door Havermout in Gezondheid  ·  49 Reacties

  • 2
  • 435x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Je moet idd wel bezig blijven, is gezond. Regelmaat is retebelangrijk.

4
1 caso

Veel mensen moeten ook gewoon doorwerken. Van alleen AOW kun je niet leven.

2
2 smurf

@2 Het is toch net zo hoog/veel als bijstand?

7
3 Reagurius

@3 Nou ja... kan jij rondkomen van bijstand dan? Ik kan het niet hoor en ik doe echt niks bijzonders.

1
4 smurf

@4 Ja en als iedereen het kan moet jij het ook kunnen.

1
5 Reagurius

@3 Nee de AOW is hoger dan het PW ( bijstand ) bedrag het scheelt €126,- per maand.

0
6 21st Century Guy

@5 Nou... ik vind dat wel knap hoor.

1
7 smurf

@3 Maar ben jij niet hartstikke crea dan?

1
8 smurf

@8 Het kan wel , zuinig aan doen , een beetje afzien en dan kan men zelfs wat overhouden elke maand.

1
9 21st Century Guy

@9 Ik bedoelde crea met vinden alternatieve inkomstenbronnen.

1
10 smurf

@4 Zorg dat je een goed overzicht hebt van je inkomen en je vaste rekeningen. Maak een overzichtje, dan weet je uiteindelijk wat je per week aan boodschappen kan uitgeven.

1
11 Cody

Ik heb zo'n idee dat het een propaganda stukje is zoiets van best wel leuk om na je pensioen nog actief te zijn want hoe meer centjes we uit de autochtone ouderen kunnen persen hoe meer geld er beschikbaar is voor de omvolking en de Majeur klimaatplannen van Timmermans

3
12 Arthur2000

Ik wil wel weten wat voor baantjes dat zijn, waarin die mensen langer doorwerken ?

1
13 Mac Benac

@12 Oh ja... het lijkt erop dat bijna al het nieuws betaalde propaganda is. Persoonlijk hou ik daar niet van. Schrijf oprecht.

2
14 smurf

@10 Nee en misschien heb jij een auto waardoor je niet van bijstand zou kunnen leven.
Ik dacht al ik creationist? Dachut nie.

1
15 Reagurius

@9
Nou met dat overhouden kan je maar beter oppassen er is zelfs een zaak geweest van een man die extreem zuinig leefde van zijn bijstandsuitkering pen van wie de gemeente de bijstand doodleuk ging terugvorderen dus te zuinig is ook niet goed Plus als je gaat sparen zit je boven de vermogenstoets En dan krijg je helemaal niets aan bijstand

1
16 Arthur2000

@13 Nou... mijn ouders waren afgelopen week kleding wezen shoppen... Toen werden ze geholpen door iemand die met pensioen was. Hij werkte 3 dagen in de week. Mijn vader heeft ook doorgewerkt tot zijn zeventigste als aannemer. Verder heb je ook bedrijven die alleen maar gepensioneerden in dienst nemen.

3
17 smurf

@13
Vast niet op een bouwplaats waar ze elke dag de steigers op moeten.
Dat is weggelegd voor diegenen, die al opgebrand zijn door dit werk, maar niet eerder mógen stoppen.

1
18 Strongoli

@15 Ik heb wel een klein autootje en ik rook ook. Kleding krijg ik meestal van mijn ouders. Tweedehands of nieuw.

2
19 smurf

@16 Ja je mag niet meer dan 5500 pegels hebben.

1
20 Reagurius

@18 Precies. Ik vind het zo ridicuul om zoiets te generaliseren. De één is veel beter in een positie om door te werken dan de ander.

2
21 Mac Benac

@19 Ja een auto kan je niet permitteren als je in de bijstand komt.

1
22 Reagurius

@16 Het moet niet te veel oplopen inderdaad , maar van het gespaarde kan men een vakantie boeken of tripjes maken of iets ander doen.

0
23 21st Century Guy

@20
Nou geloof me dit is wel een dingetje Het is ontzettend zuur als jij hard gespaard hebt en je weet deze regel niet en je vraagt bijstand aan en je krijgt het dan gewoon niet door iemand die lekker hebt liggen feesten overal schulden maakt en die het gewoon geen depot interesseert Die krijg toch lekker die €1000 per maand en dat kan je niet missen als je er hard voor hebt moeten werken en je vaste lasten hebt
En ook bijvoorbeeld als je een cadeautje krijgt en diegene is zo dom om dat over te schrijven wordt het direct gekort enzo meer van dat soort zaken Je moet in de bijstand met heel veel dingen rekening houden en heel veel dingen bijhouden daar heb je gewoon een dagtaak aan Heb je geen tijd meer om te solliciteren.

2
24 Arthur2000

@23
En dat is dus ook iets ze kijken een paar maanden terug en je mag dus niet je geld verbrast hebben in zijn snel uitgeven wordt niet geaccepteerd dus als je bijstand ziet aankomen kan je maar beter een flinke periode van tevoren gaan opteren of overhevelen als je begrijpt wat ik bedoel maar dat heb ik niet gezegd.

1
25 Arthur2000

Als vrije keuze is het positief.

0
26 hopefully

Misschien moet ik maar een bedrijf beginnen en dan iedereen hier op nieuwskoerier in dienst nemen. question

2
27 smurf

Het gaat hier over met pensioen zijn / gaan incl. of exclusief AOW en ernaast nog een beetje werken.
De keuze is aan een ieder, of je er [ nog ] zin in hebt / kunt en waar er vraag naar is; positieve ontwikkeling.

0
28 optimist

@24 Het scheelt ook van uitkering tot uitkering , iemand in de Wajong , WAO , WIA etc. kan een flinke erfenis gewoon houden terwijl als je mensen met elkaar vergelijkt er veel eigenlijk in hetzelfde schuitje zitten , veelal niet in staat om fulltime te werken, maar sommigen vallen dus onder het harde PW regime waar mensen heel kort gehouden worden en in andere uitkeringen kan men probleemloos beschikken over bijvoorbeeld een flinke erfenis , dan heb je het soms over tonnen.

0
29 21st Century Guy

@12

U begrijpt denk ik niet waar dit stuk over gaat, maar goed een negatieve insteek ben ik op NK al gewend.

1
30 optimist

@13 . Ik zit vrijwel in die categorie ( over enkele maanden zla ik AOW gaan ontvangen) en ik blijf gewoon doorwerken. Ik heb nog nooit zoveel geld per uur verdiend dus ik zou wel mal zijn om nu te stoppen. En Zodra ik AOW ontvang zet ik die op de bank zodat ik tegen de tijd dat ik werkelijk stop met werken al die gespaarde AOW kan gebruiken om mijn maandelijkse inkomen op te krikken. voor wat betreft pensioen word ik (en mijn generatie) belazerd door de idioot lage rente waardoor het pensioenkapitaal een absurd laag pensioen zou geven. Ik heb dat moment dan ook uitgesteld. Afkopen mag helaas niet dus ik ben gewoon een gegijzelde van de pensioenmaatschappij. Heel triest om te moeten vasstellen. En daar ik heb ik dan jarenlang vette premies voor betaald.

2
31 PFL

@29
Nou ik denk dat een erfenis vantomme Bel het laatste probleem is waar mensen mee te maken krijgen wat erger is is dat het wel lijkt alsof bijstand of WAO WIA willekeurig worden toegekend de een die nauwelijks Wat mankeert die krijgt een WAO en de ander die gewoon echt niet kan werken wordt in de bijstand geparkeerd en wordt maar steeds geprikkeld om te werken terwijl die echt niet kan en wie heeft het systeem Kan manipuleren die soort gewoon dat de ene partnerwerk heeft en de andere een Wajong krijgt en dan heb je een heel goed inkomen waar je als 1 verdiener never nooit aan kan typen

0
32 Arthur2000

@32 Daarom zou ik een basisinkomen geen slecht idee vinden , scheelt heel wat ambtenaren en gedoe.

0
33 21st Century Guy

@33

Dat is er reeds, dat heet bijstand.

1
34 optimist

@34 Nee dat is totaal niet te vergelijken , met een basisinkomen zou iemand die niet veel uren kan maken maar wel wil werken zijn geld minus aftrek van belastingen mogen houden , in de bijstand wordt soms toegestaan om een relatief klein bedrag te houden maar de rest wordt verrekend met de uitkering.

0
35 21st Century Guy

@33 En hoe hoog zou dat basis inkomen dan moeten zijn?
Gewoon een serieuze vraag.

1
36 Truffelaar

@35

Inderdaad je kunt het ook niet vergelijken, het 'basisinkomen' zoals over wordt / werd gesproken is financieel niet haalbaar, vandaar mijn reactie zoals in #34

0
37 optimist

Geen antwoord,jammer.
Heeft iemand anders een idee hoe hoog een basis inkomen zou moeten/kunnen zijn?

1
38 Truffelaar

@38

'k heb wel eens een stuk gelezen waar men op ongeveer 1500,- Euro per persoon uitkwam, of dit klopt weet ik niet. [ meer. ]

0
39 optimist

@39 Dank voor een antwoord,daar kan ik wat mee.

1
40 Truffelaar

@36 Er zijn verschillende opties waar over gesproken wordt 1000,- @39 heeft het over 1500,-, er worden ook wel andere bedragen genoemd.
Waar serieus naar gekeken zou moeten worden is huisvesting als de huurtoeslag afgeschaft wordt komen mensen met hoge huren in de problemen dus er moet dan voldoende woonruimte zijn met een huur die voor iemand met een inkomen van 1000,- te doen is.

0
41 21st Century Guy

@41

In principe, als men het over een basisinkomen heeft, vervallen alle vormen van toeslagen, niet uitsluitend die voor de huur.

0
42 optimist

Je kan als senior ook vrijwilligerswerk gaan doen zoals ik, niet altijd aan je eigen geld denken.

2
43 Uitede aka Espede

@41 Daar zat ik dus ook aan te denken.
Ik huur voor 720 (en dat noemen ze dan sociale huur).
Als dan de zorg kosten verzekeringen,gas,water en energie nog bij komen blijft er niet veel over van €1500 weinig en met € 1000 basis inkomsten niets meer over om te kunnen leven.
Ik begin op een leeftijd te komen dat werk vinden niet heel makkelijk meer is dus dat basis inkomen is een moeilijk iets.
Dank voor je antwoordt.

1
44 Truffelaar

@43 Ik doe vrijwilligers werk en vind het leuk om te doen.

2
45 Truffelaar

@44 Het zal moeilijker zijn aan de andere kant als ik bijvoorbeeld naar de supermarkt ga zie ik ook 40 plussers en 50 plussers die daar werken dus het zijn niet allemaal tieners en twintigers.

0
46 21st Century Guy

@42 Dat klopt maar voor veel mensen is de huur de grootste component van hun uitgaven , dat is waar primair naar gekeken zou moeten worden.

0
47 21st Century Guy

@19 Maar een broek hoef je niet te kopen, want die dragen smurfen niet.

1
48 Mac Benac

@48 Dat is waar...

0
49 smurf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Kim Jong-un
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

@15 Gestorven misschien niet zo veel maar een gezond kind zonder medicijngebruik is bijna niet meer te vinden....

4 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

wildersfan
Nederland trekt ruim 200 miljoen euro uit voor luchtverdediging Oekraïne

Tsjonge zeg. Kan Geert Rutte niet naar huis sturen??? 🤨...

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
GeenStijl: 81% zegt: "Geert, BLAAS DE BOEL MAAR OP"

@7 Ja, maar nieuwe verkiezingen zijn wel hard nodig. Met de huidige zetelverdeling rooft Rutte de knip van de Nederlandse betaler nog verder lee...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Schildpad
Passagiers Groningen Airport Eelde niet onder indruk van Extinction Rebellion. 'Gaat Greta Thunberg op de fiets de wereld over?'

Zeiltocht activiste Greta Thunberg is helemaal niet klimaatneutraal: 'Vliegen was beter geweest'https://eenvandaag.avrotros.nl/item/zeiltocht-...

11 minuten geleden geplaatst door Schildpad

wildersfan
‘Sjacheraar’ Mark Rutte loopt zich volop warm als chef van de Navo

Tsja... als je 80 zetels kunt krijgen Geert, dan moet je dat zeker doen. Met jou aan het roer blijft Nederland soeverein, geen oorlog met Ruslan...

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
Zo kom je van die verschrikkelijke knoflookadem af: ‘99 procent van de geur verdwijnt’

@6Dat laatste opperde ik, niet zij....

12 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Zo kom je van die verschrikkelijke knoflookadem af: ‘99 procent van de geur verdwijnt’

@5 "Hoe weet jij nou of hier iets wèl of niet kan?" Het zou zo maar kunnen dat het technisch niet zo eenvoudig is elk artikel dat...

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@119 Jij bent ziende blind. . . Of je wilt domweg niet inzien wat er gaande is in Europa. . . in Nederland. Ik heb Wilders echt niet ...

18 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

Over enkele jaartjes heeft Nederland 19 miljoen inwoners. . . die allen afhankelijk zijn van 'n hoop hele dure, lelijke windmolens en veel, h...

21 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Hd Sexy Video BfBengali Bangla Xx VideoBottomless GirlVixen ComBig Naked BoobsEvangeline Lilly NudaWww Xxxx VMallu Hot Sexy VideoStrip Club XxxBengali Bf StoryBig Black TitspornGonjo XxxMom And Sorn PornPorno ViolênciaHotwifestoriesJenny Mccarthy PlayboyTushy SexSuhagrat Ki XxxKiss The TitsVideo NgeweMasterbateandchillBarbara BroadcastRying AnalBigassvideoVirtual Reality FacesittingSmutpuppetهننتايFollando A Su MujerNude PregnanPan Grier NudeCreampie My Busty Black Step DaughterHot Bouncer Got Serviced BeefcakehunterDarkskinsnickerNew Japanese Porn MoviesDesi Sex PartyTelugu Hiroin SexInpregnating PornFapello.TubesafaricomClassic Porn TubesPornos JaponnaisMiniblondieHot Brother Sister PornInvisible Sex MovieMelons Tube.comLeaked Onlyfan PornMuture Blowjobs천사티비Forcet XxxLatex Porn LesbianWwf SexAex VidoesSexy Nude FuckThamil PronTarsan XSex In HindiMomxxx.comArwn GoldXx English VideoViolet Myers Porn VideosEating GroolHermaphrodite CumshotMia Melano ThreesomeGeorgina Rodriguez NudeCollsge PornKajal Gupta UncutMud SexSpecial Blue FilmXxx DowlandJapanesesex MomHawaiipornPorn CummingBig Boobs Sexy Girl VideoHellovivifeetBoys18tubeCartoon Dog XxxPorn Step.brotherSnxx PakistanCrazyjamjam NakedVideos PornxxxDevadasiesBang Bros BusEmarrb NudesNudeafericaFrancexeXxnx 18English Blue Film Full MovieSuhagrat Sexy MovieSex Stories Audio In TeluguDogging PornLari RiquelmePron Free WatchBbw Chan TitsLatina Porn LesbianPorn Amateur FranceJennette Mccurdy NudeXxzxxSluttumblrسكس التحرشCojiendo Con JaponesasKannada Sexy Blue FilmGrandpa AnalHd Full PornFurry Animation PornBokep TarzanSexinpublicBig Redbone TittiesTeacher Porn VidoeAnal FetishActrice Porno FrançaiseXnxx Video Sister And BrotherBunny AyumiWww Indian Sax ComNaruto Porn 3dTravestis Videos PornLesbian Brazzers PornCriar Conta No Only FansMastram Hindi Sex StoryCexxxMia Khlifa XxxxHbrwoseSelfsuckpornHannah Stocking PornClea GaultieDefiantpanda NudesHot Sexual PicturesMotley Monroe NudeHottest Newest PornstarsDeltarune PornCutegeekie LeaksTelugu Aunty ExposingAmbar PradaSexyasian PornCameltoes In PantiesIndian Porn SiesFatl ModelLesbianvideo PornGuy Jerks Off To Pornروزین رسولیAunty NudeBlack OornMythic ManorBlog De SexePorn FesiTelugu Xnxx StoriesScarlett Johansson Se XKimy GrangerKelly Divine BbwPorn NestR/heavy