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever i...

4 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Israeli soldiers shoot and kill two unarmed Palestinians in Gaza: Video

Het is en blijft een trieste zooi daar in de Gaza. . . . ...

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Schuitje varen thee tje drinken en dan richting thuisland....

5 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@3 Jij dan maar....

6 minuten geleden geplaatst door Bop

ongelovenloos
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@12Ze hebben daar geen zinvolle tegenargumenten tegen .We moeten eigenlijk medelijden hebben met degene die dat maar niet willen zien .Ze...

6 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@8 Aan jou dan maar. Hoewel ik alleen maar kritiek van je lees en nooit werkzame oplossingen. ...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@7 Zeker!!!! Zijn post als Staatsecretaris overdragen aan iemand die wél verstand van zaken heeft en logisch kan nadenken!...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Bob en Bries op oorlogspad, en dat op witte donderdag voor Pasen. Wat staat ons morgen nog te wachten op goeie vrijdag en zwarte zaterdag. �...

11 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@6 Heb je een advies voor hem, behalve met pensioen gaan?...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Beautiful Girl Sex PornMomosxxxJill Hardener NudeNude Camps VideosFairy Tail PormOld Time SexWank It NowPornos Videos GayDaughter Sucking Dads CockBaddihubR JillingFamoso PornPuretaboo VideosMikaylah PornSexy AsspicsJonathan Jordan XxxWww Xxxx HindiSimple Porn VideoBoobs FlashingScarlet Johanson PornLesbian Porn VidepsJacob KohinoorPhub PawgXnx2Keerthi SureshsexLesbian Foot Worship PornJennifer Aniston Photos NudeVintage Classic SexKusti XxxWett MelonsMy Hero Acadamia R34Lindsay Lohan Nude PhotosBrazzers Videos Free DownloadDad XxxMaddymayesMycheerycrushPunjabi Local SexXxxhd TeensNaked Latina BbwPorn SpuirtingXhampster BbwRock And Roll Sex PositionSexy Bf ChudaiThick PornstarPristie EdgeSexe HistoiresFull Sex Videos TeluguTamilpormSame-027Swathi Naidu Blow JobInsta Model PornLinks Porn DeepwebGaping HolePurn VidosWitney WisconsinIndian Aunty PissingRaip PornPocahontaspornHmongsexErsties PornSmother Box Facesit3d Porn ComjcsBirchplacesGratis PörnoFullxmoonMatures With Small TitsMallu Xnxx ComTeencamsLatina Sexy NakedErotic DancingMallu Xx VideosPornografia ProstitutasXconfessinsRule 34hentaiTeresa FerreraYoung NipplesLisa Ann Pure MatureFallout 4 Piper PornKristen Archive StoriesGloryholes WomenMilamalenkov OnlyfansBj Cumshot CompilationCerita SexsedarahBig Boobs FuckNerd AnalNerd Baller UncensoredGill EllisyoungNude KissBreakup PornTwink TubeIndian Hot Boy SexSaniya Mirza NudeR34 WebsitesNewbuenudesSuperhentalHttps://www.xnxx.comCorinna Kopf XxxBarezars VideoMomseexFirst Time Sex Video ComLelasohna NudeInterracial Porn ComixPorn AnimsXnxx In CartoonMariko NogiEbonyincest PornLesbian BondegeHenati AnalSweetie Fox NamiCelebraty Fake PornTeenager Porn GifsGay Sex Videos TeluguNepali Girl SexCelebrity Sex ClipsBangla Blue Film HdChinese Full Sexy VideoHidden Camera Massage RoomsPaget Brewster NudeDoctor And Nars SexGoth PeggingMangas Gay PornRedtube.xomCallage PornKathryn Heigle NudeNaked Billie EilishDeath XnxxAlexandra Daddario XxxLana RoadsGame Of Thrones Sex SceneCumonprintedpicsWisconsin NudesPassion Hd Sex VideosWow Girls HdAssistir Filme Pornográfico GrátisKrissy OynnSoyneiva OnlyfansEbony Teem PornRomantic Xxx ComSexxy VidoMallu Masala VideosIndian Family PornKolkata Local Sex VideoIndian Saree XhamsterGratuit XPevrmomE Va LoviaFirst Night XxxxAmateur Cumshot FacialsGroup Hot Sex VideoAnime Porn Tenticles