EU wil snelle aanpak migratieroute vanuit Libië (volkskrant.nl)


Nog voor de zomer moet de stroom vluchtelingen die naar Italië komt worden ingedamd, zal de Europese Commissie woensdag verkondigen. Anders 'komen ... ...

door Inter in Buitenland  ·  34 Reacties

  • 23
  • 677x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

EU wil snelle aanpak migratieroute vanuit Libië, ik ook!

2
1 Camembertpoes 01

Deze route staat al jaren open en nu reageert de Europese Commissie pas. Het is maar wat je snel noemt.

1
2 greenmango

Eindelijk.

0
3 VaY

Dankjewel Donald, het heeft geholpen

4
4 Meer van Minder

De diverse Europese verkiezingen komen er aan. Als die voorbij zijn gaan de veerdiensten weer vol in bedrijf.
Net Rutte.

3
5 Spraypaint

Het station van een snelle aanpak zijn we al lang al gepasseert.

1
6 Bluth

Dit wil een meerderheid van de Europeanen al jaren, maar de wereldvreemde politici in Brussel hebben een veerdienst ingesteld om armoedzaaiers zo efficiënt mogelijk op te halen.

De meeste bootjes hebben niet eens genoeg benzine om Europa tr bereiken, want dat blijkt niet nodig te zijn. Je kan na 500 meter op een gratis Europese boot overstappen.

Dus: de veroorzakers van dit probleem willen ineens een snelle oplossing? Nou, ik ben benieuwd.

1
7 Walster

** gebruiker verwijderd **

Ja maar, het beleid is toch dat de EU naar de klote moet?

8 gebruiker-verwijderd

Wat @5 zegt! Dit is schijnpolitiek, één van de kernwaarden van de EU is juist o.a. massa-immigratie!

Ze zijn bang dat rechts straks de macht krijgt en bibberen van angst om hun wel betaalde baantjes in Brussel, daarvoor mogen best een paar duizend dobbernegertjes verdrinken hoor...

Als na de Duitse, Franse en Nederlandse verkiezingen de huidige EU clique de macht weet te houden, gaan ze zonder pardon verder om Europa te verwoesten!

0
9 Sniper_on_speeddail

Zou ik mensen de deur van mijn huis open laten staan en mensen in mijn huis binnenlaten zonder dat ik weet wie het zijn en met de wetenschap dat ze nooit mijn huis meer uitgaan als ik ze binnenlaat. Het lijkt allemaal heel gewoon want dat is sociaal of links.

1
10 Ruud100

Oversteken per boot strafbaar stellen, asiel aanvragen in de vluchtlanden en daar de procedure afwachten en niet meer zelf bepalen waar je heen wilt. Dan nog id papieren verplichten en de stroom zal ophouden dan wel flink korter worden.

1
11 Voorzittershamer

Het is nog maar een "plan".
De moeilijkheden hieromtrent ligt in het feit dat Libie onstabiele Regeringen heeft. Dus als de ene Regering "ja" zegt, kan een andere Regering weer "Nee" zeggen.
En zolang Frontex als veerdienst op en neer vaart, zal er geen einde komen aan deze invasie bij Italië.
Kortom, weer een hoop geklets van deze EU-bobo's, maar tot daden zal het voorlopig wel niet komen.

1
12 Dieke

Nu in één keer wel...........komen er verkiezingen aan in de diverse landen of zo?

Ohhh, vandaar deze ommezwaai........

En de elite vindt het raar dat men geen vertrouwen meer heeft in hun question

1
13 ikzelf66

@7 De mensensmolleaars weten dat Frontex de bootjes op komt halen, en als dat niet gebeurt komen "artsen zonder grenzen" (bijna letterlijk) de migranten opvissen om ze vervolgens niet naar de dichtsbijzijnde veilige plek te brengen maar naar de EU.
Het loopt als een ge-oliede illegale migratie machine waar miljarden euros in omgaan :


Aan de migranten wordt dan ook de informatie verstrek opdat ze asielzoekers naar het land met de beste voorwaarden kunnen doorreizen : https://i0.wp.com/delangemars.nl/wp-content/uploads/2016/12/frontex-1024x776.png

De EU politici hebben al een oplossing; het nakomen van de EU verdragen (Schengenverdrag, Dublin, Geneve). Geld is er genoeg, de ECB drukt per maand 80 miljard euro bij; dat geld wordt echter gebruikt om multinationals mee te financieeren.

Bron : http://marketupdate.nl/nieuws/economie/valutacrisis/tegenlicht-blijft-e80-miljard-ecb/

Dat is veel belangrijker dan een veilig EU, de Middelandse zee is de gevaarlijkste zee ter wereld (ja, er staat ter wereld). Er komen meer burgers op de Middelandse zee om (7,500 vorig jaar) dan burgers omkwamen in de oorlog in Syrie (3,500). Dat verkoopt de EU als een "wir schaffen das" sociaal beleid.

Bron : https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/06/recordaantal-vluchtelingen-stierf-onderweg-a1540082
Bron : http://nos.nl/op3/artikel/2122876-zo-veel-burgerdoden-vielen-door-bombardementen-in-2016-in-het-midden-oosten.html

1
14 Ruud100

@12 Bijzonder naief van onze EU politici om te denken dat men een overeenkomst met dit soort landen kan sluiten. Kijkt u nog even mee hoe zo'n misverstand van de EU tussen Angela Merkel en een Afrikaanse land plaatsvind :

1
15 Ruud100

"EU-president Tusk, Europese Commissievoorzitter Juncker én tijdelijk EU-voorzitter Muscat vinden dat binnen enkele maanden de migrantenstroom vanuit Libië moet zijn drooggelegd. Zo niet, waarschuwt Muscat, dan blazen Marine Le Pen en Geert Wilders - op het pluche gezet door miljoenen boze burgers - het hele Europese project op."

Bij het eerste woord gaat het al fout in dit artikel. Wanneer gaan de journalisten nou eens leren dat de EU géén President heeft?
Alleen maar voorzitters!!!

Vervolgens staat de aanleiding tot dit plan gelijk al in de eerste alinea: De rechtse partijen rukken op en kunnen de "kernwaarden (wat die ook mogen zijn) van de EU in gevaar.
Dus niet omdat de burgers helemaal niet zitten te wachten op al die migranten, niet omdat de situatie voor de burgers onhoudbaar wordt, niet omdat tijdens feesten (oud en nieuw) de vrouwen massaal worden aangerand, maar omdat de rechtse partijen er aan komen.
De eerste alinea maakt al duidelijk dat die voorzitters er puur en alleen voor zichzelf en hun lobbyisten zitten. Vooral niet voor het volk die alles moet betalen.

Tijd dat de EU ophoudt te bestaan. Ik hoop dan ook dat ze falen in dit plan, zoals ze met alles falen. En dat de burgers een goede keus maken tijdens het stemmen en kiezen voor Anti-EU!

Het zou me overigens niks verbazen als de media nu de komende tijd gaat doen alsof het allemaal wel meevalt met die migranten. Ik vermoed dat de media de komende tijd gewoon keihard gaat liegen over de aantallen die de EU binnenkomen.
Gewoon om het volk te laten denken dat het onder controle is.
Ik hoop daarom ook dat er (ergens) nog betrouwbare journalisten zijn die wél eerlijk gaan vertellen hoeveel van die gelukzoekers onze kant op (blijven) komen.

2
16 xtremy

Dus massaal stemmen op anti-eu partijen heeft dus wel degelijk effect!: "dan blazen Marine Le Pen en Geert Wilders - op het pluche gezet door miljoenen boze burgers - het hele Europese project op."

1
17 Bokkerijder

Nu kan het wel !! we worden besodemieterd waar we bij staan . schandalig !! dit is zeer ernstig . Miljoenen criminelen zijn al binnen gekomen , En nu europa kiest voor rechts ,nadat ze al jaaaren zijn uitgekleed en ook nog een worden gediscrimineerd door nieuwkomers ,kunnen ze opeens wel actie ondernemen ??

1
18 wildersaandemacht

"Tusk, Muscat, Juncker, ze weten al langer dat de burger de EU afrekent op de aanpak van de illegale migratie. De verkiezingen dit jaar in Nederland, Frankrijk, Duitsland en (waarschijnlijk) Italië, vormen een extra aansporing met ingrijpende maatregelen te komen."

Jeetje, hebben wij (europese burgers) even geluk dat er verkiezingen aankomen!!

2
19 PeKa

Stuur die labbekakkers van de EU naar huis ... Dit beleid is al jaren ten koste van Europa .. Ze dienen Manon en creëren een hel voor de burgers ...

1
20 sparta

Hoe willen ze het doen? Gaan ze nu eindelijk die gammele boten de andere kant op slepen?

1
21 wijs

Stem 15 maart LINKS of D66. Dan krijg je de miljoenen vluchtelingenstroom in Europa er gratis bij.
Wie wil dat nu niet?

4
22 Venividivici
23 PeKa

@23 Nee dus, dat staat er niet.

1
24 Bluth

Ondertussen krijgen de hulporganisaties en regeringen die nu de mensensmokkelorganisaties recht van overpad verlenen of actief helpen, een Afrika-fonds en ongetwijfeld andere budgetten toebedeeld.
Na de verkiezingen wordt de EU-immigratiepolitiek als vanouds weer aangezwengeld.

Vergeet niet dat de Duitse en Nederlandse politici in 2015 om het hardst riepen: "We hebben de vluchtelingen hard nodig voor onze economie!"
Hoezo? "Vluchtelingen" gaan terug naar hun land, zodra het veilig is. Immigranten willen blijven en een plek in de economie (baan/uitkering) van het nieuwe woonland.
De Nederlandse en Duitse politici, evenals de EU , (runden en) runnen dus een migratiestroom.
(Zie nr.5 hierboven. Eens en + ) En vermoedelijk ook mensensmokkellijnen.
Zodra Rutte III en Merkel III zitting hebben genomen op hun nieuwe pluche, wordt de nieuwe "wall" ineens overspoeld door migranten en bezwijkt. Hoe kan dat nou? En de belofte aan Afrikaanse landen en hulporganisaties worden nagekomen. Winst-winst.

Gisteren werd nog weer eens geconcludeerd dat het integratiebeleid was mislukt.
Voor de zoveelste keer.
Kennelijk kunnen de politieke partijen en ambtenaren in geen 50 jaar uitvinden hoe het moet.
Maar ze eisen er wel ieder jaar miljardenbudgetten van de burgers voor. ander zijn wij onderbuiken en racisten.
Nou, Asscher, Rutte, Pechtolod, Buma, Segers , Klaver, omdat "het integratiebeleid weer mislukt is, eis ik dat jullie de kosten van de afgelopen 50 jaar gaan vergoeden. Met rente.
Haal maar uit de partijkas. Haal maar bij al jullie stichtingen en, wie weet, mensensmokkellijnen, vandaan.

1
25 marielouisevankleinmareslag

EU is degene die migranten aan de Afrikaanse kust met boten ophaald. Dit is pure stemmingsmakkerij!

1
26 mastermind

Heel verstandig besluit, alle fouten, veroorzaakt door de voormalige minister van buitenlands zaken vd US moeten gerepareerd worden. We gaan de zaken omdraaien, geen interventie's meer. Dit heeft Trump ook prima in de gaten.

We kunnen heel eenvoudig aan de mensen uitleggen dat het ombrengen van Sjadaffie niet goed (totaal fout) was. Iedereen begrijpt dat.

1
27 JanHammer

Dit lijkt mij een contradictie interminus, maar goed het zal...

0
28 mightimouse

** gebruiker verwijderd **

Ik geloof die lui in de EU niet.
Er gebeurt niets.

29 verwijderd9139144

De EU is doodsbenauwd dat de populisten aan de macht komen in Europa. Dat is de enige reden waarom ze opeens zo'n haast hebben om de vluchtelingenstroom uit Libië in te dammen. Maar daarmee zijn we er nog lang niet. Een tweede stap is het minder aantrekkelijk maken voor vluchtelingen om hier naartoe te komen: geen visum meer voor altijd, geen voorrang meer op Nederlanders bij woningtoewijzing, geen gezinshereniging meer, en geen volwaardige bijstandsuitkeringen meer (maar een beperkt zakgeld). Ik heb nog geen enkel geluid in die richting gehoord. Een derde stap is betere grensbewaking om de vrije doortocht van vluchtelingen door Europa te belemmeren. In de tussentijd blijf ik gewoon op Wilders stemmen.

0
30 wiseguy

Libië? Was dat niet het land waar we zo nodig democratie moesten brengen? Valt mij mee dat men niet over Egypte praat.

0
31 DikkeTor

@29 Helaas gaat de EU veerdienst echt niet stoppen. Op zich lijkt het me wel hummor als ze dat wel zouden doen. Dan dobberen ineens allemaal bootjes op de Middenlandse zee zonder genoeg benzine om de overkant te halen en dan is er ineens niemand die ze oppikt. Dan is het toch ineens best een eind zwemmen.

Maar helaas dat zal niet gebeuren. De vluchtelingen blijven komen als het aan de EU ligt. Dit is hooguit wat propaganda voor de verkiezingen. Vanaf maart als het weer iets beter is dan komen ze weer met vele duizenden deze kant op om te profiteren van de gaten in onze wetten waardoor het mogelijk is voor iedere sloeber om asiel aan te vragen. Kijk naar Trump, het is wel te stoppen als je dat wilt.

0
32 RazorBlade

@31 ,
Juist, het gebruik van termen 'we gaan daar democratie brengen' daar moeten we vanaf, als we weten dat dat niet gaat lukken.

1
33 JanHammer

WAAR was de EU toen Italië en Griekenland overspoeld werd? En nu zijn ze bang voor Wilders dus doen ze net alsof ze iets gaan doen? SLAPPE hap die EU .. weg ermee!

0
34 Hetvolkspreekt

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@22 Tuurlijk. . . . zo kun je alles wel bagataliseren. Wij hebben, doordat onze Overheid, regering, politici niet het lef hebben om op te ...

zojuist geplaatst door LoydMorris

wildersfan
Provincie Utrecht grijpt terug naar gas vanwege overvol stroomnet

Als men dit soort dingen leest. Dan kan men toch maar 1 ding denken. En dat is dat alleen een sterke man als Geert de problemen waar Nederland m...

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@20Uw laatste opmerking slaat nergens op....

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Reconquista
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@20Je draait de rollen weer eens om. Het is juist de islam die alle vrijheden wil afschaffen en dat ook doet waar zij het voor het zeggen hebb...

8 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Reconquista
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@19"'Pff, hoezo mag je niet wonen in een gemeente die asielzoekers weigert?"'Omdat die gemeentes worden verboden. Dwangwet, weet je nog!?...

9 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@21Dat is een beperking in het belang van de openbare orde, dat klopt. Het is echter geen vrijheid die opgeheven is. Overigens is dit meer om ...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

ThWil
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@85 Je krijgt die andere protesten, rellen, demonstraties er gewoon allemaal bij. Neem al die rellen maar die uitbreken als een allochtoon door ...

10 minuten geleden geplaatst door ThWil

LoydMorris
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Zijn dit dezelfde Palestijnen die op 7 oktober 2023 stonden te juichen toen hun vrienden verkrachtend, folterend en moordend tekeer gingen?...

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

ThWil
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@30 Ik moet je teleurstellen. Die term heb ik al hiervoor ook toegepast. En als je ziet hoe hier maar zeker in de uk en usa wordt gedemonstreerd...

16 minuten geleden geplaatst door ThWil

Hendrianus
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@84Dus je wil beweren dat wat vuilnisbakken omtrappen en wat straatmeubilair verplaatsen te vergelijken is met de ernstige rellen die er waren...

17 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Bhabhi Devar Ki SexKatrina Jade Porn VideosLive StripXx Bf AdultCreampie SexuallyAthletic TitsCassidy BnksIsahia MaxwellPornd VideoPlug Talk LeaksAria Electra PornTruthordareoicsXnxx Com Hd FullFull Hd Xxx BfJennifer White DpFirst Time Sec VideoXxx Desi Sexi VideoSonagachi Kolkata SexDev XxxBoobs On OmegleFreeporn SisAnime Girls NudityBig Porn BreastsFootjobpornAthena Faris PornJapanese SquirterBesch VoyeurLesbo Doctor PornWoodys Cedar Rapids IowaElegant PornographyVieja CogidaBiggulpgirlsSex Kahani VideoDase Sax ComFuck TubesLuxlo LeakBannedstoriesRenna RyannDaughter Xxx VideoHot Sexy DownloadAj Applegate CreampieLatino Naked MenBig Tit BabesMom And Sn PornTik Tok NudiOlivia LuaSweet Girl Sex VideoBangroosRule 34 FurryCunninglusAdult Games WorkdPriyanka Chopra HotTeens CumingTori Black Feetفیلم ایرانی سکسMom Full Movie SexPornstars In MoviesPornstarassAncensoeredOlder Naked Women PicturesXnxx Hindi Sex ComPornobengalaXxx Videos JaponêsAnime Porn ViseosBig Nippled MenIn The House Full MovieBengali Sex Full MovieAbdl VidzPrincess Misty NudesNaejaeFree Porn For Free DownloadHard Fucking VideosJapanese Old Man XxxTorrie Wilson PornSunny Leone BathingHd X Video HindiCumshot VideoDoujijmoeالسکسGeri Halliwell NudeDoctor And Patient Sex Videos레전드 야동My Sexy Jasmine ComXvideo Porn IndiaBeach VoteurBlack Ghetto TubeXconfessoinsBbw SexCurvy WomenpornPure Hd PornBlue Film Sexy Blue SexyIndian Best Couple Sex VideoPorn Videos Mother In LawBrother And Sister Incest PornWorldstar After DarkPure Tabbo Full MovieMim SexMspuiyi LeakOnlytamilsexTeenager Deep ThroatPornktube ComBdsm CharPornô AbusadaKelas Bintang PornMofos Full VideosRecodbateMeggmayhem NudeBackroom Casting CiuchKorina Kova VideosJasmine Jae JordiPorn AuntZapnovinhaCute Sexy GirlsSexy XxnVidya Balan Ki ChudaiBurqa PornDouble Penetration BlackedAmateur Porn UploadChaubateTrapsweety Porn1st Time FuckDick CumFake Driving SchoolReal Life Porn Videos亚洲色情网站Transgender Woman NudeDimond MoroeAnal ForcingCamzeyBlue Film Short VideoPakistani Bhabhi NudeLovable Sex VideosHentai HevanMineiro LojoRiley Mae NudePorn TwinksWww Jav ComBnwo SissiesHot Threesome Porn3d Animation Sex VideosChaturbate ShowerSexmex TwitterFilme Pornográfico De CarnavalTeacher Student Full SexPorn TabooPorn InterrasialPornor MulatasPenthousepetsBeefcake HuntrtHit The Mat