door Hollander1967 in Politiek  ·  88 Reacties

  • 25
  • 964x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1
37

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 daar die oudjes komen dus die files , wat ben jij een grote fantast en zeker ook nog mantelzorger.
.

3
51 de redelijkheid

@13 Dit is het standaard credo van Rechts. Rechts dat niet toevallig ook deze maatschappij heeft misvormd tot dat wat het nu is. Die maatschappij bewoog van centrumrechts kapitalisme naar ongeremd extreemrechts egocentrisch neoliberalisme. In de centrumrechtse maatschappij vocht Links tenminste nog voor publieke voorzieningen zoals PubliekeVolkshuisvesting en Publieke Zorgverzekeringen.

De instroom van statushouders is minder groot dan extreemrechts doet voorkomen. 90% van de instroom bestaat uit arbeidsmigranten waarvan 50% uit het oostblok en 20% uit india en china. De overige 20% komt uit andere EU-lidstaten en de VS/Canada/Australie. Maar als ik die cijfers noem, is er niemand aan de extreemrechtse kant die op zijn hoofd krabt waar het geld dan blijft.

De inkomensverdeling in nederland is extreem ongelijk. Nederland staat met de VS op de eerste plek van die ongelijkheid aan de zelfkant van de beschaving en heeft net als de VS geen geld meer over voor beschaafde voorzieningen zoals ouderenzorg en onderwijs.
https://www.nporadio1.nl/feit-of-fictie/18305-grootste-verschil-tussen-rijk-en-arm-in-nederland

In de VS kun je alleen maar een goede oude dag genieten als jij of je familie veel geld hebben en je kunt worden geplaatst in een particulier verzorgingshuis. In nederland zitten we inmiddels ook op dat niveau. Als Mark Rutte oud wordt (gebrekkig is hij al), dan komt hij waarschijnlijk in een luxe zorgvilla. U zoekt het maar uit! Dat is dit neoliberale systeem en dat heeft niets te maken met de feitelijke asielinstroom. Want u zegt dat de zorg voor die mensen zoveel geld zou kosten maar u vraagt zich niet af hoe het toch in de eerste plaats komt dat die zorg zo abnormaal duur is geworden onder Rechts beleid.

Sterkte in de toekomst!

3
52 Hollander1967

@30 "Na dat ze in het ziekenhuis weer enig sinds zijn opgelapt kunnen ze vaak niet meer naar huis, en horen ze in een verpleeghuis te komen, voor verdere zorg"

Inderdaad, maar daar is geen plek; sterker nog, die zijn er amper meer!

Dat is al erg genoeg, maar bijkomend probleem is dat er op deze manier bedden vastgehouden worden in ziekenhuizen, die daar eigenlijk niet voor bedoeld zijn en waar het verplegend personeel simpelweg geen tijd heeft om meer te doen dan de verzorging minimaal vereist.
Zo heeft een oom van me, (alleenstaande 84 jarige), na zijn heup gebroken te hebben, op deze manier ruim 4 maanden in een ziekenhuis doorgebracht.
Slecht voor hem, vervelend voor de verpleters en onnodig duur.

Voor die verplegers neem ik trouwens mijn petje af en maak ik een zeer diepe buiging; hun inzet was haast bovenmenselijk en dat mijn oom desondanks aandacht, gezelschap en prikkels tekort kwam, lag zeker niet aan hen.

0
53 Mappie

En zo blijkt maar weer wat een stel waardeloze politici al decennia lang ons land besturen. Het is al meer dan 50 jaar bekend dat er vanaf 2020 steeds meer ouderen zouden zijn en al die tijd heeft de poilitiek geen enkele maatregel genomen om daar ruim van te voren op in te spelen. Incompetentie van bestuurders ten top. Het enige dat ze nu weten te bedenken is de groep ouderen te koeieneren, te korten, uit te schelden voor vergrijzing, te discrimineren., Het is te grof vboor woorden want het is wel deze generatie die heer Rutte in staat stelde om 8 jaar een flutvakje als geschiednis ( niet inhoudelijk maar qua benodigde intelligentie) zich eigen te maken en als dank laat hij nu de ouderen in de stront zakken.

En men heft wel de gewone bejaardentehuzien afgeschaft en iedereen moet zolang mogelijk thuis blijven wonen. Zou daarin ook niet een deel van het huidige woningnood problem gelegen zijn? Ik ken alleenstaande ouderen die nog in een grote sociale huurwoning leven want ze kunnen nergens meer heen en blijven dus noodgedwongen in hun grote sociale huurwoningen. Je kunt politici niet verwijten dat ze kennis, visie of inzicht hebben.

Hopelijk komt er volgend jaar een vreedzame bijltjes dag voor de kartelpartijen. Laten we als Nederlanders deze keer eens verstandig zijn en vooral niet op een kartelpartij stemmen. Het is hoog tijd voor echte verandering. En of dat dan SP of FVD of 50 plus of PVV is zal me iegenlijk nog worst zijn. Zolang de kartelpartijten als VVD, CDA, D66, GL en PvdA maar buitenspel worden gezet.

1
54 PFL

@50 zegt: "Tuurlijk zijn de verzorgingshuizen ooit gesloten, enerzijds wegen bezuinigingen anderzijds omdat er op dat moment niet zo veel vraag naar was. Verzorgingshuizen open houden terwijl er geen vraag naar was, is gewoon onzin"

Weet je wat onzin is?
Bejaardentehuizen verzorgingstehuizen noemen.
En dan ook nog beweren dat er geen vraag naar (allebei) was terwijl de mensen gedwongen eruit moesten.

Je algemene compassie met je medemens is ver te zoeken.
Jij bent natuurlijk véél te belangrijk om in een rij bij de supermarkt of de bus te staan.
Dat men ouderen niet verbiedt hun huis uit te gaan op tijden dat jij vrij bent is gewoon een misdaad!! Ouders met kinderwagens en gehandicapten ook maar meteen afschrijven?? /sarc.

Je stemt VVD zeker?

0
55 Aunti

1965 veel jongeren, weinig bejaarden, beide groepen kosten de maatschappij geld.
2020 weinig jongeren, meer bejaarden,kosten zouden in balans moeten zijn.

Worden we voor de gek gehouden?

1
56 Doomsdayshaman

Bij ons overweegt de helft van het personeel te stoppen. Puur doordat er te weinig mensen zijn met een gedegen opleiding in de verpleging. Wie zich hier druk over maakt moet zich maar om laten scholen.

0
57 Smite Gait

@55 4 personeelsleden op een afdeling met 6-10 mensen kunnen bij mensen thuis 3x zoveel mensen helpen. Ik zou niet weten hoe men dat anders op kan lossen.

0
58 Smite Gait

Begin maar eens met gevangenen niet zo in de watten te leggen. Die hebben al door dat ze door veel klagen, muiten, eten rond gooien, personeel bespugen, aanvallen en bedreigen, alles krijgen wat hun hartje begeert. Het zou zo moeten zijn dat ze dan juist extra lang in hun cel opgesloten moeten blijven. Smijten met je eten of er over klagen? Pech, dan vreet je maar niet. Nu worden ze in de watten gelegd en krijgen steeds grotere bekken. Terwijl de oudere mensen in de samenleving die zich altijd gedragen hebben met de nek aangekeken worden. @50 Ook u wordt eens oud en zult ongewenst zijn op de manier waarop u naar ouderen kijkt en de instroom de hand boven het hoofd houdt. Ik weet nog een leuk baantje voor u: ze hebben personeel nodig voor de binnenhuppelaars die straks hopelijk naar buiten EU struikelaars worden.

2
59 gaulette

@57
Hoor ook zeer verontrustende verhalen. Een man/vrouw moet dienst hebben over 40 zwaar dementerende mensen in de nacht. Vaak geen vrij kunnen nemen, omdat er een tekort aan personeel is Als er personeel is is het vaak nog niet van al te beste kwaliteit (ze zijn al blij als ze iemand hebben).

0
60 hopefully

@59 Ben jij al aan het omscholen tot verpleger? Nou precies niemand wil dat werk doen, het is zwaar, vies, soms ondankbaar daarnaast zijn veel families van cliënten vaak niet goed wijs tegenwoordig ondankbaar en bemoeizuchtig.. Met name mensen die niet vaak komen hebben een grote mond, mensen die dagelijks bij hun naasten komen daar hoor je nooit wat van, want die zien wat er allemaal. gebeurt.

1
61 Smite Gait

@60 Dat is iets waar de overheid niks aan kan doen. Vroeger hadden vrouwen een roeping vanuit de kerkelijke gedachte met name. Tegenwoordig wil niemand het meer doen al die meiden willen of met kinderen of met gehandicapten werken na de opleiding. De samenleving doet dit grotendeels zelf dat is mijn mening.

2
62 Smite Gait

Nog maar even daarna keert het tij.

Maar dat babyboom-effect is wel tijdelijk en zal rond het jaar 2030, als de meeste mensen uit die naoorlogse periode zijn overleden, geen invloed meer hebben op de bevolkingsopbouw.

1
63 Doomsdayshaman

@63 Dat duurt 2060 chef. Pas na 2040/2050 loopt het aantal ouderen langzaam terug.

0
64 Smite Gait

In 2060 zijn de laatste babyboomers plus 100 in leeftijd, denk wel dat je gelijk hebt bij nader inzien als je onderstaande link gebruikt.

https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/bevolkingspiramide

0
65 Doomsdayshaman

@65 is voor @64

0
66 Doomsdayshaman

Vreselijk vind ik dit en dit alles “dankzij” dat jarenlange afbraakbeleid van Rutte. Dus mensen stem maart 2021 niet meer op de VVD, D66, GL, CDA, CU.
Hopelijk dit jaar nog naar de stembus om op FvD, PVV, SP te stemmen.

0
67 Interessant

Het is niet onvermijdelijk. Onvermijdelijk wil zeggen dat er echt geen enkele andere mogelijkheid bestaat. En dat is niet waar.
Vanmorgen nog de directeur vd Nl bank op tv, hij geeft de economie een volle 9

Het is een keus om de ouderen totaal in de steek te laten. Ze te laten verrekken en zich dan schijnheilig afvragen waarom er een groei is in het aantal zelfmoorden bij ouderen en een stijgende vraag naar euthanasie. Het is misdadig en heeft hé-le-maal niets meer te maken met een beschaving in wording. nee, dit is een beschaving in verval!

Mantelzorgers, Nederland is een land met de meeste vrijwilligers en mantelzorgers. Het hout een keer op. De staat wil dat je van Groningen naar Zeeland gaat om werk te zoeken en dus wonen mensen vaak ver van hun ouders vandaan. Het Nederlandse gezin heeft weinig kinderen, vaak maar één, ga er maar aanstaan. Je moet het ook nog kunnen, niet iedereen heeft mantelzorg in zijn systeem zitten. Ouderen zitten niet te wachten op mensen die het niet kunnen en zelfs sacherijing ijn, steeds meer ouderen worden mishandeld zowel bij reguliere zorg als met eigen fa,ilie, en er zijn zat ouderen die geeen connectie meer hebben met hun kinderen of helemaal geen kinderen hebben.

Nee de staat maakt er een potje van. Ze hevelen hun verantwoordelijkheid koudweg op de samenleving. Zij hebben al die bejaardentehuizen en verzorgingstehuizen opgedoekt, Een prima systeem, daar was niets mis mee. En daarvoor in de plaats zeer slecht functionerende thuiszorg en eenzame mensen die verwaarloosd thuis zitten tot arme stumpers die dement zijn aan toe.
Een zootje schoften zijn het en ik hoop dat als het hun beurt is dat ze ook een aam en ellendig sterven. question Er zijn gewoon geen woorden voor, wat een schande! Elk jaar meer en meer miljonairs en rijker en rijker, maar de ouderen? Verrek maar!

1
68 Bleke Betty

@61 Ik ben 25 jaar vrijwilligster in een ziekenhuis, buiten mijn baan als therapeute, mijn gezin en daarna mantelzorger voor mijn ouders eb oudere buren.alhoewel mijn gezondheid niet optimaal is en ik 70 jaar ben, loop ik nog steeds achter mijn buren aan. Wij koken vaak oudhollandse pot of pannen soep en doen de boodschappen voor hen. Morgen maar eerst even een operatie, daarna zien we wel verder.

0
69 gaulette

@61 vrijwilligster geweest moet het zijn.

0
70 gaulette

@62
Er enorm bezuinigd in de gezondheidszorg. Veel mensen zijn ontslagen. Werkdruk zo gigantisch hoog, dat het werk zeer onaantrekkelijk is geworden. Zelfs mensen met hart voor dit vak, raden het werken in deze sector af.

0
71 hopefully

@62
Daarnaast zijn er vooral zware gevallen, die binnenkomen. Vroeger was dit anders.

0
72 hopefully

@12
Hahaha, maar het moet haast wel. question

1
73 Bleke Betty

@22
En dan ook nog de rest vd zorg uithollen, zoals de psychiatrische zorgverlening!

1
74 Bleke Betty

@30
Er zitten heel wat ouderen in een ziekenhuis waar ze niet horen maar omdat er geen plek is waar ze naar toe kunnen en de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. En daarom moeten ze noodgedwongen dan maar in het ziekenhuis verblijven tot er ergens een plekje gevonden is... vaak erg ver weg dus helemaal geen mantelzorg meer mogelijk.

Haal ze maar binnen, zorg en ruimte genoeg voor meer en meer onaangepaste, veeleisende migranten die nooit wat bij zullen dragen en alleen maar hun hand ophouden en ook oud worden (of zelfs al zijn) Afin, de generatie die daar het meeste last van krijgt is de jongere generatie die staan te trappelen en te zingen dat ze welkom zijn!

1
75 Bleke Betty

@36
Dat wisten ze echt wel. Zo dom zijn ze niet, wat het des te kwalijker maakt!

1
76 Bleke Betty

@55
Eerder Denk.

1
77 Bleke Betty

@58 leuk die cijfers.. helaas liep je niet met 4 man op 6 bejaarden..
Probeer eens 1 op 12.

0
78 Aunti

Eerst ouderen in een bejaardenhuis plaatsen. Zijn ze gezellig onder elkaar, worden geholpen etc.. De kinderen kunnen (moeten) dan gaan werken, 2-verdieners, voor velen noodzakelijk in de huidige tijd.
Dan gaat het bejaardentehuis op de schop en moeten de ouderen thuis blijven wonen. Aangezien ze in meer of mindere mate verzorging nodig hebben, wordt dat afgewend op de kinderen / familie, de mantelzorg. Fijn, een baan en dat erbij, evt zelf kinderen. Minder werken? Lastig, minder inkomen.
Thuis wonen betekent tevens dat de woningen niet beschikbaar zijn voor anderen...
Ach, regeren is vooruit zien.

0
79 RobP

* Verwijderd door de redactie *

80 RubberDuck

@78 dat hebben ze dan mooi vooruit gepland.
Het plebs is slaaf..

0
81 Aunti

@78 Bij ons is het 6-10 cliënten per hal. 4 full time mensen en een paar part timers. 7 dagen 24 uur per dag iemand aanwezig. 1 persoon kan niet 24 uur x 7 dagen werken natuurlijk. Inderdaad ik loop wel eens alleen op 10 mensen overdag als er iemand uitvalt. Maar ik heb het over de gehele verpleging niet over 1 dienst.

0
82 Smite Gait

@72 Mensen komen nu pas in de laatste fase binnen vaak klopt. Ikzelf schrijf me echt ruim op tijd in voor een aanleunwoning bij een zorgcentrum dan gaat de overstap naar de volgende afdeling gewoon soepel. Veel mensen willen dat niet, maar ik zou iedereen adviseren om het te doen als je gegarandeerd een plekje voor je partner wenst als het nodig is. Want woon je al onder de vleugel van een organisatie dan gaat alles sneller daarnaast ben je altijd dichtbij je partner.

0
83 Smite Gait

@82 je bracht het alsof ze er allemaal tegelijk waren...
De collega's die aan huis komen werken ook niet 24/7.

0
84 Aunti

@84 Precies en in het zorgcentrum wel dus dat moet men echt alleen doen als het niet meer anders kan. Vandaar dat ingezet wordt op zo lang mogelijk thuis blijven wonen met mantelzorg. We hebben geen keus zo lang zo weinig mensen met ouderen willen werken.

0
85 Smite Gait

@50 Eerste zin asociale woordkeuze (slechte opvoeding gehad?)

3
86 Bollieboos

De branche vereniging Actiz zegt al genoeg
Dus de marktwering gaat het uitmaken hoe
dat is plannen van zakken vullen over de rug van de kinderen/kleinkinderen

3
87 Bollieboos

#85 whahaha.. leg me geen woorden in mijn mond.
Niks "in het zorgcentrum wel".
Er is door de overheid ingezet op zo min mogelijk kosten min 20%...
De gemeenten moeten dat waarmaken en wringen zich in allerhand bochten om hun, minder dan voorheen" begroting rond te krijgen.
Verdeel en heers..

0
88 Aunti

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Malinois
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@6??...

1 minuut geleden geplaatst door Malinois

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@TS Ga je nou werkelijk zelf de term "omgebouwde kerels" toevoegen om te laten zien dat je transgenders een beetje spannend vindt?...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@11 Israël had allang meer kunnen doen om dit conflict te beëindigen. Half Gaza uitmoorden is geen oplossing. Sterker, de haat zal alleen maar...

2 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Als ik meisje was zou ik niet tegen zo'n team willen spelen.Zou zeggen: ''Jullie hebben gewonnen zonder te spelen.''...

20 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Hendrianus
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Het duurt nog even voor de spreidingswet actief is, 'De provincies hebben tot 1 november de tijd om afspraken te maken met gemeenten. Op die dat...

23 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@34 Hoe kom je daar nou bij?????...

29 minuten geleden geplaatst door Bop

Frans Dictatormans
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Who's fooling who? 🤔 😎 😂 🤣...

32 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Weetal
VN-rechters eisen dat Israël voedsel toelaat tot Gaza om hongersnood te stoppen

Israel doet wat het nodig vindt.VN of geen VNIs maar goed ook....

32 minuten geleden geplaatst door Weetal

Frans Dictatormans
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@6 Yep, zo geschrokken dat HinderlijkeWalm zich niet meer kan verroeren:https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fpreview.redd.it%2Froom-22...

34 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Querido not
VN-rechters eisen dat Israël voedsel toelaat tot Gaza om hongersnood te stoppen

@3 Of het een nazi methode is weet ik niet.Maar het is in ieder geval een daad tegen de menselijkheid - een oorlogsmisdaad - en het begint s...

35 minuten geleden geplaatst door Querido not

NK. App
Sex Video Boy BoyIndian Desi Nude GirlsHindi Lesbian Porn VideoMale Sub PornAdultfriendfindermobileKeri Russell HotSexvedroPixar Mom PornNikki NevadaGoant BoobsWhicked WimsTamilscxKhloe Kapri AnalMadisn ChandlerAstrid PornSexo Gay HentaiHot Sexy Kissing VideoHigh Quality HentaiNaked With SisPorn DreddBang Bros Porn For FreeSkullgirls HentaiGay Hairy PornTamil Sex Tamil VideoRias PornMypervfamCojiendo A Mi EsposaVhs PornBrazilian Wax PornLesbian Porn SeductionIntense Lesbian PornCelebritynude ScenesPornpics.conmHottest Models In PornTubepornstasXxx LazbianReno Gold GaypornNaruto Comic PornDanadesMs CleopornBondage WeestlingPornhub.+Reddit See ThroughUpskirMassage Blue FilmSex Image Sunny LeoneKitty Cam PornHot Mom Porn MoviesBoibsSex ChutkulaNsfw XxxCoomer. PartyLocal Xx VideoKonanpornAngreji Mein BfMia Khalifa Solo PornXxx SixterFather With Daughter PornSexually Explicit ComicsFree Porni VideosEliza EvesReiran Akame PornFree Dp PornNeha Bhabhi PornRita Patel Xxx1970spornFree Porn MiviesPreverse FamliySazon De Puerto Rico LeakedPushiment PornPorn Masturbação FemininaActrices PornorNatalia Dyer SexyProne Videos MalayalamPunjabi PorneKomiktalPrincess Emily PornAsian BdsmJennifer Connelly BreastsPeta Jensen Step MomCondom BrazzersChanel Preston Hd PornAngela White StepsisterJapanese Massage PormSpy Sister NakedXxx Cartoons PornPornograficasAnus Pic PornParis Hilton SextapwBf Chuda ChudiWww Xnxx Com DesiKavitha BhabhiSimran Kaur PornHindi Sexy XxOldje VideosNude Chubby GirlsNubelie PornSexdoggystyleSex Movie PleaseHindi Actress XvideoBoys Penis PicTall XxxSky Bri NsfwBlue Picture Blue Picture Blue Picture Blue PictureRomanric Porn VideosSheena Ryder Tommy KingRunning Away PornNew Brazzer VideosHanime ComLatina P OrnKendall JennerboobsKali Rose VideoOnlyfans SpankbangCrystal Lust PregnantMollyandjordy OnlyfansMisslixaInterracial ComicspornSokkokaAlone XxxSusanna Gibson SexOakley OnlyfansHannah Marbles NudePegpornPornhub For RokuGiselle MariXxx Indian NightBlowjobs With ForeskinLewdzonrLaura Sofia XxxPantiesporn PicsBen 10 Cartoon SexRepu Sex VideosStep Sibilings CaughtPorn Massage LesbiansCurveddickGiraffe PussyMaureen Mccomick NudeIndian Desi XnxxGaram ChutIndian Audio SexFull Romantic Sex MovieIs Watching Porn Banned In IndiaYoga Time XxxHindi Xxx BhojpuriElla Knox Porn HdBest Lesbian PornPorn FakesPornos RussieReimizunaHr Porn