RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nieuws

Dit blikje cola bewijst dat Rome al lang een puinhoop is, zegt burgemeester

Het blikje, met daarop het jaartal 2000, werd gevonden in een Romeinse rioolput. Beeld © Facebook

De vondst van een colablikje van 20 jaar oud bewijst volgens de burgemeester van Rome dat de Italiaanse hoofdstad haar zaken al veel langer niet op orde heeft. Virginia Raggi wil zo aantonen dat ze niet als enige verantwoordelijk is voor de slechte stadsvoorzieningen.

Het blikje uit 2000 werd gevonden in een rioolput, in het noorden van Rome. De burgemeester plaatste er een foto van op haar Facebook. "Het is het symbool van verwaarlozing en de totale afwezigheid van onderhoud van het riool in Rome", schrijft ze er bij.

Veel problemen

Virginia Raggi is sinds 2016 burgemeester van Rome, waar ze worstelt met een waslijst aan problemen. Zo wordt het vuilnis geregeld niet opgehaald, zitten de wegen vol gaten en is het openbaar vervoer onbetrouwbaar. De afgelopen jaren vlogen er tientallen bussen in brand, vanwege slecht onderhoud.

Raggi wil met haar Facebookbericht bewijzen dat zij niet als enige schuld heeft, maar dat vooral haar voorgangers er een puinhoop van hebben gemaakt. Een investering van een miljoen euro moet de problemen van het riool en de wegen oplossen. In december werd in een verstopt riool ook al een telefoonkaart uit 1997 gevonden.

Slechte voorzieningen in Rome: ook tientallen bussen uitgebrand

01:24
Behalve slechte wegen en riolering is ook het openbaar vervoer in Rome onbetrouwbaar. In 2018 gingen vanwege slecht onderhoud tientallen bussen in vlammen op.

Onder haar Facebookbericht plaatsen aanhangers veel steunbetuigingen. Toch wordt de burgemeester er ook op gewezen dat ze zelf al ruim drie jaar verantwoordelijk is. "Er zijn in Rome maar liefst achthonderdduizend rioolputten, het duurt lang om alles op te knappen", reageert Raggi daarop.

Bron: RTL Nieuws