Politie en brandweer op de vuist in Frankrijk

Politie en brandweer op de vuist in Frankrijk

In Frankrijk is een demonstratie van de brandweer uit de hand gelopen. Duizenden brandweermannen die staakten voor betere arbeidsvoorwaarden raakten vandaag slaags met de politie. Dat leverde bizarre beelden op, waarin hulpverleners met elkaar op de vuist gaan. De politie zet daarom traangas en waterkanonnen in om de brandweer op afstand te houden.

De Franse brandweer protesteert omdat ze vindt dat het salaris niet in verhouding staat tot de werkdruk en de gevaarlijke werkomstandigheden. De brandweer staakt al maanden zonder resultaat, met als gevolg dat de spanningen soms hoog oplopen. Deze week liep dat uit op een gewelddadige confrontatie met politie.

Ook de Franse politie ging vorige week de straat op om te staken vanwege gevaarlijke werkomstandigheden. Al meer dan een jaar heeft de politie haar handen vol aan wekelijkse demonstraties van de gele hesjes. Daarnaast verzet de politie zich tegen geplande hervormingen van het pensioenstelsel.

https://twitter.com/sotiridi/status/1222164599304142854

https://twitter.com/sotiridi/status/1222178229424918528

https://twitter.com/sotiridi/status/1222187513525260290

Frank Knopers

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

Lees alles van Frank Knopers »