door Doomsdayshaman in Politiek  ·  19 Reacties

  • 43
  • 655x gelezen
Reageer met een Emoji
4
2
3
33

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Precies, de banken worden "duurzaam" gered.

1
1 caso

Hopelijk gaan er steeds meer ogen open.

1
2 hopefully

De criminaliteit en corruptie binnen het Kabinet en de Tweede Kamer, is erger dan ik dacht.

Er zitten in het kabinet alleen maar verraders maar de Tweede Kamer heeft ook gelukkig nog wel goede mensen.

Die Weverling van de VVD, waar is die opeens uit een ei gekomen? Zijn pleidooi raakte echt kant noch wal. Op welke VMBO-school heeft die gezeten?
Zijn voordracht om te gaan voor dat criminele Ceta-verdrag, was niets en nietszeggend.

Wat een niveau heeft die man. Hij past beter in een carnavalsoptocht.

1
3 niet voor de poes

Tuurlijk alle burgers worden uitgekleed om de behoeften van de EU en alle grootbanken en industrie af te dekken!

0
4 Zie Hier

Dit is men over 3 weken weer vergeten, en stemmen straks weer op deze figuren!

2
5 HORK

@5
De rekening zal je er wel aan herinneren.

0
6 hopefully

Ondertussen gaat het prima op de noordpool en boven de poolcirkel, want het koelt daar af: https://notrickszone.com/2020/02/12/arctic-sea-ice-sees-dramatic-recovery-and-expansion-northern-europe-january-cooling-30-years/

2
7 Ness

Rustig draadje, met veel duimpjes, veel mensen denken.

0
8 Doomsdayshaman

Het corruptiecircus van samenspannende netwerkers is geen systeem. Het is een kabaal.

0
9 purelogica

Valt op er zijn geen mensen die tegen dit verhaal reageren, zou het dan waarheid zijn?

0
10 Doomsdayshaman

Follow the money

0
11 Vageali6888

De manier waarop dit aangepakt is, geeft je ook wel te denken. Opeens was er zo'n crisis dat alles uit de kast getrokken moest worden om "het klimaat te redden". Daarvoor werden oplossingen verzonnen die vaak kant noch wal raakten en waar men met de ogen dicht nog gaten in kon schieten. Indien de crisis langzamerhand duidelijk zou worden, dan zou dit opgebouwd worden. Maar ipv daarvan was het er opeens en ook alle oplossingen waren er opeens.

Het lijkt er op dat men wil dat men het spaargeld gaat investeren om alles op gang te krijgen. Ga je huis isoleren, ga een warmtepomp aanschaffen, laten we 1000 miljard uitgeven aan de energietransitie (leuk dat Timmermans met hetzelfde bedrag Europa wil vergroenen als ons het in Nederland daar al niet mee lukt). Er zit een enorme bankencrisis aan te komen als je het mij vraagt en dit plan is simpelweg de enige manier om geld in beweging te krijgen.

0
12 Gezond boerenverstand

Het is eigenlijk niet zo moeilijk de klimaatmythe door te prikken.

1. Volgens de cyclus van Milankovitch wordt het om de ca. 550 jaar gemiddeld kouder of warmer. De laatste maal dat het gemiddeld kouder werd, was rond 1450. Omtrent 2000 zou het dus weer warmer worden. Welnu, na een tussentijds dalletje begonnen de gemiddelde temperaturen omstreeks 1970 zich op te richten.
1970? Ja, precies, het jaar van de club van Rome.
De klimaatveranderingsfraudeurs doen niet anders dan meeliften op de cyclus.


2. In takken van wetenschap als geschiedkunde , oudheidkunde of archaeologie is men bekend met de cyclus van Milankovitch. Deze is behulpzaam om patronen in vondsten en bronnen te verklaren. Bijv. de Romeinse warme periode van 200 v.Chr. tot 350 na Chr. verklaart de sterke opkomst van Rome, maar ook de ondergang in het Westen , toen een koudere periode aanbrak. De warme periode na 900 na Chr. verklaart de bevolkingsexplosie in Scandinavie en de strooptochten van de vikingen. Zij werden gedreven door overbevolking en de speurtocht naar extra inkomen/grond, niet door winterkoude.

In de wereld van politiek en financien creeert men echter een zeepbel rond klimaatverandering en roept: deze maal is het anders!
Een bubbel en de plechtige verzekering dat het ditmaal anders is , staan garant voor een echec: beurscrash 1929, internetzeepbel die tussen 2000 en 2002 leegliep en de derivatenbubbel van 2007. Tulpenmania ca. 1635/1636, windhandel van 1720-1721, mijnbouwaandelen 1825, leningencrisis van Jay Cooke and Company 1873 ( begin van the Great Depression tot 1895).


3. Welk meeslepend plan hebben de Nederlandse politici van regeringspartijen de afgelopen decennia tot een goed einde weten te brengen?
Modernisering van de krijgsmacht? Politiehervorming? Onderwijshervorming? Nieuwe zorgstelsel van 2006? Volkshuisvesting? Euromuntunie? Asiel, Migratie en Integratie? Hervorming en Vertrekregeling Belastingdienst?
Elk van de mislukkingen van onze politieke partijen heeft slechts geleid tot geweldige extra uitgaven en kostenstijgingen. Al was het alleen maar om de plannen in leven te houden.
Er is geen enkele reden om aan te nemen dat partijen als VVD, CDA, D66, CU, PvdA of GL en hun politieke of ambtelijke partijprominenten enig groots plan aankunnen of zelfs maar capabel zijn om te regeren en besturen .
Het PBL als toeleverancier is volstrekt niet ernstig te nemen. CPB en CBS leven eveneens van rekenmodellen ter vervanging van de werkelijkheid in plaats van benadering van de werkelijkheid. Er staat tegenwoordig een ambtenaaar van Financien (!) aan het hoofd, geen wetenschapper.


4. Het stelsel van CO2 emissierechten dat nog steeds verder wordt opgetuigd, is financieel gezien op voorhand doorgestoken kaart.
Naarmate de CO2 - uitstoot daalt, worden er minder rechten uitgegeven. Het werkt dus in principe als een omgekeerd piramidespel. Als de bitcoin. Er zullen echter altijd tegenslagen zijn in de reductie van uitstoot. Dan blijken er te weinig rechten uitgegeven en worden ze duur door schaarste. Speculanten in een gespecialiseerde markt kunnen de prijzen dan opdrijven.
Aangezien het systeem opgezet is rond een bias (dalende CO2-uitstoot in de EU, dus minder uitgegeven CO2-rechten) lijkt speculatie binnen een gesloten, overzichtelijk stelsel vrij risicoloos. Een bias en onderschatting van risico ( risico = de grootheid van het immer dreigende onverwachte tegengestelde) staan op termijn garant voor een enorme crisis.


Er is maar een manier om deze waanzin te voorkomen. Stem niet op de partijen van de klimaatveranderingsfraudeurs , ontzeg ze in Uw uitingen alle claims om kiezers te vertegenwoordigen , weiger mee te werken en stel het bedrog aan de kaak.

1
13 duurendaal

Er worden niet voor niets kinderen hierbij ingezet om voor te verwarmen als deze volgend of over een paar jaar stemgerechtigd zijn. Zelfs Guus Meeuwes heeft een 9 jarig kind gevonden om zijn eigen bankrekening (van Guus) aan te vullen. Zijn nieuwe huis en nieuwe vrouw gaat heeft geld gekost.

1
14 Verwonderd

@10
Het ECB maakt toch al heel lang duidelijk, dat het spaargeld van de bank moet.

De bedoeling is dat mensen minder sparen en meer uitgeven, de economie een impuls geven.
https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/consument/waarom-krijgen-we-geen-rente-op-ons-spaargeld/

Tekst ander artikel: https://www.mo.be/opinie/hoe-omgaan-met-een-wereld-met-teveel-spaargeld
Als er meer aanbod van geld is, dan vraag naar investeringsmiddelen, zakt de prijs van het geld – de rente – onvermijdelijk. Na de crisis is daarin geen verandering in gekomen, integendeel.

Is het echt mogelijk dat er teveel spaargeld is? Dat is wat Larry Summers, voorzitter van Obama’s nationale economische raad, de ‘secular stagnation’ noemt – een term die je kan vertalen als ‘lange termijn stagnatie’. Als je erover nadenkt, zijn er verschillende factoren die zoiets begrijpelijk maken.
Een. De rijke landen zijn ‘uniek vergrijzende’ samenlevingen. Het percentage mensen boven de 65 jaar is nooit gezien in het verleden. In zo’n samenlevingen is de economische groei en de drive naar investeringen sowieso beperkter. Je hoort vaak genoeg dat bejaarde mensen zeggen, bijvoorbeeld in verband met de isolatie van hun woning: ‘het zal onze tijd nog wel duren, daaraan gaan we nu niet meer beginnen’.

Nogal wat investeringen in de digitale wereld zijn minder kapitaalintensief dan investeringen in de industrie van weleer.

0
15 hopefully

@15

Als we massaal ons geld van de bank halen klapt de boel helemaal in elkaar ... al dat geld hebben ze namelijk helemaal niet


Die lage rentes zijn om landen met onhoudbaar hoge schulden van de ondergang te redden , zoals Italië.
Zonder euro was die gekkigheid helemaal niet gebeurd

0
16 Vageali6888

@16
Inderdaad ook om de hoge schulden houdbaar te houden. Toch is de rente sowieso laag, zoals in mijn reactie aangegeven.

Massaal het geld van de bank halen maken ze vast onmogelijk.

0
17 hopefully

Nog een voordeel:
De markt voor groene obligaties biedt beleggers stabiele, beoordeelde en liquide beleggingen met een lange looptijd.

CO2 wordt een ‘krediet’ dankzij wetgeving, iets dat anders niets waard is een ‘commodity’.

0
18 hopefully

De meeste groene firma's waren ook al niet zo groen, toch. Hoorde ik gisteren op de radio.
Niets word gecompenseerd, behalve de winstmarges..

0
19 Logic

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

1 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

2 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

2 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

2 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
TamilwifesexBangla Movie Hot VideoNew Hindi XxGangbanged BlackAbigailratchford NudeH-mangaJerkingoff In PublicXnxx Telugu SisDesi Nude ChatSex In Indian KitchenMoms Drunk PornPorncomics.Je Montre Mon SextapeXvids IndianNeekolul PornNerdballertv PornXxx Kiss VideoPuffin Asmr LeakedIndian Outdoor PornXhnasterLena Plug PornVer Vídeo De PornografiaXxx SchoolHottest BjsSexy Naked LadyJawani SexCuckqueanedNaruto Cosplay PornSharon Lee Jasmine GreyAmateur ExhibitionistPornostar Tube MoviesLocal.eacortsCloseupfantasyHot TwerkMonalisa Bhojpuri XxxMia KhalifaanalScateatingWww Hot BhabiInfluencer PornForsd XxxDesi Bus GropingPornos Gay En EspañolMom Sleepy PornMan Knotted By A DogOmegle For AdultsPorno FrancausPorn VazadoDamazoniaLas Vegas ListcrawlerWwe Girls SexSexvodeosAnime AnalErotic Massage How To VideoEriko MuriaFabswongersAmt BrookeAmazing DeepthroatBriblossom OnlyfansDps Mms ScandalForbiddin PornPorn OmagesFemdom Ball BustersPrincess CumSiteripsNikki Stone OnlyfansMegnutt02 BoobsRed Porn VideosDehati Sex MmsIndian Girl Sex With Animal7 Star Movies In Hindi DubbedSunny Leone Sex Video Sex VideoXxx Bf Indian VideoMadison Ivy NewCorinna PornVidzBellaciaTheyloveherstoriMia Khalifa Big FuckAmatuer ThreesomesPornos De CulonasKiwvr-531Black Rapes PornAdulttime VideosFirst Night Sex Videos ComSexy Moovi HindiBabbysitter ThreesomePorn GalerryXvidoes.comlErothoIlluminati Kya HaiXxx VanXxxsex Video FreeSuck Dads CockXprime XxxAls ScansNhentai Milf NetDreammovies.coomTukiff PornFamosas PornorAnal Casting CouchNude Female SelfiesGandi Baat 3Bangla Choti Golpo Ma CheleDani RoblesMompussy PicsBrazzersorgyDirty Talking MasturbatorsMature Ebony Bbw PornLesbian Facesitting SmotheringGauri Khan HotBrandie Love Porn HubXxx Hot SongVoyeirhouseLola MelloXxx BanSanileoni Xxx VideoJablw AvIsla-moon PornTitties SwingIran XvidBlakc AmbushKayla LaurenHamester XxxKajal Agarwal Xxxx VideosKinsley EdenTheporn DudeNgentotSissyslutYami Gautam XxxJabalpur Sex VideoOne HourcoupleStap Mom PornAir Hostess Sexy VideoPussy Licking Xxx VideosMyanmar XnxxRuby Ashbourne SerkisKenzie Madison BbcMarwadi Aunty Sex VideoMacy Meadows Act NaturalWhotesXxx Desi Porn MovieAngel Wicky VideosHot 18 SexyHot Romance Videos IndianLizzy Caplan HotDidlosYiffer XyzPorn DiffFree Porn Japanese MoviesPornstar Française