Zitting van de VN-Veiligheidsraad.
Volledig scherm
Zitting van de VN-Veiligheidsraad. © AFP

België nodigt ngo uit op VN-Veiligheidsraad om te spreken over Palestijnse kinderen. Israël roept Belgische adjunct-ambassadeur op het matje

De Israëlische regering heeft de plaatsvervangende Belgische ambassadeur in het land voor de tweede keer in een week tijd op het matje geroepen omdat ons land een ngo die zich inzet voor Palestijnse kinderen heeft uitgenodigd om te komen spreken voor de VN-Veiligheidsraad. Dat bevestigen diplomatieke bronnen aan het Franse persagentschap AFP. 

18 reacties

  • Antonio Vivaldi

    4 jaar geleden
    Israël moet zich met zijn eigen zaken moeien.
  • Stefaan Baert

    4 jaar geleden
    Wat moet men over België denken? De staat geeft geld aan terroristen via Syrië-kinderen proces en een vrije tribune op VNveiligheidsraad.
  • Liliane Coeckx

    4 jaar geleden
    Israël heeft volkomen gelijk. Waar zijn wij in België mee bezig?
  • Lore Kluwer

    4 jaar geleden
    Idd, dat gebeurde zeker niet in Belgische naam, want er is geen mandaat van de kiezer. Vooral nu niet, nu deze restregering nog amper 38 op 150 zetels telt. Bijlange niet de helft dus, om nog maar te zwijgen van een meerderheid! Schijndemocratie ten top heden ten dag in ons land.
  • Luc Wilrycx

    4 jaar geleden
    Een pluim voor onze vertegenwoordigers bij de VN. Niemand moet onze diplomatie komen zeggen wat en wie ze op de agenda zetten.
  1. PORTRET. Deze vier kinderen worden dagelijks geconfronteerd met angstaanjagende geluiden van bommen: “Ik wil gewoon spelen”
    PREMIUM
    3

    PORTRET. Deze vier kinderen worden dagelijks geconfron­teerd met angstaanja­gen­de geluiden van bommen: “Ik wil gewoon spelen”

    Ze sloegen op de vlucht voor de Israëlische invasie in Gaza. Renden weg voor de bommen en tanks. Nu leven ze met hun broertjes en zusjes in een vluchtelingentent en staan ze elke dag in de rij voor water en voedsel. Hun ouders vrezen de al aangekondigde, grote Israëlische aanval op de laatste stad van Zuid-Gaza. Een aanval die elk moment kan komen. Dit zijn de kinderen van Rafah. “Ik heb niet het gevoel dat ik nog een kind ben.”
  2. TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch parlement steunt Netanyahu: geen Palestijnse staat zonder toestemming van Israël

    TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch parlement steunt Netanyahu: geen Palestijn­se staat zonder toestem­ming van Israël

    Tientallen Palestijnen zijn dinsdag omgekomen door Israëlische aanvallen in het zuiden en zuidoosten van Gaza, meldt het Palestijnse persbureau ‘Wafa’. Een Israëlische raketaanval in Damascus heeft daarnaast volgens Syrische staatsmedia aan zeker twee mensen het leven gekost. Ondertussen beschuldigt de Colombiaanse president Gustavo Petro Israël van het plegen van genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, nadat zijn Braziliaanse evenknie Luiz Inacio Lula Da Silva dat eerder al deed. De Argentijnse president Javier Milei betoog recent juist dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 21 februari terug.