door Havermout in Politiek  ·  49 Reacties

  • 3
  • 611x gelezen
Reageer met een Emoji
5
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Logisch, doorwerken tot aan de dood als slaaf, wordt je ook niet vrolijk van.

6
1 DNEUS14

Ja, de EU is ook geen gebied waar je echt vrolijk van word.

4
2 Positivo

"Volgens de commissie is moeilijk te zeggen of deze mensen al of niet hulp kunnen krijgen bij het sterven via de huidige euthanasiewet."

Met al die regels omtrent euthanasie pak je alleen de mensen die te bang / niet in staat zijn hun eigen leven te nemen.

De personen die echt te redden zouden zijn (ie: tijdje depri nadat je relatie op de klippen loopt bijv.) kunnen zich ten alle tijden voor een trein gooien oid (met alle gevolgen van dien).

Door al die euthanasie regels pak je uiteindelijk juist voornamelijk de groep voor wie het mogelijk zou moeten zijn.

Niemand heeft het recht voor een ander te beslissen dat hij/zij *moet* blijven leven (tenzij wellicht je straf er nog niet op zit, ie: een gevangene).

0
3 lost

Ik wil niet dood en ik ben 55+

1
4 Criticaster

@3 Euthanasie heeft regels, ondraaglijk geestelijk of lichamelijk lijden.
Ernstige ziekte, slechte prognose met nog ong 2 weken te leven.
Dus lid worden van de laatste wil als je de regie wilt houden.

0
5 Nurse Ratched

Er zijn MEER dan tienduizend 55 plussers die graag miljonair willen worden. Gaan we die ook allemaal hun wens vervullen?

4
6 PFL

@6 Ik ben vóór question

1
7 Criticaster

Ik heb zo een vermoeden dat het er veel meer zijn.

1
8 smurf

** gebruiker verwijderd **

@3 het punt is dat de huidige Euthanasie regels gelden voor een reeds ingezet stervensproces en nooit bedoeld zijn geweest voor een vrijwillig levenseinde. Voor dat laatste zou een nieuwe regeling ontworpen moeten worden.

9 verwijderd9249148401

Wat heeft dat d66 toch met de dood? en wanneer komt het moment dat men openlijk de vraag gaat stellen dat je niet ouder mag worden dan 85 omdat je dan van geen enkel nut meer bent?

1
10 Voorzittershamer

Nou ja. Als je wilt niemand stopt je.

0
11 smurf

@10 genoeg mensen van 85 die nuttig zijn hoor. Kijk maar in Japan bijvoorbeeld. Sommigen werken nog op die leeftijd. Alles in veel lager tempo. Maar krijgen toch nog verbazend veel gedaan.

1
12 student1255

Wat is echter het grootste probleem voor deze mensen ? RELI IDIOTEN !!!

5
13 Tiidmasine

Ik vind het maar een ingewikkeld probleem, waarin altijd iemand faalt. Als mensen niet kunnen sterven na een "voltooid leven" vinden sommigen dat niet wenselijk en faalt de maatschappij om hier rekening mee te houden.
Echter, als een van deze mensen zelfmoord pleegt, wordt de GGZ er aan de haren erbij gesleept om uitleg te geven waarom ze gefaald hebben.

Ingewikkeld. Ik heb de antwoorden zeker weten niet.

0
14 David

Ik ben 75plus maar sta volop in het leven. Daarom vind ik het des te schokkender dat er toch ouderen zijn voor wie het leven geen zin meer heeft en dood willen. Al dat gekrakeel over solidariteit en participatiesamenleving ten spijt, lijkt dat voor >10,000 ouderen geen uitkomst te bieden. Is Nederland ziek? De vraag houdt het antwoord al in.

1
15 bozeman

@12
Dat zijn landen waar beschaving en intellect elkaar gunstig beinvloeden.
Hier gaat men pas mekkeren als het schaap eigenlijk al verdonken is..

1
16 shym

Ik raad ze allemaal aan om eerst eens een keertje aan de hallucinogenen te gaan.
één keer paddos verlost je voor zo'n 3 weken van je chronische depressie.

6
17 broodjepoep

D66 wacht handen wrijvend ,mss een motivatie om toch door te gaan.

2
18 Mesjokke

@17 dat is maatwerk. Er is ook een toerist in Amsterdam geweest aan de paddo's die zijn hond heeft vermoord en uit het raam wilde springen.... maakt je niet bepaald gelukkiger.

2
19 student1255

@15 Mee eens.

1
20 smurf

@19 Misschien. Maar de stelling die ik maakte was gebaseerd op gedegen onderzoek. Wellicht is een veiligheidsvoorwaarde dan dat je er een sitter bij hebt. Iemand die nuchter op je blijft letten gedurende je trip (sowieso wel aan te raden voor diegenen die dit niet eerder gedaan hebben)

0
21 broodjepoep

Je zou bijna wensen dat alle D66- ers snel ouder zijn dan 55 en vrijwillig zo'n pilletje slikken. Zouden we in 1 x van D66 verlost zijn. Kom op Jetten en konsorten op naar de 55 jaar. En snel graag. En al die 55+ D66 rechters in ons land...….. wauw het begint bijna een paradijselijke situatie te worden. En dan te denken hoeveel donororganen dat weer oplevert. Is Pechtold al 55 ?

1
22 PFL

Waaaat? Ze constateren dat soort cijfers en het eerste waar ze over beginnen is dat die ook euthanasie moeten mogen?

Geen woord over de oorzaak opsporen en oplossen?

Typerend. Dat is nou precies de mentaliteit, die de overheid heeft geschapen, waardoor ze het niet meer zien zitten.

1
23 Wendel

De wantoestanden die opzettelijk in het leven geroepen zijn door de overheid, de lastercampagne tegen ouderen onder leiding van de overheid, het verpesten en onzeker maken van hun vooruitzichten m.b.t. wanneer pensioen en hoe dat eruit gaat zien, het isoleren en vervolgens laten barsten als ze ziek worden, dat ze elkaar maar moeten helpen, allemaal de overheid en hun maatregelen, die ze de eenzaamheid in hebben gedreven en ze duidelijk hebben gemaakt dat ze waardeloos zijn.

2
24 Wendel

@21 nee dat kan misschien onder behandeling zeg maar. Dat is wellicht het proberen waard.

1
25 student1255

Mensen willen niet dood, mensen willen niet verder leven. Dat is wat anders dan dood willen.

0
26 JanHaring

@12 : Wie heeft dat eigenlijk verzonnen, dat wij alleen waardevol zijn en respect verdienen als we economisch gezien nuttig zijn, d.w.z. als we officieel werken in een baan zodat er werkgevers winst kunnen uitkeren aan aandeelhouders door onze arbeid?

1
27 Wendel

@10
Omdat 85 al veel te oud is.
Heb je de 65 gehaald (en velen niet, ik heb er vorig jaar 3 van nog geen 55 weggebracht) dan vindt de Dood666 het wel welletjes. Liever eerder want dan zijn de organen beter om te oogsten!

1
28 Bleke Betty

@25 Er zijn geen officiele behandelingen - want drugs., maar er zijn wel onderzoeksresultaten dat het zeer goed werkt. Als je het leven toch niet meer ziet zitten heb je niets te verliezen.

0
29 broodjepoep

@15
U bent dan 75 en blijkbaar goed in staat om voor uzelf/gezin te zorgen. Maar je zal maar alleen zijn, zonder familie/hulp en steeds afhankelijker en eenzamer worden zonder uitzicht op een beter bestaan. Eerder een toekomst die grimmiger en steeds beroerder wordt. Je bent zelfs een aangemerkte prooi. Steeds meer berovingen en mishandelingen van oudere autochtone Nederlanders en hoe gehandicapter hoe 'beter' question
Dus eenzaam, afhankelijk, geen of slechte hulp..
Ik durf te beweren dat als ze deze 10.000 mensen een vrolijke, woonruimte aan zouden bieden in een mooi en gezellig woonverhaal, een tehuis of een woongemeenschap of id. waar ze wel gezelschap en goede zorg zouden krijgen deze mensen voor het grootste gedeelte toch zouden willen blijven leven.

1
30 Bleke Betty

@17
Ja, paddo's schijnen toch ongelooflijk veel goede eigenschappen te bevatten. Je moet er wel een expert voor zijn of inhuren want zomaar wat doen, dat is niet best.
Ik vind Paul Stamet een prachtkerel, ken je hem?
https://www.youtube.com/results?search_query=Paul+stamet

1
31 Bleke Betty

@24
Het scenario voor de 'Soylent Green' We hebben de crackers nog niet, maar het scenario draait al op volle toeren question Het is toch niet mee te bevatten? Wat een zootje!

1
32 Bleke Betty

Leuk dat ze dat melden maar wat is de reden van deze mensen ,dat het voor hun geen zin meer heeft.
Laten ze daar eens naar kijken en wat aan doen.

0
33 ongelovenloos

@31 nee ik ken hem niet maar zal er zodra ik thuis ben eens naar kijken.
Ik ben het niet met je eens dat je er een expert bij nodig hebt, hooguit iemand die zorgt dat je geen ongelukken begaat, en alleen voor het wat snel getriggerde hysterischere individu.
Het is ook niet nodig om een thema te hebben ofzo waar je tijdens de trip mee bezig bent, het enige dat gebeuren moet is de ervaring ondergaan. (ik heb net nog wat onderzoekslinkjes gebrowsed en het positieve effect schijnt tot wel een jaar ipv 3 weken te kunnen doorwerken)

0
34 broodjepoep

@34
Ja prima, ik bedoel met expert dan ook wat jij bedoelt, gewoon iemand die weet wat hij doet, en die ook weet wat hij moet doen mocht er iets misgaan, desnoods een medegebruiker die het dan nu even niet doet. Ik bedoel niet persé een universitair opgeleide mushroom specialist, al kan dat ook geen kwaad question

1
35 Bleke Betty

@3
Ik zou het zelf ook best een keer willen proberen. Het lijkt mij heel goed om af het af en toe eens te gebruiken. Ik denk dat he best héél goed voor je kan zijn.

1
36 Bleke Betty

@15 solidariteit... tja.. ideniteit is nog ver te zoeken naarmate er meer verschillende groeperingen zijn en het steeds moeilijker wordt je ergens geborgen te voelen in deze dynamische en diverse samenleving.

volgens mij kunnen ze die leeftijd wel naar 30 verlagen

0
37 maarten1234

D66 leden/aanhangers!

3
38 Zie Hier

Dus die tienduizend 55-plusser moeten allemaal naar de GGZ toe, hebben zij weer werk. De een zijn/haar dood is de ander zijn brood blijkt wel weer. Hoe bezorgen we elkaar werk mooie trucs zo.
>

0
39 Erika

oke bij mijn reactie van nr 39 is wat weggevallen.

Omdenken; stond er tussen de haakje

0
40 Erika

@30 Bleke Betty Ik ben het 100% met je eens. Dat was ook de essentie van mijn betoog. Gezellige buurten en volkswijken zijn zo goed als allemaal verdwenen, En daarmee een stuk gezelligheid en veiligheid voor de ouderen.
Verzorgingshuizen waar senioren een rustige oude dag konden hebben met leeftijdgenoten die elkaar vaak nog van de lagere school kennen met een stukje zorg zijn vrijwel allemaal gesloten. Dat moet terug gedraaid worden. Mantelzorg is verkapte slavernij, bedacht door Rutte met zijn smerige kliek. Zij hebben in 10 jaar kapotgemaakt wat in 65 jaar met noeste arbeid is opgebouwd.
Het wrange is nog dat de vergrijzing als grote boosdoener wordt aangewezen, alsof oud worden een misdrijf is.

0
41 bozeman

@41 +++

Ik zie het nu toevallig met een paar oudere vrienden van mij die in een hele leuke buurt wonen met wat kleinere eengezinswoningen. Ze wonen er al decennia en met veel plezier. Sterker ze helpen elkaar ook allemaal en houden een oogje in het zeil. Zeg maar de perfecte mantelzorg. Maar de gemeente kijkt met het kwijl in de mond naar die buurt want als er nu 50 woningen staan, kunnen er nadat het met de grond gelijk is gemaakt wel een paar honderd woningen gebouwd worden. Veel duurder natuurlijk. De oude bewoners moeten nu met lood in de schoenen elders wonen in een buurtje wat ze niet kennen en zonder hun 'netwerkje' Ik vind het zo sneu. En zo gaat het overal. Alles moet wijken vanwege het wanbeleid van de regering en de gemeenten.

1
42 Bleke Betty

@10 Dat komt doordat ze de Engel des Doods dienen.

0
43 Vilseledd

@27 ik niet iig. De kat van de buurvrouw doet ook de gehele dag geen bal. Leeft sowieso nog lekker door en krijgt voer.

0
44 student1255

Zo zijn er oa. een miljoen mensen die werkeloos thuis zitten, sommigen daarvan proberen al jaren aan een baantje te geraken maar worden overal afgewezen, tegelijkertijd praat de samenleving over deze mensen alsof het uitzuigers van de maatschappij zijn en richt alle werk frustratie van wel werkenden tov hun eigen incompetenties en het gezeik van hun baas zich niet omhoog maar omlaag... En onder dat luide geklaag loopt de overheid ook nog eens in je nek te jagen en behandelt je als een paria !

Dan heeft het niets meer met een voltooid leven te maken, maar 'dan ben je er wel klaar mee'. Moord/Doodslag door sociale uitsluiting van een omhooggevallen 'maatschappij' van egotrippende zeikers zonder empathie of inzicht .

0
45 mightimouse

@30 : Jammer genoeg zijn ze van plan, ophokfaciliteiten te scheppen waar die mensen voor elkaar moeten zorgen, want ze zijn te duur. Lekker buiten zicht van de regeltjes-makende yuppen, wil ik wedden. Anders gaan hun rudimentaire gewetentjes nog opspelen, dat kunnen ze niet gebruiken.

1
46 Wendel

@37 : Volgens de pyramide van Mazlov is "bij een groep horen" een basis-behoefte van elk mens. En ik vind "dynamisch" en "divers" wel erg positieve uitdrukkingen voor de realiteit.

1
47 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

48 Chat Baker

Tja als je tot ongewenst wordt verklaard en men springt om je pensioen snap ik dat wel.

2
49 Alexis

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Degenen die zo leuk lopen te doen over Wilders en Orban moeten gewoon eens kijken naar hoe het er in ons land tegenwoordig uitziet en dan naar H...

1 minuut geleden geplaatst door ongelovenloos

spookrijder
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

@3 Nah, kan me niet boeien, ik kan het wel missen, ik gun het ze wel. Tenminste de echte Nederlanders, de rest niet....

7 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Malinois
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41Bent u er bekend mee dat de organisatie van XR financiële steun krijgt uit één van de foundations van George Soros?En dat XR, in zek...

12 minuten geleden geplaatst door Malinois

spookrijder
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@11 Net als vroeger. Toen was Geert nog een tijdje de mentor van Mark. 😉...

12 minuten geleden geplaatst door spookrijder

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@10 Rutte is niet de baas van de NAVO. Het is alleen maar de secretaris. Opper secretaris. Hij moet het bestuur dienen. En het bestuur bestaat ...

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bram brabant
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

En wederom krijgen die extra.En de mensen die een klein beetje meer verdienen dan hen kunnen weer fluiten naar wat extra:'s.👎👎...

24 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Bram brabant
GeenStijl: Hé, ff opletten Eric van der Burg: Polen gaat Kiev wél helpen dienstplichtigen terug te sturen

Maar terug naar Oekraïne op vakantie gaan kunnen die deserteurs wel.😡...

27 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Strongoli
Offtopic

@2685 en @2687Jeetje, dat is wèl erg lang. Dat kan toch niet? Of zou dat ook weer één van de "pesterijtjes" zijn richting één bepaald per...

28 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bob Sleebaan
GeenStijl: Hé, ff opletten Eric van der Burg: Polen gaat Kiev wél helpen dienstplichtigen terug te sturen

Slappeling die vd Burg. Ook dienstplichtige Eriteers geeft hij onderdak. Rutte vindt het allemaal best en laat hem zijn gang gaan. 🤔...

40 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

elsemiek
Offtopic

@2685 Idioterie een maand al , wat zou je hier moeten doen om je account verwijderd te krijgen ?dreigen met een bom ?Ze zijn t bovendien ver...

44 minuten geleden geplaatst door elsemiek

NK. App
Gabrielle CarmoucheSeco Ao VivoIndian MoaningIndian Xn VideoShilpi Viral VideoGay SrxXxx Big Porn VideoGot SexShaitan Ki Sex VideoGirlsgonewild.comJav Sub EnglisLesbian Make Out PornPov Threesome PornNasty Lez PornIndian Pussy TumblrDasi Xxx SexAnnina UcatisFucking CouplesXxxii BideoTeenage Porn VideoVietnameese PornMeagapersonalsWwe Ladies FightHotauntBest Sex Hd MoviesSe X AsmrShuri PornMy Pervy Famıly ComPorngratisPerfect Body NideOdia Saxy VideoList Of Shock SitesGinata PornBar Sex VideoAva Addams VideoTanetsuke Ojisan To Ntr Hitozuma Sex The Animation Episode 1Oppai No OujaHot Sexi MmsCyndi Lauper NudePornhub AdvertiseMermaid PornPorn TeitterWww.xhamster.conmNaked SelfiesXnxx BakstanChut Ki Chudai KahaniAllie Adams GloryholeLil Rae BlackPlayboy Plus VideosBellarina PornLiesbian PornBig Tit ChubbysAlina Belle PornTürk Türbanlı PornoSiexxTamil Hd XxxKtlordahl Onlyfans LeaksEbony GanbangJapanese Black PornCuckqueenReagan Foxx Latest VideosPorn Smoke WeedSped PornHorney GrannyLargehdtubeVoyeurs HouseMulheres Peladas ImagemTwitter Amador GayCharity CrawfordPutas TijuanaCade Madox PornNipplesnudePorntuneSexy Video Hindi SuhagratStep Fam PornTommy King Feet日韩 AvAi-generated Celebrity PornErotique GratuitHannah Owo LeakAdult-chatzVery Very Sex VideoLocal Sax VideoBoobs Sucking SexTamil Bbw PornVicki VeronaGlory Hole Cumshot CompilationsAsian Teen NudesChut Chudai VideoNude CherrleadersEbony CumswallowXnxx Sex Video Hindi藤浦惠Masturbating HorsesNatasha Williams NudeOdia Desi Xxx VideoHd Pron ClipsXvdo ComIndian Hindi Mms VideoNude WorkOlder Younger ThreesomePornos OnlyfansKelsi Monroe Picked Up And FuckedXxxx Indian NewSunny Leone Fucking With Her HusbandBengali Panu SexBlow Job With ForeskinColledge Lesbian PornXnxx.cojmJohn MagnumDeepika XxxJayasudha XxxLatina SquirtingReal Rencontres PornHiddensex VideosX Vidio MomMadison EscortPorn Movies ItalianAnal MastrubationJessie Rogers Getting Some Hammock AssKannada SixxXhamsterpBbc PieAsiansexdiarHindi Web Series PornDesi Women NudePornos MexicanasLesbian Face GrindingPorn Star Porn PicsPornô LJav XnxRashmika Mandanna SexMadhuri Dixit Ka SexUsa Sexguide DetroitFamily VoyeurEva Green PornPorn Video BathroomMoneytalks Reality KingsSavanahh Sixx PornFree Adult ComicsFree Images PornSexual Games PcAssylumSupergirl HentaiAlexis Evans PornAlb EscortsSani Leon Ki Hot Sexy VideoEmo TwinksNew Hindi Hd PornS Ex Arab