door Nieuwscentrum in Binnenland  ·  42 Reacties

  • 10
  • 1166x gelezen
Reageer met een Emoji
5
3
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat hoop ik toch niet

3
1 Interessant
2 mijnnaamwasalbezet

" 'medewerkzaam met de Overheid' zijn" Daar krijg ik spontaan de kriebels van.

7
3 Happy face

@1 dacht je nou echt dat het aan de grens zou stoppen? Dan heb je niet zo goed opgelet denk ik... als binnen een week een gebied bijna zo groot als europa als geinfecteerd beschouwd word, is dit niet echt in de hand te houden.

2
4 beertje36

ach daar is hij ook weer. die zat 10 jaar terug ook elke dag op tv de mexicaanse griep als ik weet niet wat voor ergs op ons in te praten.
en hoeveel doden waren er?

ik was gevrijwaard want heb toen mexicaans gekookt. nu moet ik aan het corona bier denk ik. das toch ook uit mexico?

was vast een mexicaan in schina met die oude griep.

12
5 120db

** gebruiker verwijderd **

Als ze gaan roepen dat je enkele weken niet meer naar je werk mag, dan begin in het pas te geloven dat er iets ernstigs is in Nederland.

6 verwijderd9139144

@3 Ja dat wordt een groot probleem. In China zijn ze veel volgzamer. Dat wordt nog wat question

3
7 Berpke de Poes

@5
-s

5
8 120db

Nederland is ook nog eens dichtbevolkt dus het virus kan hier sneller aan zijn trekken komen.

2
9 de kikker

Uiteraard

5
10 Lambaster

* Verwijderd door de redactie *

11 RubberDuck

Gaan de rookruimtes dicht in cafés is Blokhuis vergeten een verbod op virussen uit te vaardigen, gaan mensen alsnog dood, gingen ze toch al, da's balen natuurlijk.

6
12 Nerva

Ik zie het al helemaal voor me: "Nee ik blijf niet binnen, want het is nu karnaval en ik dat heb nog nooit overgeslagen dus dat doe ik nou ook niet" en "De broer van m'n neef zegt dat het allemaal onzin is". En meer van die dooddoeners...

6
13 Berpke de Poes

Deze hype gaat weer met een sisser aflopen. We hebben destijds een heel gedoe rondom de Mexicaanse danwel varkensgriep gehad, en als je naar de cijfers kijkt dan wijken die virussen helemaal niet veel af van een gewone griep waarbij ook de nodige slachtoffers onder ouderen en zwakkeren vallen. Paniek om niks dus. Volgend wordt dit virus gewoon onder de normale griepvirussen geschaard.

2
14 Akiron

Aantal besmettingen in Wuhan zou veel hoger zijn, en risico om dood te gaan veel lager.
https://medicalxpress.com/news/2020-01-wuhan-infected-coronavirus.html

1
15 eh

Zou het kunnen????
Er zitten veel Chinezen in Antarctica...
Het lijkt onwaarschijnlijk, maar niets is uitgesloten.
Throughout history, humans have existed side-by-side with bacteria and viruses. From the bubonic plague to smallpox, we have evolved to resist them, and in response they have developed new ways of infecting us.
We have had antibiotics for almost a century, ever since Alexander Fleming discovered penicillin. In response, bacteria have responded by evolving antibiotic resistance. The battle is endless: because we spend so much time with pathogens, we sometimes develop a kind of natural stalemate.
However, what would happen if we were suddenly exposed to deadly bacteria and viruses that have been absent for thousands of years, or that we have never met before?
We may be about to find out. Climate change is melting permafrost soils that have been frozen for thousands of years, and as the soils melt they are releasing ancient viruses and bacteria that, having lain dormant, are springing back to life.

2
16 Happy face

@14
Je bedoelt :
Paniek om niks dus. Volgend wordt dit virus gewoon onder de normale verkoudheidsvirussen geschaard.
Mee eens.

3
17 eh

@13 "Deze hype gaat weer met een sisser aflopen"...... Da's wel e hopen.

Maar wat als de overheid hier ook zo over denkt en dat het straks écht fout gaat? Dan ben jij vast een van de eersten die loopt te klagen dat Rutte een lul is en dat hij eerder in had moeten grijpen.

Best jammer, dat jij geen bestuurlijke functie bij de overheid hebt..... (S.O.)

1
18 LoydMorris
19 120db

@18 Onzin. De besmettelijkheid en het sterftepercentage blijken nu al te verbleken bij ernstige epidemieën. Bij de Mexicaanse griep werd er ook een hoop tamtam in de media gemaakt: '1 op de tien patienten sterft' werd er gekopt. Er bleek helemaal niks van de statistieken te kloppen. In het begin bleek het sterftepercentage van het Wuhanvirus rond de 3% te liggen, maar met ruimere en gecorrigeerde data blijkt het percentage ver onder dat van een normale griep te liggen. Dus waar hebben we het over?

3
20 Akiron

Mensen die het nu toch al moeilijk hebben met hun slijmvliezen lopen extra risico.
En als een er heleboel tegelijkertijd ziek zijn merken we dat ook op scholen , ov etcetera.

1
21 eh

@19 Ja viel mij ook al op. Ze doen met die plaatjes net of heel Amerika en Frankrijk besmet is. Aan de andere kant liegen ze ook over het aantal doden. Dat vergelijken ze dan met het aantal besmettingen van dei dag en zeggen "O, het is maar 2%, valt wel mee".
Grote fout die ze maken is, dat die doden een week vantevoren (!!!) bij de besmetten zaten, dus bij een behoorlijk aantal lager.
En dan kom je als je het eerlijk uitrekent op een veel hoger sterftepercentage uit.

3
22 Berpke de Poes

We gaan allemaal dood!!!!!




-vroeg of laat-

2
23 Dunkelheit

Vervolg van @22 : Vandaag 1 februari zijn er 259 doden. Die moet je dus delen op de 2700 besmettingen van 24 januari. En dan kom je uit op een sterftepercentage van 259/2700 x100 = 9,5%.

4
24 Berpke de Poes

@23
maar nu ff nog niet als het mag question

2
25 120db

@24 Ehrm NEE, dat is dus niet hoe dat werkt ... omdat de besmetting nog volledig in gang is werkt de methode van (aantal doden / aantal besmette) niet !! Dat kun je pas achteraf (als de boel voorbij is doen)... Immers staat er eigenlijk (aantal doden / (aantal doden + aantal overlevende)) ... echter, het aantal overlevenden weet je helemaal NOG niet ...

Momenteel kun je beter kijken naar enkel de verhouden van Doden vs Overlevenden, en het aantal besmettingen achterwege laten... Dan is dat op basis van de huidige cijfers zo'n 50/50.

Wel is het 'vandaag' bemoedigend dat het aantal overlevenden het aantal doden voor het eerst voorbij is gestreefd. Omdat er heel lang meer doden dan overlevenden waren! (wel telkens in zo ongeveer een 50/50 verhouding). Nu het aantal besmette mensen op zo'n 12.000+ ligt valt het te hopen dat deze verhouding langzaamaan naar beneden gaat, want als op die grote groep er niet veel meer overlevenden zijn dan dat er doden vallen. Dan gaat de boel dus GOED MIS !!


En ik snap dat je hetgeen ik aangeef probeert te ondervangen door het aantal besmetten van een week geleden te nemen. Maar ook daar gaat er veel mis, omdat het geenszins duidelijk is in welk stadium die besmette mensen van de 24e worden geïdentificeerd. Is dat uit angst nog pas tijdens de incubatie periode, is het tijdens de tussen periode van matige symptomen (hoesten, griep), of is dat als men volledige longontsteking heeft opgelopen (waarbij gemeld dient te worden dat lang niet iedereen dat stadium lijkt te bereiken).

Er valt ongetwijfeld een statistisch significant aantal van 'doden + overlevenden' te berekenen dat statistisch leidt tot een percentage dat past bij het aantal besmettingen. (aka. het aantal besmettingen is X, om te komen tot een significant steekproef aantal voor een percentage van mortaliteit dienen er dan Y doden + Z overlevenden bekend te zijn.

Maar helaas is dat dan nog altijd een zeer kleine groep (bv. op basis van 17milj. mensen wordt blijkbaar een steekproef van rond de 1500mensen voldoende geacht ~ afgeleid van al die peilingen). EN statistiek wijst keer op keer uit dat de uitspraken van de statistiek steeds onbetrouwbaarder worden naarmate de omvang van de steekproef kleiner wordt. Ofwel, alhoewel het aantal van ruwweg 500 'eindstadia' bekend is en dat mogelijk reeds een aantal is dat zou leiden tot een significante uitspraak over de 12.000 bekende besmettingen, is dat aantal mogelijk veel te klein om er daadwerkelijk realistisch resultaten uit te halen. Om nog maar te zwijgen over de twijfels die er zijn over het aantal werkelijk besmette mensen, en het aantal werkelijke doden.

0
26 mightimouse

@26 Fair enough. Dan wachten we tot het uitgeraasd is. Ondertussen is het wel zo dat het getal van 2% wat de media berichten niet klopt en veel te laag is.

1
27 Berpke de Poes

@27 die doen dus wel 'aantal doden / aantal geinfecteerden' en dan kom je met 250/12000 wel rond de 2% uit ... echter verwacht ik dat dit een veel te lage inschatting is. Vooral omdat de teller nu, realistisch bekeken 50/50 is (doden/overlevenden). Komende week(en) zijn dus doorslaggevend.

Wel is het schrikbarend hoe snel het virus zich verspreid, en vooral besmettingen in diverse Aziatische landen, als mede in India baren mij erg veel zorgen. Dit virus heeft uiteindelijk de eigenschappen om zich 14 dagen te 'verstoppen', waarvan men 10~12 dagen besmettelijk is. Dat maakt dat het aantal slachtoffers mogelijk nog altijd erg hoog zal zijn, ongeacht hoe laag de uiteindelijk mortaliteit uit pakt. Simpelweg omdat de potentie tot verspreiding van het virus zo hoog is (cq. erg moeilijk in te dammen)

0
28 mightimouse

Storm in een glas water.
Ik moet nog zien of dit virus, good old griep, qua slachtoffers kan verslaan.
De griep veroorzaakt jaarlijks 3 tot 5 miljoen ernstige zieken en 250.000 tot 500.000 doden. Elk jaar krijgen ongeveer 820.000 Nederlanders griep. Tijdens een gemiddelde griepepidemie in de winter gaan er in Nederland 250 tot 2.000 personen direct aan de griep of aan de gevolgen ervan dood.(bron wiki)

1
29 Mark

@13 De broer van een neef is ook gewoon een neef. question

1
30 Wild Rover

4-8 weken inderdaad. Ik heb voor een paar maand eten in huis in ieder geval want denk maar niet dat straks het vlees veilig is, of dat alle fabrieken voluit blijven draaien, om over grondstof tekorten voor de voedselindustrie nog maar te zwijgen. Als dit als de Spaanse griep wordt dan gaan we een bijzonder jaar tegemoet met gesloten scholen en dergelijke. Dan begint voor veel mensen de zomervakantie vroeg dit jaar.

5
31 Otasanek

@29 Griep 0,2-03% doden Corona rond de 3%
Griep is niet besmettelijk 2 weken voor er symptomen optreden.

Daarnaast hoe meer menselijke besmettingen hoe groter de kans op mutaties in het virus.

3
32 Otasanek

@29

Risk Assessment

Outbreaks of novel virus infections among people are always of public health concern. The risk from these outbreaks depends on characteristics of the virus, including whether and how well it spreads between people, the severity of resulting illness, and the medical or other measures available to control the impact of the virus (for example, vaccine or treatment medications).

This is a very serious public health threat. The fact that this virus has caused severe illness and sustained person-to-person spread in China is concerning, but it’s unclear how the situation in the United States will unfold at this time.

----

Doe het maar af als "good old griep" ...... gelukkig zijn de experts een beetje slimmer. Die spreken pas een gefundeerde mening uit wanneer de feiten bekend zijn en nemen maatregelen "voor het geval dat".

2
33 Endandit

@33

PS: deze risk assessment is afkomstig van het CDC.

1
34 Endandit

Ab Oosterhaus ziet al weer geld voor zich. Fout mannetje.

4
35 Mac Benac

De Duitsers halen hun burgers terug en bij aankomst constateren ze dat ze virus dus ook hebben meegebracht in verschillende passagiers. Goede zaak om de verspreiding goed te laten verlopen.

0
36 niet-alles-geloven

@33
Experts kunnen het per definitie nooit goed doen, zeker volgens de zelfbenoemde facebookdeskundigen en nepnieuwstrollen.

Als de experts erin slagen een uitbraak in de kiem te smoren, hebben ze zogenaamd onnodig paniek gezaaid en veel te veel geld uitgegeven -- maar als er mensen in grote aantallen ziek worden en omvallen, hebben ze te weinig en/of de verkeerde dingen gedaan. En dan is er natuurlijk ook nog een gelukkig klein aantal extreme idioten die deze experts zelfs de *schuld* geven van een uitbraak c.q. roept dat ze er flink geld aan verdienen.

2
37 RichardR
38 Doomsdayshaman

Ik hoop dat bij een uitbraak in NL de mensen ook zelf een beetje verstandig zijn. Als je dan verkouden wordt zoveel mogelijk een paar dagen thuis blijven of op zijn minst fysieke contacten zoveel mogelijk te vermijden. Je bent al wel een dag besmettelijk voordat je ziek wordt, maar je bent wel het meest besmettelijk aan het begin van de ziekteverschijnselen.
Of een ander vooraf informeren dat je verkouden bent, dan kan die persoon zelf kiezen of ie jou wil ontmoeten.
Het zal niet waterdicht zijn, maar wel de verspreiding remmen.

0
39 Anubis

@39
Mensen ? en verstandig zijn ? Hahaha !
Moeten ze eerst de #ikkeikkeenderestkanst ..... knop zien te vinden om uit te schakelen. question

0
40 Tante Annie

Dit noemt men voorsorteren op een forse aankoop van vaccins.

1
41 skapoe

Voor alle zekerheid ga ik me vast ziekmelden

0
42 Oeps112

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DikkeTor
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@23 Het zo wel heel Xenofobisch zijn als je je kansen niet afstaat voor mensen van kleur XD...

5 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Benzardi
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@12Israël had allang meer kunnen doen om dit conflict te beëindigen.Dit geldt ook voor Hamas, de gijzelaars vrijlaten en de angel is er ...

21 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Malinois
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

En iedereen zich maar afvragen waar die moslimhaat vandaan komt........

23 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@10 Heeft Israël gedegen onderzoek gedaan naar deze mannen? Hen berecht, oorlogsrecht, en toen besloten wat hun straf is? In ieder geval zijn z...

24 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Benzardi
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@7In Nederland (de bekende kanalen) zeker niet, al zou Geen Stijl er wel over berichten....

25 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Malinois
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@6??...

28 minuten geleden geplaatst door Malinois

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@TS Ga je nou werkelijk zelf de term "omgebouwde kerels" toevoegen om te laten zien dat je transgenders een beetje spannend vindt?...

28 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@11 Israël had allang meer kunnen doen om dit conflict te beëindigen. Half Gaza uitmoorden is geen oplossing. Sterker, de haat zal alleen maar...

29 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Als ik meisje was zou ik niet tegen zo'n team willen spelen.Zou zeggen: ''Jullie hebben gewonnen zonder te spelen.''...

1 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

NK. App
New Hindi SexXxx BiluIndian Couples Hd PornHentaihavenIndia Pron SitesNude Nicki Minaj PicsCloris Leachman NudeSunny Leone Hot Sexy Xxx VideoLas Vegas Swinger ClubNang Mwe SanFomous Porn StarsAllpirncomicVeronika BlackPornomomWww Kashmir Sex ComZhentubeIndian Hot Web Series SitesDesiisexTeach NakedBisexual Cuckold ForcedGrannyfistingFollando CulonaTall MilfPron PriyaSienna West AnalLesbians Dry Humping LesbiansPinay MasturbateVoyeurhouse Tv5278论坛Pron NoviesStockingteasBbc GangbagAnal XxnFaith Lianne NudesWatchersweb.comGom KogaruSummer Vixen Damion DayskiAnal Clise UpPorn MalishJacquie PornBest PornografiHq XxPorn With AliensOctavia May PornAngela White CheatingIndian Girls Anal Sex VideosHard Core Grandma PornMidget PirnClory Hole PornFull H.d PornAnaldin ComWww Xxx Video BpBangladeshi Sex Video MovieXnxx DaonlodHindi Sex VideosLesbi XnxxBest PornostarSwedish BellaPussy BukkakePorn Of CelebsDnaf PornErostsHairy BushShakeela Malayalam Sex VideoLena Headey HotKatee Owen NakedRabbits CamMomof5bootyLana Tailor SexYu OpornGender Swap Porn ComicsPorn Star HdP O R N Mom And SonMini Shirt PornCaprice KittyPost Op PornWife SharedTamil Girl MasturbationLauren Alexis LeaksSofia SilkSonakshi Sinha Mms VideoRemy Locroix AnalRajasthani SexSanilian XxxJaquie Michel PartageCorinna Kopf FuckVibrator In PublicLayla Jenner Naughty AmericaNiggapornMia Malkova RoughX Master한국 섹스Kajol Hot VideoFull Sex RomanceDani Daniels Xxx Video HdLesbian PornhotMizuki Fortnite PornNew Porn GamesVideo HentaisNaked Gay BlackmenAdult Movies In KoreaGay Massaging PornTommy Pistol PornSexy Maid XxxXporn.Stepmom Anime PornRawconfessionHugecock AnalRelatospornoGina 8 Meses XxxKanao NakedXxx Video ClipUncut Indian PornHentaimanga EnglishLovewolf AeVırgın PornHairy Grannies NudeTchatcoquinListcrawler Columbus OhioDesi Xxx Video IndianPorn Indian OutdoorDesi Nude GalsAsain Street Meat AnalDaisy Stone BangbusPornos ImageAnastasia DollX Hamstar FreeAsian Teen PornXvideos Com3Tamil Sex DanceTaking Advantage Of PornTarzan NakedFree To View PornographyLesbian Mature PorntubePorn TranvestiteBuzrExcogi AnalAisan CreampieLatest Desi Porn VideosMankitsu HappeingFirst Time SexingFrontal NudesPussy DoctorDrinkingpornMovie Bj ScenesCathy Lee Crosby NudeBellessq PornXhamsert XxxGillian Jacobs NuseKowalski Sex Videos