• 9
  • 336x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
3
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

(ik val maar weer in herhaling)

De wet moet worden aangepast, zodat er langere en zwaardere straffen gegeven kunnen worden. Nu is het nog zo dat een dier voor de Nederlandse wet zo'n beetje gelijkstaat aan een voorwerp. Dit is waarom de straffen voor dierenmishandeling/verwaarlozing gelijkstaan aan die van vandalisme.

Daar komt bij dat de verboden om een dier te mogen houden veel tekort zijn, en in alle gevallen eigenlijk levenslang zouden moeten zijn. Ook ben ik van mening dat de mensen met dit soort honden verantwoording horen te dragen, daar zij in mijn optiek medeschuldig zijn aan lijdensweg van hun hond. Deze mensen hebben namelijk geen hond omdat ze zo gek zijn op honden, maar om de blits mee te stelen. Zie mensen met chihuahua's.

5
1 Bluth

Flut organisatie dier en recht stelt graag alle fokkers in een kwaad daglicht, feit is dat de meeste ras fokkers het uiterste doen om een gezond ras te fokken, uiteraard gelet op uiterlijk maar gezondheid staat op nr1

6
2 Deelname

Deze organisatie is er alleen op uit om rashonden uit te bannen, geheel onterecht want de meesten ras fokkers hebben uitgebreide gezondheid onderzoeken gedaan voordat ze een nestje fokken, bij een ras hond van een goede fokker met passie koop je zekerheid

4
3 Placon

@2 Er zijn zeer veel problemen met rashonden, zelfs bij goede fokkers kom je mankementen tegen. Als je de hele tijd door blijft fokken op specifieke kenmerken, dan komen er ook nadelen bij kijken zoals afwijkingen. Zo krijgen de meeste ras Rottweilers last van heupproblemen, dit komt omdat ook dit weer een ras is wat te ver is door gefokt, en helaas is dit lang niet het enige ras wat te ver is door gefokt.

Vrijwel elk hondenras heeft erfelijke problemen, en hier zijn fokkers voor verantwoordelijk. Ook bij gerenommeerde fokkers kom je problemen tegen. Waarom? Omdat ook hun het uiteindelijk voor het geld doen. Niemand fokt honden enkel omdat ze van honden houden.

5
4 Bluth

Bij sommige erkende 'rassen' weet je sowieso dat je fout zit:
Korte snuitjes of uitpuilende ogen...
Haarloze creaties(!) of iets met veel te korte pootjes.

Laat de burgerij daar maar zijn afschuw over uitspreken, want op politiek hoeven we niet te wachten.

2
5 Gandalf

@4
Zal wel uitzondering zijn maar ik kom toch echt veelal (Ok niet allemaal) fokkers tegen die het doen voor de passie en zeker niet voor het geld

1
6 Deelname

@4
Rijd zelf van Denemarken tot Spanje voor de juiste reu met goede bloedlijn en zo ken ik er veel

0
7 Deelname

@6 Als ze het zouden doen voor de passie, dan zouden ze de honden niet voor absurde bedragen verkopen. De passie is er alleen als ze er geld mee verdienen.

7
8 Bluth

@7 Appearances can be deceiving.

4
9 Bluth

Waarom moet de vereniging gestraft worden? De foute fokker straffen is logisch, de hele club straffen strookt niet met de rechtsstaat en bedient de politiek, die huisdieren voor prive wil afschaffen.

0
10 Wendel

@8 .
En weet jij wel hoeveel al die onderzoeken en de vereniging kosten!
Ik heb nu een nestje pups die door DNA onderzoek de beste keuze tussen de reu en teef was om de gezondste honden te krijgen.

0
11 nog een keer

"Dier&Recht is een petitie gestart en wil via politieke weg duidelijke regels afdwingen om erfelijke ziektes als epilepsie te voorkomen. Ook pleit ze voor een openbare databank waarin de ziektes bij rashonden vastgelegd worden, zodat zieke honden en honden met een hoog risico op een ziekte niet meer ingezet worden voor de fok."

Die regels zullen vaak alleen ertoe leiden, dat het niet meer te betalen is voor minder welgestelden. Je kunt wel werken met het niet mogen inzetten van zieke honden voor de fok. Daar moet ook een duidelijk protocol voor zijn, wie dat vaststelt en waar een dergelijk document aan moet voldoen, hoe geconstateerd wordt dat het dier toch is ingezet en wat de straf is. Ook moet duidelijk zijn, dat een zieke hond die ontsnapt en een willekeurige andere hond bevrucht, bijvoorbeeld, niet onder sancties valt, zeker niet wanneer het geen andere hond van hetzelfde ras betreft.

0
12 Wendel

Bij ons komt raad van beheer chippen en DNA af nemen voor de databank.

0
13 nog een keer

@8
Sorry maar je lult enorm uit je nek !
Blijkbaar nooit een nestje gefokt en wetende wat het inhoud
bij de ah werken levert je veel meer op per uur. Nog los van alle nachten waken naast een nest ed
dus kom niet met domme gelul dat ze duur zijn en de meesten om het geld fokken

@6 heeft gelijk meeste doen het voor de passie

1
14 Placon

@8
Wat is absurd ? Een 1400 a 1600€ voor een met zorg gefokte en gesocialiseerde pup met garantie ?
Als je er zo over denkt koop dan maar van marktplaats een broodfok hond, kijk of je dan gelukkig word ?
Verdiep je er maar is in wat een fokker aan kosten en uren maakt

1
15 Deelname

@11
Heel goed, doe ik ook

0
16 Deelname

@14 .
Wij zijn zo'n gelegenheids fokker met maar drie nestjes in het leven van de teef om het dier niet uit te wonen en niet om te eenzijdig familie te kweken.
wij moeten drie pups verkopen om alleen quit te spelen en de nestjes bij ons zijn nooit groot.
daarom heb je ook een wachtlijst van anderhalf tot twee jaar voor je aan de beurt bent voor een pup maar dan heb je ook mensen die ervoor gaan en niet die impulskoper. (-:

0
17 nog een keer

Er zit helaas aardig wat fout volk tussen en echt verenigd zijn ze niet.

1
18 Wild Rover

@17
Juist hier exact zelfde, 1 nest per jaar en probeer altijd 1 uitzet teefje te regelen
En idd mensen wachten heel lang voor een pup
Goed bezig !
En zo ken ik gelukkig velen die het zo doen

1
19 Deelname

Dier&Recht is een activistische organisatie met zeer kromme ideeën. Ik kan ze daarom al niet serieus nemen.

Dan epilepsie. Zoals de man van RvB al zei: Fokker testen hun fokhonden op allerlei ziekten. Op epilepsie is echter niet te testen.
Dan komt die arts met een verhaal van erfelijkheid, dragers en lijders en dat er een verbod zou moeten komen op het fokken met de teef, de reu en alle broertjes en zusjes uit het nest als één van hen epilepsie blijkt te hebben.
Aangezien het nog steeds onbekend is waar erfelijke epilepsie vandaan komt, is dit een te haastig verbod. In onze vereniging is het niet toegestaan om te fokken met een combinatie ouderdieren die eerder epilepsie heeft gegeven. Komt het tweemaal bij één ouderdier voor dan wordt afgeraden nog met dat ouderdier te fokken.
Probleem hierbij is dat erfelijke epilepsie zich openbaart in de eerste 3 levensjaren. Er mag in onze vereniging gefokt worden met ouderdieren tussen de 1,5 en 7 jaar oud. Tussen nest en dekking moet bij de teef minimaal 1 jaar zitten. Het is dus mogelijk dat een teef al een nest heeft gehad voordat duidelijk werd dat zij epilepsie heeft. tevens is het mogelijk dat de teef al 2 nesten heeft gehad voordat duidelijk wordt dat een pup uit het eerste nest epilepsie heeft.
De dekperiode verkleinen brengt risico's met zich mee voor de teef. Hoe ouder de teef met de eerste dekking, hoe meer kans op complicaties.
Daarnaast is het afschrijven van hele foklijnen ook een nadeel voor de genenpoel. Hoe kleiner de genenpoel, hoe groter het risico op erfelijke afwijkingen.

En dan kom je eigenlijk bij het grootste probleem. Wat is epilepsie en wanneer gaat het om erfelijke epilepsie? Dat lijkt allemaal zeer duidelijk wanneer je de filmpjes, getoond in de uitzending, ziet maar wie zich in deze materie gaat verdiepen steekt zich in een wespennest.

Erfelijke epilepsie wordt vastgesteld door een specialist. Die specialist is daarvoor afhankelijk van de verhalen die de eigenaar vertelt. Laat die belangrijke informatie achterwege, bv medicatie die de hond heeft gehad, dan kan daar een foute diagnose uitkomen. In het ieder geval is vastgesteld dat erfelijke epilepsie zich in de eerste 3 levensjaren openbaart. Daar ging deze uitzending van Radar al de fout mee in. Eén van de honden op de filmpjes kreeg de eerste aanval ver na het derde levensjaar.

Epilepsie kan door veel zaken worden veroorzaakt. Erfelijk, een fysiek trauma, verwaarlozing, mishandeling, slechte voeding, oververhitting/onderkoeling, uitputting en medicatie (vooral bij honden met de MDR1 gen-mutatie). Juist door het inbreed wat Dier&Recht zo voorstaat, hebben veel rassen die mutatie.
Veel van die oorzaken zijn dus te wijten aan de eigenaar, niet de fokker. Hoe eerlijk zal zo'n eigenaar zijn tegen de specialist? "Ja, we hebben hem een keer een schop tegen zijn hoofd gegeven....

En wanneer is het epilepsie? Ja, op die filmpjes is het duidelijk. Maar ik krijg verhalen te lezen van eigenaren met een hond die regelmatig naar boven kijkt die die diagnose hebben gekregen. Of honden met gedragsproblemen. Is dat wel epilepsie? Een epileptische aanval kan je niet onderbreken door bv de hond te roepen of te schreeuwen. Volgens deze eigenaren wel. Daar heb je dus al een groot probleem te pakken. Voordat er een heksenjacht geopend gaat worden op fokkers zal eerst glashard een eis moeten komen aan de claim van erfelijke epilepsie. En die is er nog steeds niet. Iedere eigenaar die "Epilepsie" roept wordt door Dier&Recht in het gelijk gesteld. En uiteraard alszijnde "erfelijk".

Als laatste is het hoofddoel van Dier&Recht om inbreed* in alle rassen verplicht te stellen. Daarmee gaan zij voorbij aan rassen die niet voor het uiterlijk worden gefokt maar voor speciale capaciteiten voor taken/werk. De kans dat een lijn ongeschikt wordt voor die taken/werk is groot. Geen hulphonden meer, geen blindegeleide honden, geen politiehonden, geen erfbewakers, geen schapendrijvers. Moet je gewoon niet willen.

* Inbreed is het kruisen van andere rassen of zelfs vuilnisbakjes in zuivere raslijnen om de genenpoel te vergroten.

0
20 Mariska3

@19 ; Het nadeel van zeer beperkt fokken met goede lijnen is dat het aanbod stagneert terwijl de vraag de laatste decennia alleen maar toeneemt. Gevolg zal zijn dat pupkopers uitwijken naar niet-stamboom fokkers, broodfokkers, malafide buitenlandorganisaties en de zogenaamde 'Oeps-nestjes'. Die zullen het gat gaan vullen want daar draait het alleen om het geld.

Zo creëer je dus met je goede gedrag juist meer honden met problemen.

0
21 Mariska3

@21 .
Gevolg zal zijn dat pupkopers uitwijken naar niet-stamboom fokkers, broodfokkers, malafide buitenlandorganisaties en de zogenaamde 'Oeps-nestjes'.

Dat zal je altijd blijven houden en dat ban je niet uit met een verschot van een bepaalde ras.

1
22 nog een keer

Dat mogen en doen mensen toch ook, en die worden dan hun hele leven verzorgd op onze kosten als het mis gaat! Een hond krijgt gewoon een spuitje als het fout gaat.

0
23 niet-alles-geloven

Wij hadden een Duitse Herder teefje. Dat is toch een ras dat lang slecht bekend stond, terecht wegens doorfokken. Zij was op een show gecontroleerd op HD, net als de beide ouders. Deze fokkers stelden eigenschappen qua sociaal gedrag naar mensen en andere dieren toe alsmede gezondheid boven uiterlijk. Zij fokten normaliter alleen voor schaapherders, maar hadden een paar pups over. Het is een uitstekende hond gebleken met de aangeboren eigenschappen die de fokker beloofde.

0
24 Wendel

@24 Een goede fokker zoeken is noodzaak idd. Ik heb een witte herder en ook daar wordt te vaak te veel doorgefokt om ze zo mooi spierwit te krijgen. Vervolgens hebben ze HD en allerlei andere kwaaltjes.
Mijn herder hebben we specifiek gekozen uit een nest waarvan de vader ook niet 100% witte herder was. Dit omdat het een erg mooi dier was met geweldig karakter en omdat we een gezonde pup wilde hebben. En ben erg blij dat we dat gedaan hebben want heb er al +10 jaar erg veel plezier aan.

0
25 solidsteel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

De centrale vraag moet eigenlijk zijn: Wie wil er een arm of been verliezen zodat de EU bobo s overal ter wereld met een militaire vuist op tafe...

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Truth In Media (@Truth_InMedia) on X

Zie https://www.ninefornews.nl/president-zelensky-is-niet-wie-je-denkt-dat-hij-is/...

10 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
De Rockefeller- en Bill Gates-stichtingen staan ​​op de sponsorlijst van EU-besluitvormers - Dissident.one

Dit nieuws zal ongetwijfeld naar de onderste regionen van nieuwskoerier verdwijnen, het is namelijk ongewenst nieuws, en ongewenste waarheden sc...

24 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

@4Zie 1, ...

28 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

@1 Ach, aangezien men toen in de stellige overtuiging verkeerde dat men vol voor kernenergie zou gaan, is dat niet zo opmerkelijk. ...

29 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@202 En wederom mispoes. Best wel grappig, dat je kennelijk niet kunt lezen/en/of begrijpen wat je zelf schrijft. Nou, voor de 2...

32 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

DWZ
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

''En dus is het best opmerkelijk dat Nederland de putten naar zijn grootste eigen energievoorraad nu metersdiep met beton volstort.''Nog opm...

1 uur geleden geplaatst door DWZ

Schildpad
Max Verstappen superieur in sprintrace China, Hamilton tweede

13 seconden!! eerder over de streep ......

1 uur geleden geplaatst door Schildpad

DWZ
Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: nu bijna net zo laag als in Willem-Alexander

Ikzelf denk dat niemand van die WEF marionetten te vertrouwen is......

1 uur geleden geplaatst door DWZ

rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@50 Wat maakt dat allemaal uit Hendrianus? Het gaat er enkel maar om of die vrouw wel of niet dat briefje heeft ontvangen. En dat collectieve da...

2 uur geleden geplaatst door rebo

NK. App
Full Old Sex MoviesByronlongGilf CougarLeanne LuciousChaat FrPorm Free HdMellissa DebblingGoku .sxDevar Bhabhi Ke SathBhabhi 3gpForced Role Play PornAdult ChatroomsPornhub DdlSex Chut PhotoTs Wendy WilliamsSavita Bhabhi Hindi Sex VideoBoob Sucking ComicsAubree Valentine BbcLiseli Turk PornaTubesafaruThick Femboy PornNoelle Leyva NakedBengali Xnxx VideoKerala XxxxxAlwxis BreezeHardcore TeenFab SwinersMythiccal XxxXxx Hot Indian BhabhiCartoon Hindi PornHindi Chudai Web SeriesStep MomsexTeen Step Sister PornRealivecamVídeos Pornográficos Com LésbicasLuca AmbroseMyanna Buring NudeAsian Naked WomenBut PornEbony Pics NakedBrazzersxvideoFortnite PorngamesGay Sex Indian VideoBro And Sis Xxx VideosTelugu Anchor SexPornstar Hd MoviesBrazzers Cartoon PornFree Live Sex SitesFor Play Sex VideoHabib Show PornVeronica Leal GangGwengwiz LeakedMary Burke Only FansDora_sexplorerIndian Couple Sex MmsMia Milkovaسکس انیمهThe Anal Porn18 Year Girl Porn VideoLorde NudeSunny Leone Ki XvideoEspiando En VestidoresMidv-219Ebony RedditMat6tuveXhamsger LiveGirls With DicksScarlet Silva NudeDaniellamargotPorn Audition PornSaxsi VideoKerala MaidSex Video Achha WalaBrooke Shields ToplesBollywood Sex MmsOld Porn HdSquat PornSarah VandellapornJadeteen XxxEmily Rinuado PornHindi Audio X VideoMilf Sex HdMalayalampornvideosMrs Mallory MilfordAnime HebtaiA.i Generated NudesNubline PornBlack Hd Sexy VideoXxx LesbeenMomokun NakedHentai DildoSexy Video Full Hd VideoNaughty American Porn DownloadNude On Beach VideosXncc Free PornGabrielle Anwar NudeJenevene JoliePorn Anime VidSunny Leone Ki Sexy PictureRiny PornBengali Chudachudi Bengali ChudachudiChina Sex PadamSexi XMother Daughter BlowjobReality KingspornhubTxxx.c OmHarmsterForest Hd Sex VideoDhufuniVoyeur Hidden CamAsianporn RapeFortnite PormBf Blue Film BanglaKannada Sex VidioSekirei HentaiLesbian TitfuckMs Superdome BootyPeladas TiktokPorn Black MomsChayurbatrPornstar InterviewBbw Granny PornTrending Porn StarMom And Son Cartoon PornJerk Off With StrangersAnimes PornograficosIndian Girl PussyWww Xxx Girl ComTales Of Kamasutra 2Lo Mejor De Videos PornosPorn CoreanosMercedes CarrearaJeanette Mccurdy NudeChristina SavoyJessica Matten NudeShemalevideosDoggy Style Pornسسكس سودانيStep Son XxxXnxx DawnlodHorny Stepsis PornXhamsiterXvideos CGay Face SittingXxx A2zRsrvr-014Latina Deep ThroatingEnglish Movie Sex SceneMost Sex VideoPublic Nude Dare