Raiola over olietanker De Ligt: Hij was alleen de Ajax-cultuur gewend

Raiola over olietanker De Ligt: "Hij was alleen de Ajax-cultuur gewend"

04-02-2020 15:53 Laatste update: 16:44
102

Zaakwaarnemer Mino Raiola maakt zich geen enkele zorgen over het eerste seizoen van Matthijs de Ligt bij Juventus. De Oranje-international is niet altijd een zekerheidje in de basis van de Italiaanse club, maar dat vindt Raiola ook niet gek.

"Matthijs wordt De Nachtwacht en je ziet hem voor je ogen ontstaan", zegt hij in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. "Ik hoor dat hij struggelt bij Juventus, maar ik zie dat Matthijs zich ontwikkelt. Hij is voor het eerst alleen bij een buitenlandse topclub met een andere cultuur. Hij was alleen de Ajax-cultuur gewend. Matthijs is als een olietanker, daarvan kun je niet verwachten dat hij ineens negentig graden draait. Dat gaat gestaag. Maar eenmaal op koers is hij niet meer te houden", aldus Raiola, die weer een drukke winterse transferperiode achter de rug heeft met de transfer van Erling Haaland naar Borussia Dortmund.

Weer een grote deal dus voor Raiola, en weer bakken met geld die bij hem binnenstromen. Hij trekt zich niets aan van alle verhalen over exorbitante makelaarsvergoedingen. "Ik wil niet arrogant doen, maar ik denk dat ik deze markt heb gecreëerd", reageert Raiola. "Voetbal is show en entertainment geworden. Ik heb in de ruim 25 jaar dat ik actief ben, de voetbalmarkt uitgevonden. Het is inmiddels een gigantische industrie, die ik kleur heb gegeven door nooit mijn mond te houden en altijd voor mijn spelers te blijven staan."