Politiek

Robert Oey, echtgenoot van Femke Halsema, legt zich niet neer bij veroordeling voor verboden wapenbezit

29-01-2020 22:02

Filmmaker Robert Oey en zijn vrouw Femke Halsema op de rode loper van het Nederlands Film Festival. ANP KIPPA ROBERT VOS

Robert Oey, de partner van burgemeester van Amsterdam Femke Halsema, legt zich niet neer bij de taakstraf van veertig uur die hij van het Openbaar Ministerie opgelegd kreeg vanwege verboden wapenbezit. Hij is in verzet gegaan. Dat meldt De Telegraaf woensdag.

Lees ook – 40 uur taakstraf voor Robert Oey – echtgenoot van Femke Halsema – wegens verboden wapenbezit

De 53-jarige filmproducent kreeg in december een taakstraf van veertig uur opgelegd tijdens een besloten zitting van het Openbaar Ministerie. Oey verzet zich tegen deze beslissing van de officier van justitie. De zaak wordt nu voorgelegd aan de politierechter in Amsterdam, aldus de woordvoerster van het OM. Het is nog niet duidelijk wanneer dat precies gebeurt.

Oey had volgens het OM een gas/alarm-revolver met versperde loop in zijn bezit. Het in bezit hebben van zo’n wapen zonder vergunning is verboden.

De kwestie kwam aan het licht nadat de 15-jarige zoon van Halsema vorig jaar zomer met het wapen was betrapt. In een interview biechtte Oey op dat het wapen van hem was. Het betrof volgens hem een onklaar gemaakte revolver die werd gebruikt op filmsets.