Unilever komt met Magnum van roze chocolade
Koken & etenMagnum komt als eerste merk met een ijsje gemaakt van ruby chocolade. De roze tint maakt de nieuwe ijsvariant de ultieme romantische verwennerij, maar voor Valentijn komt het ijsje nét te laat.
Na een eerder bericht van de Britse site SHEmazing, dat zich richt op vrouwen, over de lancering van de nieuwe ijssmaak, maakt Unilever het nieuws over de nieuwe Magnum Ruby bekend. Ruby chocolade is een vierde type chocolade, na puur, melk en wit.
De eerste introductie is in Ierland. De nieuwe Magnum Ruby is daar vanaf 15 februari verkrijgbaar in Spar-supermarkten. Vanaf 9 maart is de nieuwe Magnum in Nederland verkrijgbaar in individuele verpakking, multipack (3 stuks) en in multipack mini. Het nieuwe Magnumijs wordt in de schappen geïntroduceerd met een opvallende, robijnrode verpakking, met details van goudfolie.
Fans over de hele wereld zijn al razend enthousiast. De mini-video over het ijs op het Instagramaccount van Magnum werd al meer dan 23.000 keer bekeken. ‘Wanneer komt het ijsje naar mijn land’, is de meestgestelde vraag in de reacties.
Ruby chocolade
Roze chocolade bestaat nog niet zo lang: sinds 2017 pas. De ruby cacaoboon werd ontwikkeld door de Zwitserse chocoladeproducent Barry Callebaut, de grootste chocoladefabrikant ter wereld. Het proces nam ruim tien jaar in beslag. De robijnrode chocolade wordt omschreven als ‘niet bitter, melkachtig of zoet’ maar in plaats daarvan ‘een perfect evenwicht tussen verse bessenfruitigheid en weelderige zachtheid’. Het zorgt voor een compleet nieuwe smaakervaring, vrij van toegevoegde kleur- en smaakstoffen.
Magnum Ruby
Magnum is het eerste ijsmerk in Europa dat een ijsje maakt met ruby chocolade. Karen Murphy, brandmanager van Magnum Ireland, noemt de lancering ‘een superieure ijservaring’. ,,Magnum verheugt zich op deze innovatie en om de authentieke ruby chocolade op de markt te brengen: een volledig nieuwe ijservaring.’’ De Magnum Ruby is een combinatie van Ruby chocolade en een romige vulling van witte chocolade-ijs met een frambozen swirl.
Meer nieuwe smaken
Naast Magnum Ruby introduceert het ijsmerk dit jaar nog een aantal andere innovaties: Salted Caramel & Glazed Almonds en Double Chocolate & Strawberry. Salted Caramel & Glazed Almonds is een variant op de publieksfavoriet Magnum Almond. Het gezouten karamelijs met karamel swirls en geglazuurde amandelen is een nieuwe smaakervaring. De Magnum Double Chocolate & Strawberry is een aanvulling op de Magnum Double-varianten die al op de markt zijn. Dit ijsje is een zoete traktatie door het panna cotta-ijs dat omhuld is met aardbeiensaus en een laag krakende Magnum chocolade.
Bij de introductie van roze chocolade vertelde Antoine de Saint-Afrique van Barry Callebaut over de unieke smaak van de vinding:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Hema noemt moorkop voortaan chocoladebol: oude naam is ‘niet meer van deze tijd’
-
PREMIUM
Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn. -
PREMIUMvoor jou geproefd15
De magere kwark uit deze supermarkt wint onze test: 'Zo hoort kwark te smaken’
Kwark is een goede eiwitbron, bevat vitamines B en calcium en relatief weinig calorieën. Perfect voor wie dit nieuwe jaar wat kilootjes wil verliezen maar geen honger wil lijden. Drie experts proefden twaalf merken magere kwark uit de supermarkt en gaven hun oordeel. ,,Een mooie stevige structuur met een ietwat zure nasmaak.’’ -
consumentenbond
80 verschillende airfryers getest: dit is de beste
Wat is de beste airfryer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Smullen maar! Hier eet je het allerlekkerste broodje van Nederland 😋
Hij dacht ‘laten we eens meedoen’ en sleepte prompt de hoofdprijs in de wacht. Chef Sjoerd Mampaeij van Broodje Midas uit Woerden is maandagmiddag gehuldigd als winnaar van het NK Lekkerste Broodje.Berkel en Rodenrijs, Woerden
-
PREMIUM25
Water drinken helpt om gewicht te verliezen, klopt dat of is het een fabel?
-
-
-
PREMIUM
Is dit dé oplossing tegen voedselverspilling in de horeca? ‘100 kilo weggooien is 700 euro in de afvalbak’
Hotels en restaurants brengen dagelijks bergen met eten rechtstreeks naar de afvalbak. Dat zorgt voor grote verspilling van voedsel én geld. Het Utrechtse bedrijf Orbisk bedacht een superslimme oplossing voor dit probleem en daar veroveren ze nu de wereld mee.Utrecht -
PREMIUMvoor jou geproefd51
Deze bekende theemerken eindigen onderaan de test: 'Ruikt naar verf en schoonmaakmiddel’
Nederlanders zijn echte theeleuten: we drinken gezamenlijk dagelijks 16,2 miljoen koppen thee. Zwarte thee is favoriet, en dan met name Earl Grey. Alle reden om die eens goed over de tong te laten gaan.
-
PREMIUM
Deze inkomsten moet je opgeven bij de belastingaangifte: ‘Risico op boetes’
-
PREMIUM
Dol op Milka, Côte d’Or en Toblerone? Dat gaat je waarschijnlijk later dit jaar veel geld kosten
De prijs van cacao schiet als een raket omhoog. Op de beurs van New York is de prijs voor het eerst boven de 10.000 dollar per ton uitgekomen, een verviervoudiging vergeleken met vorig jaar, uit vrees voor tekorten. De prijsstijging van het paaseitje blijft beperkt, maar de chocoladeletter wordt wel veel duurder. Zo zit dat. -
-
eigen tuin eerst
Met deze vergeten planten kun je ook zonder tuin tuinieren