Translate

dinsdag 11 februari 2020

Honden en katten eigenaren kunnen niet terug naar Wuhan door de coronavirus om hun dieren te voeren













Actie voor de huisdieren in Wuhan


Afbeelding

https://www.animalsasia.org/us/media/news/news-archive/pets-at-the-centre-of-the-coronavirus-crisis-in-wuhan-separated-from-their-families-are-helped-by-animals-asia-support.html


Animals Asia helpt huisdieren in Wuhan (China)

In de stad Wuhan leven naar schatting zo’n zes- tot achthonderdduizend katten en honden als gezelschapsdieren, maar veel van hen zijn gescheiden van hun families, die niet in staat waren van hun familiebezoek voor de Chinese Nieuwjaarsvieringen terug te keren naar Wuhan voordat op 23 januari de transportverbindingen naar de stad werden verbroken. Animals Asia www.animalsasia.org wil graag ter plaatse helpen en steunt ‘Wuhan Small Animal Protection Association’, die reeds honderden katten en honden heeft gered van de honger.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft verklaard dat "er op dit moment geen aanwijzingen zijn dat gezelschapsdieren / huisdieren zoals honden of katten met het nieuwe coronavirus  kunnen worden besmet."

Hoewel er dus geen risico is dat het coronavirus door katten en honden wordt verspreid, lopen veel van deze dieren toch het risico het slachtoffer te worden van de onbedoelde gevolgen van de getroffen maatregelen om de verspreiding van de ziekte te stoppen. Meer dan 700 gezinnen hebben contact opgenomen met de ‘Wuhan Small Animal Protection Association’ om hun katten en honden te redden van de honger, nu zij zelf niet naar huis kunnen terugkeren om voor hun dieren te zorgen.

Animals Asia heeft aangeboden om te helpen en heeft de vereniging voorzien van 5.000 kilo honden- en kattenvoer, afkomstig uit lokale voorraad. De huisdierenvoerhandelaar sloot zich daarbij aan, en verstrekte ook nog eens 500 kilo honden- en kattenvoer, geheel gratis!



Du Fan, president van de ‘Wuhan Small Animal Protection Association’, werd in Red Star News geciteerd en zei: "Als we geen hulp zouden bieden, zouden de honden en katten thuis zijn omgekomen voordat hun eigenaren terugkwamen; het is onze verantwoordelijkheid om de dieren te helpen."

Waar mogelijk bezoekt de vereniging ‘Wuhan Small Animal Protection Association’ de huizen van gezinnen die contact met hen hebben opgenomen om het welzijn van hun huisdieren te waarborgen. In sommige gevallen heeft de vereniging de sleutels of een beveiligingscode ontvangen om de woningen te betreden, elders hebben de families voor slotenmakers betaald om hen toegang te verlenen. Wanneer de huiseigenaren niet genoeg voedsel voor huisdieren in huis hebben, treedt de vereniging in werking met de hulp van Animals Asia en andere dierenwelzijnsgroepen.

Lokale groepen doen ook geweldig werk door belangrijke informatie te delen en schadelijke misverstanden uit de wereld te helpen. Het Chinese internet weerlegt nu heel snel de ongegronde geruchten als zouden gezelschapsdieren het coronavirus kunnen verspreiden, en gezaghebbende landelijke media promoten de boodschap van de WHO.

Wilt u ons steunen om het ons mogelijk te maken de dieren in Azië te helpen? Dan kunt u doneren! De dieren en wij zullen u weer zeer dankbaar zijn!



Bron: www.moonbears.nl


Word donateur!




Contact
Sichting Save The Moonbears
KarelDoormanlaan 11
2712JA Zoetermeer



Volg ons





Geen opmerkingen:

Een reactie posten