RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

The Inter Miami Siege: de grootste fanclub zonder team

Beeld © The Siege

Dit jaar treedt Inter Miami toe tot de MLS, de Amerikaanse voetbalcompetitie. De club, waar David Beckham de drijvende kracht achter is, heeft zonder ook nog maar één officiële wedstrijd te spelen al wel een fanatieke fanbase: The Siege. "We hopen al meer dan tien jaar op een voetbalclub in Maimi."

Dat zegt oprichter Max Ramos-Paez tegenover VTBL. The Siege telt inmiddels ruim driehonderd leden uit twaalf verschillende landen. Maar wat doen leden van een fanclub zonder dat de club echt bestaat? "Tot het team wedstrijden gaat spelen, organiseren we evenementen zoals bbq's of kijken we gezamenlijk naar andere voetbalwedstrijden. Ook zijn we wel eens op bezoek geweest bij een jeugdteam in de regio."

Amerikaanse
Lees ook:
Amerikaanse club van Beckham strikt 'succescoach' Alonso

MLS

Ramos-Paez is blij dat er eindelijk een professionele club komt in Miami. "Deze regio verdient een club in de MLS. We wachten al zolang op dit moment. De komst van een nieuwe club leeft enorm. Het is het eerste nieuwe team dat opgericht wordt voor een nieuwe generatie en dus ook de eerste keer dat jonge mensen dit van het begin af aan mee kunnen en mogen maken."

The Siege heeft niet afgekeken bij andere fanclubs, maar wel inspiratie opgedaan. "We willen onszelf zijn en onze eigen tradities en rituelen in het leven roepen. Wel zijn we in Orlando met de groep naar de MLS All Stars game geweest en dragen leden van de fanclub regelmatig onze kleding naar wedstrijden in Zuid-Amerika en Europa."

Enige
Lees ook:
Enige hooligan van Amerika wil knokken met de hele wereld

Beckham

David Beckham is de drijvende kracht achter Inter Miami en de fanclub is dan ook erg blij met de Engelsman. "Zonder hem was dit team er nooit gekomen. Zijn droom is cruciaal geweest in de totstandkoming van Inter Miami. We zijn heel erg blij dat we deze droom samen met hem waar mogen gaan maken."

Geweld

Op de vraag of The Siege bekend is met de enige 'hooligan' van Amerika Derek “Diablo” Alvarez is de reactie duidelijk. "Ja we kennen hem. Maar hij is absoluut geen deel van onze groep. Wij keuren geweld af en iedereen die de sfeer rondom Inter Miami-wedstrijden wil verpesten is niet welkom. We hopen dan ook dat mensen hem niet zien als weergave van de voetbalcultuur in Miami. Wij staan namelijk voor vriendschap en passie. De liefde voor het spel en de club zijn onze drijfveer. Geweld past daar absoluut niet bij."