door hennie in Gezondheid  ·  24 Reacties

  • 6
  • 510x gelezen
Reageer met een Emoji
13
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
1 hennie

Ouders van kinderen die nooit ziek zijn zijn eerder geneigd om niet te vaccineren dan ouders van kinderen die vaak verkouden zijn, keel en oorontstekingen hebben etc.

14
2 griepje

Hennie heeft ook een bibliotheekpas nodig, die heeft een internetbesmetting opgelopen. De bibliotheekpas is het beste antibioticum tegen domheid.

1
3 Otasanek

@2 Je draait de boel om. Vele critici zijn ex-vaxxers, omdat ze juist bij hun eerste kind of binnen de familie of kennissen nare ervaringen hebben meegemaakt, nadat het kind was gevaccineerd.

21
4 hennie
5 Otasanek

@3 Hennie weet dat farmaceuten niet te vertrouwen zijn en dagelijks mensen omkopen.

18
6 hennie

@5 Klopt, het aantal doden door de bijwerkingen van producten van de farmaceutische industrie loopt in de vele honderd duizenden per jaar, wereldwijd gezien.

19
7 hennie

@7 Als medicijnen 137 miljoen mensen redden per jaar en er gaan 311.671 mensen dood hoeveel mensen zijn er dan gered door medicijnen in dat jaar?

Je hebt moeite met normaal nadenken lijkt het....

Dus jij vind dat die 136.689.329 mensen beter dood kunnen? Jij zou echt genieten van miljoenen dode kinderen of niet? Zit er een limiet aan de bloeddorst van een antivaxxer?

Zoveel retorische vragen...

2
8 Otasanek

Het onderzoek is waardeloos. Een enquête van de NVKP, meer is het niet.

2
9 kwatta

@8 als er een kind niet gevaccineerd is en dood gaat door een virus spreekt men al van moordenaars , hoe noemen wij dit dan?

7
10 Rattocasi

Ach ja, de gebruikelijke bagger van de gebruikelijke domkoppen.
Nee, er is geen enkel verschil in gezondheid tussen gevaccineerde en ongevaccineerde mensen -- behalve dan dat ongevaccineerde mensen uiteraard meer kans lopen op de infectieziekten waartegen gevaccineerd wordt.

Hier wat echte wetenschappers erover te melden hebben:
https://thoughtscapism.com/2015/04/10/myth-no-studies-compare-the-health-of-unvaccinated-and-vaccinated-people/
https://theness.com/neurologicablog/index.php/health-of-vaccinated-vs-unvaccinated/

En oh:
"The Netherlands survey was completed and paid for by the Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken, an independent association of Dutch therapists, doctors and parents, and others."
Dit is een knallende leugen. De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken heeft helemaal geen artsen of therapeuten in haar gelederen, en bestaat uit louter alternatieve bedriegers die mensen geld aftroggelen door ze wijs te maken dat hun kinderen 'vaccinatieschade' hebben, om ze vervolgens 'remedies' te verkopen die dat dan zouden verhelpen.
Hopelijk wordt deze gierput van kwakzalverij en bedrog binnenkort eindelijk opgedoekt, wanneer men antivaxx-kwakzalvers harder gaat aanpakken.

2
11 RichardR

* Verwijderd door de redactie *

12 artemis

@11
[En oh:
"The Netherlands survey was completed and paid for by the Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken, an independent association of Dutch therapists, doctors and parents, and others."]

Het artikel refereert aan een van deze onderzoeken uit 2004 en maakt daar nu in 2020 een potje van:
(**) Survey Citation:
Rumke, HC and Visser, HK. [Childhood vaccinations anno 2004. I. Effectiveness and acceptance of the Dutch National Vaccination Programme].Ned Tijdschr Geneeskd. 2004 Feb 21;148(question:356-63. (**)

https://www.kwakzalverij.nl/behandelwijzen/overige-behandelwijzen/rijksvaccinatieprogramma-acceptatie-en-vermeende-bijwerkingen/

In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde van 21 februari 2004 bespreken Rümke en Visser effectiviteit en acceptatie van het rijksvaccinatieprogramma (1) en de echte en vermeende bijwerkingen van vaccinaties (2).

De NVKP krijgt er flink van langs:
(**) Sommigen volgen de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP). Uit publicaties en de website van deze vereniging blijkt echter geen objectiviteit; hun voorlichting is, aldus de schrijvers, veelal niet onderbouwd, misleidend en onjuist. De argumenten om niet te vaccineren worden koel maar genadeloos neergesabeld.(**)

@9 zei het al:
[ Het onderzoek is waardeloos. Een enquête van de NVKP, meer is het niet.]

https://www.nvkp.nl/ziekten-en-vaccins/overzicht/enquete-2006/

(**) De enquête

De genoemde gezondheidsenquête van de NVKP is dit najaar uitgevoerd onder ouders van 635 kinderen, onder zowel leden als niet leden van de NVKP. De geografische spreiding is over het gehele land. We hebben ouders gevraagd schriftelijk een vragenlijst in te vullen over de gezondheid van hun kind(eren). Alle ouders zijn benaderd voor meer informatie en controle vragen. De personalia van alle deelnemende ouders en kinderen zijn bekend. Niet volledig ingevulde vragenlijsten of vragenlijsten van ouders die niet reageerden op onze oproep tot meer informatie en/of controlevragen zijn buiten het resultaat gehouden. Vragenlijsten van ouders van kinderen die afwijkend gevaccineerd zijn, dus niet geheel volgens RVP en ook niet geheel ongevaccineerd zijn eveneens buiten deze enquête gehouden daar de afwijkingen hierin te divers waren. Totaal zijn 635 enquêtes retour ontvangen, hiervan zijn 312 compleet gevaccineerden en 231 geheel niet gevaccineerden in onderstaande resultaten verwerkt. (**)

Ik vraag me af of Robert F. Kennedy, Jr. zoiets als dit per ongeluk doet, maar betrouwbaar is hij i.i.g. niet:
"The Netherlands survey was completed and paid for by the Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken, an independent association of Dutch therapists, doctors and parents, and others."

Niet te filmen.

3
13 Wilmama

@12
[Peter C. Gotzsche
Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad
achter de schermen van de farmaceutische industrie]

Peter Gøtzsche wil niets van anti-vax weten en zegt daarover letterlijk:
"De meest onverzettelijke voorstanders [van het idee dat je beter de ziekte kunt doormaken dan ertegen te vaccineren] zijn zo immuun voor rationele argumenten en ondubbelzinnige bewijzen afkomstig uit zeer gedegen wetenschappelijke studies die tegen hun ideeën indruisen, dat je deze mensen welhaast religieus kunt noemen, of wat artsen ‘onbehandelbaar’ noemen. Ze propageren veel schade met het propageren van hun leugens."

3
14 Wilmama

childrenshealthdefense komt weer eens met een berg bewezen onzin!
En bepaalde mensen met een ernstige vorm van hersenverweking nemen dat serieus..

0
15 dummydum

Het is sowieso al vreemd om te verwijzen nasr een amerikaanse site terwijl het een nederlandse enquête betreft.

1
16 Snorrie

@16
Hoezo is dat vreemd? Voor Robin/Imperator/artemis, dus ook hennie is dat een extra bewijs voor de betrouwbaarheid van Robert F. Kennedy, Jr. Die komt altijd met betrouwbare bronnen, klonk en klinkt het altijd. Nu dus het onomstotelijke bewijs dat dat niet zo is en met de andere artikelen is het van hetzelfde laken een pak. Voor ons een stuk minder makkelijk te bewijzen, maar nu is dat appeltje-eitje-pannenkoek.

Kennedy:
(**) Survey Citation:
Rumke, HC and Visser, HK. [Childhood vaccinations anno 2004. I. Effectiveness and acceptance of the Dutch National Vaccination Programme].Ned Tijdschr Geneeskd. 2004 Feb 21;148(question:356-63. (**)

Het betreffende artikel uit 2004:
https://www.ntvg.nl/artikelen/vaccinaties-op-de-kinderleeftijd-anno-2004-i-effectiviteit-en-acceptatie-van-het/volledig

(**) - De laatste jaren twijfelen steeds meer mensen aan nut en veiligheid van vaccinaties. Er is een wereldwijde antivaccinatie-beweging, in Nederland vertegenwoordigd door de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP). In Nederland is de laatste jaren een lichte daling van de vaccinatiegraad zichtbaar. Het feit dat er nu een grotere spreiding van gebieden met een onvoldoende vaccinatiegraad is opgetreden, geeft reden tot zorg. Immers, bij een dalende vaccinatiegraad komen de infectieziekten met alle complicaties terug. (**)

Bij deze publicatie hoort nog een tweede artikel:
https://www.ntvg.nl/artikelen/vaccinaties-op-de-kinderleeftijd-anno-2004-ii-echte-en-vermeende-bijwerkingen/volledig

(**) vermeende bijwerkingen
De afgelopen jaren zijn vele ziekten in verband gebracht met vaccinatie. Publicatie van hypothesen over een mogelijke oorzakelijke relatie tussen vaccinatie en ziekte in medisch-wetenschappelijke tijdschriften leidde vaak tot ophef in de lekenpers.10 11 Meestal werden later zulke theorieën ontzenuwd, maar inmiddels was dan al veel onrust ontstaan. Antivaccinatiegroepen hebben zulke publicaties aangegrepen om hun argumenten te ondersteunen en dragen dit op het internet uit.12 13 Davies et al. hebben op internet via 7 bekende zoekmachines de eerste 10 beschikbare sites over vaccinatie geanalyseerd. Van 70 websites bleek 43 duidelijk antivaccinatie. Op de Google-zoekmachine waren bovendien alle 100 verder nog gevonden sites tegen vaccinatie.12 In ons land heeft de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) ook een website (www.nvkp.nl), die naar onze mening overwegend tegen vaccinatie ageert, en waar vele van de vermeende bijwerkingen van vaccinatie worden beschreven. Onlangs is deze site gewijzigd; de toon blijft echter hetzelfde (figuur 1). Wij zullen nu de belangrijkste vermeende bijwerkingen kort bespreken. Elders heeft één van ons hierover bericht.14 (**)

Hier is de tekst van Kennedy over de vermeende status van de NVKP wat duidelijker te lezen aan de linkerkant:
https://childrenshealthdefense.org/wp-content/uploads/Vaxxed-Unvaxxed-Presentation-Part-7-Full-Size.pdf

In bovenstaand bronartikel wordt gezegd:
(**) The Netherlands survey was completed and paid for by the Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken, an independent association of Dutch therapists, doctors and parents, and others. The cumulative data from all these studies strongly suggests that unvaccinated children are far healthier than their vaccinated peers by nearly every metric. Thanks Dr Brian Hooker for rendering the graphs. (**)

Bij de NVKP heb ik de betreffende tekst (..Dutch therapists, doctors and parents, and others.) tot nu toe niet kunnen vinden. Dr Brian Hooker -ook al niet van de eerste leugen gebarsten- heeft dat er recent van gemaakt of wie?

Bottom line:
De organisatie van RFK is voor nog geen centimeter te vertrouwen: https://en.wikipedia.org/wiki/Children%27s_Health_Defense

Children's Health Defense is an American 501c3 nonprofit advocacy organization,[1] known for its anti-vaccine activism. It was founded and is chaired by Robert F. Kennedy Jr.[2] Established under the name World Mercury Project in 2016,[3] it has been campaigning against various public health programs, such as vaccination and fluoridation of drinking water. The group has been contributing to vaccine hesitancy in the United States, encouraging citizens and legislators to support anti-vaccine regulations and legislation.[4][5][6][7]

1
17 Wilmama

@11
[Hopelijk wordt deze gierput van kwakzalverij en bedrog binnenkort eindelijk opgedoekt, wanneer men antivaxx-kwakzalvers harder gaat aanpakken.]

Zoals ik in @17 al min of meer aangeef, lijkt het inderdaad nog (te) sterk op een liedje zonder einde. Meer uit 2004: https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/kritisch-prikken/

In zijn column in de Volkskrant van 24 juli 2004 schreef de bekende viroloog Huub Schellekens over de gevaarlijke activiteiten van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP). Zijn artikel was ons uit het hart gegrepen.

Nu in 2020 hebben we onder meer Elijah Delsink die nog steviger dan stevig aan de bel getrokken heeft: https://www.nieuwskoerier.nl/news/608698-deel-2-autistische-elijah-16-legt-productie-homeopathisch-vaccin-bloot-staatssecretaris-wil-ingrijpen

(**) Wat begon als een schoolopdracht voor 5 Havo mondde uit in een diepgravend onderzoek naar de handel en wandel van homeopaten, antroposofen en de anti-vaxbeweging. Vorige week bood Elijah zijn onderzoek aan staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid aan, die ‘diep onder de indruk’ is van zijn bevindingen. ‘Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt,’ aldus Blokhuis in de Tweede kamer. ‘Er is iets gesignaleerd en wij gaan kijken hoe we daar heel gericht actie tegen kunnen ondernemen.’ Elijah: ‘Het werd een missie voor een eerlijkere medische wereld. Er is zoveel kwakzalverij, zoveel leugens. Dit is een hele donkere wereld. Maar ik wilde ook kinderen beschermen, die door hun ouders worden meegetrokken hierin.'(**)

Het zal mij benieuwen of die 'heel gericht actie' er ook eens eindelijk komt. Eerst zien en dan geloven.

1
18 Wilmama

@18
Ik vind het nog steeds te bizar voor woorden dat kwakzalvers volkomen ongehinderd propaganda mogen verspreiden die niet alleen indruist tegen al lang bewezen effectief gezondheidsbeleid, maar daarnaast aantoonbaar schadelijk is voor de gezondheid, is gebaseerd op louter fabels en leugens (die ook al lang ontkracht zijn), en dat ze als klap op de vuurpijl onzekere ouders daarnaast ook mogen oplichten door ze volslagen onwerkzame rommel te verkopen als 'bewezen alternatief' voor echte vaccinatie.

Ik hoop van harte dat de actie van Elijah Delsink meer uithaalt dan de poging van ondergetekende, enkele jaren terug -- want ook al kreeg ik van de Reclame Code Commissie gelijk in al mijn klachten tegen een aantal homeopaten, het was toch behoorlijk jammer om te zien dat er daarna niets meer mee gebeurde, en dat de Inspectie zich ook compleet afzijdig hield.

0
19 RichardR

Ah, de bekende namen bungelen al in de lucht. Maar dat terzijde.

Ik denk dat beide waar is. Ongetwijfeld zullen niet-gevaccineerden gezonder zijn. Maar zij die wel gevaccineerd zijn, zijn alleen weerbaarder voor die paar aandoeningen waarvoor je gevaccineerd bent. Dat zijn agressieve ziekten die je behoorlijk kunnen raken. Nog afgezien van de vraag of die juist niet door de farmacie geïnitieerd worden. Winst is hun ampul.

7
20 Mac Benac

@19
[Ik hoop van harte dat de actie van Elijah Delsink meer uithaalt dan de poging van ondergetekende, enkele jaren terug -- want ook al kreeg ik van de Reclame Code Commissie gelijk in al mijn klachten tegen een aantal homeopaten, het was toch behoorlijk jammer om te zien dat er daarna niets meer mee gebeurde, en dat de Inspectie zich ook compleet afzijdig hield.]

Vorig jaar veel overleg in Den Haag hierover en het jaar daarvoor ook al, dus ook ik hoop van harte dat Elijah niet blij werd gemaakt met een Haagse dooie mus:
https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/kinder-en-jeugdartsen-onbegrijpelijk-dat-nepnieuws-over-homeopathische-vaccinatie-niet-wordt-aanpakt
maandag 27 mei 2019

Károly Illy is er vorig jaar al kwaad over. Homeopathische profylaxe?! Als alternatief voor het vaccineren van kinderen? Hij ziet eruit alsof hij een woedeaanval zou kúnnen krijgen. Maar Illy is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Hij houdt het bij een klemmend betoog voor vaccineren en de waarschuwing aan ouders dat homeopathische profylaxe absoluut géén alternatief is.

We benaderen hem vorige week nog een keer omdat we een half jaar na onze uitzending de Inspectie hebben gebeld over die profylaxe. In oktober ontdekten we dat bijna 30 homeopaten korrels of druppels aan ouders aanbieden die kinderziektes als de mazelen of de bof zouden voorkomen. In die druppels zit de oorspronkelijke ziektekiem van de ziekte die je wilt bestrijden, maar dan naar homeopathisch concept oneindig verdund. Vaccineren zou niet meer nodig zijn. Wetenschappelijk bewijs hiervoor ontbreekt.

2
21 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

22 artemis

* Verwijderd door de redactie *

23 artemis

@23
Het is niet verwonderlijk dat jij aan een stuk door met misinformatie komt. Het is jouw handelsmerk.

Al in 2004 schreef Thomas Verstraeten zelf een brief daarover vanwege de onjuiste anti-vaccinatie geluiden: https://pediatrics.aappublications.org/content/113/4/932.long?sso=1&sso_redirect_count=1&nfstatus=401&nftoken=00000000-0000-0000-0000-000000000000&nfstatusdescription=ERROR%3a+No+local+token

Bottom line: "Did the CDC water down the original results? It did not."

0
24 Wilmama

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Tussenderegels
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

Wanneer de infectieziekten dan weer de kop opsteken kiezen de mensen toch eieren voor hun geld. Blijkbaar toch better safe than sorry. @5 Wie ...

2 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@11" Dat dat christendom zo machtig is geworden heeft te maken met de pest epidemieën"Dat mag je eens uitleggen....

2 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Rinze
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@8Pot ketel zwart Jij als erkend Poetin pijper zou dat toch moeten begrijpen ...

3 minuten geleden geplaatst door Rinze

Tussenderegels
Microsoft vraagt Windows 10-gebruikers in Instellingen in te loggen met account

yup, stuur al je data maar naar mr microsoft. ...

7 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

ongelovenloos
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Dat is dank van volk wat hier is neergestreken en in hun levensonderhoud worden voorzien.En Nederlanders waar nog maar 1 hersenhelft het van d...

7 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Strongoli
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@4Ik hoor of lees toch liever Wynia z'n analyses.Hetzelfde geldt voor AJB, hoewel deze laatste wel eens de plank mis slaat, zeker als hij er...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Reconquista
“Echt, er waren daar kannibalen”: Biden beweert dat zijn oom opgegeten werd tijdens WOII

@1Ik denk dat hij aan de crackpijp van zijn zoon heeft gezeten. Ik vraag me af of hij die kannibalen ook in het Witte Huis ziet rondlopen....

8 minuten geleden geplaatst door Reconquista

VBOH
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

"Hij probeerde te voorkomen dat het overvolle azc nóg voller zou raken, maar merkte dat er naar eigen zeggen geen "stopknop" was."Hij had o...

9 minuten geleden geplaatst door VBOH

ongelovenloos
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

Dit zijn geen corona vaccinaties .deze vaccins zijn wel helemaal getest over een periode van een aantal jaren in plaats van 3 maanden dus deze...

10 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
DreammoviseXxx Bratty SisHorny PussyDdfnetwrkSunny Ray XxxFutafemdomAsia Glory HoleLauren OnlyfansHot Pov BlowJamie Foxx NudeSarah Illustrates Johnny SinsTubesafireMalayalam Blue Film Sex VideoRamya XxxNude PusyJia Lissa SexJamican PornFreedom Fuck Day Sahara Skye And Kenzie LoveHiddencam MassageDigitalplayground PornWannincePhotp AcompanhantesRiya NudeFree Porn Sites In IndiaIndian Youtuber NudePeriscope TittiesAsmr Network PornTubes GalpreBig TiitiesKamsutra BfTelugu Anty VideosTürkce Altyazı PornolarıSexy Miya KalifaAxnudeFriends Girlfriend PornAll X VideoCami Strella LeakWeb Series XxxBrother And Sister Hot RomanceTeacher X VedioFacking Sexy VideoStory PornKorean Amature PornBeautiful Vagina'sBrandi Passante BoobsPakistani Actress Sex VideoLesbian Didlo PornJacknchatRandom NsfwSeth GambleLive Gay CamsLocal Xxx Porn VideoBest Anime HentaisFatalmldel90's PornRangiku PornCollege Boy Sex VideoFartfantasyDebra Winger NudeNaked Lil SisJustseallowsGetinthecar Only FansLexi Luna FullJunior IdolAtkhairy ComBiggestpussylipsPkf PornBig Brother XxxMallu Big AuntyIindian Sex VideoTamil Mallu Aunties Sex VideosTs BlackpornGif Reverse CowgirlJapanese Wife Cheat PornChoda Chudi XxxPoran Star ComCumming In MomsCream Pie TwitterFemdom-joicomGoodporn.otHorsecock GayOnline BfBbc Gang BangOnly BlackpornDaddy Talk PornEmo TwinksVintage Male NudistsFilm SxsiMilf MilitaryAdult PornPanjabi XxxBhabhi Sex Video DownloadHaryanvi Adult FilmVer PornogratisInterracial Cream PiesGay Daddy Son PornJanice Griffith Fuck Me And Fuck OffVenessa LeonXxx In HouseLocal Sex SexRedtube TamilPornstar MiaLelolistJulia Ronerts NudeNivole Kidman NudeTabu Nude FakeBerazersMia NixElla HalikasX Videos Indian VideosHotyogawifePornsightList CawlerBig Tits Porn HubMadison ShandlerHana HookSubbygirlsChristy White VixenYop Free Porn SitesEscort VideosIndian Porn XnxxFriend PornPreggophillia1960s PornographyDaisy Ridley PornSanileon XxxDesi Sadi XxxInseststoriesMilf StoruesNude Male CelebesSex Bf LuIndian Teen Girl XnxxDire DesiresKrissy Lynn Porn VideosBig Cock Sex Video DownloadPorn OicPorner HotLilrosiedollChelsea Handler TitsHot Aunty KissXxx DownlodeInfluencersginewildSexy Hot TittsSwathi Naidu Xxx VideoTonic Mviesسكس البورنوSukeibei NyaaJasmine Teaa LeakedJennier Lopez NakedVillage Sex Dance