Ring deurbel app zit vol met third party trackers. (eff.org)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door broodjepoep in Internet  ·  23 Reacties

  • 2
  • 591x gelezen
Reageer met een Emoji
1
6

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Onzin product met een vies bij smaakje.

1
1 TouchScreen

Big Brother is watching you. En de grap is ..... u heeft hem zelf gekocht. Sukkels !

1
2 Een hardwerkende ZZPer

@2 Maar de grotere grap is dat consumenten hun cameras bij de politie kunnen registreren tbv boeven vangen, en dat bv de Google Nest Hello deurbel voorzien is van AI met hoogwaardige gezichtsherkenning. Nu heeft de EU weliswaar net besloten dat gezichtsherkenning in publieke ruimtes niet zal worden beperkt, maar zelfs als dat niet zo zou zijn dan had de politie via deze route een achterdeurtje om het toch te kunnen gebruiken.

1
3 broodjepoep

@1 Het principe is best handig. Ik heb er zelf ook ooit eentje gekocht (en direct weer verkocht toen bleek dat ik ondanks lokale opslag toch via hun server ingelogd moest blijven om de app te kunnen gebruiken, en dat het ding een whopping 6 watt per uur 24/7 gebruik (en 52KW per jaar vond ik wat overdreven)
Bovendien hebben ze allemaal een 'designflaw', namelijk dat er via XMPP wordt gecommuniceerd naar de app zodra er wordt aangebeld, en dat het daarvoor eerst contact moet maken, in moet loggen en een bericht door moet sturen, oftewel hoor je de bel op je app soms pas een minuut later.

Ik draai zelf oa mijn eigen XMPP server en heb deze nu overgeheveld naar een RPI nano waar ik ook een deurbelapp op heb gescript. Daardoor kan ik de deurbelapp altijd online laten zijn op mijn XMPP server zonder dat het daarvoor eerst een connectie hoeft te maken (ingelogd als ghost) en krijg ik onmiddelijk een mailtje zodra iemand aanbelt. Bovendien heb ik hem zo ingesteld dat de camera altijd uit staat en slechts een paar fotos maakt tijdens het aanbellen. Als daadwerkelijke deurbel slaat er nu een servo tegen een oosterse gong question
Het ding gebruikt nu zo'n 1.5 watt per uur, maar daar zitten dus ook mn chat, mn mail en nog wat scriptjes op. Ik ben er nu erg tevreden mee question

1
4 broodjepoep

Ik heb een ruit in mijn deur. En het is het ei van Columbus. Superveilig. Ik zie echt iedereen.

1
5 Biesbush

@5 behalve de mensen die aanbellen terwijl je niet thuis bent.

2
6 broodjepoep

@6 En dat moet ik weten omdat...?

0
7 Biesbush

@7 omtoch! question

2
8 broodjepoep

@4 Hey, goed zo! Je hebt zo'n beetje hetzelfde gedaan als ik.

Ik vertrouwde dit van begin af aan al niet qua privacy, en run alles gewoon lokaal zonder dat er ook maar een verbinding naar buiten is. Doe ik ook met de slimme meter (thanks Tesla), de energiemaatschappij kan niets inzien. question Krijg er om de twee à drie maanden een brief over, ik reageer niet.

Alle data die ze (slimme meter, slimme deurbel, slimme koelkast, etc) delen, is echt schrikbarend. En je hebt er zelf nul controle over. Als je de kennis hebt om alles lokaal te laten runnen, vooral doen.

0
9 Bluth

@7 De meeste inbrekers komen wanneer je niet thuis bent. question

0
10 Bluth

@9 Absoluut! En daar komt nog bij dat IOT devices maar beperkt worden ondersteund, dus binnen slechts enkele jaren is alles in je huis hackbaar.

0
11 broodjepoep

@11 Nou, zeg dat! Daar kwam ik dus een tijdje geleden achter, dat de ondersteuning maar zéér beperkt is. Stond ik wel even van te kijken, want dat is heel erg raar met zulke apparaten die zulke gevoelige data hebben.

Nog een reden waarom ik blij was met de (relatief geringe) investering om alles lokaal te runnen. Ik heb mezelf alles wat betreft computers aangeleerd, had dus wel een beetje hulp nodig van een kennis, die bij zijn huis direct hetzelfde heeft gedaan!

En ik begrijp nog steeds niet waarom veiligheid en privacy niet op #1 staan bij dit soort apparaten (bedrijven). Mag van mij wel politieke druk opkomen, want het kan goed misgaan als de data in verkeerde handen valt.

0
12 Bluth

@12 Wat run jij zoal lokaal dan?
Mijn totale investering van deurbelcam+servers =
1 RPI nano à 10 euro
1 9gr servo à 50ct
1 weerstand question
en wat snoer
oja.. en een 80 euro oosterse gong question

0
13 broodjepoep

#13 oja.. plus camera.. was geloof ik ook iets van 10 euro.

0
14 broodjepoep

@13 Ik had al een lokale server runnen, middels Raspberry Pi 3 voor Kodi (voormalig XBMC) dus dat waren geen extra kosten.

De thermostaat, verlichting, deurbel en de camera's voor de beveiliging run ik lokaal. Ik zou niet eens weten wat ik kwijt was, heb het allemaal in één klap gedaan tijdens een verbouwing. Tesla was wel super met de slimme meter, die vertelde me dat het lokaal kon. Leuk wanneer de gemeente nog niet alle regels wat betreft de Powerwall op orde heeft. question Nu helaas wel, nu moet je er een aanschaffen via de energiemaatschappij.

0
15 Bluth

@15 ik heb ook nog een RPI 2 met Kodi en Ambilight, maar dat gebruik in nauwelijks.


Jij draait je eigen powerwall? Nice! Dat ben ik ook van plan maar het project is me nog even iets te groot. Voor 2023 moet het op orde zijn.

Ik ben van plan daar een hybride grid tie-converter voor te kopen. Die kan zowel de stroom van mijn zonnepanelen terug leveren aan het net, alsook direct aan een powerwall. Opzich produceer ik voldoende stroom, maar de vraag is of dit ook in de winter het geval is. Als ik de winter er ook mee doorkom dan ga ik totaal off the grid, maar ik vrees dat dat er niet in zit. (gas gebruik ik ook nu al niet meer, ik doe alles electrisch)

0
16 broodjepoep

@16 Ik ben er ooit mee begonnen om overal ter wereld toegang te hebben tot m'n library, super makkelijk!

Ik heb puur de mazzel gehad dat de gemeente (Alkmaar) de regels nog niet helemaal op orde hadden. Hier kwam Tesla zelf mee aanzetten, die hadden het getoetst. Ze hebben de gemeente ingelicht over de aanpassingen (brandveiligheid e.d.), en de netbeheerder kwam er verder niet aan te pas behalve het openzetten van het net voor de Powerwall (geen idee of ik dat goed verwoord). De energiemaatschappij kan alleen mijn verbruik zien wanneer ik netstroom gebruik, en dat gebruiken we maar weinig.

Het valt mij behoorlijk mee dat het rendement van de panelen die wij hebben (met PERC) boven mijn verwachting is. De maand december hebben we slechts 9,73 aan netstroom verbruikt. En persoonlijk ben ik erg blij met de nul teruglevering aan het net. Opgewekte stroom terugleveren... Nee, ik wil het zelf verbruiken!

0
17 Bluth

@17 Ja, dat heb je goed voor elkaar!
Ik ben zelf helaas nogal van de centen, en dat teslading is superduur!! Dus ik zal mijn eigen powerwall gaan maken, maar de expertice dat daarvoor nodig is, is niet mis. (al gaat het wel lukken, maar het is een zeer groot en als ik het niet goed doe gevaarlijk project.)
Ik kan hem wel zeer voordelig maken, want de 18650 accucellen krijg ik nagenoeg gratis, maar daar komt dus nog heel veel bij.
Al met al denk ik dat de kosten zo'n 200 euro voor hybrid inverter, zo'n 100 euro aan cellen (à 30cnt ps), 50 euro voor een tweedehands grijze gemeentemontagekast voor buiten want dat spul komt niet bij mij in huis. plus ~200 euro aan electronica, dus voor onder de 600 euro moet het lukken, en dan is de powerwall zo'n 7500wh.

0
18 broodjepoep

@18 Vergeet ook niet dat de Powerwall een 24-uurs backup heeft. Dus mocht alles uitvallen en er niks meer worden opgewekt, heb je nog steeds stroom.

Ikzelf zou het nooit zelf gaan doen, maar dat komt meer omdat ik er wat dat betreft de ballen verstand van heb en ik niet met elektriciteit ga kloten. Maar als je het zelf kan, dan zou ik het vooral doen! Zeker omdat het natuurlijk een veel goedkopere oplossing is, vooral omdat dingen als de Powerwall relatief nieuw zijn, en daarom zo duur zijn. Er komen mondjesmaat wel meer concurrenten op de markt.

Ik kan in ieder geval zeggen dat het de investering meer dan waard is geweest (isolatie van het oude huis koste nog het meest). Alleen al het gevoel dat je relatief self sufficient bent is mij veel waard. En ik denk dat we over een jaar of 10 volledig los zijn gekoppeld van het net.

0
19 Bluth

@2 , BB krijgt miljoenen kleine zusjes !!!!!

0
20 caso

@19 op internet vind je tegenwoordig overal wel een handleiding voor. Ik ben ook geen expert, maar na een paar daagjes goed inlezen ben ik dat wel question

Ze zijn vooral duur vanwege de accucellen. Goede 18650 cellen zijn normaal iets van rond de 10 euro per stuk. 333 cellen kosten je normaliter dus al 3330 euro en daar komt dat nog een 150 euro dure BMS plus wat randspul bij. Het zou voor de helft van de prijs kunnen met goedkopere cellen maar dat is vragen om problemen (het is namelijk belangrijk dat alle cellen gedurende hun levensduur gelijk blijven presteren omdat anders goede cellen slechte cellen bijvullen, al kan dat met een goed BMS systeem worden tegengegaan, maar die hoef je niet te verwachten in een goedkopere powerwall). Als ik er één zou kopen zou ik ook voor Tesla zijn gegaan.

Dat het de investering meer dan waard is geloof ik direct. Zodra ik de tijd en moed ervoor heb implementeer ik het meteen!

0
21 broodjepoep

Sorry, was niet de bedoeling dat jullie daarachter kwamen.

0
22 niet-alles-geloven
23 broodjepoep

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Statushouders ook in de wachtrij

@16 "Zou niet weten waarom" Wet? ...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@14Zou niet weten waarom dat kansloos zou zijn en hou die vergelijkingen met vroegere tijden, maar voor jezelf. Dàt is pas kansloos.Fijne d...

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@92Mooi, zou je inderdaad vaker moeten doen, dan krijgen we hier niet van die discussies, die op niets uitdraaien....

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Marrie1
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Ik heb die populisten expert Marcelo Mooren even gegoogeld. En wat blijkt, hij heeft een heel zinnig en duidelijk artikel geschreven over het...

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@13Dat was veel later, toen ze al woningen hadden.En dat is verder natuurlijk geen vergelijking. Zo kan ik 9/11 er ook wel bij gaan halen,...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

VBOH
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Belachelijke actie. Sta je daar staks stil voor paal met je bordjes tussen mensen die met hun gedachten met hele andere zaken bezig zijn....

18 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bop
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Opvallend dat mensen die graag willen dat de dodenherdenking met respect wordt gehouden hier zelf druk zijn om mensen als NSB'er en landverrader...

21 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@8 Voor jouw herhaalde verboden en strafbare racisme al helemaal niet. ...

29 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Statushouders ook in de wachtrij

@11 "protesteren ... want discriminatie" Ja ja ... veel succes hoor, maar natuurlijk volslagen kansloos. Goedkopere rode ...

31 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
JapanesepronHilary SwanknudeAgatha Vega PornScarlett Alexis NudePorn LivesFappening.blogspotScarlett Johansson NaoedXxx SexesPongkyubiBarely Legal NudesDivaangel NudeBig Tits CartonGracecharisxo Leaked2050sexCollege Boy SexJade JaydenWww Xxx Brother SisterChubby Wife SharedPorn X-rated MoviesMolly Jane BbcPorncomic.BimilstoryHot Naked ChiksSissy Caption Story PornFree Video Clips PornBig Titties ExposedNude Scene Game Of ThronesBug HentaiTushy.cojFngering PornNody AmericaPornos PeruanasFamous Peoples SextapesGay Sex ChatXxx Nude PicsYoga PhubSkinny Granny SexFilms Pornos FrTiktok Nude CompilationBlack Videos PornosDreamgirls PornBig Butt Anime PornFilmes Pornô BrNiki SkylerGeorgia Hirst NudeSexual Revenge . Angie MillerMunmun Dutta XxUllu BoobsIndian Porn Sex Xxx VideosNuakumiBest Deepthroat BlowjobJapanese Breast Feeding PornXxx H QRomeo Twink PornNepali ChikuwaPoonam Pandey App SexIndian Doctor And Patient SexLesbian Strapon GangGianna Michaels PronJeux Gratuit De SexeMotherlessxxxSucking On My TittyVrkm-1099Xxx Deep ThroatingXvideo TailorFatheranddaughtersexUndertalr PornMelons TubesPorna GayRedtube.wwwXvideosmFree Live Cam GirlsCouplessex VideoLadies Bathroom Sex VideosIndian Xxx SisterJav DeepthroatSexy Video Hd QualityPoran XxxxChoot DesiMarathi Sex Video ClipGorgeous Girl PornSouthernbukkakeSexfeetDarkwandererUncensored DoujinPorono GratisPormografiaElizabeth Olsen NudaForsed Anal PornTourtue PornMaid Xxx VideoHot Actress Nude PicsBhabhi Saree XxxIndian Girls And Boys Sex VideosGruping In BusBig Tits In PublicHanime 中文Vos FemmeTonigth GirlfriendLexi Belle AnalJenny From Miami TvJulie Cash XxxTbfe IndiscretionBerzzes HdLittle Red Ridding Hood PornPornographie VintagePorn PatiteTricia Helfer NakedBas Me Sex VideoCampione AnimeWww Telugu Hot Sex ComXnnx BrazzersLs NudesVideos Pono En EspañolAultworkSexxxy BlondesDeep Anal SexTik Tok Hot GirlSissy TrainingStucj PornSamfrank LeakNude VaginasHand Job JifBbw Anal GapeBangbros SexDesi Chudai Mms VideoCockold PornLittle Caprice AnalTeacher BjSon Sucking Dads CockBisexualplaygroundKpjavPorn GraMature Pornos VideosMovies With RealsexAliyah Marie NakedVixen XideosXnxx MasterRhea Chakraborty HotIndian Web XnxxDesi Hot SaxBf Indian XxxXxx Porn Video In India8ndian PornPhub NursePakistangirl XxxDaughteranalWww Xx Com VidoWww Mallu ComSeduced By Dad