De Tradwive beweging baseert zich naar eigen zeggen op huisvrouwen tijdens de jaren 50.
Volledig scherm
PREMIUM
De Tradwive beweging baseert zich naar eigen zeggen op huisvrouwen tijdens de jaren 50. © Getty Images

Nieuwe beweging ijvert voor terugkeer van de huisvrouw: “Maar vrouwen zaten vroeger helemaal niet aan de haard”

Brengen we binnenkort onze dagen weer door aan de haard en in de keuken? Als het aan de Tradwives ligt wel. De hashtag #tradwife is trending op Twitter, en dat te midden van de #MeToo-beweging en in tijden van radicaal feminisme. Het idee achter de beweging, die vooral populair is in Amerika en Engeland? Vrouwen moeten zich inzetten voor het huishouden en hun echtgenoot in plaats van carrière te maken. Carrièrevrouw Veronique Leysen begrijpt het ergens wel. “Ik ben een vrouw met veel ambitie, maar begrijp dat er vrouwen zijn die gewoon rust willen voor hun kinderen.”

38 reacties

  • Nalani Tavernier

    3 maanden geleden
    Terug naar vroeger leefbaar inkomen met 1 loon ja vroeger gingen mensen ook op reis met 1 loon. Ik ben voor!!! Stop van ons slaaf te maken van een systeem dat niemand wil. Graaicultuur van overheden moet stoppen tax hier tax daar energie factuur was nog nooit zo hoog en was nooit zo groen als nu. Tis gedaan 👍het ga vallen met dank aan de jeugd
  • Ingmar De Backer

    4 jaar geleden
    Een vrouw of man thuis die voor het huishouden zorgt (maar dan bijna alles) is een full-time job! Respect voor die mensen!
  • Wim Tack

    4 jaar geleden
    Geen probleem dat de ene werkt en de andere thuisblijft, maar de maatschappij moet daar niet voor opdraaien, en de positie van de vrouw mag dan ook niet verzwakken. Als de man werk dan krijgt zowel de vrouw als de man pensioen.
  • Lisette Nelissen

    4 jaar geleden
    Elke vrouw zou de keuze moeten hebben om te werken of thuis te blijven. Maar dan moet er een echte keuze zijn door een vergoeding te geven voor vrouw aan de haard en moet er een.deftige pensioenregeling komen. Ook de nieuwe regels voor een weduwepensioen moeten herbekeken worden. Zoals het nu is krijgt de vrouw aan de haard maar een weduwepensioen op haar 65e. Je zal maar vroegtijdig je echtgenoot verliezen en dan op je 45 werk moeten zoeken bij gebrek aan pensioen...
  • Anne Geerts

    4 jaar geleden
    En waarom zouden er niet meer mannen moeten thuisblijven? Vrouwen mogen evengoed carrière maken als ze daar zin in hebben. Ik ben ook altijd mee gaan werken, heb mijn drie kinderen goed opgevoed en ik heb daar geen moment spijt van gehad! Mannen kunnen evengoed huismannen worden als ze dit willen!