Box office 'Birds of Prey' is wel heel erg slecht

De film lijkt te gaan floppen.

Birds of Prey maakt onderdeel uit van de nieuwe strategie van Warner Bros. ten aanzien van DC-films. Het is de bedoeling om meer films rond vrouwelijke superhelden te maken, om op die manier een divers publiek te trekken. Maar dat lijkt niet helemaal te lukken.

De verwachting is dat Birds of Prey het slechtste openingsweekend van alle DCEU-films tot nu toe gaat beleven. De film zou maximaal 34 miljoen dollar binnenhalen dit weekend en doet het daarmee eigenlijk niet zoals verwacht. Omdat Harley Quinn een redelijk populair personage was, hadden we meer verwacht.

Wat was voorspeld?
De voorspelling was dat Birds of Prey tussen de 45 en 50 miljoen dollar zou opbrengen aan de box office. Maar de film haalde op vrijdag slechts 13 miljoen dollar op. Daarmee zijn de opbrengsten voor het hele weekend vermoedelijk niet heel goed. De kans is dus groot dat de film het nog slechter gaat doen dan het vorige laagterecord van het DCEU, dat met de 53 miljoen dollar van Shazam! gezet werd.

De film zal waarschijnlijk wel een winstgevende worden. Het budget ligt tussen de 85 en 95 miljoen dollar en zal winstgevend zijn als de film tegen de 200 miljoen dollar opbrengt. Maar echt een megahit wordt het dus niet.

NieuwsFilm

meest populair