nieuws

Ommenaren nodigen RTL-verslaggever uit na opmerking 'nietszeggend stadje'

Ommen een nietszeggend stadje?
Ommen een nietszeggend stadje? © RTV Oost / Marita Steggink
Een aantal Ommenaren is het niet helemaal eens met de bewering van RTL Nieuws-verslaggever Erik Mouthaan. Hij noemde Ommen gisteravond een 'nietszeggend stadje'. Mouthaan deed dat in een verslag over de Amerikaanse presidentskandidaat Pete Buttigieg. "Hij was tot voor kort redelijk onbekend, een burgemeester van een nietszeggend stadje. Om niet onaardig te zijn, maar je zou het kunnen vergelijken met Ommen of zo. Een klein stadje."
En die vergelijking snappen mensen op Twitter niet. Ze willen Mouthaan het tegendeel bewijzen.
Twitteraar Sander Buiter: "Beste Erik Mouthaan, 'een nietszeggend stadje' in één zin met Ommen... We nodigen je graag uit! Langste tompouce van Nederland, hoogste bruidstaart, Reinier Paping, grootste kerstpakket van Nederland, de beste campings van Europa, enzovoort..."
Buiter krijgt bijval van onder andere Wout Zieleman die met verwondering de woorden van Mouthaan hoorde: "Nou dan hoorde ik het dus wel goed, de wieslippe, hoe durft hij." Achter zijn opmerking plaatst hij een lachende emoticon.
Ook Arjan Yspeert laat weten: "Precies, Ommen moet je niet onderschatten. Er wordt gepokerd en getennist op hoog niveau, we hebben niet één maar twéé pizzeria's en er rijdt verdorie een echte Saab!"
Het lijkt erop dat de Ommenaren niet werkelijk beledigd zijn door de woorden van Mouthaan. Het sarcasme in de reacties is namelijk voelbaar.
Reactie Mouthaan
De verslaggever heeft op Twitter inmiddels gereageerd: 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.