(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Wetenschap waarschuwt: hommels kunnen straks al uitgestorven zijn

In Europa en Noord-Amerika zie je steeds minder hommels. Over enkele decennia kunnen ze al uitgestorven zijn, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Ottawa (Canada).

8 reacties

  • Max Aereinck

    4 jaar geleden
    Beste klimaatontkenners : besef wel dat al jullie komkommers, al jullie pepers & paprika's, al jullie tomaten, al jullie courgettes, aubergines, whatever, allemaal in de winkel liggen mits bestuiving door hommels. Geen hommels = geen groenten en geen fruit meer. En neen, die bestuivingen gebeuren niet door bijen : bijen bestuiven andere plantensoorten (waar we voor onze voeding ook afhankelijk van zijn). Maar dat is een ander verhaal.
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Ik geloof toch niet dat die ene graad opwarming verantwoordelijk zal zijn voor de overal uitroeiing van de ganse soort.Elke wijziging in de natuur, elke storm, elke catastrofe is thans te wijten aan de klimaatverandering.Uiteraard heeft klimaatwijziging een invloed,maar om dat nu van alles en nog wat de schuld te geven is puur uit winstbejag van overheden en tunnelvisie van groen.Om dan in de EU te gaan werken of een lez in te voeren en zo nog meer schade aan milieu initiatieven te berokkenen.
  • jeff De Boeck

    4 jaar geleden
    Dat komt door de plantjes die we kopen in de grote centra . Die zijn bespoten .
  • Filip Desmedt

    4 jaar geleden
    Juist , aan de mega tonnen pesticiden dat ze overal spuiten , daar zal het dus niet aan liggen .....
  • Nicolas Van Hoecke

    4 jaar geleden
    Ge ziet ze inderdaad minder. Stoort mij persoonlijk niet maar voor natuur zijn ze wel belangrijk net als wespen en bijen enz...