Nieuws

De Stelling: 'Goed dat het KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer'

Het is 'the day after' storm Ciara. Het KNMI gaf voor zondagavond in Gelderland code oranje af. De storm heeft volop schade veroorzaakt, maar voor zover bekend waren er geen grote incidenten. Vind jij het goed dat het KNMI waarschuwt als er gevaarlijk weer op komst is? © ANP
ARNHEM - Het is 'the day after' storm Ciara. Het KNMI gaf voor zondagavond in Gelderland code oranje af. De storm heeft volop schade veroorzaakt, maar voor zover bekend waren er geen grote incidenten. Vind jij het goed dat het KNMI waarschuwt als er gevaarlijk weer op komst is?
Het KNMI waarschuwt als het weer een risico is, om bij te dragen aan een veilig en bereikbaar Nederland. Door tijdig te waarschuwen kunnen mensen zich voorbereiden op gevaarlijk weer waardoor de kans op schade en letsel beperkt wordt.
Het KNMI maakt onderscheid tussen verschillende codes. Code groen (geen bijzonderheden), code geel (wees alert), code oranje (wees voorbereid) en code rood (weeralarm).
De waarschuwingen zorgen soms voor verontwaardiging, als het weer in de ogen van veel mensen meevalt. Maar er komt ook commentaar als er geen waarschuwing wordt afgegeven, maar er wel onstuimig weer is.
Wat vind jij? Reageer hieronder op onze stelling.
Praat mee over de stelling bij Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook, of stuur een mailtje naar destelling@gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!